Idézet: m_and_m - Dátum: 2010. 06. 03. 14:41
Szerintem teljesen mindegy!
a lényeg, hogy nálad van egy probléma (ill. több) A UPC szándékát jelezte, hogy rámozdul a problémára.
Ok, ez helyes, de helyes tervezéssel eleve elkerülhető lett volna. Nem mondom, hogy helyességbizonyító rendszerekkel bizonyítsák a szoftver minden részét, de azért egy megfelelő tervezés a problémák túlnyomó részét eleve megelőzte volna.
Vagy már az is nagy előny lett volna, ha legalább nem egy szar imperatív nyelvben csinálják, hanem egy funkcionálisban, mint pld a Haskell, vagy Clean. Persze ezek számodra valószínűleg nem mondanak semmit.
Én napi 12 órában szoftvert fejlesztek és pont az ilyen csak egy helyen, csak néha hibákat a legnehezebb megtalálni.
Tisztában vagyok vele. De mint mondtam, a helyes tervezéssel, és a megfelelő szakemberekkel eleve elkerülhető lett volna.
Szal ilyenkor mégis az a legegyszerűbb, ha elkezdjük a hibát behatárolni. Hol jelentkezik még és hol egyáltalán nem? Ha ez sikerül, akkor megnézzük miben más az egyik környezet mint a másik. Ugyanígy megpróbáljuk időben és funkcióban is behatárolni a hibát.
Ezen már túl vagyunk.
De az, hogy amikor azt sem tudod hogyan és miképp épül fel a box szoftvere, de már osztod az észt, azért mégsem járja! "Val'szeg a kontár "szak"embereik elsz*rták a memóriakezelést", "nem hívják meg a destruktoraikat amikor kéne"
Azért ez így látatlanban elég erős köpködésnek tűnik.
Lehet, de az ilyen "integrált" rendszereknél ez elég tipikus. (meg az ilyen szakembereknél akik a upcnél is vannak)
Látom én, hogy valamit hallottál már a programozásról. Talán Delphiben nyomtad. Onnét ez a destruktoros okosság.

Vagy pld C++ -ból.
De megsúgom sok más programnyelvben nincs destruktor amit meg kellene hívni. Pl a Java.
Na ne mondd!

És szerinted annyira gazdag erőforrásokban a Médiabox, hogy bőven telik neki még egy Java Virtual Machine -re is?
Szóval ha komolyan zavar a probléma, akkor legyél te is partner a megoldásban és ne okoskodj!
Eddig minden kérdésére válaszoltam, sőt még tippet is adtam.
Szerkesztette: Fenyő 2010. 06. 03. 15:27 -kor