HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 01. 05:59

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 20:38

Csak ez az egy partíció tűnt el? A Windows lemezkezelője felismeri a HDD-t?
Ha igen, akkor próbáld menteni az adatokat GetDataBack-kel vagy FinalData-val.

Az MFT helyreállításához megpróbálhatnád a TestDisk-ket - LINK

Igen, a lemezkezelő "Kifogástalan" státusúnak látja a partíciót. Egyébként 4 primary partíció van ezen a disken, a másik három tökéletesen működik.
Az ajánlott progikat kipróbálom, aztán írok. :respect:
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#222 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 12:23

IDE1 Master: Samsung HD300LD ATA133
IDE1 Slave: Samsung HD400LD ATA133
IDE2 Master: LG DVDRW
IDE2 Slave: régebbi LG DVDRW
IDE3: Seagate ST160 SATA1
IDE4: Seagate ST250 SATA1

A fenti felállás azt eredményezi, hogy a gép (BIOS) az elsőt 300GB-osnak látja, míg a másodikat csak 32-esnek 400 helyett. A jumperolás jól van, nincs limit állásban a juper.

Megoldva. Nem törlöm ki, hátha más is hasznát veszi. Kivágtam a jumpert a faxba, aztán úgy kötöttem Slave-re. Lám műxik mind a 400GB. A vinyón rossz a jumpertáblázat, mert aszerint a slave jumperelés :|:: Ehelyett a :::: szépen működik. Mi a 'csáért firkálgat rá hülyeségeket a sok homi rizsszemű?

Szerkesztette: N0zer0 2008. 07. 06. 12:38 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#223 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 08. 07:45

Biztos, hogy jó irányban olvastad a táblázatot? :Đ

Donphobos: A legjobb tűzfal/víruskergető sem ér semmit, ha maga a windows nincs megfelelően konfigurlálva. Sokan még mindig természetesnek veszik, hogy a következő-következő-befejezés folyamattal, vagy egy simplicity verzióval egy jól telepítedtt XP-jük van. Nos, nem. Egy jól konfigolt, felesleges lyukaktól mentes rendszer mellé pl. eleve nem kell böszme tűzfal (az XP sajátja nagyon is jól teszi dolgát), meg mindenféle rezidens akármi-átlagembernek víruskereső kell, nekem az sincs rezidensen. A "csak úgy magától jön" dolog meg rendszerint az activeX-nek és igény szerinti telepítésnek köszönhető, azt is be lehet állítgatni és az IE biztonsága hirtelen megugrik.. Hozzám csak úgy magától a sasser óta nem jött be semmi, pedig aztán látogatok olyan oldalakat, hogy tyű :Đ . Igaz, azokat jellemzően Operával.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#224 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 08:14

Jó irányban néztem, ahogy a írás is van (szériaszám, név, gyártó, stb) a vinyó tetején.
Ráadásul a :|:: /oooo\ általánosan elfogadott slave jumper állás. Nem tudom miért nem működött.

IE felejtős, activeX tiltása tényleg sokat dob a biztonságon. Víruskergető sem kell, ha valaki nem mindenre okézó überláma. De normálisan konfigurálható tűzfal kell, a beépített win tűzfal nem elég szvsz. Ejnye ciciember, te csak ne nézzél tyű oldalakat. Arra ott a p2p  :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#225 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 09:19

Ha nyitva van egy sor szolgáltatás, akkor tényleg nem fog védeni az sem, mert ugye ezek egymásra épülnek. Kifelé enged szinte akármit, ezt szokták felróni hibájának. Igen. Én meg úgy vagyok vele, hogy ha már bejutott valami, akkor rég megette a fene az egész védelmet. Aztán vállalati titkos anyagokat meg nem a gépen tárolok, a fényképeim miatt meg nem parázok, password.txt állományom sincsen.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#226 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 11:41

Kezd off lenni a téma, de kicsit hozzászólnék ;)
Nagyjából igazad van, de én azért nem örülnék, ha mondjuk a wand.dat-omat megszerezné valaki, vagy az e-mailfiókjaim felett elveszteném a kontrollt. ;) Kevés áldozat ennek elkerülésére egy olyan programot futtatni, amivel meg lehet mondani, hogy melyik program nézhet ki a netre és melyik nem (az adott programok futtatható részének változásainak a figyelésével együtt, de persze ez is megkerülhető, és kis hozzáértés nélkül meg amúgy sem ér semmit -vagyis talán az a legfontosabb, legyen bármilyen jó egy biztonságtechnikai program-, mert nem tudja az illető, hogy egy-egy üzenet mit is jelent...).

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#227 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 15:15

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 6:45

Biztos, hogy jó irányban olvastad a táblázatot? :Đ

Donphobos: A legjobb tűzfal/víruskergető sem ér semmit, ha maga a windows nincs megfelelően konfigurlálva. Sokan még mindig természetesnek veszik, hogy a következő-következő-befejezés folyamattal, vagy egy simplicity verzióval egy jól telepítedtt XP-jük van. Nos, nem. Egy jól konfigolt, felesleges lyukaktól mentes rendszer mellé pl. eleve nem kell böszme tűzfal (az XP sajátja nagyon is jól teszi dolgát), meg mindenféle rezidens akármi-átlagembernek víruskereső kell, nekem az sincs rezidensen. A "csak úgy magától jön" dolog meg rendszerint az activeX-nek és igény szerinti telepítésnek köszönhető, azt is be lehet állítgatni és az IE biztonsága hirtelen megugrik.. Hozzám csak úgy magától a sasser óta nem jött be semmi, pedig aztán látogatok olyan oldalakat, hogy tyű :Đ . Igaz, azokat jellemzően Operával.

Amióta bekaptam azt a mocsadék rootkitet meg mbr modifájert, azóta....explorert nem is tudom mire használtam, freemailre talán, azzal még úgy vagyok talán nincs a főoldalon trojan xD...
De opera, meg mozilla...
Amióta szüleim gépén  nod + opera van használva, nemigen jött rá vírus...
Ők nem szeretik explorert, csak az a bökkenő hogy az én gépemet néha más is használja, és explorerrel, mindíg akkor megy haza a gép ha más piszkálja  :Đ
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#228 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 19:51

Ámberek!

JTC és Cedrus-ban kapható "akciós" sima fedelű WD 320 AAKS-től meneküljön mindenki, mint ödög a tömjéntől!
A mágnesesen duplán árnyékolt "régi vágású" AAKS viszont frankós  ;)

~80%-os az elhullási arány és horpadt példány is sok volt  :eek:

#229 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 07:05

Idézet: brd - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 12:41

Kezd off lenni a téma, de kicsit hozzászólnék ;)
Nagyjából igazad van, de én azért nem örülnék, ha mondjuk a wand.dat-omat megszerezné valaki, vagy az e-mailfiókjaim felett elveszteném a kontrollt. ;) Kevés áldozat ennek elkerülésére egy olyan programot futtatni, amivel meg lehet mondani, hogy melyik program nézhet ki a netre és melyik nem (az adott programok futtatható részének változásainak a figyelésével együtt, de persze ez is megkerülhető, és kis hozzáértés nélkül meg amúgy sem ér semmit -vagyis talán az a legfontosabb, legyen bármilyen jó egy biztonságtechnikai program-, mert nem tudja az illető, hogy egy-egy üzenet mit is jelent...).

:offtopic: A feltett tűzfal sem ér sokat, ha nincs felkonfigolva hozzáértő módon, márpedig tudjuk jól, hogy jellemzően pár kattintás meg néhány programszabályon kívül más nem szokott belekerülni átlagember gépén.Mindegy, ez a dolog részben meggyőződés kérdése, a wand is olyan dolog, hogy lehet használni, mert nagyon kényelmes (ha van master-jelszó, akkor kapsz mellé 128bit titkosítást is, ami azért már megnyugtató), meg ha nagy kockázat, akkor lehet élni is nélküle, márpedig a legbetonosabb allinone security csomaggal is az lesz. Nem vagyok nagy híve szintetikus tűzfalteszteknek, de ha elkap a nátha, egyet-egyet végigmatatok a gépen, és olyankor mindig megnyugszom :Đ , szép zöld az összes port, meg nem tud bekéreckedni semmi sem :lollypop: . Tisztában vagyok vele, hogy a következő biztonsági résig ér ez is akármit, ugyanúgy, ahogy a közkedvelt/elterjedt védelmi szoftverek esetén is, az azokra specializált ártalmatlanná tévő megoldások és ilyenekből már túl sokat láttam ahhoz, hogy annyira bízzak bennük.
na. off vége.

#230 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 20:50

haho!

egy gyors kerdes:

klonoztam a notimban levo hdd-t egy usbs vinyora mert hibas es megy majd garira. beallitottam h usbsrol bootoljon, a masodik a sorban a hdd. el is indult a windows. a kerdesem hogy honnan tudom h meikrol bootolt be vegulis? :D

koszi

ui: a noti hddjet nem szedhetem ki mert meg nem gariztak le, addig nem nyulok hozza
ui1: szektoros klonozos progit tudtok?

#231 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 22:17

Lemezkezelőből kiderül, hogy ki kicsoda. Elvileg a boot.ini érvényes lesz a 0. eszközre, ha a notilemez kikerül, de addig az USB-ről butulni óhajtó rendszer boot.ini-je a 0-s eszköz alatt vélhetően a noti lemezét fogja látni. Egyébként legegyszerűbb megfejtés: Boot során melyik lemez LED-je jelez. Ha a notiban jelez a LED, akkor a belső lemez idnul, ha az USB-fiók villog sokat, akkor meg az.

#232 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 08:15

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 22:17

Lemezkezelőből kiderül, hogy ki kicsoda. Elvileg a boot.ini érvényes lesz a 0. eszközre, ha a notilemez kikerül, de addig az USB-ről butulni óhajtó rendszer boot.ini-je a 0-s eszköz alatt vélhetően a noti lemezét fogja látni. Egyébként legegyszerűbb megfejtés: Boot során melyik lemez LED-je jelez. Ha a notiban jelez a LED, akkor a belső lemez idnul, ha az USB-fiók villog sokat, akkor meg az.

Sikerult megfejteni, a notirol indul, mivel az USB-srol nem tud, azt irja hogy no boot sector on USB device... Azt tanacsoltak hogy sectorosan klonozo progival dolgozzak, tudna valaki mondani egy ilyet? Vagy tanacsolni valamit hogy mit csinaljak hogy azon is legyen boot sector?

#233 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 08:36

Idézet: Fulmi - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 9:15

Sikerult megfejteni, a notirol indul, mivel az USB-srol nem tud, azt irja hogy no boot sector on USB device... Azt tanacsoltak hogy sectorosan klonozo progival dolgozzak, tudna valaki mondani egy ilyet? Vagy tanacsolni valamit hogy mit csinaljak hogy azon is legyen boot sector?

Semmi bonyolultra ne gondolj. USB-s partíción 3 teendőd van:
-NTFS-re konvertálod (convert x: /fs:ntfs, ahol x az USB eszköz)
-Aktívvá teszed (lemezkezelő, jobbegér az USB eszköz partícióján)
-Rámásolod az ntdetect.com, boot.ini (érdemes beletenni soronkövetkező eszközöket is, meg pár másodperces időzítést, hogy ne emiatt kelljen aztán megint tökölni rajta), ntldr állományokat.
2 perc alatt megvagy vele, semmi szektorszintű izére nincs szükséged.
Egyébként a fenti lépések pendrive esetén, automatikusan onnan indulni akaró gépeknél is jól jönnek. Boot.ini szerkeszthető, hogy ha a pendrive benntmarad, akkoris a merevlemezről indítson.

#234 Felhasználó inaktív   antoni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 11. 12:10

sziasztok

Szeretnék segitséget kérni a windowsom elszállt a kékhalállal áttettem a winchester egy másik gépbe ott elkezdtem lementeni a fontos adatokat rola , de van olyan mappa ami a felhasználo név alatt , amit nem tudok megnyitni mivel jelszoval van védve , ezeket hogy tudnám lementi és van néhány kép amit nem tudok megnyitni ,de az ikonja ott van .

Üdv minden felhasználonak .

Antoni

#235 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 17:28

Idézet: antoni - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 12:10

...amit nem tudok megnyitni mivel jelszoval van védve , ezeket hogy tudnám lementi és van néhány kép amit nem tudok megnyitni ,de az ikonja ott van .

Ha bekapcsoltad az EFS-t is akkor sehogy, hacsak nem exportáltad előtte a kulcsot. A titkosítás ugyanis nagyon erős, többszáz évig is tarthat a feltörése.
Ha viszont nem az EFS védi, akkor szvsz elég lesz saját tulajdonba venni, ezt a másik gépen is egy pillanat alatt meg lehet csinálni.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#236 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 18:41

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 8:36

Semmi bonyolultra ne gondolj. USB-s partíción 3 teendőd van:
-NTFS-re konvertálod (convert x: /fs:ntfs, ahol x az USB eszköz)
-Aktívvá teszed (lemezkezelő, jobbegér az USB eszköz partícióján)
-Rámásolod az ntdetect.com, boot.ini (érdemes beletenni soronkövetkező eszközöket is, meg pár másodperces időzítést, hogy ne emiatt kelljen aztán megint tökölni rajta), ntldr állományokat.
2 perc alatt megvagy vele, semmi szektorszintű izére nincs szükséged.
Egyébként a fenti lépések pendrive esetén, automatikusan onnan indulni akaró gépeknél is jól jönnek. Boot.ini szerkeszthető, hogy ha a pendrive benntmarad, akkoris a merevlemezről indítson.

Koszi hogy segitesz csak semmit nem ertek ebbol :D

itt egy kep a mostani helyzetrol: Lemezkezelo

a) szerintem ntfsen van (Disk 1 = USB-s kulso vinyo)
b) nem csinaltam meg semmit, de szerintem eleg aktiv ha a meghajto ala az van irva, nem?
c) honnan masolom ezeket es pontosan hova hogy normalisan mukodjon?

#237 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 20:23

van egy jó kis Acer laptop a főnökömnél és sikertelenül  próbáljuk az Xpt felrakni rá:
Nem indul a boot a DVD-ről,
a vinyóra ami cserélve volt  0200 failure disket ír ki.

5let???

#238 Felhasználó inaktív   Sparrow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 14:47

Sziasztok!

Pár hete vettem egy 500 gigás SAMSUNG merevlemezt plusz egy racket, mert külső merevlemeznek szántam a laptopomhoz (Fujitsu Siemens Amilo A1655G). A filmjeimet tárolom rajta, mert a laptopomban csak 80 gigás vinyó van. Sajnos problémák vannak a külső vincsivel: csak rá lehet másolni, vissza a gépre viszont nem. Tehát el tudom raktározni a filmjeimet, de nem tudom megnézni őket. :( Ha megpróbálok a gépre másolni, két eset történik:

1. Villog a lámpája, mintha másolna, de egy idő után a Total Commander kiírja, hogy a fájl nem olvasható.
2. Folyamatosan világít a lámpája, lefagy, lefagyasztja a Total Commandert, és a Windowsból sem lehet kilépni, amíg oda nem nyúlok, és kikapcsolom kézzel.

A rack-et USB-vel csatlakoztatom a laptophoz, de konnektorról kapja az áramot.

Fogalmam sincs, mi lehet a baj. Please help! :(

#239 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 19:47

Idézet: Sparrow - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 14:47

Sziasztok!

Pár hete vettem egy 500 gigás SAMSUNG merevlemezt plusz egy racket, mert külső merevlemeznek szántam a laptopomhoz (Fujitsu Siemens Amilo A1655G). A filmjeimet tárolom rajta, mert a laptopomban csak 80 gigás vinyó van. Sajnos problémák vannak a külső vincsivel: csak rá lehet másolni, vissza a gépre viszont nem. Tehát el tudom raktározni a filmjeimet, de nem tudom megnézni őket. :( Ha megpróbálok a gépre másolni, két eset történik:

1. Villog a lámpája, mintha másolna, de egy idő után a Total Commander kiírja, hogy a fájl nem olvasható.
2. Folyamatosan világít a lámpája, lefagy, lefagyasztja a Total Commandert, és a Windowsból sem lehet kilépni, amíg oda nem nyúlok, és kikapcsolom kézzel.

A rack-et USB-vel csatlakoztatom a laptophoz, de konnektorról kapja az áramot.

Fogalmam sincs, mi lehet a baj. Please help! :(

HD-Tune-al nyomj neki felületszkent.
99,9%, hogy bades.

#240 Felhasználó inaktív   Sparrow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 20:38

Idézet: stol - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 19:47

HD-Tune-al nyomj neki felületszkent.
99,9%, hogy bades.

Úgy érted, hogy rossz szektor van a lemezen? A chkdsk nem jelzett ilyet.
Oké, letöltöm a HD Tune-t. Köszi.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.