HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 24. 21:24

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 13:02

krinyo, egy udvariasan lehuzos cikk? szabad ilyet? ugy elso megkozelitesben.
Egyebkent tobbek kozott ezert is irtam, hogy olvassatok vissza, ne csak fuzzetek a sz@rt oldalakon keresztul, mert en is olvastam itt, hogy tudnak a problemarol, reprodukaltak, igy a Philips is feltehetoen dolgozik rajta.

En kb. egy hete mar nem nezek UPC-t, legkozelebb talan a hetvegen, akkor is max par orara. :D HWSW-re igy nem tudok irni ezzel kapcsolatban, amugy is elsejetol kulsos statuszba kerulok, most meg szabin vagyok... :)
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1302 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 21:30

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 16:27

Remélem lesz valami változás. Nekem a felvétellel nincs (nagy) gondom, de többmindennel igen.

Nem lehetne ettol a sok marhasagtol megkimelni a forumot? Komolyan faraszto oldalakon keresztul ezt a sok maszlagot kerulgetni. Felvetelek szerkesztese? Felhasznalo oldali fejlesztes? Nooooormalis? :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1303 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 25. 00:19

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 19:24

Nem kell finoman szólnod, legfeljebb lejáratod magad. Miért pontatlan, és miért okoskodás amit írtam?

Csak azért, mert ezt:

Idézet

Annyit igazán tudhatnátok, hpogy minden országos sugárzású adó esti híradóját kötelező pontosan kezdeni.

semmiféle törvény (ha úgy tetszik: semmilyen jogforrás) nem írja elő.
A műsorok (mindegyik!) akkor kezdődnek, amikor a lebonyolítás odaér, hogy el tudja indítani.
Ritkán ugyan, de előfordul, hogy az rtl és a tv2 nagyjából egyszerre indítja a hírműsorait, de köztük is majdnem mindig van egy-két másodperces eltérés.
Megsúgom, hogy a híradók előtti óra minden csatornán felvételről megy, tehát akkor van fél hét, vagy akkor van fél nyolc, amikor azt a csatorna mutatja. Sokszor köszönőviszonyban sincs a valódi idővel.
Miután mindenki általában egy csatornát néz egyszerre, fel sem tűnik, ha az egyiken jó pár másodperccel később van fél hét. Mondjuk azért, mert a híradó valamilyen ok miatt nem tud elindulni.
Lényeg az, hogy a műsorok akkor és úgy indulnak, ahogy arra lehetőség van. Persze mindenki törekszik a híradók kezdési időpontjának betartására, csak sokszor nem sikerül.
A törvényi kötelezettség arra vonatkozik, hogy az országos tévéknek főműsoridőben (18.30-21.30 között) legalább 20 perces hírműsort kell adniuk. 

Idézet

A legjobb tesztpont az m1 híradó kezdés.

Ha valami, akkor az végképp nem. Csak emlékeztetnélek, hogy közvetlen az m1 híradó előtt nincs óra. Csak kb. 19.28.00-19.29.35 között megy egy windows-alapú, manuálisan állítható "óra-szerűség". Akkor már inkább az RTL Híradó. Az nagyjából pontosan szokott indulni.

Az már csak hab a tortán, hogy a "pontos időjelzés" szolgáltatás (öt sípszó...) már gyakorlatilag sehol sem mérvadó, mert - ahogy te is írod - a különféle jeltovábbító rendszerek között sok másodperces eltérés van.
Hasonlítsd össze az m1 déli (nem este fél nyolcas!) nagyjából helyes időt mutató óráját két tévén egyszerre, úgy, hogy az egyiken az analóg, a másikon a digitális rendszeren nézed. A differencia 3~7 másodperc. Az analóg kábeltévé és a földi analóg sugárzás között is van 0,5~2 másodperces eltérés.

Ez ugyan már erősen  :offtopic: : kultúrországokban, ahol kábelrendszereken és/vagy műholdon jóval többen hallgatnak rádiót, az állomások eleve felhívják a figyelmet arra, hogy a pontos időjelzés valójában nem pontos...

#1304 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 00:28

High-definition Accounted for More Than Half of the Units Shipped
http://www.delloro.c...8/STB062308.htm

2008Q1 volt az első negyedév amikor a világszerte értékesített HD Set-top Boxok darabszáma felülmúlta az SD STB-k darabszámát.

#1305 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 25. 00:35

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 1:19

Miután mindenki általában egy csatornát néz egyszerre, fel sem tűnik, ha az egyiken jó pár másodperccel később van fél hét. Mondjuk azért, mert a híradó valamilyen ok miatt nem tud elindulni....

Ráadásul egyazon cég digit és analóg adásai közt is szép nagy eltérés van az időben :-) Én mondjuk szoktam sok csatornát nézni, de elég speciális balfasz vagyok...
Make love not Wor.

#1306 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 05:01

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 18:18

Visszajátszáskor tudod belepakolgatni a zöld gombbal.
Ahelyett, hogy ez már felvételkor automatikusan megtörténne.

Tudom. Akkor máshogy kérdezem. A könyvjelzőket hogyan tudom előhívni. Mert megnyomom a zöld gombot a kívánt pontban és elvileg ott lesz egy jelzés. De ehhez a jelzéshez mivel tudok ugrani? Melyik gombbal, vagy gombokkal? Valaki le tudja írni?

#1307 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 05:10

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 19:46

Túl sok gombot kell hozzá használni... :)

A Pio lejátszómom a goto gomb megnyomásakor két lehetőség van. Vagy jelenetre ugrik, vagy időpontra. Én ez utóbbira gondoltam, és szívesen benyomkodnám a 118:45 időponthoz azt a hat gombot, mint kb. 118 másodpercen keresztül nézni a filmet gyorsítva.

#1308 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 06:43

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 22:30

...
Felvetelek szerkesztese? Felhasznalo oldali fejlesztes? Nooooormalis? :D

Bocs! Rosszul fogalmaztam. Arra gondoltam, hogy ha a felhasználók fejleszthetnék, akkor lenne fejlesztés, de erre nem lesz lehetőségük. Ha volna, akkor lenne fejlesztés, vagy valamiféle átalakítás, de a Philips nem fog ezzel foglalkozni, ezért nem lesz változás. (Egy Dvd lejátszónál természetesen más lehetőségek vannak.)

Szvsz jelenleg sem a Philips, sem a UPC oldaláról nem látom, hogy mi értelme lenne egy sw frissítésnek. Még a felvételi anomáliákban sem látom, hogy most bármiféle érdekük fűződne hozzá, hogy elmozdulás történjen. Akár mondhatnák a következőket is. Felvételnél az időpont beállításon alapuló felvétel, - ugyanúgy, mint egy régi VHS-nél, vagy egy asztali DVD írónál, - korrektül működik. Rögzítsen a kedves ügyfél azzal. Majd változtatunk akkor, ha nagyon muszáj lesz. De jelenleg az az időpont, még nem jött el.

#1309 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 06:56

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 6:01

...
De ehhez a jelzéshez mivel tudok ugrani? Melyik gombbal, vagy gombokkal? Valaki le tudja írni?

Couguar: Rájöttem.  :banghead:  :banghead:  :banghead:

Szerkesztette: Pille 2008. 06. 25. 07:11 -kor

#1310 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 07:10

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 7:56

Rájöttem.  :banghead:  :banghead:  :banghead:

Eleg lett volna figyelmesebben olvasni, ezt is leirtam ide meg tegnap :)

#1311 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 07:13

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 8:10

Eleg lett volna figyelmesebben olvasni, ezt is leirtam ide meg tegnap :)

Igen.  :bologat:

#1312 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 08:13

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 20:26

Az 5 percenként továbbugrálni a 2. óra végére hány gombnyomás? ;)

Ha a musor vegere akarok ugrani, akkor ketto :)

#1313 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 08:17

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 9:13

És ha a 2. óra a közepe?  :Đ

#1314 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 08:23

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 9:17

És ha a 2. óra a közepe?  :Đ

Akkor oda nem kell ugrani :D

#1315 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 11:13

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 9:13

Hogyan ugrasz oda?

#1316 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 11:45

Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 12:13

Hogyan ugrasz oda?

Itt most nem a mediaboxrol volt szo, hanem hogy egyeb eszkozokon hogy van megoldva...

#1317 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 15:25

pbando!

Megvan az Angyali érintés. Minden OK. Nagyjából időben kezdődött, a vége is megvan, hibaüzenet nincs. Azonban éjszaka fel akartam venni az Alfred Hitchcock bemutatját, de az elejéből lemaradt kb. 15 perc. Olyan két hónapja már nem volt probléma, azt hittem elmúlt. Hibaüzenet most sincs. Egyébként csak a TV2-n volt régebben problémám, akkor is ilyen időszakban. Akkor is ezt a filmet nem sikerült felvenni...

#1318 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 15:28

Couggar: Jó az avatarod!  :up: Gratula!

#1319 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 15:57

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 1:19

...

Igen, amit leírtál az mind igaz. Arra gondoltam is, hogy a felvételről futó órát meg is fogod említeni, viszont így zuhanyzás után olvasva a múltkori repostomomat, tényleg sarkosan és túlzón fogalmaztam. Bocs. Az ORTT ugyan szokott cseszekedni egészórás hírműsor időpontcsúszás miatt, de csak rádiót érint, és ott is csak a műsoridő elszámolást. De nem is ez a lényeg, tök más szándékból írtam amit, csak egyéb okoból rendesen föl volt forrva az agyvizem.

#1320 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 25. 16:29

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 15:57

Igen, amit leírtál az mind igaz. Arra gondoltam is, hogy a felvételről futó órát meg is fogod említeni, viszont így zuhanyzás után olvasva a múltkori repostomomat, tényleg sarkosan és túlzón fogalmaztam. Bocs. Az ORTT ugyan szokott cseszekedni egészórás hírműsor időpontcsúszás miatt, de csak rádiót érint, és ott is csak a műsoridő elszámolást. De nem is ez a lényeg, tök más szándékból írtam amit, csak egyéb okoból rendesen föl volt forrva az agyvizem.

No problem:)  :respect:

Viszont ha már felvételi bajoknál tartunk: tegnap az m1 híradót beállítottam, sem az eleje sem a vége nincs meg, és még felkiáltójeles sem lett a felvétel. -1 pont...

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.