HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2141 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 31. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 31. 09:55

Garmint nem tudom, hogyan lehet, lehet, hogy csak Garmin accounttal.

Edzőkerék:
Mavic
Versenykerék:
Mavic
Vagy pl. versenykerék:
Zipp

Nekem ilyen van:
Shimano R500

Ez elvileg egy vállaható kerékszett, de a tuti verseyzők olyannal mennek, ami 35-40-es átlag fölött jobb. Nekem arra nincsen szükségem, mert a 35-ös átlaghoz még "picit" nőnöm kell... :D

Szóval nekem csak "edző kerék" szettem van, "verseny kerék" vásárlását nem is tervezem addig, amíg nem tudok 6 óra alatt lenyomni egy 180-as távot pl. Nagyatádon (ahol alig van szint emelkedés, 650m a 180 km alatt)...

Szerintem Garmin alatt nem tudsz kapcsolni Polar accountot, legalábbis csodálkoznék. Nem baj, ha beírod az ecsívmenteket az is jó.

Nekem még semmiféle ilyesmi tervem nincsen (180 km). Jelenleg várok a pedálra, már Németországban van. Ez mondjuk nem mond sokat, mert Németországból vettem (Rose Bikes). De lehet csütörtökre megjön.

Most a nyáron szépen el akarok járni hétvégén és talán hét közben is egy-egy körre. 40-50 km tökéletes lesz kezdésnek, majd felfedezgetek nem annyira forgalmas utakat a környéken. Vannak jó utak észak felé, ahogy elhagyja a várost az ember és a kis falvacskák irányába kerékpározik. Vannak komoly emelkedők, lehet tekerni.

A norvég kollégám most egyfolytában az átlaggal heccel. Berakott egy logot a hétvégi tekerésről. Egy norvég haverjával mentek egy 60-as kört, az átlag 31,5 km/h lett. Viszont 4x álltak meg fagyizni! :)
Én azzal tudok válaszolni, hogy a hibriddel tartottam 31,3-as átlagot 46 km-en keresztül. Aztán mondjuk beálltam a földbe, de az egy másik dolog :)

A munkahely felé vezető úton 1 másodperccel gyorsabb voltam egy szakaszon, mint a QOM, ez is komoly örömforrás Kép
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2142 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 31. 11:38

Nyáron mind a két nap bicajozni fogsz?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2143 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 31. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 31. 12:38

Ha éppen józan vagyok :)

#2144 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 31. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 31. 12:38

Vicces, mivel ma olyan durván tűzött a Nap, hogy majdnem megfőttem a bringán. Volt 28 fok árnyékban, de egyes helyeken 30 fokot mértek délután. Itt kábé 4-kor tetőzik a hőmérséklet. A Nap nagyon durván tud sütni, komolyan kell krémezni és/vagy védekezni sapkával és hosszú inggel.

Az irodában az AC nem volt túl acélos, 26 fok volt délután.

Estére durva zivatar volt, most gőzölög az aszfalt, durva dunszt van. Szóval Svédország nem feltétlenül hideg.

#2145 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 01. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 31. 19:22

Vicces, mivel ma olyan durván tűzött a Nap, hogy majdnem megfőttem a bringán. Volt 28 fok árnyékban, de egyes helyeken 30 fokot mértek délután. Itt kábé 4-kor tetőzik a hőmérséklet. A Nap nagyon durván tud sütni, komolyan kell krémezni és/vagy védekezni sapkával és hosszú inggel.

Az irodában az AC nem volt túl acélos, 26 fok volt délután.

Estére durva zivatar volt, most gőzölög az aszfalt, durva dunszt van. Szóval Svédország nem feltétlenül hideg.

Nálunk az egyetemen nincs AC az irodákban, cserébe mi a keleti oldalon vagyunk, a főnök meg a délnyugatin... :]
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2146 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 01. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 31. 12:33

A munkahely felé vezető úton 1 másodperccel gyorsabb voltam egy szakaszon, mint a QOM, ez is komoly örömforrás Kép

Mi az a QOM? :think:

Tegnap csábítás volt, hogy tekerjek kaja szünetben, mert akkor meg lett volna az 500 km májusban. Végül futottam a déli melegben 4 km-t, 7:24-gyel, aztán este 13 km-t 7:37-tel. Ezzel csak 488 km-t tekertem májusban.

Ma reggel viszont már csak 117,8 kg voltam... :up:

Szombat reggel megpróbálok egy 3 óra alatti félmaratont. Hátha... :D

#2147 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 06. 01. 09:07

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2016. 06. 01. 09:24

Nálunk az egyetemen nincs AC az irodákban, cserébe mi a keleti oldalon vagyunk, a főnök meg a délnyugatin... :]

Most egy bazi nagy irodábn vagyunk ketten. Többi 50 ember hetek óta érkezi, csak nem ér ide. Cserébe a 2. ember mellettem ül, aztán lassan valamit zenélni is kellene. Fönök már távolabb sincs, mert felmondott, de van aki basztat :-D
Make love not Wor.

#2148 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 01. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 06. 01. 10:00

Mi az a QOM? :think:

Tegnap csábítás volt, hogy tekerjek kaja szünetben, mert akkor meg lett volna az 500 km májusban. Végül futottam a déli melegben 4 km-t, 7:24-gyel, aztán este 13 km-t 7:37-tel. Ezzel csak 488 km-t tekertem májusban.

Ma reggel viszont már csak 117,8 kg voltam... :up:

Szombat reggel megpróbálok egy 3 óra alatti félmaratont. Hátha... :D

A QOM nem más, mint Queen of the Mountain.

Az említett szakaszon a KOM idejéhez képest 64. vagyok azt hiszem. De 1 teljes másodperccel lenyomtam a QOM-ot.

Nekem most jöttek meg a pedálok, de nem tudok kimenni. Asszony elment tanítani, a gyerekekre vigyázok itthon. Holnap felhőszakadás lesz elvileg, de hétvégén 20 fok és napsütés lesz. Perfekt.

#2149 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 02. 14:08

Megjött a ToPeak punepa, nagyon egyben van a cucc. Jóval nagyobb, mint a LIDL-ös cucc és sokkal komolyabb fogása van. A LIDL-ös punepa marad a kerékpártárolóban, a bejárós bringához teljesen oké.

Az új luxuspunepa meg megy a tárolóba a bringa mellé. Kipakolom a tárolót teljesen, összerakom a polcrendszert, aztán rögtön lesz helye a bringának is. Most a teraszon áll, ami nem ideális, mert a feleségem esetleg felborítja amikor sürög-forog :blush:

#2150 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 02. 14:17

Akkor már az Alien II-t is illik mellé beszerezni :)
Kép
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2151 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 02. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2016. 06. 02. 15:17

Akkor már az Alien II-t is illik mellé beszerezni :)
Kép

Most kicsit kell lapítanom, mert asszony fel találja húzni az orrát. Jobb a békesség.

#2152 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 02. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 06. 02. 15:36

Most kicsit kell lapítanom, mert asszony fel találja húzni az orrát. Jobb a békesség.

Mert azt úgy kell csinálni, hogy veszel egy bringázós HEXUS II-t, berakod a nyeregtáskába, az asszony sose fogja látni. Ez lesz a menetközbeni vészhelyzetes szerelőegység. Karácsony, születésnap, miegyéb okán meg megleped magad egy Prepstation-nel a garázsba, ez lesz a telepített szerelőmühely.

Szerkesztette: Iguana 2016. 06. 02. 15:39 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2153 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 02. 15:48

Aljasak vagyunk-e? Velejéig romlott népség kísért.

Közben persze kinéztem 2 ToPeak dual-touch állványt 110k-ért az előtérbe kultúrált bringatárolásra, szerintem rosszul járok :Đ

Szerkesztette: -NoVa- 2016. 06. 02. 15:50 -kor

...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2154 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 02. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 06. 02. 16:38

Mert azt úgy kell csinálni, hogy veszel egy bringázós HEXUS II-t, berakod a nyeregtáskába, az asszony sose fogja látni. Ez lesz a menetközbeni vészhelyzetes szerelőegység. Karácsony, születésnap, miegyéb okán meg megleped magad egy Prepstation-nel a garázsba, ez lesz a telepített szerelőmühely.

Júj, még nyeregtáskám sincsen. Egy 35-literes kis hátizsákkal szoktam csapatni, annak az alján lötyög a multitool, a belső, az abroncs lehúzó és egy pár zacskó papírzsepi, ha orrot kellene fújni. Meg erre tudom felkapcsolni a rajtszámot és akár még a nehéz ABUS záram is belefér.

Gyenge újkezdő vagyok, ugye? :blush:

#2155 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 02. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 06. 02. 17:12

Júj, még nyeregtáskám sincsen. Egy 35-literes kis hátizsákkal szoktam csapatni, annak az alján lötyög a multitool, a belső, az abroncs lehúzó és egy pár zacskó papírzsepi, ha orrot kellene fújni. Meg erre tudom felkapcsolni a rajtszámot és akár még a nehéz ABUS záram is belefér.

Gyenge újkezdő vagyok, ugye? :blush:

http://topeak.hu/kat...k/nyereg_taskak

Minden általad felsorolt cucc belefér egy nyeregtáskába, kivéve a zárat, de az úgyse kell, amikor bringázol.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2156 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 02. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 06. 02. 16:38

Az Alien3 nem jó?

Kép

Milyen nyeregtáska jó?

Medium?

Kép

Másik medium?

Kép

Bónusz kérdés: ha hátizsákkal megyek a gyehennára kerülök?

#2157 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 02. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 06. 02. 17:18

Felesleges, a Hexus II is sok a legtöbb esetben.

Idézet

Milyen nyeregtáska jó?

Amiben jól elfér minden, amit érdemes magaddal vinni.

Idézet

Bónusz kérdés: ha hátizsákkal megyek a gyehennára kerülök?

Nem, de nem fognak kiszolgálni a kocsmában soha többé.
Amúgy ennyi cuccnak minek hátizsák? Főleg ekkora? Kulacs van a vázon, pumpa is felrakható rá, a mezen van 2-3 zseb banánnak, szendvicsnek, nyeregtáskába meg elférnek a szerelős cuccok, papírzsepi, költőpénz.
Az indokot nem értem, miért jó feleslegesen belerohadni egy hátizsákba. Főleg versenyen.
Hátizsákkal melóba kell járni, de az nem sporttevékenység, ott nem számít. Mondjuk, én akkor se 35 literessel bóklásznék.

#2158 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 02. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 06. 02. 17:26

Amúgy ennyi cuccnak minek hátizsák? Főleg ekkora? Kulacs van a vázon, pumpa is felrakható rá, a mezen van 2-3 zseb banánnak, szendvicsnek, nyeregtáskába meg elférnek a szerelős cuccok, papírzsepi, költőpénz.
Az indokot nem értem, miért jó feleslegesen belerohadni egy hátizsákba. Főleg versenyen.
Hátizsákkal melóba kell járni, de az nem sporttevékenység, ott nem számít. Mondjuk, én akkor se 35 literessel bóklásznék.

Versenyen viszont kell 2-4 kulacs, amiből kettő a vázon, kettő a nyereg alatt. Akkor hova a nyeregtáska? :think:
Esetleg vázháromszögtáska? ;)

#2159 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 03. 07:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 06. 02. 17:26

Majd megnézem. Most egy ideig nincs verseny, csak magamnak fogok edzeni. Most 6-án van a svéd nemzeti ünnep, szokott lenni bringaverseny. De most valamilyen okból lemondták. Nem írták miért. 100 km lett volna.

Nem kötelező a hátizsák, csak én alapvetően hátizsákos vagyok és megszoktam. Elírtam, asszem 20 literes a zsák csak, nem 35. Elég jól rásimul a hátamra. Ilyesmi, csak régebbi jóval.

A munkába járós hátizsák a 35-literes. Abba jól belefér a 12"-os laptop egy jól kipárnázott tokban, az irodai ruha, az ebédes láda, a reggeli, a gyümölcsök és mellette még az összes szerszám és hasonló. A nagy ABUS zárat pedig rá tudom hurkolni az emelőpántra, meg hátul a pántokra és akkor nem lötyög.

#2160 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 04. 19:42

Hát ezt a Velence 10x-t elnyomta az eső... :(
Három kiegészített kör lett, 90 km, 3:15 alatt. 27,5-es átlag, azaz ha normál kört mentem volna, akkor pont egy óra egy kör.

Tavaly ilyenkor ezt sem gondoltam volna...

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.