HWSW Informatikai Kerekasztal: Egészségbiztosítás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egészségbiztosítás topic Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:04

akik nem a te szad ize szerinti eletvezetest kovetik  :down:

Ezt nem en dontom el, fogd mar fel. En max elfogadom, hogy az az egeszseges, ha nem vagyok tulsulyos meg nem dohanyzom. Aztan hogy pl. a tulsuly mikortol eletvezetes es mikortol kockazati tenyezo azt majd az orvosok eldontik. Nem tartom igazsagosnak ugyanugy sarcolni azt, aki nem tesz kart magaban, meg azt aki szandekosan rombolja az egeszseget.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#142 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:04

kiemeled, tiltakozol aztan vegul megis megerosited, hogy nem beszeltem hulyesegeket. mint irtam masok eletvezetesehez *kozod nincs*. Es nagyon orulok annak, hogy nem vagy abban a helyzetben hogy buntesd azokat, akik nem a te szad ize szerinti eletvezetest kovetik vagy nem olyan a testalkatuk mint ahogy azt te elvarod  :down:

Ez tényleg hülyeség. Az életvezetés != testalkat, toleranciailag pedig addig nincs közöd a másik életvezetéséhez, amíg károdra nincs vele. OK, hogy egy bizonyos - elég cinikus - szempont szerint az egészséges életvezetés talán drágább, mint a másik, de ezt a szempontot meg elég durván űbereli az a klasszikus emberi hozáállás, miszerint a hosszabb, egészségesebb élet preferált.

Szerkesztette: Rive 2008. 02. 07. 15:13 -kor

Elköltöztem :-)

#143 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:14

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:08

Nem tartom igazsagosnak ugyanugy sarcolni azt, aki nem tesz kart magaban, meg azt aki szandekosan rombolja az egeszseget.

Samott

a tulsulyra valo hajlam az akutalis kuatasok szerint genetikusan determinalt ahogy a tulzott sovanysag is. ha jol emlexem a magyar koztarsasag alkotmanya szerint nem szabad/lehet az allampolgarok kozott kulonbseget tenni faji, szarmazasi, nemi vagy etnikai hovatartozasi alapon.
fenntartom hogy nagy szerencse hogy nem te osztol igazsagot.  :down:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#144 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:18

Idézet: Rive - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:11

de ezt a szempontot meg elég durván űbereli az a klasszikus emberi hozáállás, miszerint a hosszabb, egészségesebb élet preferált.

nezd a tolerancia arrol szol, hogy a sajat utunkat jarjuk ki igy, ki ugy. van aki bagzik, van aki a mari honaljat szagolja van aki iszik mint a kefekoto es van olyan aki makk egeszseges, koros szenvedelyek nelkul. jogilag egyenloek az emberi jogok egyetemes nyilatkozata alapjan. nem mondhatod azt, hogy neked dragabban merem az eletet mert dohanyos vagy, alkoholista vagy, drogos vagy, aidses vagy stb...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 07. 15:21 -kor

#145 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:18

nezd a tolerancia arrol szol, hogy a sajat utunkat jarjuk ki igy, ki ugy.

Nem. A tolerancia arról szól, hogy míg káromra nincs a másik, addig nem pofázok bele a dolgaiba és nem tartok neki keresztbe.
De az, hogy a szomszédomnak teszemazt heppje, hogy este tizenegykor bőgesse a hifit és mellette ütvefúrózzon a közös tűzfalon, és én ezt tűröm, az nem tolerancia hanem gyengeelméjűség.

Szerkesztette: Rive 2008. 02. 07. 15:22 -kor

#146 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:14

a tulsulyra valo hajlam az akutalis kuatasok szerint genetikusan determinalt ahogy a tulzott sovanysag is

Hat persze. Nem ketseges van ilyen is, de a tobbseg egyszeuen felelotlen es ezzel mentegeti magat. Tudod Cartman se kover, csak eros csontu... ;) (ha genetikailag determinalt akkor ez szurheto, es ezek az emberek is megkaphatjak a nekik szukseges kezelest, dietat - nem elhanyagolni kell ezt a problemat hanem kezelni - a tulsuly rengeteg betegseghez kivallo alap, nem szabad felvalrol venni) Akik meg nem genetikailag determinaltak azok fizessek meg a kockazatot. (van egy csomo betegseg aminek genetikai alapja van, ez alapjan tenyleg nem szabad kulonbseget tenni, hiszen nem tehet rola az illeto... de aki szandekosan tesz az egeszsege ellen, azt nem szabad ugyanugy kezelni, mint azt aki igyekszik egeszsegesen elni... mert egesz egyszeruen nem igazsagos)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#147 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:29

Idézet: Rive - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:21

Nem. A tolerancia arról szól, hogy míg káromra nincs a másik, addig nem pofázok bele a dolgaiba és nem tartok neki keresztbe.
De az, hogy a szomszédomnak teszemazt heppje, hogy este tizenegykor bőgesse a hifit és mellette ütvefúrózzon a közös tűzfalon, és én ezt tűröm, az nem tolerancia hanem gyengeelméjűség.

csakit nem a hifirol meg az utvefurasrol filozofal a kollega ur, hanem arrol, hogy aki kover az fizessen tobbet azert, mert kover. vagy a dohanyos meg azert, mert dohanyzik es emelle kanyarintott egy veralgebrat amit az idezett cikkbeli kutatas megcafolt. ez az "amig karormra nincs a masik" meg megint egy eleg gumimod hibas megfogalmazas, a torveny precizebben fogalmaz. a homofobok kedvenc ervelese ugyanis az, hogy a "meleg karomra van mert megfertozi a gyermekem lelkuletet..."

#148 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:34

"A betegeketol havi tobb millio forint paraszolvenciat adomentesen!!! kizsarolo foorvosok"

Te Waldy mikor voltál utoljára fogorvosnál? A sürgősségi ellátás ingyenes a többinek meg téritési díja van. Körzeti fogorvosunk 4 fogamat tömött be/állított helyre fizettem érte összesen kb 24 ezer forintot.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#149 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:34

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:22

Hat persze. Nem ketseges van ilyen is, de a tobbseg egyszeuen felelotlen es ezzel mentegeti magat. Tudod Cartman se kover, csak eros csontu... ;)

en soha nem mernek ilyen kijelentest tenni. szomoru hogy meg mindig nem erted, hogy nem helyesen velekedsz. az emberi jogok egyetemes nyilatkozata biztositja szamukra a szabadsaghoz a boldogsaghoz es az egeszseghez valo jogot. nem szabad es nem kivanatos ennek a korlatozasa az alapjan hogy nekem vagy neked vagy barkinek nem tetszik az, amikent az egyen el ezen jogaival. mas kerdes, ha az illeto olyan magatartast folytat ami a te ilyeten jogaidat csorbitja. azzal hogy kover nem csorbulnak a te jogaid. erted mar?   :think:

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 07. 15:37 -kor

#150 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 14:34

en soha nem mernek ilyen kijelentest tenni. szomoru hogy meg mindig nem erted, hogy nem helyesen velekedsz. az emberi jogok egyetemes nyilatkozata biztositja szamukra a szabadsaghoz a boldogsaghoz es az egeszseghez valo jogot. nem szabad es nem kivanatos ennek a korlatozasa az alapjan hogy nekem vagy neked vagy barkinek nem tetszik az, amikent az egyen el ezen jogaival. mas kerdes, ha az illeto olyan magatartast folytat ami a te ilyeten jogaidat csorbitja. azzal hogy kover nem csorbulnak a te jogaid. erted mar? :think:

Másik eset kövérséghez. Volt amikor volt rajta 20kg felesleg viszont hót nyugodt voltam, most könnyebb vagyok 20 kilóval viszont neurotikus ami nem következmény hanem előidézője fogyásnak. Na melyik jobb, melyik károsítja jobban az egészséget, mi növeli jobban a biztosítási kockázatot? 

Dohányos meg alkoholista eleven nagyobb biztosítási kockázat, ráadásúl a masszívabbak valszeg a járulékot kevesebbet fizető rétegből kerülnek ki, akkor most nekik ne biztosítsunk ellátást.

Amcsiknál dohánygyárak csináltak egy kimutatást hogy a nyugdíj és egészség biztosítók a dohányosak hamarabbi halála miatt éppen hogy profitálmnak, hiába kerül sokba 1-1 tüdőrákos kezelése.

#151 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:29

csakit nem a hifirol meg az utvefurasrol filozofal a kollega ur, hanem arrol, hogy aki kover az fizessen tobbet azert, mert kover. vagy a dohanyos meg azert, mert dohanyzik es emelle kanyarintott egy veralgebrat amit az idezett cikkbeli kutatas megcafolt.

Az idézett cikkre hivatkozni az egészség preferálása ellenében - na, ez a véralgebra.

Idézet

ez az "amig karormra nincs a masik" meg megint egy eleg gumimod hibas megfogalmazas, a torveny precizebben fogalmaz. a homofobok kedvenc ervelese ugyanis az, hogy a "meleg karomra van mert megfertozi a gyermekem lelkuletet..."

Melléduma. Pont, mint homofób-témában a pedofília.

#152 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:34

en soha nem mernek ilyen kijelentest tenni. szomoru hogy meg mindig nem erted, hogy nem helyesen velekedsz. az emberi jogok egyetemes nyilatkozata biztositja szamukra a szabadsaghoz a boldogsaghoz es az egeszseghez valo jogot. nem szabad es nem kivanatos ennek a korlatozasa az alapjan hogy nekem vagy neked vagy barkinek nem tetszik az, amikent az egyen el ezen jogaival. mas kerdes, ha az illeto olyan magatartast folytat ami a te ilyeten jogaidat csorbitja. azzal hogy kover nem csorbulnak a te jogaid. erted mar? :think:

Szeretnem ha vegre felfognad, hogy nem en mondom azt hogy a tulsuly karos az egeszsegre, hanem az orvostudomany. A biztositok se veletlenul kotenk veled biztositast dragabban ha szandekosan noveled a kockazatot. Igenis kulonbseget kell tenni ket egyen kozt ha az egyik torekszik az egeszseges eletvitelre a masik meg rombolja az egeszseget. Megteheti, de akkor fizesse meg a kockazat arat. Nem az a cel hogy kinyirjuk a lakossagot 50 evesen... meg akkor sem, ha esetleg egy 80 eves ellatasa dragabb lesz kesobb. Az a cel hogy minel hosszabb egeszseges eletet biztositsunk mindenkinek... aki tesz erte azt premizaljuk aki ellene tesz az "buntessuk" magasabb dijakkal.

(link - nezd meg mennyit fizetsz 50 evesen ha dohanyzol meg ha nem dohanyzol - kiszamoltak ez ok jol, hogy mennyi a kockazatuk)

Samott

#153 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:05

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 14:59

Szeretnem ha vegre felfognad, hogy nem en mondom azt hogy a tulsuly karos az egeszsegre, hanem az orvostudomany. A biztositok se veletlenul kotenk veled biztositast dragabban ha szandekosan noveled a kockazatot. Igenis kulonbseget kell tenni ket egyen kozt ha az egyik torekszik az egeszseges eletvitelre a masik meg rombolja az egeszseget. Megteheti, de akkor fizesse meg a kockazat arat. Nem az a cel hogy kinyirjuk a lakossagot 50 evesen... meg akkor sem, ha esetleg egy 80 eves ellatasa dragabb lesz kesobb. Az a cel hogy minel hosszabb egeszseges eletet biztositsunk mindenkinek... aki tesz erte azt premizaljuk aki ellene tesz az "buntessuk" magasabb dijakkal.

(link - nezd meg mennyit fizetsz 50 evesen ha dohanyzol meg ha nem dohanyzol - kiszamoltak ez ok jol, hogy mennyi a kockazatuk)

Samott

Te tévedésben vagy ha azt hiszed hogy biztosítónak a hosszú egészséges életed a célja. Minnél több díjatt fizess be és patkolj el mielőtt kifizetésre kerülne a sor. Különösen igaz ez a nyugdíj biztosításra.

Szerkesztette: Pitbull 2008. 02. 07. 16:05 -kor

#154 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:12

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 16:05

Te tévedésben vagy ha azt hiszed hogy biztosítónak a hosszú egészséges életed a célja. Minnél több díjatt fizess be és patkolj el mielőtt kifizetésre kerülne a sor. Különösen igaz ez a nyugdíj biztosításra.

Az egeszsegbiztositasnak a celja, hogy hosszu, egeszseges eletet elj. Itt most nem a nyugdijbiztositasrol beszelunk, az egy mas teszta, es ha jol tudom ott mar mukodik a tobb biztositos model. ;)

Az egeszsegbiztosito celja, hogy minel kevesebbet kelljen rad kolteni... te fizetsz, o pedig ellat. Ha noveled a kockazatot, akkor neki is tobbet kell a kezeleseidre koltenie. Ki van ez szamolva jol. Az az egy indexes bulvarcikk nem cafolja a vilagon mindenhol jol uzemelo kockazatbecslesi modszereket. ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 02. 07. 16:13 -kor

#155 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:20

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:12

Az egeszsegbiztositasnak a celja, hogy hosszu, egeszseges eletet elj. Itt most nem a nyugdijbiztositasrol beszelunk, az egy mas teszta, es ha jol tudom ott mar mukodik a tobb biztositos model. ;)

Az egeszsegbiztosito celja, hogy minel kevesebbet kelljen rad kolteni... te fizetsz, o pedig ellat. Ha noveled a kockazatot, akkor neki is tobbet kell a kezeleseidre koltenie. Ki van ez szamolva jol. Az az egy indexes bulvarcikk nem cafolja a vilagon mindenhol jol uzemelo kockazatbecslesi modszereket. ;)

Samott

Kis naív. Az egészség biztosítónak az célja hogy lehetőleg addig élj kevés eü ráfordítással járó életet amíg olyan korba közel érsz ahol már nagy a kockázata valamilyen drága kezelést igénylő betegségenk és ekkor patkolj el! Profit mindenek felett, ez a neoliberális gondolkodási mód. Mindig kapsz vmi kis tüneti kezelést amivel még mindig plusszos a kassza de öregkort ahol komoly ráfordítás lenne garantáltan nem éred meg.

#156 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:24

Brókerek üzletelnek majd az egészségünkkel is?
Érdemes a hozzászólásokat is elolvasgatni van benne találó kérdés észrevétel is.

Szerkesztette: djculture 2008. 02. 07. 16:28 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#157 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:25

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 16:20

Az egészség biztosítónak az célja hogy lehetőleg addig élj kevés eü ráfordítással járó életet amíg olyan korba közel érsz ahol már nagy a kockázata valamilyen drága kezelést igénylő betegségenk és ekkor patkolj el!

Ok, maradjunk ezen a vonalon. Akkor jol okoskodok, amikor azt mondom, hogy nyugodtan kerhet kevesebb penzt attol akire valoszinuleg kevesebbet kell koltenie, mint attol aki hamarabb lesz beteg mert dohanyzik es/vagy tulsulyos? Hiszen az elobbire lehet hogy nem kell koltenie sok-sok even keresztul, az utobbi viszont szinte biztos hogy hamar elkezd betegeskedni.

Samott

#158 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:29

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 16:24

En a netrisk-el is nagyon meg vagyok elegedve. ;) (egyebkent ez szerintem felrevisz, hiszen a jelenleg tervezett szabalyozas szerint nem kaphat kedvezmenyt az aki egeszsegesen el - azaz aki kisebb kockazatot jelent)

Samott

#159 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:34

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:25

Ok, maradjunk ezen a vonalon. Akkor jol okoskodok, amikor azt mondom, hogy nyugodtan kerhet kevesebb penzt attol akire valoszinuleg kevesebbet kell koltenie, mint attol aki hamarabb lesz beteg mert dohanyzik es/vagy tulsulyos? Hiszen az elobbire lehet hogy nem kell koltenie sok-sok even keresztul, az utobbi viszont szinte biztos hogy hamar elkezd betegeskedni.

Samott

Nem egyértelmű. A dohányos nagy valószínüséggel hamarabb hal meg szívkoszorúér trombozísban mint tüdőrákba, főleg ha még kövér is mellé. Ha kap vmi olcsó generikum vérnyomáscsökkentőt amivel még megelőzhető az agyi értkatasztrófa (stroke) akkor azzal ki lehet tolni a még pár évet járulék fizetést de öregkort lehetőleg ne érje meg. Szóval lehet aljas módon meghatározni a felhasználható gyógyszereket, hogy beteg ne gyógyuljon meg csak sorvadjon szépen és haljon meg a kritikus kor előtt, mert sokkal több úgy profit mint ha egészségesen él és nagy kockázatú időszakban kap egy streko-ot és 20 évig még ápolni kell, ráadásúl egészséges életet élt és jogosult a magas szintü ellátásra. Nem mint ha jeleneleg nem ez folyna.

#160 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:43

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:29

En a netrisk-el is nagyon meg vagyok elegedve. ;) (egyebkent ez szerintem felrevisz, hiszen a jelenleg tervezett szabalyozas szerint nem kaphat kedvezmenyt az aki egeszsegesen el - azaz aki kisebb kockazatot jelent)

Samott

Profit szempontjából ez se jó. Ha kötelező szűrővizsgálatokra járás öntönző lenne mert kevesebb lenne a járulék akkor estleg még gyógyítható szakaszban kapnak el drága kezelést igénylő betegséget, míg ha beteg már súlyos tünetekkel mentehetlen stádiumban megy orvoshoz, akkor már elég csak morfinra kell költeni.

Állami kassza esetén ha nem pénz kivonása lenne a cél mint most, korai diagnosztika és drága kezelés összességében a majdan még befizetett adók, járulékok és megtermelt GDP bőven visszahoznák, csak itt megint  hosszú távú a cél.  :confused: 

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.