HWSW Informatikai Kerekasztal: Egészségbiztosítás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egészségbiztosítás topic Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 05. 15:34

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 15:12

Persze, hogy nem fog rogton megszunni a halapenz, de segit kialakitani az ontudatos vasarlo hozzaallast a betegben, es nem kuncsorogni fog a tisztesseges ellatasert hanem elvarja hogy szolgaltatast kapjon a penzeert. Es ha fizet kiegeszito biztositast is akkor nem akar majd zsebbe is fizetni.

Samott. oszinten a szivedre a kezedet ha epitkeztel. Az osszes iparost frankon, afas szamlaval? :D

nezd a paraszolvencia kerdese meg a jelen eu reform ket kulon csonak, csak politikai szempontok alapjan (kicsit demagog modon) kapcsoltak ossze oket. A helyzet az, hogy az allam hosszu evtizedek ota alulfinanszirozza az eu-ben dolgozo munkaerot. Attol hogy holnap penztarak lesznek, nem fogjak ezek a penztarak piaci aron megfizetni az orvosokat, apolokat es egyeb szemelyzetet, sot! pontosan abban erdekeltek, hogy a koltsegeik csokkenjenek. A sebesz ugyan ugy 150-160 korul fog keresni hivatalosan, nem pedig 500-600 korul (kb igy lenne ha aranyositom a magyar es a nyugati IT berekhez kepest).
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#82 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 15:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 15:34

Samott. oszinten a szivedre a kezedet ha epitkeztel. Az osszes iparost frankon, afas szamlaval? :D

:offtopic: En meg nem epitkeztem, de valszeg egy fovallalkozot biznek meg vele. Az en idom dragabb mint amit meg tudnek sporolni a sok rohangalassal.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#83 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 15:56

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 15:42

:offtopic: En meg nem epitkeztem, de valszeg egy fovallalkozot biznek meg vele. Az en idom dragabb mint amit meg tudnek sporolni a sok rohangalassal.

Samott

:offtopic:  projekt managerem nekem is vot :)

#84 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 16:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 14:34

nezd a paraszolvencia kerdese meg a jelen eu reform ket kulon csonak, csak politikai szempontok alapjan (kicsit demagog modon) kapcsoltak ossze oket. A helyzet az, hogy az allam hosszu evtizedek ota alulfinanszirozza az eu-ben dolgozo munkaerot. Attol hogy holnap penztarak lesznek, nem fogjak ezek a penztarak piaci aron megfizetni az orvosokat, apolokat es egyeb szemelyzetet, sot! pontosan abban erdekeltek, hogy a koltsegeik csokkenjenek. A sebesz ugyan ugy 150-160 korul fog keresni hivatalosan, nem pedig 500-600 korul (kb igy lenne ha aranyositom a magyar es a nyugati IT berekhez kepest).

Egyetértek veled, és én sem igazán látom, hogy a vizit és kórházi napidíj mennyiben megoldás a paraszolvenciára, csupán nem tetszik a mostani rendszer, többek közt a benne jelenlevő paraszolvencia mértéke sem.

#85 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 05. 17:21

beleolvasgattam itt-ott, de az jött le, ha jelenlegi, valós kórházi ellátási rendszert kevéssé ismeritek, és itt most egy kórház meg az egészségügyi ellátás gyakorlati működésére gondolok.
ha másban nem is, de a több biztosítós rendszer talán annyiban újat hozhat, h mivel kiadási oldalon minimalizálásra törekszik, így talán megtalálja azokat a valós réseket, amiről sajnos a médiákok meg a politika hallgat. azaz, h bizony kórházban magánrendelés is folyik, kórházi eszközökkel, időben vagy éppenségel magánrendelésbe vándorolnak át eszközök, ésatöbbi. ez tendenciózus jelenség. látszik, h hálistennek nem sokat jártok kórházba, de mivel van valamennyi közöm a foglalkozás eü-höz, azért hallok sztorikat meg nyitva is tartom a szemem és bizony sokat, sokfele hallani ilyen nyílt titkokról (orvos bukott már meg, mikor az új cuccokat akarta kicsempészni, persze még a médiáig sem jutott el az eset, fegyelmit sem kapott.
másrészt ott van az is, amikor a kórház a rossz finanszírozás miatt ott hamisít és csal az adminisztrációban, ahol csak tud.
egy valamit tudomásul kell venni, a jelenlegi rendszer egy átláthatatlan fekete lyuk, amibe bemegy a pénz és már az isten sem tudja, mikor hova és hogyan folyik el. és mivel mutyilandben vagyunk, mindenki ott csipeget belőle, ahol tud. szóval ennél bármi jobb. és a színvonalban meg semmi sem fog változni, eddig is sanszosabb volt, h felfordulsz, ha a szegényebb réteghez tartozol vagy nem ismersz senkit mikromutyilandban. apám, ha nem szervez magának műtős teamet, akkor láb nélkül és lehet koporsóban távozik pár éve (pénteki baleset, hétvégén a kutya sem foglalkozik ám semmivel, kedden annyi h talán csütörtökön, ha lesz műtő meg altatóorvos és sebész megműtik... erre visszakérdezett, van szabad műtő? mert akkor elkezd telefonálni. 4 óra múlva műtötték. így megúszta 2 trombózissal meg egy tüdőembóliával. egy rohadt nyílt töréses rutinműtét lett volna, ha elvégzik időben. és  én ha másban nem is, de a műhibaperekben szeretnék ámerikai mintát látni. kint, ha hibázol, akkor nem mutyiland van, hanem jön a biztosító szaktanácsadó orvosi teamje az ügyvédi sleppel és bizony a karriered, a házad rámegy. meg emberi kártérítési összegek repkednek. itthon? a pofádba röhög mindenki a bíróságon.
másrészt meg aki találkozott a tb-vel (a bürökrácia résszel), az tudja milyen lélektelen egy valami. ott spórol, ahol tud, úgy vágják vissza a munkabaleseteket, ha egy kis fogódzót találnak, a munkáltatónak illetve bárkinek... tudnék horror sztorikat mesélni, h a tb kin mit és hogyan akart behajtani, miért. a fejeteket fognátok, h ilyen nincs. ez sem fog változni. meg persze ott van a keréknyomon utazók tömege, aki semmit, vagy alig fizetnek és közben azért ki vannak tömve pénzzel. mondjuk ők az államkasszába sem fizetnek.
és itt most azt rinyáljátok, amit a poltikusok bérszakértői meg a seggüket féltő orvosok az arcotokban tolnak pro és kontra... a hülye is látja, ez a rendszer rossz. évek óta döglődik. az utolsókat rúgja és azt is belénk. innentől kezdve bármi jobb nála. ha az a többiztosítós rendszer, amin talán nem lesz akkora az urambátyám nyomása, akkor az. jelenleg minden épelméjű ember számára itt az tűnik jobb megoldásnak. (felesleges egyébként külföldi példákkal dobálózni, itt a kárpát medencében semmi sem úgy működik, ahogy normáliséknál)
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#86 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 17:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 15:34

A sebesz ugyan ugy 150-160 korul fog keresni hivatalosan, nem pedig 500-600 korul (kb igy lenne ha aranyositom a magyar es a nyugati IT berekhez kepest).

sztem meg nem. közelíteni fogják azt a kinti bérekhez... és remélem nekem lesz igazam.  :Đ. különben végünk. 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#87 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 17:41

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 16:21

beleolvasgattam itt-ott, de az jött le, ha jelenlegi, valós kórházi ellátási rendszert kevéssé ismeritek, és itt most egy kórház meg az egészségügyi ellátás gyakorlati működésére gondolok.
ha másban nem is, de a több biztosítós rendszer talán annyiban újat hozhat, h mivel kiadási oldalon minimalizálásra törekszik, így talán megtalálja azokat a valós réseket, amiről sajnos a médiákok meg a politika hallgat. azaz, h bizony kórházban magánrendelés is folyik, kórházi eszközökkel, időben vagy éppenségel magánrendelésbe vándorolnak át eszközök, ésatöbbi. ez tendenciózus jelenség. látszik, h hálistennek nem sokat jártok kórházba, de mivel van valamennyi közöm a foglalkozás eü-höz, azért hallok sztorikat meg nyitva is tartom a szemem és bizony sokat, sokfele hallani ilyen nyílt titkokról (orvos bukott már meg, mikor az új cuccokat akarta kicsempészni, persze még a médiáig sem jutott el az eset, fegyelmit sem kapott.
másrészt ott van az is, amikor a kórház a rossz finanszírozás miatt ott hamisít és csal az adminisztrációban, ahol csak tud.
egy valamit tudomásul kell venni, a jelenlegi rendszer egy átláthatatlan fekete lyuk, amibe bemegy a pénz és már az isten sem tudja, mikor hova és hogyan folyik el. és mivel mutyilandben vagyunk, mindenki ott csipeget belőle, ahol tud. szóval ennél bármi jobb. és a színvonalban meg semmi sem fog változni, eddig is sanszosabb volt, h felfordulsz, ha a szegényebb réteghez tartozol vagy nem ismersz senkit mikromutyilandban. apám, ha nem szervez magának műtős teamet, akkor láb nélkül és lehet koporsóban távozik pár éve (pénteki baleset, hétvégén a kutya sem foglalkozik ám semmivel, kedden annyi h talán csütörtökön, ha lesz műtő meg altatóorvos és sebész megműtik... erre visszakérdezett, van szabad műtő? mert akkor elkezd telefonálni. 4 óra múlva műtötték. így megúszta 2 trombózissal meg egy tüdőembóliával. egy rohadt nyílt töréses rutinműtét lett volna, ha elvégzik időben. és  én ha másban nem is, de a műhibaperekben szeretnék ámerikai mintát látni. kint, ha hibázol, akkor nem mutyiland van, hanem jön a biztosító szaktanácsadó orvosi teamje az ügyvédi sleppel és bizony a karriered, a házad rámegy. meg emberi kártérítési összegek repkednek. itthon? a pofádba röhög mindenki a bíróságon.
másrészt meg aki találkozott a tb-vel (a bürökrácia résszel), az tudja milyen lélektelen egy valami. ott spórol, ahol tud, úgy vágják vissza a munkabaleseteket, ha egy kis fogódzót találnak, a munkáltatónak illetve bárkinek... tudnék horror sztorikat mesélni, h a tb kin mit és hogyan akart behajtani, miért. a fejeteket fognátok, h ilyen nincs. ez sem fog változni. meg persze ott van a keréknyomon utazók tömege, aki semmit, vagy alig fizetnek és közben azért ki vannak tömve pénzzel. mondjuk ők az államkasszába sem fizetnek.
és itt most azt rinyáljátok, amit a poltikusok bérszakértői meg a seggüket féltő orvosok az arcotokban tolnak pro és kontra... a hülye is látja, ez a rendszer rossz. évek óta döglődik. az utolsókat rúgja és azt is belénk. innentől kezdve bármi jobb nála. ha az a többiztosítós rendszer, amin talán nem lesz akkora az urambátyám nyomása, akkor az. jelenleg minden épelméjű ember számára itt az tűnik jobb megoldásnak. (felesleges egyébként külföldi példákkal dobálózni, itt a kárpát medencében semmi sem úgy működik, ahogy normáliséknál) 

Én sem vagyok elégedett a jelenlegi rendszerrel, de azt, hogy ennél bármi jobb, azt nem fogadom el. És az, hogy mi csak visszaböfögjük a bérszakértők és politikusok szövegeit, kikérem magamnak az ilyen általánosítgatásokat. Ez a "mindenki lop az egészségügyben" is csak egy panel, ez sem új. Ahogy elnézem, senki nem szakértője az egészségügyfinanszírozás témának, főleg a kórházi tapasztalatai és a médiában megjelenő vélemények alapján alakítja ki a véleményét. Úgyhogy szvsz nyugodtan le lehet szállni a magas állatorvosi lóról.  :rolleyes:

Szerkesztette: faster 2008. 02. 05. 17:47 -kor

#88 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 17:50

Idézet: faster - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 17:41

Én sem vagyok elégedett a jelenlegi rendszerrel, de azt, hogy ennél bármi jobb, azt nem fogadom el. És az, hogy mi csak visszaböfögjük a bérszakértők és politikusok szövegeit, kikérem magamnak az ilyen általánosítgatásokat. Ez a "mindenki lop az egészségügyben" is csak egy panel, ez sem új.

kérjed. kérj még mellé egy üveg bud light-tot, h legyen kedvem elolvasni, milyen önálló, szakmaisággal alátamasztott, nem csak ex cathedra, ex has és ex politicus, demagóg érveket hozol fel ellene. és akkor is csak azt tudom mondani, kerülj kórházba, akkor megtudod, mennyire szociális az állam meg a jelenlegi rendszer. ugyan nem tetszettünk forradalmat csinázni, de jó lenne már, ha erről a cuclista eszményről letennénk az egészségügyben. ez a modell itt már semennyire nem működőképes. döntsük el mit akarunk, 5 éves tervet, meg szabályozott gazdaságot, vagy mondjunk végre igent erre a rothadó kapitalizmusra.

#89 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 17:55

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 16:50

kérjed. kérj még mellé egy üveg bud light-tot, h legyen kedvem elolvasni, milyen önálló, szakmaisággal alátamasztott, nem csak ex cathedra, ex has és ex politicus, demagóg érveket hozol fel ellene. és akkor is csak azt tudom mondani, kerülj kórházba, akkor megtudod, mennyire szociális az állam meg a jelenlegi rendszer. ugyan nem tetszettünk forradalmat csinázni, de jó lenne már, ha erről a cuclista eszményről letennénk az egészségügyben. ez a modell itt már semennyire nem működőképes. döntsük el mit akarunk, 5 éves tervet, meg szabályozott gazdaságot, vagy mondjunk végre igent erre a rothadó kapitalizmusra.

Szeretném látni a tételes listát, hogy én hol és mikor állítottam, hogy a jelenlegi rendszer szociális, illetve azt is, hogy miféle demagóg érveket sorakoztattam fel a jelenlegi rendszer mellett.

Még annyit hozzátennék, hogy a legtöbben nem is a jelenlegi rendszert védik, nem is nagyon lehet ezt védeni, de nem bíznak ennek a reformnak a sikerében.

Szerkesztette: faster 2008. 02. 05. 18:04 -kor

#90 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 05. 18:21

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 7:34

Ennek a topiknak nem a Szigeten kellene lennie? Gazdaságnak gazdaság, de nem IT.

Gazdaság topicok maradnak itt, már csak azért is, mert a Sziget törzsközönsége nem feltétlenül alkalmas arra, hogy ne flame-elje szét ezt a topicot.

#91 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 18:36

Idézet: faster - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 17:55

..de nem bíznak ennek a reformnak a sikerében...

Ez esetben jöhetnek a megoldások, mindenkitől. Legalább nem ugyanazokat a köröket futja majd le mindenki újra és újra.

#92 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 18:49

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 17:36

Ez esetben jöhetnek a megoldások, mindenkitől. Legalább nem ugyanazokat a köröket futja majd le mindenki újra és újra.

Egyrészt szerintem az egészségügy alulfinanszírozott. Biztos, hogy van pazarlás is benne, de ettől függetlenül kevés az a pénz, ami erre jut. Nem kell erőn felül költekezni, de a GDP bizonyos százalékát azt kapja meg.

Kettő, modernizálni kellene a kórházakat, ezzel együtt összevonni őket. Ehhez is források kellenek. Elhiszem, hogy a jelenlegi rendszer nem elég hatékony, be kéne zárni néhányat, de ettől még a megmaradó kórházak nem lesznek hatékonyabbak, nem lesz jobb az ellátás. Pl. Bp-re kellene 3-4 súlyponti kórház, ez kiválthatna több kisebbet, de ehhez is beruházások kellenek, a kórházak nem fogják tudni kigazdálkodni ezeket a magas összegeket. Ebbe talán be lehetne vonni EU-s pályázati pénzeket.

Harmadrész, tiszta finanszírozási rendszer. Vagy egybiztosítós legyen, vagy több-biztosítós. Ne ilyen öszvér megoldás, ami most van kialakulóban. Bp.-n nem gond, lesz 3-4 biztosító is (talán), de vidéken megyénként kb. egy, és kétségeim vannak afelől, hogy Hajdú Bihar megyéből Szabolcs Szatmárba átmegy valaki, ha elégedetlen a biztosítójával. A területi korlátozás az, amit a legkevésbé értem, hogy miért jó ebben a jelenlegi reformban.

Hirtelen ennyi. Lehet ütni.

Szerkesztette: faster 2008. 02. 05. 19:01 -kor

#93 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:33

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 17:21

:respect: avman koszonjuk :) en nem mertem volna ezt igy beirni, mert tutira kaptam volna 1 het pihit. annyival toldanam meg, hogy anyanak a hetekben volt volt epemutete. mivel szerettem volna hogy eljen, szepn piaci alapon ment az egesz, papirozva, afas szamlaval, vegosszeg 387 eezer forint. persze a szamla a nevemr szolt, meg kicsit nem a valos mutetrol, hanem egy olyen masikrol amit ki tudtam fizettetni a patika egeszsegpenztarral  :Đ fogaskerek vagyok a gepezetben - sajnalom. neke az anyam elete megrt ennyit  :rolleyes: es az a sanda gyanum hogy a penztarakkkal ezen nagyon keves fog valtozni. lesz papir a wc-ben. rendesen ki lesznek festve a kortermek - lesz elevator music a felvonoban - szal laccatra es kulcsinre nagyon okes lesz minden.. meg persze lesz 24 flottanyi Audi A8-as...

#94 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:34

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 17:26

sztem meg nem. közelíteni fogják azt a kinti bérekhez... és remélem nekem lesz igazam.  :Đ. különben végünk. 

a profeta beszeljen beloled. a historikus tapasztalataim azt mutatjak hogy a dologok nem ok nelkul olyanok amilyenek. mi tetteuk ilyenne, erre van igenyunk.

#95 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:36

Idézet: faster - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 17:41

Én sem vagyok elégedett a jelenlegi rendszerrel, de azt, hogy ennél bármi jobb, azt nem fogadom el. És az, hogy mi csak visszaböfögjük a bérszakértők és politikusok szövegeit, kikérem magamnak az ilyen általánosítgatásokat. Ez a "mindenki lop az egészségügyben" is csak egy panel, ez sem új. Ahogy elnézem, senki nem szakértője az egészségügyfinanszírozás témának, főleg a kórházi tapasztalatai és a médiában megjelenő vélemények alapján alakítja ki a véleményét. Úgyhogy szvsz nyugodtan le lehet szállni a magas állatorvosi lóról.  :rolleyes:

tudodmit? nezd meg a sajat szemeddel...

#96 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 18:36

tudodmit? nezd meg a sajat szemeddel...

Mit nézzek meg a saját szememmel?

#97 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:57

Idézet: faster - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 19:42

Mit nézzek meg a saját szememmel?

tudod mit? nem fontos.

#98 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:57

Én kórházba dolgoztam 2000-töl 2005 ig ugyhogy tudom miröl dumálok semmi médiás halandzsa nem hat meg.Nem jó ez így se ahogy van most de üzletet csinálni az emberek betegségéböl se megoldás.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#99 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 20:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 18:57

tudod mit? nem fontos.

Jó hát ha csak kötözködni akartál, akkor egészségedre. Tudom, hogy itt csak én lehetek hülye, mint ahogy avman is leírta, csak áruljátok már el, melyik véleményemmel van olyan nagyon nagy probléma, hogy cseszegetésen kívül válaszra sem méltattok ti, akik olyan világosan átlátjátok a rendszer problémáit. Mi olyan vállalhatatlan dolgot írtam, hogy ennyire lekezelő stílusban lehet csak reagálni rám?

#100 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 20:02

http://www.weborvos....07jan/18-19.pdf
Fölleg ez a jó:"Ahhoz hogy megvalósuljon az emberek esélyegyenlősége,kiegyenlítődjenek a földrajzi jövedelmi adottságok miatti különbségek meg kell őrizni az államilag működtetett társadalom biztosítás dominanciáját."Na ez az amibe én nem hiszek, itt aminek az irányítását egyszer kiadta az állam a kezéböl onnan max 5 éven belül teljesen ki is vonult ...

Szerkesztette: djculture 2008. 02. 05. 20:09 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7