HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás topic "amit megéri elindítani" Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 12. 21:31

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 19:12

5k pc javításért? Ez jó vicc. A delta truckhoz hordom szervizelni a teherkocsimat, szakszerviz többszázmilliós telephellyel, akkora csarnokkal hogy egyszerre vagy 8 kamion utánfutóval befér, és ott 5700+ÁFA a rezsióradíj. Ügyes vagy ha ennyiért el tudod adni magad. Baszd oda az ötezret mint a rosseb.

Ezt nem igazán értem. A teherkocsi szervíz hogyan jön ide?  Mi az összefüggés?

Én/ mi 5-10eFt +áfa /óra díjban dolgozunk cégeknek (mezei supporttól - hálózat építésig).
Sok céget ismerek, akik ennél nagyságrendekkel többért dolgoznak.
Pl. német cég, ügyviteli rendszerével, első óra 100eFt!

#102 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 22:33

5k pc javításért? Ez jó vicc. A delta truckhoz hordom szervizelni a teherkocsimat, szakszerviz többszázmilliós telephellyel, akkora csarnokkal hogy egyszerre vagy 8 kamion utánfutóval befér, és ott 5700+ÁFA a rezsióradíj. Ügyes vagy ha ennyiért el tudod adni magad. Baszd oda az ötezret mint a rosseb.

Tessek mondani, rezsioradijon kivul meg mit tetszik fizetni? Gondolom egyik tetel sem 5700+afa. :) Ha azt veszem, hogy egy szaki kiszallasi dija kb ugyanennyi, lehet hogy neked kurva nagy szerencsed van azzal, hogy egy olcso szervizt talaltal.

A multkor olvastam egy listat, hogy kinek mennyi lehet az oradija, jo nem osszevetheto e gy delta truckhoz. Na meg is van a cikk
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#103 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 13. 05:53

5k pc javításért? Ez jó vicc. A delta truckhoz hordom szervizelni a teherkocsimat, szakszerviz többszázmilliós telephellyel,

Ha PCbe a vason annyit tudnék keresni, mint azok az autóalkatrészen, akkor dolgoznék én ingyé is, de simán.
Make love not Wor.

#104 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 06:02

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 21:59

Szerintem ez hülye hasonlat.

Vagy csak ti nem értitek. Vagy nem akarjátok érteni. A lényeg: különbséget kell tenni a mennyibe kerül és a mennyiért lehet eladni fogalmak között. De azt ne akarja nekem semelyik informatikus palánta megmagyarázni hogy a pc vakerászás közel olyan rezsivel megy mint egy többszázmilliós háttérrel működő teherautó-kamion szerviz.

#105 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 06:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 6:53

Ha PCbe a vason annyit tudnék keresni, mint azok az autóalkatrészen, akkor dolgoznék én ingyé is, de simán.

Ebbe se legyél teljesen biztos. Ha átlag 15-20% van rajta az jónak számít, és ott is áll a pénz a raktárkészletben (nem kevés), és megy a szívás a gyári hibás szarokkal.

#106 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 06:23

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 7:02

De azt ne akarja nekem semelyik informatikus palánta megmagyarázni hogy a pc vakerászás közel olyan rezsivel megy mint egy többszázmilliós háttérrel működő teherautó-kamion szerviz.

Pedig ha meg akar elni az ember, akkor ennyivel megy. Jobban belegondolva nekem is van kb. 2millios gepparkom, akkor most jo lehetek? De egy szobafestonek meg mindig kevesebb a kiadasa, ennek ellenere azoktol is jo arakat lehet kapni.
Make love not Wor.

#107 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 06:23

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 7:02

Vagy csak ti nem értitek. Vagy nem akarjátok érteni. A lényeg: különbséget kell tenni a mennyibe kerül és a mennyiért lehet eladni fogalmak között. De azt ne akarja nekem semelyik informatikus palánta megmagyarázni hogy a pc vakerászás közel olyan rezsivel megy mint egy többszázmilliós háttérrel működő teherautó-kamion szerviz.

Így van, továbbra sem értem, mi az összefüggés!

Azért mert azok ott 5700-Ftért dogloznak, ebből nekem sehogyan  sem következik, hogy pl. egy villanyszerelőnek akkor 200Ft-ért kell dolgoznia.

#108 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 06:25

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 7:04

Ebbe se legyél teljesen biztos. Ha átlag 15-20% van rajta az jónak számít,

Lofaszt mar bocs. De majd akkor minnya bekerek ajanlatot erre-arra, aztan meglatjuk. Kotelezo servicerol nem is beszelve, azt ne mondd ott os felszamoltak mondjuk anyag+20%-ot, meg mondjuk 2 orat a fentebbi szammal. Mert akkor autos cegek agyon is csapnak oket, rontja a piacot :-)
Make love not Wor.

#109 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 06:27

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 7:23

Azért mert azok ott 5700-Ftért dogloznak, ebből nekem sehogyan  sem következik, hogy pl. egy villanyszerelőnek akkor 200Ft-ért kell dolgoznia.

Foleg ha EV meresrol, meg villamvedelmes felulvizsgalatrol van szo. Ott meg kb. a papir draga.
Make love not Wor.

#110 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 07:15

Nálunk szerviz óradij 5k bruttó, számlával, min fél órát ki kell számlázni, vagy bevizsgálás, akkor az 1,5k bruttó. Ez még lightos. H betű szerviz, régen a budafokin voltak, vélt hiba bevizsgálása 2k/10 PERC. Mondj egy hibát, amit 10 perc alatt megtalálsz egy vadidegen gépen.
Teherautós hasonlatra, kérhet 5700/órát. Hány óra alatt lehet egy nagyszervizt megcsinálni egy teherautón? Vannak tippjeim. Alkatrészárrés meg lehet, hgy 20%, kérdés, PC alkatrészen tudsz e ennyit fogni. Elárulom, van amin messze se...

#111 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 07:24

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 8:15

Teherautós hasonlatra, kérhet 5700/órát. Hány óra alatt lehet egy nagyszervizt megcsinálni egy teherautón?

Ezek altalaban normaido alapjan egysegarasok. Pld. izzocsere 20 perc, aztan ha kicserelnek 5-ot, akkor az biza 100 perc lesz, hiaba vegeztek az egesszel, de hanar.

Ugyanigy egyik kotelezo szervizem, helyben megvarva kb. 1 ora alatt vegeztek, szamlan meg volt is vagy 5 oranyi melodij, mert ez olyan.
Make love not Wor.

#112 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 07:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 8:24

Ugyanigy egyik kotelezo szervizem, helyben megvarva kb. 1 ora alatt vegeztek, szamlan meg volt is vagy 5 oranyi melodij, mert ez olyan.

:offtopic:

Rossz helyre viszed. :) Olyan helyre alapból nem ahol ilyenfajta "norma" van. Nálunk féktárcsa, betétcsere, lengőkarcsere, féltengely gömbcsuklócserére írtak 1,5 órát. Az azér' korrekt nem? :) (márkaszerviz) Az se szokott ártani, ha már ittál egyet a szervizessel.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 13. 07:31 -kor

#113 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 07:37

Igen, most egy büszke honpolgár, aki veri a mellét hogy EU van, erre azt mondaná: miért kell emiatt inni a szervizessel?

#114 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 07:38

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 8:30

Rossz helyre viszed. :) Olyan helyre alapból nem ahol ilyenfajta "norma" van.

Irhatod, hogy ezek kik.
Make love not Wor.

#115 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 07:38

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 8:37

Igen, most egy büszke honpolgár, aki veri a mellét hogy EU van, erre azt mondaná: miért kell emiatt inni a szervizessel?

Foleg ha nagy cegnel ugysem O szabja meg az arfekvest.
Make love not Wor.

#116 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:01

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 7:04

Ebbe se legyél teljesen biztos. Ha átlag 15-20% van rajta az jónak számít, és ott is áll a pénz a raktárkészletben (nem kevés), és megy a szívás a gyári hibás szarokkal.

Nem vagy tisztába az alkatrészárakkal...Van kamionszerelő a családban, autószerelő a családban. Mindkettő a becsületesebb fajta, de azért nem 15-20% az árrés. Márkaszervízről (akár deltáról is) ne is beszéljünk. Féktisztító spray-el 2-t odafúj valahova a kamionodra a doboz spray-t már húzzák is a számládra. Alkatrészárakba pedig nem ritka a 100% haszon sem. Ez tuti hogy így van. A pc-nél ha 10% rátudsz rakni nagyobb dolognál már nagyon nagyon jó, de ezt a többi kereskedő kollega úgyis jobban tudja. Az autóalkatrésznél szerintem a minimum 30-40-50%. Jah és azt feltételezni se merem hogy bontott alkatrész raknak be Neked új árba... Szóval ez hülye hasonlat... Nagyon...

#117 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:04

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 8:37

Én sem ittam vele konkrétan, átvitt értelemben kell érteni.

Jahno: Zegre úgyse hozod a kocsid, főleg nem a Suzukihoz, szal teljesen mindegy. :)

Az árfekvést valóban nem ő szabja meg, de a munkalapot mégis ő írja :) A számlázó meg kiszámlázza ami rajt van.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 13. 08:06 -kor

#118 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:05

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 6:02

De azt ne akarja nekem semelyik informatikus palánta megmagyarázni hogy a pc vakerászás közel olyan rezsivel megy mint egy többszázmilliós háttérrel működő teherautó-kamion szerviz.

Pedig de...  Nekem édesmindegy, hogy egy cég hálózatát, szervereit babrálom, vagy otthoni gépet szerelgetek... Sok ügyfelemnek meg is szoktam mondani, hogy vigye be inkább az egyik számtech üzletbe ha kisebb baja van, mert sokkal olcsóbban megússza a dolgot...

Két jó példa:

1. Cég hív: Kismillió probléma van a gépekkel, hálózattal, át is kéne telepíteni ezt-azt. 3 "infós" volt már náluk, felénél mindegyik feladta... Kimegyek, menézem, mondom ok: ez 7 órányi meló az annyi mint 35+fa. Cég bólint, minden ok kivéve a 7 órát mert annyi leállás nem lehet. Rendben, megcsinálom 3 óra alatt, ebből teljes kiesés csak kb 30-45 perc, utánna kezdhet melózni az első ember, de az ár marad. Mindenki rábólint, meló elstartol, ígéret szerint befejez. Cég elégedett (ritka normális cég volt, elismerem kivétel..), én elégedett, zseton 8 napon belül utal.. Igaz a tökömet elhagytam az alatt a 3 óra alatt, de megérte mindenkinek.

2. Magán ügyfél: Mondom neki, vigye máshová mert feleslegesen lesz ez neki sokba (ez nekem csak 3. meló a főállású rgazdaság meg a cég mellett...). De nem, menjek én, menjek oda kocsival 4 órára. No rendben, kimegyek nekiállok: Abev nyomtatvány letöltés, hogyan működik stb, tanítsam meg hogyan kategorizálja az unokás képeit...  :omg:  Ez van, ha igényli a kiszállást és az előre elmondott árat tudomásul veszi, akkor felőlem mehet.

A márkaszervízt, meg az IT-s melót ne számold már egy vonalon :) Az autós bizniszben vannak ám nagyon "furcsa" dolgok, pl márkaszervízt és kereskedést lehet csinálni olyan 10 gurigából, a többit adja a márka és a bankok akiknek persze el kell adni a lelked előre ;)  :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#119 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:29

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 9:04

Jahno: Zegre úgyse hozod a kocsid, főleg nem a Suzukihoz, szal teljesen mindegy. :)

Seattal kotelezo szervizen meg Debrecenben is voltam. Draga volt, de legalabb azt csinaltak, meg ugy.
Make love not Wor.

#120 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 09:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 9:29

Seattal kotelezo szervizen meg Debrecenben is voltam. Draga volt, de legalabb azt csinaltak, meg ugy.

Zegi Seatot nem javaslom. :)

Téma megosztása:

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.