HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1. XIV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (694 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1. XIV. Értékeld a témát: ***-- 7 szavazás

#1 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:06

Folytatás innen.

#2 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 23:13

Mivel az előző témára lakat került, s nehéz lenne idézgetni, így emlékezetből próbálok reagálni mindenkinek:

1. Mumia... engem nem érdekel, mit hablatyoltak össze Gyuláék, Kimi nem sokat tehetett Sutil kiesése ellen. S bizony Sutil is elcseszte azt a kanyart. Ha befordul, befejezte volna a versenyt. Kimi pedig elvesztette az uralmat az autója felett, amikor az fékezés után beszitált farral csúszkálni kezdett. Van ilyen.

2. Alonso-ék azért nem kaptak büntetést, mert a szabályok szerint jártak el. A boxba behajtani nem tilos, csak tankolni nem szabad az autókat. A piros lámpánál pedig megálltak, s csak akkor hajtottak ki, amikor zöldre váltott.

3. Nem értem, miért mondjátok, hogy "Alonso elszúrta"!?  :think: A mezőny legjobb rajtját produkálta, s utána teljesen jól ment. A Heidfeld-es koccanásban igazából semmi különös nem volt. Ő volt belül az ideális íven, betolta a kerékvetőre a kocsi orrát, de mivel a pálya szűk, s a német is be akart fordulni, lezárta a kanyart, mivel előrébb volt, s összementek. (Egyébként Nick bal hátsó gumiját ekkor szúrta ki Fernando első légterelőszárnya, s nyilván emiatt kapott defektet, de a "két idióta" persze nem vette észre.)

Aztán pedig a csapat szúrta el mindkét Renault pilóta versenyét. Amikor már mindenki régen intermediate abroncsokon hajtott, ők még kint tartották vagy 10 körig az akkor már rosszul viselkedő, lassú sebességre képes esőgumikon a versenyzőiket, mert bár sütött a nap, s szemmel láthatóan eső közel, s távol sem volt látható, s már mindenki áttért a köztes abroncsra, ők "esőre számítottak".

Majd aztán amikor pedig minden jel arra mutatott, hogy eső lesz, ők jó korán száraz gumikat tettek fel, mert abban bíztak, hogy mégsem lesz eső. Ez ugyebár be is jött, eső nem lett, mint kiderült, de a gumiválasztáshoz vezető két döntés eredete szöges ellentétben állt egymással. Az első esetben rá is csesztek. Ráadásul igazi előnyt sem tudtak akkor már szerezni a száraz pályára való gumi használatával. Erre jött még rá, hogy Alonso-nak a SC is rosszul jött ki.

Egyszerűen taktikailag a nullával egyenértékű eredményt produkáltak ezen a hétvégén.

4. Heidfeld teljesítménye szerintem egyre gázosabb. Ha már mindenki Nelsinho-t szidja, akkor ne menjünk már el mellette sem. Mert a híres "quick Nick" első pár botlását lehetett az autóra fogni, de hogy mindig az ő "autója rossz", miközben a csapattársa folyamatosan remekel, az már igencsak gyanús.

5. Drumm cimbora! Monte Carlo szar pálya, aki szerint ez jó futam volt, az nézzen roncsderbit!  :down:  :p (A Kimi-Sutil eset kapcsán pedig már leírtam a véleményemet.)

Amúgy Monaco-ról nekem most már mindig az a kép fog eszembe jutni, hogy "az a pálya, ahol a Red Bull autók tényleg szárnyakat kapnak".  :Đ (Vagy Yoda, vagy a daruskocsik reptetik őket.  :)  )

6. Lev, ha elintézed nekem, s megkapom az állásukat, a havi 1,5 millás fizetésükkel, a fél millás szakértőprémiummal egyetemben, akkor meglátod majd, hogy minimum százszor jobb sportriporter és Forma1-es közvetítő lennék, mint ez a három ripacs.  :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#3 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 01:33

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 22:13

4. Heidfeld teljesítménye szerintem egyre gázosabb. Ha már mindenki Nelsinho-t szidja, akkor ne menjünk már el mellette sem.

Hát nem bizony, én is már régebben is írtam párszor, hogy Kubica jobb, mint Heidfeld!

Ja, és igen, Vettel-t akartam írni még az előzőekben! :)

Szerkesztette: bega 2008. 05. 27. 01:34 -kor

F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#4 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 08:01

Bizony, Kubica nagyon jól tolja. Drukkolok is neki, mert egyrészt "lengyel, magyar két jóbarát, együtt issza búját, borát", másrészt tényleg tehetséges és szimpatikus arc. Hajrá.

Ja, és Sato-t a Rönyóba!!! :up:

#5 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 08:45

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 0:13

Mivel az előző témára lakat került, s nehéz lenne idézgetni, így emlékezetből próbálok reagálni mindenkinek:

1. Mumia... engem nem érdekel, mit hablatyoltak össze Gyuláék, Kimi nem sokat tehetett Sutil kiesése ellen. S bizony Sutil is elcseszte azt a kanyart. Ha befordul, befejezte volna a versenyt. Kimi pedig elvesztette az uralmat az autója felett, amikor az fékezés után beszitált farral csúszkálni kezdett. Van ilyen.
.
.
Egyszerűen taktikailag a nullával egyenértékű eredményt produkáltak ezen a hétvégén.

Ez a sutil-kimi féle elméleted nem túl helytálló. Sutil is megcsúszott picit, mert későn fékezett. Ha időben fékez, akkor mégjobban beledurran kimi. Esélye nem volt sutilnak, hogy elkerülje az ütközést.

Másik: egy ilyen versenyen, ahol néha szakad az eső, hétágra süt a nap, folyamatosan változnak a pályaviszonyok nincs értelme előre eltervezett taktikáról beszélni. Ott és akkor reagálnak, amikor jónak gondolják, csak néha nem jön be. Ez egy ilyen játék. Ezért kár bárkit is cseszegetni, hogy rossz volt a taktika. Ha nézted az időjárás előrejelzés is összevissza jósolgatott.

Különben, ha alo nem úszik fel a kanyarban és nem lyukad ki a hátsó kereke, akkor ő közel tökéletes futamot tudott volna menni. Akkor végig kint maradt volna interrel, majd a végén megkapta volna a szárazakat, nem tették volna fel neki a full vizes gumikat, nem találkozott volna heidfelddel. Ha innét nézzük akkor alo húzta keresztül az eltervezett taktikát (ami kiválóan működött volna, dobogó közelben - ha nem rajta - lett volna). Csapatot tök felesleges ilyen körülmények között taktikai hibákért cseszegetni. Utólag én is meg tudtam volna mondani, hogy mi lett volna a helyes, miket kellett volna csinálni, ott és akkor már közelsem biztos, hogy te vagy akárki meg tudta volna mondani, hogy mi lett volna a helyes döntés. Utólag borzasztó könnyű okosnak lenni.

Szerkesztette: Rudi 2008. 05. 27. 08:47 -kor

#6 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 08:46

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 9:01

Bizony, Kubica nagyon jól tolja. Drukkolok is neki, mert egyrészt "lengyel, magyar két jóbarát, együtt issza búját, borát", másrészt tényleg tehetséges és szimpatikus arc. Hajrá.

Ja, és Sato-t a Rönyóba!!! :up:

Kubi qrvajó  :up:

Sato meg jó helyen van :Đ

#7 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 08:51

2. Alonso-ék azért nem kaptak büntetést, mert a szabályok szerint jártak el. A boxba behajtani nem tilos, csak tankolni nem szabad az autókat. A piros lámpánál pedig megálltak, s csak akkor hajtottak ki, amikor zöldre váltott.

3. Nem értem, miért mondjátok, hogy "Alonso elszúrta"!?

Mert emlékeim szerint nem egy hibája volt a verseny alatt...
A boxba pedig nem lehet kimenni, amíg nincs "pit lane open" felirat.

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 9:45

Ez a sutil-kimi féle elméleted nem túl helytálló. Sutil is megcsúszott picit, mert későn fékezett. Ha időben fékez, akkor mégjobban beledurran kimi. Esélye nem volt sutilnak, hogy elkerülje az ütközést.

:up:

#8 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 08:55

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 9:46

Háhá, tudtam, hogy jönni fogsz...  :Đ

#9 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 09:10

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 9:55

Háhá, tudtam, hogy jönni fogsz...  :Đ

:D

Más: undorító, gusztustalan, amit jópár külföldi bulvár F1-es oldal művel és amiket a magyar szintén blikk szintű F1-es oldalak átvesznek ellenőrzés nélkül. Mindenki buzizza, köcsögözi kócost, mert állítólag letesztpilótázta pikét... Közben itt az eredeti, amit remekül sikerült félrefordítani:

"Nelson's race was disappointing, but Monaco remains a difficult test for a driver and it is a very unusual circuit".

Hangulatkeltés az megy...

#10 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 09:16

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 10:10

:D

Más: undorító, gusztustalan, amit jópár külföldi bulvár F1-es oldal művel és amiket a magyar szintén blikk szintű F1-es oldalak átvesznek ellenőrzés nélkül. Mindenki buzizza, köcsögözi kócost, mert állítólag letesztpilótázta pikét... Közben itt az eredeti, amit remekül sikerült félrefordítani:

"Nelson's race was disappointing, but Monaco remains a difficult test for a driver and it is a very unusual circuit".

Hangulatkeltés az megy...

Hogy lehet ezt félrefordítani? Még én, a lényegében zéró angolos sem értem félre. Persze széndékosan én is félre tudnám...

#11 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 11:41

Kimi - Sutil esetnel egyertelmuen Kimi hibazott, elismerte, bocsanatot kert (es kapott)... de azert azt hozza kell tenni, hogy kevesen fogtak volna meg ugy azt az autot abban a helyzetben ahogy neki sikerult... pechjukre Sutil pont elotte volt.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#12 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 11:45

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 12:41

de azert azt hozza kell tenni, hogy kevesen fogtak volna meg ugy azt az autot abban a helyzetben ahogy neki sikerult... pechjukre Sutil pont elotte volt.

Samott

Nem kérdés. :up:

#13 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 11:50

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 12:45

Nem kérdés. :up:

Most neztem meg ujra, hihetlen amit csinalt. Milyen reflexei vannak ennek az embernek, a mezony 90%-a a korlaton kotott volna ki... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#14 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:01

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 12:41

Kimi - Sutil esetnel egyertelmuen Kimi hibazott, elismerte, bocsanatot kert (es kapott)... de azert azt hozza kell tenni, hogy kevesen fogtak volna meg ugy azt az autot abban a helyzetben ahogy neki sikerult... pechjukre Sutil pont elotte volt.

Samott

Ha valaki, akkor én elfogult vagyok Kimivel (pozitív irányban), de azért ne legyünk már olyan mint a Sumi-időkben, hogy húú hát falnak menni is csak ő tud ilyen profin...  :Đ Kimi balfax volt és ennyi. A Monacói pálya sosem feküdt neki, ez sztem most is nagyon látszott az első pillanattól kezdve, nem tudom pl hányan emlékeztek, hogy Kimi hogy' összetörte az tavalyi időmérőn a vasat. Kimi sem tökéletes, kritikus pontja még az időmérő úgy összeségében, nem tudom mi az oka, de nagyon össze kell kapnia magát, ha Massát el akarja kalapálni.

Alonso meg mióta nincs versenyképes autóban, egyre szimpatikusabb, néha már meg is sajnálom, egyébként szerintem most is nagyon jól ment, leszámítva azt a bizonyos koccanást. Ha most beülne Kimi mellé a Ferrariba, nem tudom, hogy Kimi menne-e jobban....  :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#15 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:05

Jó-jó, de azért Samottnak abban igaza van, hogy a mezőny nagyobbik fele ezt nem valószínű, hogy megfogta volna. Bár Sutil szemszögéből jobb lett volna, ha sumák jön mögötte, az tuti rádobta volna a vasat a palánkra... :Đ

#16 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:08

6. Lev, ha elintézed nekem, s megkapom az állásukat, a havi 1,5 millás fizetésükkel, a fél millás szakértőprémiummal egyetemben, akkor meglátod majd, hogy minimum százszor jobb sportriporter és Forma1-es közvetítő lennék, mint ez a három ripacs.  :)

Ezek konkrét adatok?

#17 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:12

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 13:08

Ezek konkrét adatok?

A ripacs? Ja... :Đ

#18 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:13

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 13:01

...hogy húú hát falnak menni is csak ő tud ilyen profin...  :Đ Kimi balfax volt és ennyi.

Elcseszte, ezt nem vitatta senki... :) en arrol beszeltem, amit a hiba utan csinalt... :) ha szegeny Sutil nincs ott siman megfogja.

Samott

#19 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:15

Ja az tény, hogy megfogta, ha viszont nem fogja meg akkor meg újabb sc.

#20 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:19

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 9:46

Kubi qrvajó  :up:

Sajtó: a Honda befizeti Satót a Renault-hoz  :Đ  :Đ
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

Téma megosztása:

• (694 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó