Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 11:14
Hehe...Nemtudtok mondani olyan linuxot amiből van magyar és eccerü?mert erre az uhu-ra semmi nincs és nagyon beleszerettem linuxokba...
Pedig egyáltalán nem bonyolult, sőt, szerintem semmivel sem bonyolultabb, mint a win, csak más a logikája, és a kettő nem mindig vág egybe. Csak egy példa: a automatikus lejátszás kikapcsolása win alatt az átlagjúzernek (főleg, ha XP-ről van szó) minden valószínűség szerint igen bonyolult. Meg hát ismerned kell a gépedet: alkatrészek pontos típusát, képességeit, az sem árt, ha valami dereng, hogy hogyan is működnek. (Nekem cca. két-három hetembe telt mire összeszedtem egy működő UHU-t. Mostanra, még ha nem is tudom mindig, mit csinálok, és miért, de elértem, hogy az általam win alatt használt funkciók 90%-a UHU-ban is megy.)
Azt meg nem hinném, hogy semmi sincs linuxokra: épp ellenkezőleg: minden van, még játék is (bár ez utóbbiban nyilván gyengébb). Sőt, olyasmi is van, amit viszont win alá nehéz találni: pl. anno én 2 hetet nyomoztam, mire meglett a QKSMTP nevű kis progi, ugyanakkor a linuxban a Postfix alapból benne van... Szóval, ha játszani akarsz, akkor maradj a winnél, de ha pl. irodai munkára, programozásra, webszerkesztésre, vagy esetleg szervernek akarsz gépet - hajrá, tanuld meg a linuxot! (Ja, és ami legfontosabb: egy 5-10 fős irodában a szoftverek megvásárlása többszázezer forint winre. Ennek a linux töredéke...)