HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#861 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 09. 15:18

Idézet: carcass - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 16:05

A Fabiában tudom, hogy egy kapcsoló viszi mindkettőt, meg ha jól sejtem a sógorék Astrájában is.

Jah a Fabiában igen, De pl az Omegában külön volt :p Szal' felesleges általánosítani.. :) Ködben amikor zavart az első, akkor simán benyomtam csak a hátsót, hogy legalább hátulról ne durrantsanak belém.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#862 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 15:22

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 16:18

Szal' felesleges általánosítani.. :)

:think: erről szó sem volt. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#863 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 15:29

Idézet: carcass - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 16:22

:think: erről szó sem volt. :)

Idézet

A hátsó ködlámpa csak akkor működik, ha már az első fel van kapcsolva, nem?

Ha ez nem általánosítás, akkor a válasz: nem. :p :D

#864 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 15:45

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 16:29

Ha ez nem általánosítás, akkor a válasz: nem. :p :D

Kérdés volt, nem kijelentés. :p Ha kijelentés, akkor általánosítás, ha kérdés, akkor nem. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#865 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 09. 15:53

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 16:00

Autója válogatja. :) Az előző autómban külön tudtam az első/hátsó ködlámpát kapcsolni. :)

Ezt én sem értem, hogy a hátsót csak az elsővel együtt lehet felkapcsolni. nomost ha én megyek ködben a sor végén, akkor fasznak süssem ki az előttem menő szemét? Ellenben nem ártana, ha nagy esőben vagy ködben hátulról nem szállnának belém.
Make love not Wor.

#866 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 16:01

Idézet: Boba - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 15:45

Szerintem elfelejtette felkapcsolni.

Lassan harom eve megvan a Puntom azota ha otszor kapcsoltam fel a vilagitast rajta... gyujtast raadom eg leveszem lekapcsol. Nekem is volt hasonlo, szerelonel volt, jottem haza, sotetedett es gyanus lett hogy egyre kevesbe latok, aztan amikor mar kilometer orat se lattam gyanus lett, hogy lekapcsoltak... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#867 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 16:41

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 16:00

Autója válogatja. :) Az előző autómban külön tudtam az első/hátsó ködlámpát kapcsolni. :)

Akkor az barkács volt.
Normális bekötés esetén, csak a helyzetjelző bekapcsolása után, először az első, majd a hátsó ködfény kapcsolható.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#868 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 16:47

Nalam is kulon lehet kapcsolni az elsot es a hatsot... viszont en nemtudok vagany hondas lenni. Nemtudok csak kodlampat kapcsolni, tompitottra engedi csak rapakolni.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#869 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 16:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 16:53

Ezt én sem értem, hogy a hátsót csak az elsővel együtt lehet felkapcsolni. nomost ha én megyek ködben a sor végén, akkor fasznak süssem ki az előttem menő szemét? Ellenben nem ártana, ha nagy esőben vagy ködben hátulról nem szállnának belém.

A hátsó ködfény igyekszik messze világítani, általában a féklámpa erejével.
Az első ködfények a kocsi előtti 5-15 métert világítják be, erős lefelé irányítottsággal.
(egyeseknek ez a bajuk, ha nedves úton szemből ködlámpás érkezik, és a csillogó útról vakít.)
Ködben nem hajtunk gyorsan, és nagyobb köv.távot tartunk, mint egyébként.
Lakott területen kívül ez nyugodtan lehet 30 méter is, aki előzgetni akar, azon úgysem lehet segíteni.
Lakott területen belül meg nem használunk ködlámpát,
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#870 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 17:07

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 15:59

Akkor olvass vissza. Pl a taxis úriembert :)

Visszaolvastam elég sokat.
Ha volt ilyen, akkor maradjunk annyiban, hogy mindkét fél sarkít... csak az autósok akkor jobban. :)

Azon a hasznossági alapon, ami itt a fő érv volt a bicikli ellen (nem jó: esőben, melegben, hidegben, hosszú távra, csomaggal, hegyen...) gyakorlatilag ki lehetne zárni a maradék közlekedési eszközt is. Hosszasan lehetne sorolni, hogy miért nem jó a tk, kisautó, nagyautó, motor, robogó...
Mindnek megvan a hátránya és a korlátai. Van amelyiknek több és van amelyiknek kevesebb. De ettől még megfelelő helyzetben a bicikli is tökéletes közlekedési eszköz lehet. Aki a hegyen lakik az ne biciklizzen... se a zongoraszállítók. De ha van rá reális lehetőség, akkor lehet használni. Ennyi.
De ez az amit nem olvastam senkitől az autópártiak közül, csak a határozott "olyan helyzet nem létezik sehol a világon, hogy ezt használni lehet" szintű elutasítást meg bikicli=szopás axiómákat. Ez meg önmagában nem igaz szvsz.

Egy tömegközlekedő...

#871 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 17:15

Aldom azokat az embereket, akik nem izzadnak le mire beernek bringaval a munkahelyre. :Đ  Vagy akik nem felnek a tonnak kozott szalomozni, vagy nem szedi szet a szemuk a kipufogogaz vagy mas mocsok.

Hetvegen elmenni a zoldbe csaladdal az tok jo... munkabajarasra _szamomra_ nem tud alternativa lenni.

#872 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 17:15

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 18:07

De ha van rá reális lehetőség, akkor lehet használni. Ennyi.

Fura, en meg azt vettem ki a vitabol, hogy ha lehet, akkor miert nem hasznaljuk. Es a biciklisek nem tudtak elfogadni, hogy egyszeruen nem akarjuk hasznalni, mert - nekunk - kenyelmetlen. En speciel meg 5 kilometerre sem, nem hogy 30-ra... videken van helyette auto, varosban meg tomegkozlekedes. Nekem jobb ez a ket eszkoz, mint a bicikli.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#873 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 17:35

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 18:15

Fura, en meg azt vettem ki a vitabol, hogy ha lehet, akkor miert nem hasznaljuk. Es a biciklisek nem tudtak elfogadni, hogy egyszeruen nem akarjuk hasznalni, mert - nekunk - kenyelmetlen. En speciel meg 5 kilometerre sem, nem hogy 30-ra... videken van helyette auto, varosban meg tomegkozlekedes. Nekem jobb ez a ket eszkoz, mint a bicikli.

Samott

Ez tényleg fura, mert ahogy olvastam Mumia direkt írta, hogy nem arról van szó, hogy biciklivel kell menni. Tőled viszont olvastam mindenféle érv nélkül, teljesen általánosítva, hogy a bicikli szopás és kész.

Nekem csak annyi bajom van, hogy végtelenül leegyszerűsítitek ezt az oldalt. A bicikli önmagában nem szopás, miért nehéz elfogadni, hogy van akinek az szimpatikusabb? Neked nem, járj kocsival... 5km-re is, ha az a szimpatikus, de ennyire meg nem érteni a másik oldal érvelését...

Mi van, ha neki meg az tetszik? Nem csak 5km-re, hanem 20-ra is. Mert neki mondjuk a tömegközlekedés nem szimpatikus.  :think:

Ja és egy észrevétel, hogy mennyire elhatárolódsz: Nem egyszer írtad le, hogy biciklisek, biciklis korszakod (autó előtt)... Ez micsoda? Mitől biciklisek, akik néha esetleg tekernek? Lehet, hogy 90%-ban autóznak meg tömegközlekednek és a maradék 10-ben bicikliznek. Mert nem hülyék, nem "biciklisek". A megfelelő helyén kezelik ezt a dolgot. Nem vásárolnak be vele, nem visznek haza zongorát, nem mennek vele 30km-re... csak max 5-re. Racionális okok miatt. Pl. gyorsabb, mint mással, esetleg egyszerűbb... vagy ezek mellett fontos nekik, hogy mozogjanak, stb... Lehet ugyanannyi, a tiédhez hasonlóan tökéletesen érthető indok erre is.

szerk: Mondom még egyszer, ez a teljes elhatárolódás (és bicikli=szopás, biciklisek=hülyék definíció) szúrta a szemem. Ilyen alapon az összes robogósra is rá lehetne sütni, mert azzal se lehet bevásárolni, meg -20-ban nyomulni... mégis vannak páran a világon és nem csak kényszerből. Meg nem is hülyék... pl. télen nem robogóznak. Csak adott, arra optimális helyzetben használják. Ahogy ezt egy biciklivel is meg lehet tenni.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 08. 09. 17:38 -kor

#874 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 17:36

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 17:41

Akkor az barkács volt.
Normális bekötés esetén, csak a helyzetjelző bekapcsolása után, először az első, majd a hátsó ködfény kapcsolható.

..... térde kalácsa barkács... :D Gyári kapcsolók voltak :)

#875 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 17:37

Idézet: Boba - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 17:47

Nalam is kulon lehet kapcsolni az elsot es a hatsot... viszont en nemtudok vagany hondas lenni. Nemtudok csak kodlampat kapcsolni, tompitottra engedi csak rapakolni.

Nálam helyzetjelzőre engedi. BTW a most hatályos KRESZ is engedi a helyzetjelző mellett a ködlámpát nem?

#876 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 17:43

A franc tudja, hogy nekem engedi-e... helyzetjelzot nemszoktam hasznalni. Beulok a kocsiba es kapasbol tompitott, varoson belul fenyes nappal is.

#877 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 17:56

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 18:35

Ez tényleg fura, mert ahogy olvastam Mumia direkt írta, hogy nem arról van szó, hogy biciklivel kell menni. Tőled viszont olvastam mindenféle érv nélkül, teljesen általánosítva, hogy a bicikli szopás és kész.

Akkor most olvasd el meg egyszer amit irtam, nem altalanositottam direkt beleirtam hogy nekem (bar valoban tobbeszamot hasznaltam, de talan nem vagyok ezzel a velemennyel) szopas, nem szeretem. Nekem nem faj, hogy mas esetleg elvezi... csak fogja fel hogy nekem nem megoldas, barmennyire is nem tetszik nekik. Mindenfele erv nelkul? Nem eleg erv az, hogy nekem ez igy kenyelmesebb?

Mindegy, ennek tenyleg nincs ertelme igy, nem en evangelizalok itt, nem engem zavar masok kozlekedesi preferenciaja. Tolem mindenki ugy jar ahogy akar, amig engem nem kenyszerit a szokasaim megvaltoztatasara... :)

Samott

#878 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 18:27

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 18:37

Nálam helyzetjelzőre engedi.

Nálam is.

Bravo

#879 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 18:36

Én még emlékszem arra, hogy

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 12:51

A bicikli = kenyszer, mert nem telik jobbra, vagy jopofa sporteszkoz amit a kornyezettudatos polgartarsak ononmaguk kinzasara hasznalnak. :)

Te már nem? (;  Talán már akkor pontosan kellett volna fogalmazni, aztán nem pazarolunk el annyi bitet, amennyit.

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 18:35

nem engem zavar masok kozlekedesi preferenciaja. Tolem mindenki ugy jar ahogy akar, amig engem nem kenyszerit a szokasaim megvaltoztatasara... :)

Pedig ha belegondolsz, neked is alapvető érdeked, hogy minél többen járjanak biciklivel...  Minden emberrel, aki biciklire száll autó vagy tömegközlekedés helyett, valamivel csökken a zaj, a szmog, a dugó és a parkoló tömöttsége, illetve a tömeg a buszon, villamoson, metrón.

Egyébként ma pont jól jött volna, ha lett volna autóm, spórolhattam volna vele több, mint egy óra menetidőt a villamossal és vonattal szemben.  Idén már ez volt a negyedik ilyen alkalom.  Nomindegy, cserébe így most jópár oldallal előrébb tartok egy könyvben (;

#880 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 18:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 12:26

Attól függ mettől-meddig, meg hova. De az autósat tényleg kipróbálhatnánk. Főleg mert most jártam meg Csepel-Budakeszi-Csepel-Erdőkertes távot meglepően jó idő alatt :-) De csak szervezzük le, hogy elmegyünk júzerhez, én autó és/vagy BKV, Te meg bringa.

Autónál nem lesz gyorsabb a bicikli soha, de ilyet nem is állítottam sehol sem. Kivéve talán az extrém dugós környékeket csúcsidőben, de az nem mérvadó. Én gyakorlatilag a hungaroring mellől járok be dolgozni. Pestre a Nagy Lajos kir út vonalába. Autóval az út 35-40 perc forgalomfüggően. Biciklivel 45-50 perc, BKV-val  ha nincsen semmi gáz minden járat rendesen közlekedik, akkor 65-70 perc. Biztos vannak olyan útvonalak, ahol gyorsabb a bkv nem tagadom, de amíg nem próbálta ki, nem állíthatja senki biztosan, hogy lassabb.

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 12:34

De banyek, en is ezt mondom, ha valami szopas, akkor miert eroltessuk ra az emberekre... szabad akarat, erted?

Samott

Igen ezt hajtogatjátok páran régóta, hogy szabad akarat, csak éppen olyanok, akik soha nem próbálták hanem látatlanban kijelentik, hogy szar használhatatlan és kész. És ezen felül még valami eredendő dühöt éreznek a bicikli ellen, és mindazok ellen akik nem csak hobbieszközként használják. Lassan kiderül, hogy a biciklisek tehetnek az üvegházhatásról is lásd drummaster.

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 13:25

Mert itt páran azt hajtogatják, hogy autót tartani sem kell, ha van bringa. Én leírtam már pár oldallal korábban, hogy sajna kocsi _kell_, nem tudod "kiváltani" egy kerékpárral. Ezért hülyeség számolgatni mennyibe kerül egy autó és mennyivel olcsóbb egy kerékpár. Kocsi kell, ez elég sok költség, aki meg akar, az vegyen emellé kerékpárt, de az akkor is plusz költség lesz, plusz elöbb-utóbb valami tahó autós kereke alá kerülsz jó eséllyel :)

Én nem emlékszem, hogy bárki is írta volna, hogy ki kell dobni az autót, és semmi szükség rá. Én sem az autó alternatívájaként mondom a biciklit, hanem kiegészítőként mellé, és a munkábajárás egy eszközekéként. Példa erre az is, hogy nálunk is két autó van a háztartásban. De ettől én még nyugodtan tudok egy héten 2x 3x biciklivel menni a munkahelyemre.

Ha jól emlékszem azt, hogy mennyibe kerül a bicikli azt pont a biciklit használhatatlannak nyilvánítók táborából hozta fel valaki.

plusz elöbb-utóbb valami tahó román kamionos kereke alá kerülsz jó eséllyel :)

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.