HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#3301 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 02. 22:29

Egyébként azóta is rendszeresen felvétel közben indul újra! Már jó pár adást elveszítettem miatta. :(
Már megfigyeltem, főleg akkor indul újra, ha vesz fel valamit, majd elindítok lejátszásra valami mást.
Vagy ha már nézek valami felvett anyagot, és éppen beindulna egy felvétel, egy időzített felvétel.
De néha csak úgy randomra is újraindul.

Nem tudom kit bíztak meg ennek a Médiaboxnak a software-ének a megírásával, de hogy nem nálunk az ELTE-n ProgMaton végzett, az már biztos!

#3302 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 22:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Goodman - Dátum: 2010. 05. 27. 21:02

Es par ora alatt megduplazodtunk! :D

Csatlakozom! Nekem is égetően szükségem lenne erre a lehetőségre!
Úgyhogy már HATAN vagyunk!

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 05. 27. 15:45

kérdésedre meg is van a válasz, pont tegnap kérdeztünk rá

az van, hogy mivel a kártyás megoldás max néhány tucat embert érintene, ezért a cég nem foglalkozik vele érdemben

Na ez szerintem egy akkora NAGY HAZUGSÁG, hogy az valami hihetetlen!
1000%, hogy jelentős tömegeket érintene, érdekelne a dolog.

Szerkesztette: Fenyő 2010. 06. 02. 22:29 -kor

#3303 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 22:30

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2010. 05. 28. 09:40

"A UPC nemzetközi szinten teszteli már a DVB-C szabványnak megfelelő lehetőséget és az elkövetkező években több országban is tervezi a bevezetését. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Magyarországon pontosan mikor kerülhet erre sor."

Akkor lehetnénk mondjuk MI az első ország. :)

#3304 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 06. 02. 23:26

A minap megálltam egy pillanatra az időzített felvételek menüjében, mert elkezdtem szarakodni az MPC beállításaival, egyszer csak azt látom, hogy lent megjelenik egy felirat, majd eltűnik. Egy pillanatra már azt hittem káprázik a szemem. Kép
Aztán megint! Há' mondom mi a frász ez? A MÉDIABOX néha (random) a menüben jeleníti meg az adott csatorna feliratait!!! (Pedig ki van kapcsolva nálam minden felirat megjelenítés)
Nagyon durva!
Egyet-kettőt sikerült is elkapnom, EZT NÉZZÉTEK:

Szeretnék reprodukálni és megoldani az Ön által jelzett problémát, ezért kérjük írja meg nekünk milyen típusú mediabox-ot használ, vagy privát levélben küldje el nekünk az ügyfélszámát.
Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#3305 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2010. 06. 03. 12:47

Szeretnék reprodukálni és megoldani az Ön által jelzett problémát, ezért kérjük írja meg nekünk milyen típusú mediabox-ot használ, vagy privát levélben küldje el nekünk az ügyfélszámát.

Philips DCR8111/58

Viszont ez a feliratos probléma inkább csak nevetséges, és a programozóik szakmai felkészültségéről árulkodik.
Helyette inkább kérem azt oldják meg, hogy ha felvétel közben elkezdek lejátszani egy másik felvett anyagot, akkor NE INDULJON már újra a médiabox!
Ez sokkal égetőbb, nagyon idegesítő, hogy rendszeresen veszítek el emiatt felvételeket, melyek egy részét sosem ismétli a csatorna.
Egyébként arra is van tippem, hogy ezt miért csinálja a box. Val'szeg a kontár "szak"embereik elsz*rták a memóriakezelést, azaz nem szabadítanak fel bizonyos objektumokat, amikor már nem kellenek, (azaz nem hívják meg a destruktoraikat amikor kéne) így az a gyanúm, hogy a boxnak egy idő után megtelik az operatív memóriája, s ettől indulhat újra. Vagy akár lehet null-pointer hivatkozás is. Vagy felszabadított objektumra hivatkozás.

Szerkesztette: Fenyő 2010. 06. 03. 13:04 -kor

#3306 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 06. 03. 13:51

Helyette inkább kérem azt oldják meg, hogy ha felvétel közben elkezdek lejátszani egy másik felvett anyagot, akkor NE INDULJON már újra a médiabox! Ez sokkal égetőbb, nagyon idegesítő, hogy rendszeresen veszítek el emiatt felvételeket, melyek egy részét sosem ismétli a csatorna.

Szinte biztos hogy defektes a dobozod, en se tapasztaltam meg ilyet es a topicban sem emlekszem ilyen problemara.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3307 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 06. 03. 13:02

Szinte biztos hogy defektes a dobozod, en se tapasztaltam meg ilyet es a topicban sem emlekszem ilyen problemara.

Samott

Vagy csak azért nem tapasztaltatok ilyet, mert ritkán, keveset vesztek fel, és ritkán adódik ilyen helyzet. Nálam se mindig csinálja, hanem random.
Mivel ez szoftveres probléma, másnál is léteznie kell, ez tuti.

Szerkesztette: Fenyő 2010. 06. 03. 13:18 -kor

#3308 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 06. 03. 14:17

Vagy csak azért nem tapasztaltatok ilyet, mert ritkán, keveset vesztek fel, és ritkán adódik ilyen helyzet. Nálam se mindig csinálja, hanem random. Mivel ez szoftveres probléma, másnál is léteznie kell, ez tuti.

Ne hidd hogy olyan kulonleges vagy... :) Nem azert kertem felvevos dobozt mert ritkan veszek fel. Sot, ragaszkodnek a harom tunerhez mert bizony nagyon hasznos az atlapolodo felvetelekhez... kettot rogzit es egy harmadikot timeshiftelve nezek, eleg gyakran elofordul ilyesmi is akar. De mas se panaszkodott olyasmire mint te es nalad a jelek szerint eleg gyakori a dolog, ezert nem tudok masra gondolni mint arra, hogy a dobozoddal van gond.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3309 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 06. 03. 13:22

Ne hidd hogy olyan kulonleges vagy... :) Nem azert kertem felvevos dobozt mert ritkan veszek fel. Sot, ragaszkodnek a harom tunerhez mert bizony nagyon hasznos az atlapolodo felvetelekhez... kettot rogzit es egy harmadikot timeshiftelve nezek, eleg gyakran elofordul ilyesmi is akar. De mas se panaszkodott olyasmire mint te es nalad a jelek szerint eleg gyakori a dolog, ezert nem tudok masra gondolni mint arra, hogy a dobozoddal van gond.

Samott

Ok, és nálad melyik box van? Melyik típusszámú?

#3310 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 13:33

Mivel csak a fenti DCR8111-esnek van 3 tunere... nekem is ilyen van.

Samott

#3311 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 06. 03. 13:33

Mivel csak a fenti DCR8111-esnek van 3 tunere... nekem is ilyen van.

Samott

Azt gondoltam, de melyik? /09 ? /03 ? /53 ? /58 ?

#3312 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 06. 03. 14:34

Azt gondoltam, de melyik? /09 ? /03 ? /53 ? /58 ?

Nem mindegy? Mas se panaszkodott meg csak te, olyan nehez elfogadni, hogy akkor valszeg csak a te peldanyod a beteg? Este megnezem.

Samott

#3313 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 06. 03. 13:52

Nem mindegy? Mas se panaszkodott meg csak te, olyan nehez elfogadni, hogy akkor valszeg csak a te peldanyod a beteg? Este megnezem.

Samott

Nem mindegy! Gyanítom a tiéd nem /58 -as, és akkor pedig simán lehet, h más a szoftver is rajta.

#3314 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 06. 03. 14:56

Nem mindegy! Gyanítom a tiéd nem /58 -as, és akkor pedig simán lehet, h más a szoftver is rajta.

Szerintem teljesen mindegy!

a lényeg, hogy nálad van egy probléma (ill. több) A UPC szándékát jelezte, hogy rámozdul a problémára.
Én napi 12 órában szoftvert fejlesztek és pont az ilyen csak egy helyen, csak néha hibákat a legnehezebb megtalálni. Gondolom te sem várod, hogy egy upc-s fejlesztő beköltözzön hozzátok és veled együtt tévézgessen, miközben a te boxod debug módban fut.
Szal ilyenkor mégis az a legegyszerűbb, ha elkezdjük a hibát behatárolni. Hol jelentkezik még és hol egyáltalán nem? Ha ez sikerül, akkor megnézzük miben más az egyik környezet mint a másik. Ugyanígy megpróbáljuk időben és funkcióban is behatárolni a hibát.
Ennek az egyik legegyszerűbb megoldása, hogy egy másik boxszal kezdesz tévézni. Akár még ideiglenesen is. Az más kérdés, hogy hőn féltettfelvételeiddel mi lesz.

De az, hogy amikor azt sem tudod hogyan és miképp épül fel a box szoftvere, de már osztod az észt, azért mégsem járja! "Val'szeg a kontár "szak"embereik elsz*rták a memóriakezelést", "nem hívják meg a destruktoraikat amikor kéne"
Azért ez így látatlanban elég erős köpködésnek tűnik. Látom én, hogy valamit hallottál már a programozásról. Talán Delphiben nyomtad. Onnét ez a destruktoros okosság. De megsúgom sok más programnyelvben nincs destruktor amit meg kellene hívni. Pl a Java.

Szóval ha komolyan zavar a probléma, akkor legyél te is partner a megoldásban és ne okoskodj!

#3315 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2010. 06. 03. 14:41

Szerintem teljesen mindegy!

a lényeg, hogy nálad van egy probléma (ill. több) A UPC szándékát jelezte, hogy rámozdul a problémára.

Ok, ez helyes, de helyes tervezéssel eleve elkerülhető lett volna. Nem mondom, hogy helyességbizonyító rendszerekkel bizonyítsák a szoftver minden részét, de azért egy megfelelő tervezés a problémák túlnyomó részét eleve megelőzte volna.
Vagy már az is nagy előny lett volna, ha legalább nem egy szar imperatív nyelvben csinálják, hanem egy funkcionálisban, mint pld a Haskell, vagy Clean. Persze ezek számodra valószínűleg nem mondanak semmit.

Én napi 12 órában szoftvert fejlesztek és pont az ilyen csak egy helyen, csak néha hibákat a legnehezebb megtalálni.

Tisztában vagyok vele. De mint mondtam, a helyes tervezéssel, és a megfelelő szakemberekkel eleve elkerülhető lett volna.

Szal ilyenkor mégis az a legegyszerűbb, ha elkezdjük a hibát behatárolni. Hol jelentkezik még és hol egyáltalán nem? Ha ez sikerül, akkor megnézzük miben más az egyik környezet mint a másik. Ugyanígy megpróbáljuk időben és funkcióban is behatárolni a hibát.

Ezen már túl vagyunk.

De az, hogy amikor azt sem tudod hogyan és miképp épül fel a box szoftvere, de már osztod az észt, azért mégsem járja! "Val'szeg a kontár "szak"embereik elsz*rták a memóriakezelést", "nem hívják meg a destruktoraikat amikor kéne"
Azért ez így látatlanban elég erős köpködésnek tűnik.

Lehet, de az ilyen "integrált" rendszereknél ez elég tipikus. (meg az ilyen szakembereknél akik a upcnél is vannak)

Látom én, hogy valamit hallottál már a programozásról. Talán Delphiben nyomtad. Onnét ez a destruktoros okosság.

:D
Vagy pld C++ -ból. :D

De megsúgom sok más programnyelvben nincs destruktor amit meg kellene hívni. Pl a Java.

Na ne mondd! :D
És szerinted annyira gazdag erőforrásokban a Médiabox, hogy bőven telik neki még egy Java Virtual Machine -re is? :)

Szóval ha komolyan zavar a probléma, akkor legyél te is partner a megoldásban és ne okoskodj!

Eddig minden kérdésére válaszoltam, sőt még tippet is adtam.

Szerkesztette: Fenyő 2010. 06. 03. 15:27 -kor

#3316 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 15:59

Köszi a kimerítő választ!

A felhasználók egy jól meghatározott típusába tartozol te is!

I'm gone fishing...

#3317 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2010. 06. 03. 15:59

A felhasználók egy jól meghatározott típusába tartozol te is!

Méghozzá az elégedetlen felhasználók típusába.

Amúgy nyugi, nem szoktam így arcoskodni, csak ha felbosszantanak az ilyen szintű bénázással, meg azzal, ha ezt valaki még meg is védi.
A UPC egyébként saját magát járatja le ezzel. Azért ez a felirat ügy milyen blamázs már! (annak ellenére, hogy nem okoz kárt, és piszlicsárénak mondható probléma. ...Mert viszont ez alapvető hibákról árulkodik)

#3318 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 06. 03. 14:56

Na, a menubol: hw: 018.052 sw: 3.8.0.393 de nem ezen mulik, en csak egy juzer vagyok, siman lehet egy csomo panaszmentes juzer pont ugyan olyan hw/sw kornyezettel mint a tied. En a upc helyeben kicserelnem a boxot.

Samott

#3319 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 06. 03. 17:55

Na, a menubol: hw: 018.052 sw: 3.8.0.393 de nem ezen mulik, en csak egy juzer vagyok, siman lehet egy csomo panaszmentes juzer pont ugyan olyan hw/sw kornyezettel mint a tied. En a upc helyeben kicserelnem a boxot.

Samott

Nem ezt kérdeztem, hanem ami a box alján van, "Model No:" felirattal.
Viszont mivel a hw és sw verziód megegyezik az enyémmel, így gondolom /58 a tiéd is.
Persze azért légyszi nézd már meg.

#3320 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 18:12

Az jutott még eszembe, hogy két polc között van a box (hátul azért szabad, tud szellőzni), és egyszer ahogy megfogtam a doboz alját ahogy kiemeltem, megégettem a tenyerem, olyan forró volt.
Esetleg a hűtése nagyon rossz. Megpróbálok ezen változtatni (kirakom valami jobban szellőző helyre) aztán meglátom.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.