HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:08

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:54

Csak nem teljesen helyesen:

Nem küld ki semmilyen jelet, parancsot -- csak nem küldi tovább a jeleket, a Pin 8-cal együtt, ami annak jelenlétét jelzi (hogy ne kelljen az analóg jeleket méricskélni). A HDMI-n nincs a Scart Pin 8-nak megfelelő jel...

Abban igazad volt, hogy a tévé felé ilyenkor nem küld parancsot a távirányító. Azért hittem azt, hogy küld, mert úgy emlékeztem, a tévém nem vált saját tunerre a Pin 8-as jel hiányában, hanem kék lesz a kép -- de rosszul emlékeztem. Mindenesetre ez nem befolyásolja az utóbb leírtakat.

Nem csak arra írtam, hanem hogy a hangerőt sem tudod vele állítani a tévén.

Már bocs, de az hogy a megfelelő pinen küldi a megfelelő feszültséget, az bizony JEL :) Jelzi ezzel a tv-nek hogy most kapcsolj ide, stb... :)

A volumeről meg már említettem hogy a tv-m meglehetősen ismeretlen típus, a listában nincs benne, automata kereséssel kerestem meg azt ahol valamennyire azért vezérli.

Mellesleg hogy is volt ez?

Idézet

Idézet

Nem, ezt a box csinálja így. Scarton pedig jelzi is a tv-nek hogy most kapcsoljon el arról az inputról...

Be van állítva a UPC-s távirányítón a tévéd kódja?

Azt hogy a volume nem működik, csak ezután említettem :)

#722 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:09

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:38

Bekapcsoláskor kettőt. Ha előtte másik inputot néztem, akkor sokkal többet (tv vezérlése, input gomb, megfelelő input megkeresése jobbra-balra gombokkal, OK). És ez egy szükségtelen visszalépés az analóghoz képest :)

Oké, így már jogosabb elvárás, hogy ne csak egyszerűen kapcsoljon be a HDMI kimenet, hanem a parancsvonalon is menjen egy jelzés, hogy kapcsoljon oda a tévé.

Mindenesetre, ez az eltérés (Scart esetén AV-re kapcsol a tévé, tévétől függően be is kapcsol, ha előtte ki volt) abból fakad, hogy Scart esetén spec., vagy legalábbis szokás szerint a jelek megjelenésekor odakapcsol a tévé, elűnésükkor meg vissza az előtte kiválasztott csatornára. HDMI-nél úgy látszik, nincs ilyen előírás. De pl. feltételezem, egyes tévéknél itt is úgy megy.

Idézet

Igen, valóban nem értem hogy miért beszélsz irreleváns dolgokról

Mi is itt az irreleváns?

Idézet

meg miért akarsz megoldani más problémát, mint ahonnan kiindult a dolog. :)

Talán mert felhoztad a saját problémádat is?

Idézet

A jelek szerint az eredeti problémát (fekete/szürke távkapcs különbségek, ezek hatása a hdmi/scart különbségekre) meg csak én értettem meg :)

A fekete/szürke távirányító eltérő viselkedéséről először te tudtál.
Azt viszont elmagyarázhatnád, annak milyen "hatása" is van a HDMI/Scart különbségekre...

#723 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:22

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:08

Már bocs, de az hogy a megfelelő pinen küldi a megfelelő feszültséget, az bizony JEL :) Jelzi ezzel a tv-nek hogy most kapcsolj ide, stb... :)

Jól mondod jel (ami az analóg jellel párhuzamosan ki/be kapcsol, csak kiegészíti azt -- leszámítva a később hozzákapcsolt 4:3/16:9 jelzést) -- és nem pedig különféle parancsok. Az már egy másik dolog, hogy ennek megjelenésekor odakapcsol a tévé, eltűnésekor meg vissza az eredeti csatornára.

Idézet

A volumeről meg már említettem hogy a tv-m meglehetősen ismeretlen típus, a listában nincs benne, automata kereséssel kerestem meg azt ahol valamennyire azért vezérli.

Igen, UTÁNA említetted.

Idézet

Azt hogy a volume nem működik, csak ezután említettem :)

2 HELYEN volt erről szó. Az elsőt tekintve (a tévé is kap-e utasítást a távirányítótól) tévedtem, és ezt már le is írtam:

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:54

Abban igazad volt, hogy a tévé felé ilyenkor nem küld parancsot a távirányító. Azért hittem azt, hogy küld, mert úgy emlékeztem, a tévém nem vált saját tunerre a Pin 8-as jel hiányában, hanem kék lesz a kép -- de rosszul emlékeztem. Mindenesetre ez nem befolyásolja az utóbb leírtakat.

A második helyen meg azt írtad, csak félig tudja vezérelni a box távirányítója a tévédet, erre a másiktól függetlenül írtam, hogy rossz a kód. (És igen, ezután írtad, hogy nincs benne a tévéd kódja a listában, mielőtt ezt is újra felhoznád.)

#724 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:23

Idézet

Mi is itt az irreleváns?

Pl a távkapcsolóban a tv kódjának beállítása (tv gomb ugyebár nem vezérli a tv-t, már megbeszéltük). Vagy a scart részletezése, miközben az értetlenség a hdmi-n való működési mintán volt, miközben mindenki a scartos működést várta, tehát nem az volt az ismeretlen. Tv csatornaváltó gomb emlegetése, miközben semmi köze nem volt az eredeti problémához... :)

Idézet

Talán mert felhoztad a saját problémádat is?

A saját problémám ekvivalens azzal hogy hdmi-n másképpen működik a dolog (lásd az értetlenkedés az üres képernyőn), mint scarton. Mellesleg EV6 beszólt, gondoltam hátha tudja a tutit, ami segít a problémán... :)

Idézet

A fekete/szürke távirányító eltérő viselkedéséről először te tudtál.

Igen, mondjuk volt szerencsém mindkettőt használni, mindenesetre az hogy egyszer leírtam, nem volt elég... talán ennek köszönhető, hogy végül túl sokszor írtam le :)

Idézet

Azt viszont elmagyarázhatnád, annak milyen "hatása" is van a HDMI/Scart különbségekre...

Azon volt itt értetlenkedés (pl Krinyó részéről is), hogy a tv gomb megnyomására (ami ugyebár azért volt szükséges mert a fekete távkapcs másképp működik volume-ileg, mint a szürke) a kollegának miért üres képernyőre vált a tv. Ez a hdmi/scart különbségnek volt köszönhető.

#725 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:35

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 14:00

Be van állítva a UPC-s távirányítón a tévéd kódja? Ha az alapbeállítás nem egyezik meg a tévéd rendszerével, alapból nem megy. Normális esetben ilyenkor a tévé átvált az AV/RGB/HDMI bemenetről a sima (általában analóg) csatornákra, miközben a box lekapcsolja a HDMI-t, és talán a tévé felé vezető analóg jeleit (AV/RGB) is.

Analóg jelet biztos nem kapcsol le.
Nálam SD box, szürke távirányító, SCART (és Samsung LCD):

Ha bekapcsolom a boxot, akkor átvált a Scartra (AV) a TV automatikusan. Viszont úgy tűnik, hogy ez az AV mód nem az, amit a TV-n kézzel kapcsolhatok. :)

Ha a TV analóg csatornán volt előtte és megnyomom a TV gombot, akkor átvált oda, ahogyan kell. Tehát onnantól nem a box képét nézem. Viszont ha a TV-t manuálisan AV-re állítom, akkor a TV gomb megnyomásra is marad a box képe. :) Ilyenkor is "vált", mert a kép más tónusú (és kicsit homályosabb) lesz.

Szóval ebben az esetben nálam megy a TV távirányítás is, úgy hogy marad a box scartos képe.

A hangerő állítás pedig akkor is megy, ha UPC módban van a távkapcs.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 05. 28. 19:36 -kor

#726 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:38

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:35

Sima SD box? Pace?

Mert az simán lehet hogy különböző boxok ebből a szempontból különbözően működnek. Nekem úgy rémlik, a thomson és a philips is lekapcsolja az első scart outputját a tv gomb megnyomására.

#727 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:41

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:23

Pl a távkapcsolóban a tv kódjának beállítása (tv gomb ugyebár nem vezérli a tv-t, már megbeszéltük).

Csak utólag derült ki, hogy - ezzel a dologgal kacsolatban - irreleváns. Bocs, de a jövőbe nem látok.

Idézet

Vagy a scart részletezése, miközben az értetlenség a hdmi-n való működési mintán volt, miközben mindenki a scartos működést várta, tehát nem az volt az ismeretlen. Tv csatornaváltó gomb emlegetése, miközben semmi köze nem volt az eredeti problémához... :)

Az eltérő működés mibenlétének megértése érdekében szerintem nem volt irreleváns.

Idézet

A saját problémám ekvivalens azzal hogy hdmi-n másképpen működik a dolog (lásd az értetlenkedés az üres képernyőn), mint scarton. Mellesleg EV6 beszólt, gondoltam hátha tudja a tutit, ami segít a problémán... :)

Van köze a kettőnek egymáshoz, de nagyon nem ugynaz.
Zgobolost nem segítené ki a tévés hangerőállítás szempontjából, ha üres képernyő helyett egy analóg csatornára kapcsolna a tévé, amikor éppen a tévén akarja állítani a hangerőt. Az ő problémájának lényege az eltérő távirányító-működés.
A te problémád lényege viszont nagyon is az át-nem-kapcsolás.

Idézet

Igen, mondjuk volt szerencsém mindkettőt használni, mindenesetre az hogy egyszer leírtam, nem volt elég... talán ennek köszönhető, hogy végül túl sokszor írtam le :)

Csak te hitted azt, hogy nem volt elég.

Idézet

Azon volt itt értetlenkedés (pl Krinyó részéről is), hogy a tv gomb megnyomására (ami ugyebár azért volt szükséges mert a fekete távkapcs másképp működik volume-ileg, mint a szürke) a kollegának miért üres képernyőre vált a tv. Ez a hdmi/scart különbségnek volt köszönhető.

Azt sem tudtuk, hogy a fekete távirányító másképp működik, mint a szürke, ezért nem volt teljesen világos, miért is akar a tévére kapcsolni.

#728 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:46

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:35

Ha bekapcsolom a boxot, akkor átvált a Scartra (AV) a TV automatikusan. Viszont úgy tűnik, hogy ez az AV mód nem az, amit a TV-n kézzel kapcsolhatok. :)

Ha a TV analóg csatornán volt előtte és megnyomom a TV gombot, akkor átvált oda, ahogyan kell. Tehát onnantól nem a box képét nézem. Viszont ha a TV-t manuálisan AV-re állítom, akkor a TV gomb megnyomásra is marad a box képe. :) Ilyenkor is "vált", mert a kép más tónusú (és kicsit homályosabb) lesz.

Szóval ebben az esetben nálam megy a TV távirányítás is, úgy hogy marad a box scartos képe.

Nos csak az RGB-t kapcsolja le, a kompozit video megy tovább. Szóval ilyenkor RGB helyett kompozit videojelet látsz.

ps. de jobb lett volna, ha a hsz elejét nem idézed be, mert arról (távkapcskód) időközben kiderült, hogy nem helyes.

Idézet

A hangerő állítás pedig akkor is megy, ha UPC módban van a távkapcs.

Mert szürke távirányítód van.

Szerkesztette: dezz 2008. 05. 28. 19:51 -kor

#729 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:51

Azt szeretném kérdezni, hogy a HD-s UPC-s dobozoknál a hdmi kimenet használata esetén lekapcsolódnak-e az analóg kimenetek?

#730 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:52

Idézet: petne - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:51

Azt szeretném kérdezni, hogy a HD-s UPC-s dobozoknál a hdmi kimenet használata esetén lekapcsolódnak-e az analóg kimenetek?

A Scart igen.

#731 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:53

Idézet

Idézet

A saját problémám ekvivalens azzal hogy hdmi-n másképpen működik a dolog (lásd az értetlenkedés az üres képernyőn), mint scarton. Mellesleg EV6 beszólt, gondoltam hátha tudja a tutit, ami segít a problémán...

Van köze a kettőnek egymáshoz, de nagyon nem ugynaz.
Zgobolost nem segítené ki a tévés hangerőállítás szempontjából, ha üres képernyő helyett egy analóg csatornára kapcsolna a tévé, amikor éppen a tévén akarja állítani a hangerőt. Az ő problémájának lényege az eltérő távirányító-működés.
A te problémád lényege viszont nagyon is az át-nem-kapcsolás.

Namost hol is említettem ott fönt Zgobolost problémáját? :) Az értetlenkedést említettem, meg EV6 beszólását, annak oka pedig ugyanaz volt :)

#732 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: petne - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:51

Nálam igen (Philips 7101). Edit: mármint a Scart (1.), a hangkimenenet nem próbáltam.

Szerkesztette: dezz 2008. 05. 28. 19:56 -kor

#733 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:52

A Scart igen.

Az első scart igen, a második scarton továbbra is van jel.

#734 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:57

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:53

Az első scart igen, a második scarton továbbra is van jel.

Na, ennyivel is gazdagabb lettem!  :respect:  Azt hittem, hogy a másik Scart csak bemenetként működik.

#735 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:00

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:57

Na, ennyivel is gazdagabb lettem!  :respect:  Azt hittem, hogy a másik Scart csak bemenetként működik.

Én meg nemrég itt olvastam meglepődve hogy bemenetként is lehet használni... :) Mondjuk van elég bemenet a tv-men, nem is volt okom elgondolkozni rajta... Én arra kötöttem a dvdrekorderemet, archiválási célokból.

Különben azt is írta itt már valaki hogy a második scarton csak kompozit video megy ki.

#736 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:08

Ja, index fórumon most idéztek be egy levelet, mely szerint a philips stb hdmi-n nem teljesen kompatibilis egyes sony bravia tvkkel, de elvileg dolgoznak a megoldáson...

#737 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:10

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:38

Sima SD box? Pace?

Mert az simán lehet hogy különböző boxok ebből a szempontból különbözően működnek. Nekem úgy rémlik, a thomson és a philips is lekapcsolja az első scart outputját a tv gomb megnyomására.

Thomson.
Tuti, hogy nem kapcsolja le, mert a TV-be csak a Scart volt bedugva, antenna nem. :)

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:46

Nos csak az RGB-t kapcsolja le, a kompozit video megy tovább. Szóval ilyenkor RGB helyett kompozit videojelet látsz.

Thx. Akkor ezért van élességváltozás. :)

Idézet

ps. de jobb lett volna, ha a hsz elejét nem idézed be, mert arról (távkapcskód) időközben kiderült, hogy nem helyes.

Ezt nem is értem. :)

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:46

Mert szürke távirányítód van.

A feketével nem megy? Akkor az elég gáz tényleg, ha ráadásul a HDMI le is kapcsol átváltásnál. Akkor gyakorlatilag marad a két távirányítós megoldás...

Szerkesztette: vipisrac 2008. 05. 28. 20:12 -kor

#738 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:18

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:53

Namost hol is említettem ott fönt Zgobolost problémáját? :) Az értetlenkedést említettem, meg EV6 beszólását, annak oka pedig ugyanaz volt :)

Egy lépéssel korábban:

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:38

Igen, valóban nem értem hogy miért beszélsz irreleváns dolgokról, meg miért akarsz megoldani más problémát, mint ahonnan kiindult a dolog. :) A jelek szerint az eredeti problémát (fekete/szürke távkapcs különbségek, ezek hatása a hdmi/scart különbségekre) meg csak én értettem meg :)

Esetleg azt is írd le, mit értettél itt azon, hogy "mint ahonnan kiindult a dolog"...
Mert ez lehet Zgobolost volume-problémája, vagy éppen a HDMI-s nem-váltás is, ami már előző nap is szóbe került.
És hogy miért is irreleváns a Scarotos dolog...

#739 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:22

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 21:00

Én meg nemrég itt olvastam meglepődve hogy bemenetként is lehet használni... :) Mondjuk van elég bemenet a tv-men, nem is volt okom elgondolkozni rajta... Én arra kötöttem a dvdrekorderemet, archiválási célokból.

És mit gondoltál, mire jó a távirányítón (szürke legalábbis) a DVD gomb, ha nem arra, hogy olyankor az onnan jövő jelet engedi tovább a box? :)

Idézet

Különben azt is írta itt már valaki hogy a második scarton csak kompozit video megy ki.

RGB csak egy irányban mehet egyszerre.

#740 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:31

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 21:22

És mit gondoltál, mire jó a távirányítón (szürke legalábbis) a DVD gomb, ha nem arra, hogy olyankor az onnan jövő jelet engedi tovább a box? :)

A dvd lejátszó vezérlésére. :)
Működött is :)

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »