HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 22:37

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 21:07

Már meg sem merem nézni a upc oldalát. Láttátok a Telefon ászf-t márc. 31-től ? Díjszabás melléklet !

Ott is megszűnnek az eddigi Alap és Standard+ csomagok és lesz helyettük a már itt megismert:
Bronze, Silver, Gold csomagok - ez utóbbi 2 igen dúrva listaáron !

Te most már ne nézegesd a UPC oldalát, mindig találsz valami horrort rajta :D :D :D

#122 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 22:38

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 22:06

Csak a tisztánlátás kedvéért: ez NEM dolgozónet, hanem közalkalmazotti kedvezmény.

A dolgozónetet a munkáltatód fizeti (ergo ingyen van), a közalkalmazotti kedvezményt pedig neked kell kifizetni. Óriási különbség.

Dolgozónet az, amit annak hívnak. Attól mert úgy hívják, csak az kell, hogy legyen szerződés a cég és a UPC között, ettől még fizetheti maga a dolgozó a dolgozónetes árat, ha a cég egyébként nem fizeti. Ez világéletében így volt, onnan tudom, hogy magam is így voltam vele, amig dolgozónetes voltam.

#123 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 23:25

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 23:26

biztos a vihar

Igen a vihar az oka : sok helyen volt áramkimaradás és ezért csökkent a bix.
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#124 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 23:57

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 22:38

Dolgozónet az, amit annak hívnak. Attól mert úgy hívják, csak az kell, hogy legyen szerződés a cég és a UPC között, ettől még fizetheti maga a dolgozó a dolgozónetes árat, ha a cég egyébként nem fizeti. Ez világéletében így volt, onnan tudom, hogy magam is így voltam vele, amig dolgozónetes voltam.

Elképzelhető, hogy így van, de ez akkor sem ugyanaz, mint a közalkalmazotti kedvezmény. A korábban idézet ÁSZF melléklet (vagy mi) pedig a közalkalmazotti kedvezményről szól.
Papesz

#125 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 00:43

Szerintem a hűségnyilatkozatosak maradnak a vállalt díjcsomagjukban, az új ügyfelek meg már csak az újak közül válogathatnak. A UPC mostani politikáját végiggondolva nem tartom valószínűnek, hogy "átkonvertálnák" a díjcsomagokat, mint ahogy azt régen tették. A p2p priorizálás sem tetszik senkinek, mégsem szüntetik meg, így nem látom esélyét annak, hogy a mediumból silver lenne. A mediumnak nincs reális alternatívája, 5/768-ból nem hiszem, hogy 10/2-est csinálnának, 5/768-ból meg nonszensz a 2/1, mert az ügyfélnek ez már erőteljesen hátrányos módosítás lenne ergó kiléphet a hűségből hátrány nélkül. A mobiltelefon-szolgáltatóknál is létezik ún. lezárt díjcsomag, aki ebben van, az maradhat benne, de már új ügyfélnek nem választható. Szerintem itt is ez lesz a járható út.

#126 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 07:08

Idézet: chelloboy - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 0:43

Szerintem a hűségnyilatkozatosak maradnak a vállalt díjcsomagjukban, az új ügyfelek meg már csak az újak közül válogathatnak. A UPC mostani politikáját végiggondolva nem tartom valószínűnek, hogy "átkonvertálnák" a díjcsomagokat, mint ahogy azt régen tették. A p2p priorizálás sem tetszik senkinek, mégsem szüntetik meg, így nem látom esélyét annak, hogy a mediumból silver lenne. A mediumnak nincs reális alternatívája, 5/768-ból nem hiszem, hogy 10/2-est csinálnának, 5/768-ból meg nonszensz a 2/1, mert az ügyfélnek ez már erőteljesen hátrányos módosítás lenne ergó kiléphet a hűségből hátrány nélkül. A mobiltelefon-szolgáltatóknál is létezik ún. lezárt díjcsomag, aki ebben van, az maradhat benne, de már új ügyfélnek nem választható. Szerintem itt is ez lesz a járható út.

Szerintem a hűség lejáratáig marad meg a medium ! De ez oda is van írva, hogy nem hosszabbítják meg. :D

#127 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 08:10

Idézet: Investor2 - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 7:08

Szerintem a hűség lejáratáig marad meg a medium ! De ez oda is van írva, hogy nem hosszabbítják meg. :D

Szerintem a hűség lejárata után is medium sebességen maradsz, aztán mikor az első listaáras számlát a kezedbe kapod a 9500 Ft-os havidíjról  :Đ :Đ  , akkor majd gyorsan a fejedhez kapsz, és szépen eldöntöd, hogy chello bronze (2 mbit) vagy chello silver (10 Mbit) csomagra vállalsz-e további hűséget. Ez már az előfizető döntése lesz, amit persze döntő részben az ár fog befolyásolni .

Szerkesztette: Adam84 2008. 03. 02. 08:11 -kor

#128 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 09:06

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 8:10

Szerintem a hűség lejárata után is medium sebességen maradsz, aztán mikor az első listaáras számlát a kezedbe kapod a 9500 Ft-os havidíjról  :Đ :Đ  ,

Hát igen, ez a valószínű.

#129 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 09:30

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 23:57

Elképzelhető, hogy így van, de ez akkor sem ugyanaz, mint a közalkalmazotti kedvezmény. A korábban idézet ÁSZF melléklet (vagy mi) pedig a közalkalmazotti kedvezményről szól.

Kezdetben vala a egységes Dolgozónet, aminek a tartalma a chello classic-cal egyezett meg. Erre volt alanyi jogosultsága  közalk.nak és egyes, állami tulajdonú cégek dolgozóinek. Ezen kívül volt céggel szerződött, céges hozzájárulással kiegészített vagy ki nem egészített  árú net. A chello medium és extreme megérkezésekor aszerint váltak ketté, függetlenül a jogosultságtól, hogy volt-e céges befizetés (+ vagy szerencse). A céges befizetésesek (+ szerencsések) a korábbi chello classic-ból az azt leváltó extreme-be kerültek, a többiek a mediumba.
Azóta alapból a dolgozónet minden formája medium, akár közalk "alanyi" jogosultsága  ((„DolgozóNet közalkalmazott kedvezmény”)), akár céges szerződés alapján jogosult a kuncsaft, függetlenül attól, hogy ő fizeti, vagy a cége.

Céges dolgozónet-ről UPC-hu-n:
A DolgozóNet programban akkor is érdemes részt venni, ha a cég nem rendelkezik cafetéria rendszerrel, vagy nem akarja fizetni a dolgozók otthoni internet-használatát, ebben az esetben is tudjuk a fenti sávos kedvezményeket biztosítani a dolgozók részére és így nekik ezeket a kedvezményes havidíjakat kell csak fizetni. Ilyen konstrukció esetén a cégnek szerződést kell kötnie a UPC Magyarország Kft-vel és a dolgozónak csak egy 1 hónapnál nem régebbi munkáltatói igazolást kell bemutatni szerződéskötéskor. A szerződést közvetlenül a dolgozóval kötjük a kedvezményes havidíjra.

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 02. 09:50 -kor

#130 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 10:19

Ezek az új csomagok visszafejlődést hoznak a upc-nél a tárhelyek tekintetében.

Jelenleg a Médiumnál: E-mail
Maximálisan igényelhető 5 postafiók + 5x5 db„alias” - Maximálisan igényelhető 5x50 MB
tárterülettel.
Webtárhely: 50 MB

A Silver csomagnál: E-mail
Maximálisan igényelhető 3 postafiók + 3x5 db „alias”  - Maximálisan igényelhető 3x10 MB
tárterülettel.
Webtárhely: 10 MB !!! ez kész röhej.

Ez már tényleg xarrágás  :down:

#131 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 10:22

Az új chello csomagok árát mikor teszik közzé  :confused:

#132 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 10:40

Engem speciel a sebesség meg a p2p jobban izgat, mint a webtárhely nagysága...

#133 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 10:57

Idézet: murzuk - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 10:22

Az új chello csomagok árát mikor teszik közzé  :confused:

már közzétették ...

Persze csak a listaárakat  :Đ  :Đ

#134 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 11:02

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 9:10

Szerintem a hűség lejárata után is medium sebességen maradsz, aztán mikor az első listaáras számlát a kezedbe kapod a 9500 Ft-os havidíjról  :Đ :Đ  , akkor majd gyorsan a fejedhez kapsz, és szépen eldöntöd, hogy chello bronze (2 mbit) vagy chello silver (10 Mbit) csomagra vállalsz-e további hűséget. Ez már az előfizető döntése lesz, amit persze döntő részben az ár fog befolyásolni .

menekülés lesz vissza adsl-re....

bár, a bronze annyira nem vészes, csak az ára.

#135 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 11:09

Idézet: kisgabo - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 11:02

A listaárak a mostani csomagoknál sokkal magasabbak. Az új csomagok akciós árait még nem tudjuk, így nem lehet összehasonlítani.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#136 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 11:09

Idézet: kisgabo - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 11:02

Honnan tudod, hogy mennyi lesz akciósan a bronze vagy a silver?

A mostani medium csomagnak 9500 Ft a listaára, de 6000-ért 1 év hűséggel már "hozzádvágják" :D
Vagy a minimumnak 7670 Ft a listaára, azonban 1 év hűséggel már 3500-ért elvihető  :Đ

Te szerintem eléggé kevered a dolgokat, vagy pedig nem ismered a listaár fogalmát  :think:

#137 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 11:24

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 12:09

Honnan tudod, hogy mennyi lesz akciósan a bronze vagy a silver?

A mostani medium csomagnak 9500 Ft a listaára, de 6000-ért 1 év hűséggel már "hozzádvágják" :D
Vagy a minimumnak 7670 Ft a listaára, azonban 1 év hűséggel már 3500-ért elvihető  :Đ

Te szerintem eléggé kevered a dolgokat, vagy pedig nem ismered a listaár fogalmát  :think:

hát ja, a listaár nekem rémisztő.  a 6000-es medium meg kedvező.... jövö márciusig kitart.  :)

#138 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 11:56

Na akkor tisztázzunk ezt-azt.

* Lesz sebességemelés?
Nem, nem lesz automatikusan.

* Akkor mik azok az új csomagok?
Március 31.-től a UPC csak az új csomagstruktúrában (start-bronze-silver-gold) értékesít csomagokat. A régiekre nem köt új szerződést, azok kivezetésre kerülnek. A meglévő csomagokra lejáró hűség után már csak egy új csomagra lehet hűséget kötni.

* És akiknek a régi csomagjaik vannak, azokkal mi lesz?
Semmi, maradnak a régi csomagok kifutó rendszerben. Amíg tart a hűségnyilatkozatod, addig igénybe tudod venni a meglévő csomagodat adott paraméterekkel és áron. Amikor lejár rá a hűséged, akkor visszakerülsz listaárra, vagy újabb hűséget aláírva választanod kell az új struktúrából egy új, neked megfelelő csomagot.

* Ez kicseszés a meglévő előfizetőkkel szemben, én is a magasabb sávszélt akarom.
Van rá lehetőséged. Ugyanúgy, ahogy eddig lehetett hűség alatt is felfelé módosítani, ezután is lehet egy régi csomagról egy újra felmódosítani. Hogy melyik csomagról melyikre számít felfelé vagy lefelé módosításnak, az egyértelműen definiálva lesz.

* Mik ezek a definíciók, milyen csomagmódosítás számít felfelé módosításnak?
Ez a kampány indulásával ki fog derülni. Általánosságban elmondható, hogy az számít felfelé módosításnak, ahol nem csak az upstream, hanem a downstream sebességed is emelkedik. Azaz extreme (10/1) > silver (10/2) nem, de extreme (10/1) > gold (20/3) igen.

* Mi lesz a dolgozónetesekkel?
Az ÁSzF-ben benne van, meglévő hűséggel chello medium, új hűséggel silver.

* A hálózat bírni fogja az új sebességeket?
Letöltési irányban nem történt módosítás, márpedig többnyire az szokott szűk lenni. Feltöltési irányban a használt EuroDOCSIS verzió szoftveres módosításával portonként 50% sávszélességtöbblet nyerhető, ez a szabványból adódó nyereség.

#139 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 12:02

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 11:56

* És akiknek a régi csomagjaik vannak, azokkal mi lesz?
Semmi, maradnak a régi csomagok kifutó rendszerben. Amíg tart a hűségnyilatkozatod, addig igénybe tudod venni a meglévő csomagodat adott paraméterekkel és áron. Amikor lejár rá a hűséged, akkor visszakerülsz listaárra, vagy újabb hűséget aláírva választanod kell az új struktúrából egy új, neked megfelelő csomagot.

Mindenekelőtt köszi, hogy félhivatalosan helyre tetted azt, amit az értelmesebbek amúgyis tudtak, hogy így lesz. :) Azért az idézett részt javítsuk ki: véleményem szerint, amikor lejár a hűség, akkor se KELL újat választani, max. érdemes. Nem-e? :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#140 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 12:03

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 11:56

Na akkor tisztázzunk ezt-azt.

* Ez kicseszés a meglévő előfizetőkkel szemben, én is a magasabb sávszélt akarom.
Van rá lehetőséged. Ugyanúgy, ahogy eddig lehetett hűség alatt is felfelé módosítani, ezután is lehet egy régi csomagról egy újra felmódosítani. Hogy melyik csomagról melyikre számít felfelé vagy lefelé módosításnak, az egyértelműen definiálva lesz.

Magyarul, aki eddig médiumot fizetett, az visszasöpörhet a bronze-ra, ha nem akar többet fizetni, mint eddig, és kap kemény 2/0,25 megát, az eddiginek kevesebb, mint a felét, mindenből, vagy fizetheti az eddig megfizetni nem kívánt árú silver-t.
A minimumosok meg mehetnek ugyanígy a büdös start-ba, hogy tényleg minimumon legyenek....

Ezt a régi és új csomagok listaárainak összevetéséből vonom le, felteszem, hogy azonos listaárhoz az új csomagban a régiek hasonló listaárához tartozó hűségrak lesznek.

Feltesszük mindemellett, hogy lesz hűségakció, mert a a TV-ben ugye viszlát, hűségek...

Átalakítják eközben a tv és a telefon csomagokat, és egyre borúsabb az összkép :(

(Mindez természetesen meglevő hűségek lejárta után, új csomag "választás" esetére.)

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 02. 12:05 -kor

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.