HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#901 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 05. 00:02

kék színű ledet lehet használni ? :Đ veszek 2-t hátra, 2 pirosom van, aztán csinálok belőle "fényhidat" :D

-C0pp3rM!n3-

#902 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 01:36

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 1:02

kék színű ledet lehet használni ? :Đ veszek 2-t hátra, 2 pirosom van, aztán csinálok belőle "fényhidat" :D

-C0pp3rM!n3-

alulra valami neont még tegyél fel :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#903 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 09:43

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 2:36

alulra valami neont még tegyél fel :Đ

az már nagyon pimp-es lenne :Đ

-C0pp3rM!n3-

#904 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 10:04

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 0:02

-C0pp3rM!n3-

Nem! Ebbe már beleszól a KRESZ.
Hátrafele csak piros, oldalra sárga, előre csak fehér vagy halványsárga lehet.
Kék fényt használni csak a rendőrséhnek, tűzoltóknak, mentőknek, és az erre jogosultnaknak szabad.

Ha egyébként igazi fénycsoda kell, akkor a küllőket kell megvilágítani erős fegér fényű LED-el.
Ezeket egy olyan optocsatolóval vezérelt ármmakör kapcsolgassa -ki be, ami stroboszkópeszerú effektust eredményez, a küllők állni látszanak, vagy lassű hátrafele forgó mozgást végeznek...

#905 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 10:09

Van nekem bringás táskám, aminek mindkét oldalán fehér, háromszög formájú fényvisszaverő festés van.  Akkor ha ezt felteszem a járgányra, és előre-hátra fehér színt verek vissza, akkor most elkárhozok, vagy mi van?

#906 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 10:20

Idézet: blash - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 20:18

Lancra valami olaj, en motorolajat hasznalok. Ha meg ennyi idot csak allt, akkor nem hiszem, hogy kellene barmelyik csapagyat is zsirozni.

Kicsit drágább, de szerintem jobb, mint az olaj: Ketting Spray.
Tescoban szoktam venni, ez valami ragacsos eleggyel vegyitett teflon alapú kenőanyag, a flakonon pont lánckerék van, lánccal. Az olajhoz képest, ez nagyon igyekszik rajta maradni azon, amire ráfújod, nem szárad, viszont a port ugyanúgy magába gyűjti, tehát időnkőnt le kell mosni. (Erős hajtásnál azért lespriccelődik ebből is a felesleg)

Az egyébként, hogy munkába járáshoz mire kell figyelni, eléggé szubjektív, de mindenképpen fontos a fékek állapota. Ha nyikorog valahol értelemszerűen zsirozni kell. Ám ugyanolyan fontos lehet a rugós nyereg, a csomagartó, a sárvédő.

Előfordulhat, hogy fel kell készülni a kerekek cseréjére, Az, hogy mennyire nem birja a kerék a terhelést, csak hoszabb használat után lehet megtudni, amikor 5 km-enként kell centirozni, és sorban pattanak el a küllők.

#907 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 10:23

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 13:22

sokszor erős késztetést érzek, hogy a szembejövő _sisaktalan_ emberkére rászóljak ... főleg kissrácokra...

-C0pp3rM!n3-

Nekem meg arra, hogy nincs lámpájuk, és nem csak késztetésem van,  rájuk is szólok.

De van ismerősöm, aki meg a szakadt biciklisekre szól rá.

Mindannyiunknak egyformán igazunk van ugyebár...

#908 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 10:27

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 11:23

Nekem meg arra, hogy nincs lámpájuk, és nem csak késztetésem van,  rájuk is szólok.

De van ismerősöm, aki meg a szakadt biciklisekre szól rá.

Mindannyiunknak egyformán igazunk van ugyebár...

bár a sisak nem kötelező, Te meg még pláne ellene is vagy :Đ

node azért kicsi emberkékre tegyen már a szülő, legyen ennyi felelősségtudat benne.

-C0pp3rM!n3-

#909 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 10:43

Idézet: szeder - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 11:09

Van nekem bringás táskám, aminek mindkét oldalán fehér, háromszög formájú fényvisszaverő festés van.  Akkor ha ezt felteszem a járgányra, és előre-hátra fehér színt verek vissza, akkor most elkárhozok, vagy mi van?

Hát, minimum 10 miatyánk...  :Đ

hkpk:

Felejtsd már el a gagyi kerekeket, 8-9 éve 80k-ért vett bringára nem filléres noname izéket raktak. Igazából elég kevés és régi bringa rendelkezik azzal a kategóriával, amire te gondolsz, kivéve az összes bevásárlóközpontban kapható tucatbringát.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#910 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 10:49

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 10:27

bár a sisak nem kötelező, Te meg még pláne ellene is vagy :Đ

node azért kicsi emberkékre tegyen már a szülő, legyen ennyi felelősségtudat benne.

-C0pp3rM!n3-

Nem ellene vagyok, csak ezt nem tudom hogyan kifejteni.
Ami ellen vagyok, az más.
A sisak viselését csak a megfelelő helyre rangsorolnám, és vélemáényen szerint parabolikusan felfújják egyesek.

A nyak sokkal sérülékenyebb.
http://www.motormann...roducts_id=1956
Miért nem lobbizik senki nyakvédő viselése miatt.

//Apám 2 éve halt meg. Kerékpárral bukott, és nyakát törte. A sisak szart se védett. Persze, nem okolom sem a sisakot, sem a nyakvédő hiányát. Mert az egészet egy meghibásodott hátsó fék okozta. Egy olyan, amit egyre ritkábban látok árulni. Sok fórumon fellépten ez ellen a típus ellen.//
(Felthetnék apámról készült képeket webre, ha a sisak ellen volnék.)

Itt a melóban is sokan bíznak a Windows jelszó védelmáében. Kb. ugyannyit ér mindkettő.
Még 1x: nem ellene vagyok, csak feleslegesnek tartom.

#911 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 10:53

Idézet: szeder - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 10:09

Természetesen viselhetsz fehér polót is, az uganúgy visszaveri a fehér fányt.
Lámpával ne világíts hátrafele fehár fénnyel, mert azt a látszatot kelted, hogy éppen jössz.

Vannak olyan villogók, piacon árulják ezeket, de láttam előfordulni bringás boltban is, amikben 5 különféle színű LED van, kék is, sárga is, piros is... Na, ezek abszolút nem használhatók biciklin.

#912 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 11:00

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 10:43

hkpk:

Felejtsd már el a gagyi kerekeket, 8-9 éve 80k-ért vett bringára nem filléres noname izéket raktak. Igazából elég kevés és régi bringa rendelkezik azzal a kategóriával, amire te gondolsz, kivéve az összes bevásárlóközpontban kapható tucatbringát.

Természetesen nem tudom, milyen kerekei vannak, feltételesen írtam, hogy mi a szitu akkor, és ez is csak a használattól derül ki.

Nekem nagyker áron szerezte be unokatesóm a CSEKE-ől anno 45e Ft-ért a montit, aminek mára csak a váza az eredeti, de erős késztetést érzek alura váltani. Nem mondható, hogy gagyi volt, az biztos, hogy nem teszkógazdaságos kivitel... Az is tény, a hátsó kerekét 6 hónap múlva kilopták, de ugyanolyant szereztem be a heléyre. Kb. 2000 km -t használtam.
És hát, rá kellett jönnöm, hogy azok a kerekek nem felelnek meg nekem. Lehet, egyéni ízlés, de ahányszor bringás boltban vagyok, mindig van 1-2 kuncsaft törött küllőkkel. És nem occsó biciklivel...

#913 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 13:16

170cm magas lány részére mit ajánlotok?
Tengerparti bicikliút lesz a cél terület, na meg a tengerparti sétány.

Nekem Giant XTC van, jó lenne valami korrekt (de nem drága) Giant vagy hasonló gép.
Olyan 100e-ig.

Nézett valami nagyon női Gepidát, de én nem rajongok az olyan parasztvakításokért mint agydinamó, agyváltó (bár gyerekkoromban volt egy eredeti Shimano agyváltós biciklim, az korrekt darab volt)....

Szóval aki tud ajánlani valamit (ja és ma kellene megvennünk, holnap utazunk)... Szóval SOS!!!! ...---...

#914 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:16

Sógornőnek 2 hete hoztunk egy 1995-ös Specialized Stumpjumpert Matuztól. Merevvillával 9.5 kiló, LX szettel, pöpec, és 80-ba fájt.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Teló árát rászámolod, simán kijön valami megfelelő méretű vázas szépség.
...

#915 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:52

Idézet: FőDudu - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 13:16

170cm magas lány részére mit ajánlotok?
Tengerparti bicikliút lesz a cél terület, na meg a tengerparti sétány.

Nekem Giant XTC van, jó lenne valami korrekt (de nem drága) Giant vagy hasonló gép.
Olyan 100e-ig.

Nézett valami nagyon női Gepidát, de én nem rajongok az olyan parasztvakításokért mint agydinamó, agyváltó (bár gyerekkoromban volt egy eredeti Shimano agyváltós biciklim, az korrekt darab volt)....

Szóval aki tud ajánlani valamit (ja és ma kellene megvennünk, holnap utazunk)... Szóval SOS!!!! ...---...

Agydinamó nem teljesen parasztvakítás, meg agyváltó sem, bár utóbbival nekem olyan szomorú tapasztalatom volt, hogy 15 év után tönkrement agyváltót képtelenság volt javítani, és emiatt az egész kereket cserélni kellett. Míg, ha racsnis fogaskoszorú lett volna, akkor csak azt kellett volna cserélni.
De lehet, hogy valakinek a kényelem megér 15 év múlva egy új kereket.

Amúgy a 170 cm-s lány részére mit lehet ajánlani kérdés eléggé költői így, súlyát nem tudni, és testi adottságait sem. Azt mondanám 26"-os akármi. És lehet, hogy a fenti képen látható csodát szereti a gazdája, de egy valakinek, aki nem nagyon kerekezett, pláne nőnek, nagy szenvedés is lehet.
Én magam is fontosnak tartom a rugós nyerget, és nők ebből a szempontból érzékenyebbek.
Amúgy meg lehetne "nőibb" is a váz.

Ha egyébként a lány kinézett magának valamit, és tetszik, a legjobb tanács, hogy rá kell hagyatkozni.
(közben elő lehet adni, hogy mennyire fontos neked a nézőpontja / tiszteled a véleményét, jobban jársz  ;) )
Én unokahúgomnak szereztem olyan biciklit, ami SZERINTEM neki való, NEKEM tesztett, és ment is vele vagy 5 km-t 4 év alatt.

(Az is kérdés, hogy mennyit szándékszik használni, főleg hol, és mire. Pl. Piacra járni nem lehet akármivel, egyes Gepidák meg nagyon alkamasak erre)...

Szerkesztette: hkpk 2009. 05. 05. 15:10 -kor

#916 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 15:09

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 14:52

Agydinamó nem teljesen parasztvakítás, meg agyváltó sem, bár utóbbival nekem olyan szomorú tapasztalatom volt, hogy 15 év után tönkrement agyváltót képtelenság volt javítani, és emiatt az egész kereket cserélni kellett. Míg, ha racsnis fogaskoszorú lett volna, akkor csak azt kellett volna cserélni.
De lehet, hogy valakinek a kényelem megér 15 év múlva egy új kereket.

Amúgy a 170 cm-s lány részére mit lehet ajánlani kérdés eléggé költői így, súlyát nem tudni, és testi adottságait sem. Azt mondanám 26"-os akármi. És lehet, hogy a fenti képen látható csodát szereti a gazdája, de egy valakinek, aki nem nagyon kerekezett, pláne nőnek, nagy szenvedés is lehet.
Én magam is fontosnak tartom a rugós nyerget, és nők ebből a szempontból érzékenyebbek.
Amúgy meg lehetne "nőibb" is a váz.

Ha egyébként a lány kinézett magának valamit, és tetszik, a legjobb tanács, hogy rá kell hagyatkozni.
Én unokahúgomnak szereztem olyan bikiklit, ami SZERINTEM neki való, NEKEM tesztett, és menti vele vagy 5 km-t 4 év alatt.

Az is kérdés, hogy mennyit szándékszik használni, főleg hol, és mire. Pl. Piacra járni nem lehet akármivel...

Az agydinamó csak arra jó hogy amíg én lazán gurulok addig ő tekerjen mellettem. Köszi, nem!
Direkt kipróbáltam, amikor ráadtam a terhelést, pikk-pakk megállt úgy beterhelt az első keréknek.

Az agyváltót kevesen tudják javítani, nekem még anno a csepel művekben ezeket az agyakat összerakó egyik emberke csinálta meg a féket.

A cél valóban az, hogy Portorozsban (ahová lakni megyünk) a tengerparton (ahol végig bicikli út van) lehessen szépen tekerni. Nekem az XTC-n is Big Apple van, az tökéletesen jó arra a terepre.  Nos ehhez kellene valami női pár, valóban női vázzal. Tehát a normál MTB váz nem játszik.
170cm és 60kg körüli a lány. Saccra ez egy 17-es váz kell ilyen magassághoz?

#917 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 15:24

azért ez az agydinamó hasznos dolog.

viszont arra kell ügyelni, hogy a német (onnét hozott, vagy oda szánt) dinamók le vannak korlátozva. tehát a mozgási energiát hővé alakítja, ami ha nem terheled akkor is lassít. igaz, ha ez nem lenne, nagyobb sebességnél kijön belőle 60-80V is, stb.

Valamint, hogyha folyamatosan kell az energia. Én hosszabb, világvége túrákat szeretem, nekem pl. jól (jönne, ha lenne rá keret) az agydinamó, amivel egész nap lehet energiát termelni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#918 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 16:19

Idézet: FőDudu - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 16:09

170cm és 60kg körüli a lány. Saccra ez egy 17-es váz kell ilyen magassághoz?

17-18
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#919 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 16:25

Simán jó a 18" váz is, rövidebb stucnival és magasabb hajlított kormánnyal (nőnek szigorúan olyat, egyenesnél jön a hiszti a túlzott előrehajolás miatt), kényelmes nyereggel.

Hajtáspajtás boltban láttam egy ilyet:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

87 pénzért nem tűnik rossz vételnek.
...

#920 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 17:38