HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 V.

#381 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 14. 16:27

Idézet: Finix - Dátum: 2008. Oct. 13., Monday - 21:56

Kipróbáltad? Mert ha nem, akkor tedd meg és utána mondj valami véleményt. :)

Mivel beta kulcs utan nemfogok rohangalni es demo meg nincs, igy nem. Azert irtam, hogy "tunik", mivel a videok es kepet alapjan ez jott le.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#382 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 16:29

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. Oct. 13., Monday - 22:03

Én meg azt nem értem, miért vesz valaki olyan tévét, amiben beépített mpeg2-es DVB-T tuner van, ráadásul ekkora képátlóval már fullHD is kapható. Nem jó vásár, bugyuta marhaság.

A DVB nem lenyeg (bar igaz errol az mpeg2 vs 4 dologrol csak mostanaban hallottam), TV-t ertelmes ember ugy sem nez :)
Igazabol az a celom, hogy minel jobb legyen a PS3 kepe es a leendo BluRay kollekciom (=2 eddig :D)  is jol nezzen ki. Szal a kepminoseg.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#383 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 17:57

Idézet: padawan - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 16:27

Mivel beta kulcs utan nemfogok rohangalni es demo meg nincs, igy nem. Azert irtam, hogy "tunik", mivel a videok es kepet alapjan ez jott le.

Na ezaz. :rolleyes:  :D

Ezt feltétlenül ki kell próbálni, mert elmagyarázni nem tudom a játékélményt. ;)

#384 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 19:08

http://blog.us.playstation.com/

Holnap 2.50-es FW.

#385 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 19:16

Idézet: padawan - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 16:29

A DVB nem lenyeg (bar igaz errol az mpeg2 vs 4 dologrol csak mostanaban hallottam), TV-t ertelmes ember ugy sem nez :)
Igazabol az a celom, hogy minel jobb legyen a PS3 kepe es a leendo BluRay kollekciom (=2 eddig :D)  is jol nezzen ki. Szal a kepminoseg.

Ha a képminőség is számít, akkor mindenképpen keress fullHD készüléket, vagy még gyűjts egy kicsit hozzá, nem fogod megbánni. Bár a LBP csak 720p-s. :)

És itt van a doboz a kezemben!  :cool:

Szerkesztette: MamaSaid 2008. 10. 14. 19:21 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#386 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 19:20

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 16:05

Láttad már Full HD tévén például a GTA IV-et? A jelenlegi konzolokhoz bőven elég a HD Ready.

Azért elég kevesen vesznek csak konzol kiszolgálására tévét, a PS3 ráadásul teljesértékű Blu-ray lejátszó is és ezt állandóan elfelejtik a népek, úgyhogy ma már igen nagy hiba lenne „csak” 720p/1080i képes készüléket venni mellé.
Mother always says, Sharing is Good

#387 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 19:28

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 20:20

Azért elég kevesen vesznek csak konzol kiszolgálására tévét, a PS3 ráadásul teljesértékű Blu-ray lejátszó is és ezt állandóan elfelejtik a népek, úgyhogy ma már igen nagy hiba lenne „csak” 720p/1080i képes készüléket venni mellé.

Pont tegnap láttam a helyibótba' egy 106cm-es Full HD Panasonic plazmát (!) 239-ért. Nagyon el is gondolkodtatott, de aztán úgy voltam vele, hogy most vettem új számítógépet, szóval nem annyira esne jól egy ilyen kiadás... Pláne mert ha full hd plazma tv akkor rohadtul nem bírnám ki hogy ne vegyem meg mellé a ps3-at de pronto...

#388 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 21:27

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 20:20

Részben igazad van, én is azt mondom, hogy nemcsak a konzol kiszolgálása a cél, hiszen egy tévének azért a tévéadások a fő "profilja". Az SD adások meg (ha digitális, ha nem) elég szarul festenek HD Ready-ben is, nemhogy Full HD-ben. Jelenleg mindössze 3 HD adó fogható a UPC-nél, ehhez csatlakozik hamarosan az M1, meg az M2. Nekem ez egyelőre kevés ahhoz, hogy egy Full HD-ba ruházzak be.

A játékok terén a natív felbontás csak elvétve éri el a 720p-t, így a Full HD ebben a pillanatban igazából csak a Blu-ray fanatikusoknak jó.

Én továbbra is azt mondom, hogy most (és még olyan 3-4 évig) bőven elég egy 1366x768 felbontású HD Ready, majd a következő generációban és/vagy a HD csatornák bővülésekor jöhet a Full HD harmadannyiért, amennyibe most kerül.
Papesz

#389 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 22:33

Nem tudom, szerintem tv-t nem 1-2 évre vesz az ember, legalábbis én biztos nem. Szóval nem fogok most egy hd ready dzsuvát venni azért hogy majd 2 év múlva lecserélem fullhd-ra. PS3 2 év múlva is csak annyit fog tudni mint most, sőt lehet kevesebbet mert a részletesség növelésével csökkentik majd a felbontást. A BR film meg most is fullhd meg 3 év múlva is az lesz. Szóval semmi sem fog változni 3 év múlva. HD adások szintén fullhd-k most is. Szóval az badarság, hogy nem lehet kihasználni és pár év múlva jobban ki lehet majd. Az igaz, hogy olcsóbb lesz 3 év múlva de mi nem? Akkor semmit sem szabad venni soha mert mindne olcsóbb lesz.

Szerkesztette: Mumia 2008. 10. 14. 22:34 -kor

#390 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 23:13

Ti látjátok a különbséget a két felbontás között? Először azt hittem, hogy látam, de mikor leteszteltem kiderült hogy nem.  :) Hatalmas méretnél jobban látszik, de az alatt egyáltalán nem.

#391 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 23:57

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 22:27

Jelenleg mindössze 3 HD adó fogható a UPC-nél, ehhez csatlakozik hamarosan az M1, meg az M2. Nekem ez egyelőre kevés ahhoz, hogy egy Full HD-ba ruházzak be.

Tényleg csak 3 HD adás van a nagy UPC-nél? Nálunk egy dzsunka tolna megyei szolgátatónal (tarr kft) is van 8 HD adás.
1.    M1 HD      Közszolgálati
  2. M2 HD   Közszolgálati
  3. Eurosport HD   Sport
  4. National Geographic HD   Ismeretterjesztõ
  5. Discovery Channel HD   Ismeretterjesztõ
  6. VOOM HD   Általános
  7. The History Channel HD   Ismeretterjesztõ
        8.    HBO HD      Film
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#392 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 05:31

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 0:13

Ti látjátok a különbséget a két felbontás között? Először azt hittem, hogy látam, de mikor leteszteltem kiderült hogy nem.  :) Hatalmas méretnél jobban látszik, de az alatt egyáltalán nem.

50 huvelyk alatt nincs ertelme a FullHD-nak normalis tavolsagrol nezve, nem latod az extra pixeleket, kicsi a szemed felbontokepessege hozza.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#393 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 07:14

Én ha most vennék, már biztosan csak full hd-t vennék. A jelenlegi tv-m kb 20 éves, ergo tényleg nem 1-2 évre veszek tv-t :)
Azt meg hogy hd ready-t érdemes, mert a full hd-t úgyse látod, véleményem szerint azok találták ki, akik nem tudtak full hd-t venni és ezt valahogy meg kellett ideologizálni. Anno (tizenéve) azt is megpróbálták megmagyarázni, hogy minek a true color (24 bites) színmélység a monitoroknál, mert úgyse látod, ma mégis a legprosztóbb számítógép is tudja. Ez nekem egy kicsit olyan "640 kbyte-ba mindennek bele kell férnie" fíling.
Az is kérdés, hogy mi a "normális" nézési távolság, én pl durván másfél méterről fogom nézni a tv-t, és erre egy 42"-osat tervezek venni. Ki mondja meg hogy ez normális-e?  :think:

#394 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 07:46

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 7:14

Az is kérdés, hogy mi a "normális" nézési távolság, én pl durván másfél méterről fogom nézni a tv-t, és erre egy 42"-osat tervezek venni. Ki mondja meg hogy ez normális-e?  :think:

Hat en. Ez ugyanis nem normalis :) 
Nemreg vettem a 37"-os HD Sony-t, kb. ket meterrol nezem de ha kicsit kozelebb tolom a kanapet akkor mar erzem hogy nem latok ra teljesen a ket szelere (WS). Tul nagy lesz neked az a TV, nem fog beleferni az arcodba :p

Termeszetesen en sem ket evre vettem hanem addig amig szet nem eg (nem tudom hogy a mai TV-k meddig birjak) de ha vissza tudnam tekerni az idot akkor 32 collos mellett dontenek hogy masfel/ket meterrol is kenyelmesen ralassak.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#395 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 09:34

Másfél méterről szerintem is nagyon nagy lesz a 42"-os. Én direkt a legkisebb FullHD-t vettem (32") és az ideális méretű kb másfél méterről.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#396 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 15:14

Idézet

Azt meg hogy hd ready-t érdemes, mert a full hd-t úgyse látod, véleményem szerint azok találták ki, akik nem tudtak full hd-t venni és ezt valahogy meg kellett ideologizálni.

Ez nem kitalacio meg ideologia, hanem egyszeru fizika es biologia. Adott kepatlohoz adott nezesi tavolsag szukseges (kb a kepatlo 2-2,5x-ese), kulonben rosszul fogod erezni magad tole/elotte (ez a latoszogedbol adodik), ebbol pedig egyenesen kovetkezik, hogy erdemes-e FullHD felbontas vagy sem, hiszen a szemed felbontokepessege veges.
Ha betartod az adott kepmerethez passzolo nezesi tavolsagot, a pixelek meretet figyelembe veve jon ki, hogy 50" alatt nincs ertelme FullHD-t venni. Ez teny. Persze lehet, hogy valaki titokban sasnak szuletett...

Persze meg lehet ideologizalni a 32"-ost is azzal, hogy 1 meterrol nezem, meg monitorkent hasznalom, csak ugye tevekrol beszeltunk, azt meg nem 1 meterrol nezi az emberfia.

Nalam jart 42-es fullhd lcd es 50-es fullhd plazma egyidoben, tokeletesen illettek ra ezek a szabalyok. Ezert fogok en is 50-es FullHD plazmat venni a nappaliba, ha osszegyujtottem ra a lovettat... :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#397 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 15:26

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 16:14

50" alatt nincs ertelme FullHD-t venni. Ez teny.

Felhasználási terület kérdése. Ha TV-nek, meg esetleg filmnézésre használod, akkor valóban nincs értelme Full HD-set venni, mert viszonylag távolról nézed és nem veszed észre a különbséget. Viszont ha monitornak használod, akkor ott van előtted az asztalon 1.5-2m-re, és akkor bizony nagyon csúnyán tud mutatni a sima HD felbontás már egy relatíve kis képátlójú TV-n is. Én egy 32"-os Full HD LCD TV-t használok monitornak, ennek pont jó a képátlója és a felbontása is, legalábbis számomra. A nagyobb képátló már zavaró lenne, a kisebb felbontás pedig még inkább.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#398 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 15:38

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 23:33

Nem tudom, szerintem tv-t nem 1-2 évre vesz az ember, legalábbis én biztos nem. Szóval nem fogok most egy hd ready dzsuvát venni azért hogy majd 2 év múlva lecserélem fullhd-ra. PS3 2 év múlva is csak annyit fog tudni mint most, sőt lehet kevesebbet mert a részletesség növelésével csökkentik majd a felbontást. A BR film meg most is fullhd meg 3 év múlva is az lesz. Szóval semmi sem fog változni 3 év múlva. HD adások szintén fullhd-k most is. Szóval az badarság, hogy nem lehet kihasználni és pár év múlva jobban ki lehet majd. Az igaz, hogy olcsóbb lesz 3 év múlva de mi nem? Akkor semmit sem szabad venni soha mert mindne olcsóbb lesz.

Ugyanazt írjuk. A Full HD a Blu-ray fanatikusok jó, nekem személy szerint jelen pillanatban egy ilyen filmem sincs. Nálam UPC van, ráadásul nem is vagyok benne abban az öt nagyvárosban, ahol fogható a digitális és a HD adás. Ergo PS3-hoz HD Ready-t fogok venni, egész egyszerűen azért, mert nincs Full HD-ra szükségem, mert nem tudom kihasználni. Éppen ezért nekem nagyon nem mindegy, hogy ~120, avagy ~250 ezer pénzt fizetek csak azért, hogy szórakozhassak.

Az meg erős ferdítés, hogy 2 év múlva le KELL cserélni a HD Ready-t Full HD-ra, hiszen tegye fel a kezét, akinek a lakásában egy tévé üzemel. Nálam három, vagyis ha majd kell, akkor a következő Full HD lesz a mostani SD helyett, a HD Ready meg marad. Nem olyan bonyolult, meg nem is kell túlragozni.
Papesz

#399 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 15:40

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 8:14

Azt meg hogy hd ready-t érdemes, mert a full hd-t úgyse látod, véleményem szerint azok találták ki, akik nem tudtak full hd-t venni és ezt valahogy meg kellett ideologizálni.

Az egész a PS3-ból és a játékokból indult ki. Az is ideologizálás, hogy a mostani generáció nem bírja el a Full HD felbontást?
Papesz

#400 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 15:58

En meg azert vettem 37 collost mert feleslegesnek tartom 3 meterrol nezni a filmet/jatekot (50") ha ket meterrol is ugyanazt latom egy kisebb kepatloju TV mellett (32-37"). A lenyeg hogy az is ralasson aki mellettem ul es mindkettonk/harmunk latoszoget lefedje a kijelzo (ezert nem jo a 19-21"-os monitor a nappaliba TV gyanant hacsak nem 30 centirol nezitek).

Blu-Ray kulon tema, valaki szeret ra haromszor annyit kolteni meg takargatni az aranyat ero lejatszot, nekem a DVD minsoege is boven megfelel 37 collon. Mozivasznon is fos a kep csak messze ul mindenki ezert nem feltuno (meg hangos, ezert elmeny). Minel kozelebb ulsz annal elviselhetobb a gyengebb felbontas, ezert jo a kisebb kepatlo
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.