HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 896
  • 897
  • 898
  • 899
  • 900
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#17941 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 05. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 05. 10:26

Ezt már próbálták mások is, amikor a BKV sztrájk volt: egy weboldalon beírhattad, hogy gyalogos vagy, hová akarsz menni és mikor, vagy hogy autós vagy és hová mész és mikor.
Eleinte volt egy kis forgalom az autósok részéről is, aztán pár nap múlva eléggé leesett a téma.

Macerás, ha mégsincs ott az ember, vagy várni kell rá, és késésben leszel, satöbbi. Ha nincs meg a mobilszáma, akkor mit csinálsz, meddig vársz.
Ha meg jómunkásember, és koszos, poros, vakolatos munkásruhában jön, takarithatod a kocsit. Stb.

Meg mennyit jelent a buszsáv időben? Végig nincs buszsáv sehol. Ha egy dugóban 15 perces darabon átmegyek a buszsávban 5 perc alatt és ezzel lerövidítek 10 percet, aztán az út többi részén ugyanúgy a dugóban szenvedek, hát 10 percért a tököm se vinne el minden reggel két idegent magával ingyen. Még ha fizetnének se, nem vagyok én taxi.
Te pl. hány percig mész buszsáv mellett napota?
Ui: ja, látom sehányat. Az hasznos lesz, ha minden nap viszel magaddal 2 embert, meg teszel egy kerülőt, hogy levágj 10 percet. Csak nehogy a kerülő meg 15 perc legyen :)

Hogy a reggeli forgalomban a --csak mondok egy számot-- 30.000 autóból 300-zal kevesebb lesz azt észre sem veszed.
De ha --optimális esetben-- az autósok 1/3-a a buszsávban lesz jogosult menni, és 2/3-a marad a másik 2 sávban, akkor sem szűnik meg a dugó, ne gondold. Valamivel jobb lesz, de a kereszteződéseknél, lámpáknál ugyanúgy várni kell a többi autósra.

Most hiába vitázunk, majd meglátjuk a gyakorlatban mennyit segít.

Meg mindig az a baj, hogy jonnek a kifogasok. :-) Hidd el, en is tudok ezret. Az a bajom csak, hogy az az erveles jon at, hogy mivel ez onmagaban nem oldja meg a problemat, ezert nincs semmi ertelme. Ami szerintem nem igaz. Onmagaban valoban nem oldja meg, de bizonyos helyeken segithet egy kicsit enyhiteni ugy, hogy valoszinuleg fajni senkinek nem fog, akkor meg igenis lehet ertelme :-)

(egyebkent nem idegenekrol volt szo, mint mondtam ;), es magamat csak peldanak hoztam fel, szerintem az kb altalanossagban igaz.)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#17942 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 06. 05. 11:07

A "taxival megyek a Deákról a Kálvinra" egyáltalán nem a pénzről szól ám. ;-) A kényelemről, meg a megspórolt 10-15 percről. Mert gondolom az iroda nem a villamosmegállóban van sem a Deákon, sem a Kálvinon.

Persze, értem én (hogy villanymotor. De mi hajtja?)

Csak mondtam, hogy pénzben sem egy akkora összeg, meglehetett egy-egy BKV jegy árából is akár.

#17943 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 06. 05. 11:10

Meg mindig az a baj, hogy jonnek a kifogasok. :-) Hidd el, en is tudok ezret. Az a bajom csak, hogy az az erveles jon at, hogy mivel ez onmagaban nem oldja meg a problemat, ezert nincs semmi ertelme. Ami szerintem nem igaz. Onmagaban valoban nem oldja meg, de bizonyos helyeken segithet egy kicsit enyhiteni ugy, hogy valoszinuleg fajni senkinek nem fog, akkor meg igenis lehet ertelme :-)

(egyebkent nem idegenekrol volt szo, mint mondtam ;), es magamat csak peldanak hoztam fel, szerintem az kb altalanossagban igaz.)

Rendben.
Végülis rosszabb nem lesz tőle.

#17944 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 11:11

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 06. 05. 10:18

Max jatt nelkul :) De a taxis valoszinu szetfekudt oromeben, hogy emiatt az 5 perces kanyar miatt bukta az elso helyet a droszton.

Ahonnan ugyanúgy elszólítják rádión, mintha utas ült volna be. Nem a másodikat, nem az utolsót hívják el.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#17945 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 13:03

1. Buszsávos utazás

Egyrészről jó, tényleg könnyít, DE ismerve a magyar közlekedési morált, olyan szar lesz, hogy sírva akarja majd mindenki megszüntetni.
Pl. Árpád fejedelem útja, Margit híd felé, ahol jobbról bejön a Üstökös utca. Nagyon szép hely lesz demoztatni az eredményt. Így is "beragad" (lószart, csak szarnak a keresztező forgalmora és inkább begurul a kereszteződésbe, mint Budapesten 99%-ban minden egyéb helyen) egy halom kocsi. Nos most 2 sáv, plusz busz sáv (csak az egyik, fentebb nevezett oldalról beszélek). Most is szokott lenni olyan, aki a buszsávban nem lefordul jobbra az Üstökösre, hanem megy szépen tovább egyenesen, aztán besorol. Igen ám, csak az Üstökösről is jön 2 sáv. Most lesz 3 sáv, amibe be tud állni egy rakat autó, menekülési útvonal nyista. Lesz anyázás.

Miért nem lehet azt, ami Amerikában működik? Morál, gondolkodás, stb. Ausztriában fordulsz ki/vagy be kocsival a parokolóból, megállnak, megvárják. Itt meg, dudálnak mint a fene, csak arra nem gondolol a parasztja, hogy ő is fog kifele állni és neki is szarul esik, ha rádudálnak. Szóval, hagyjuk ezt, hogy "bezzeg X országban". Az egész ennél jóval összetettebb. A magyar közlekedési morálban benne az egész gondolkodás, élethez való viszonyulás, összes létező komplexus, minden-minden, benne van. Azt meg már ne is említsük, hogy ha van aluljáró, de a gyalogos akkor is inkább a 6-8 sávon keresztül vánszorog mégis, és még ő van felháborodva ha rászolnak. Stb. Nap estig lehet sorolni autós, gyalogos, kerékpáros és rendőr viszonyát a közlekedéshez.

2. Tömegközlekedés
Újpest kp.-2. kerület. Lemérve, ajtótól ajtóig, egy irányba: autó, legjobb idő 28 perc, legrosszabb 45, tömegközlekedés legjobb idő 75 perc (sz@rok rá, hogy a BKV-s oldal mit dob ki, saját tapasztalatom van arról, hogy mennyi is a valós idő). És ez csak az idő faktor. Arról, hogy kényelem, átszállás, meg ilyenek ne is beszéljünk. (Gondolkodom, hogy megpróbálom a kerékpárt, még arra is hamarabb visz rá a lélek, mint a BKV-ra, csak a hegymenettől tartok.)
Igaz nekem nincs még családom, de elhiszem, hogy azért ha napi minimum 1 órát meg tud valaki spórolni az utazással és azt a családjára tudja fordítani, már azt a nyereséget nem lehet számszerüsíteni. És azért ezt se felejtsük el. Mert jól hangzik, hogy egy kicsit hosszabb az út, csak mikor feleség és gyerek vár, akkor más az ember viszonya az idővel, szvsz (és szerintem ezt az aspektust sok "zöld" nem tud átérezni, mert neki nincsenek ilyen "gondjai" (nem gond, én már speciel rohadtul örülnék ilyen "gondoknak")).
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#17946 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 14:17

https://forum.hwsw.h...ost__p__6961620

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#17947 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 15:25

Én most már csak azt nem értem, hogy ha itt mindenki, minden körülmények között fél óra alatt átmegy Budapesten autóval, akkor hol van az a sok dugó, amiket látok, meg amiből ez az egész beszélgetés kiindult? Mert ez bizony 30km/óra körüli átlagsebességet feltételez, ami még kis forgalom mellett sem rossz tempó városban.

#17948 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 06. 05. 16:25

Én most már csak azt nem értem, hogy ha itt mindenki, minden körülmények között fél óra alatt átmegy Budapesten autóval, akkor hol van az a sok dugó, amiket látok, meg amiből ez az egész beszélgetés kiindult? Mert ez bizony 30km/óra körüli átlagsebességet feltételez, ami még kis forgalom mellett sem rossz tempó városban.

Én is kinn vagyok 15 perc alatt az M1-en a Szabadság-hídtól, de ez messze nem fél város...

#17949 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 06. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 06. 05. 16:25

Én sem értem miért beszélnek dugókról, mikor ha a Király utca elejéig áll a sor a Roosevelt tértől, ez akkor is 15 perc. Persze tudom, nekünk a 2 perc is sok, de belvárosból Budaörs is fél óra, szóval ne pánikoljunk, hónapok óta nincs dugó.
Make love not Wor.

#17950 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 06. 18:51

nemkő lehülyézni, de: jövök befele m1-m7 bevezető, az ominózus buszsáv ... nézem a felfestést, és busz felirat át van húzva nagy sárga X -el ... :look: namostakkormiahelyzet ? vanik-e ottan buszsáv, vagy nincs é vagy még nem használják de már van :think: wtf?!

-C0pp3rM!n3-

#17951 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 06. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 06. 06. 19:51

nemkő lehülyézni, de: jövök befele m1-m7 bevezető, az ominózus buszsáv ... nézem a felfestést, és busz felirat át van húzva nagy sárga X -el ... :look: namostakkormiahelyzet ? vanik-e ottan buszsáv, vagy nincs é vagy még nem használják de már van :think: wtf?!

-C0pp3rM!n3-

Izgalmas a dolog, mert a záróvonal ettől még ottmaradt, nem? Egyébként az most nem buszsáv.

#17952 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 06. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 06. 06. 19:58

Izgalmas a dolog, mert a záróvonal ettől még ottmaradt, nem? Egyébként az most nem buszsáv.

Nincs, visszantancolt tarlos egyelore. azer van athuzva. momdjuk a zarovonal miatt tenyleg lehet kimennek a jardok :-)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#17953 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 07. 13:52

a záróvonal mellett van szaggatás is, két oldalról, szóval most rettentő viccesen néz ki, valahogy így: fehér záróvonal, belső sáv, sárga szaggatott, fehér dupla záró, sárga szaggatott, külső sáv, azon sárgával áthúzott fehér "busz" felfestések, fehér záróvonal :omg:

Szerkesztette: qnadam 2011. 06. 07. 13:53 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#17954 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 07. 18:10

Komolyan, mint az óvodában. Ilyen vonalakat mi is rajzolhattunk volna 30 egynéhány éve. Vagy valaki azt gondolja, hogy ezek komoly tervek? (juj, milyen szavakat használok, "tervek", ilyen a mai magyarban nem is tudom, van-e még) :omg:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#17955 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 07:08

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
A ház előtt megbüntettek, mert fordítva parkoltunk. A jó édes...
Kicsit ideges vagyok, mert barátnőm 20 éve itt lakik, egy lakótelep, nulla forgalom, és akkor ilyene szemétségeket csinálnak. 10K-ra akarnak büntetni ilyen szarságárt, hogy fordítva állt az autó.
Csatoltam egy képet az esetről, arra lennék kíváncsi, hogy a felrajzolt dolog szabályos e.
Tehát bejövök egy egy irányú utcán, jobbra be megint egy egyirányún, aztán balra ahol nincs egyirányú tábla. Utána beparkolok egy helyre, és kitoltaok úgy, hogy az autó menetiránnyal szemben van.
Valójában a behajtani tiloson jöttünk be és úgy parkoltunk le, de erről nem készült semmilyen felvétel, csak a fordítva parkoló autóról. Ezeket a szar táblákat nem rég rakták ki. :( A dolog szépsége az, hogy a behajtani tilos után kb 10 méterre szoktunk parkolni a ház előtt, de ha szabályosan akarunk odaállni, akkor a tábla miatt el kéne fordulni jobbra, és menni egy kb 1 kilóméteres kört.
Be szoktam fizetni a büntetéseket (bár nem szoktam szabálytalankodni), de ezt szemétségnek tartom, hogy egy ilyen helyen ilyen okból megbüntessenek.

Kép

Szerkesztette: Lipton 2011. 06. 08. 07:16 -kor

#17956 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 08:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2011. 06. 08. 08:08

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
Kicsit ideges vagyok, mert barátnőm 20 éve itt lakik, egy lakótelep, nulla forgalom, és akkor ilyene szemétségeket csinálnak. 10K-ra akarnak büntetni ilyen szarságárt, hogy fordítva állt az autó.
Csatoltam egy képet az esetről, arra lennék kíváncsi, hogy a felrajzolt dolog szabályos e.
Tehát bejövök egy egy irányú utcán, jobbra be megint egy egyirányún, aztán balra ahol nincs egyirányú tábla. Utána beparkolok egy helyre, és kitoltaok úgy, hogy az autó menetiránnyal szemben van.
Valójában a behajtani tiloson jöttünk be és úgy parkoltunk le, de erről nem készült semmilyen felvétel, csak a fordítva parkoló autóról. Ezeket a szar táblákat nem rég rakták ki. :( A dolog szépsége az, hogy a behajtani tilos után kb 10 méterre szoktunk parkolni a ház előtt, de ha szabályosan akarunk odaállni, akkor a tábla miatt el kéne fordulni jobbra, és menni egy kb 1 kilóméteres kört.
Be szoktam fizetni a büntetéseket (bár nem szoktam szabálytalankodni), de ezt szemétségnek tartom, hogy egy ilyen helyen ilyen okból megbüntessenek.

Kép

Nem az a baj, hogy az út bal oldalára parkoltatok egyirányú utcában (gondolom, ha ott behajtani tilos van, akkor egyirányú, ha jól nézem a képet), és nem maradt 5,5 méter a kocsid mellett?
És kell hagyni 3 métert a záróvonalig (ha van, a rajzon nincs), vagy az úttest másik oldalán parkoló járműig (a rajzon az sincs, bár a büntetéskor lehetett is akár elméletileg).

Ha ott egyébként szabad parkolni, akkor az mindegy, hogy a jármű eleje és vége milyen irányban van.
Nem írtak pontos indokolást, hogy mi nem volt jó?

Mióta közteresek is büntethetnek, azóta sokszor olyanért is büntetnek, ami nem szabálytalan. Csak vagy nem ismerik eléggé pontosan a KRESZ-t, vagy megjátsszák, hogy nem ismerik, aztán nyomják a büntetést. Megkapargatod, hogy hogy is van ez, és hogy ja kérem, ez így szabályos, erre ők eldobják a büntetést.

#17957 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 08:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2011. 06. 08. 08:08

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.

Ha egyirányú utcában forgalommal szemben parkolsz, az azt jelenti, hogy behajtani tiloson mentél be --> jár a büntetés. Én egy ilyet benéztem Szentendrén a korzón tavalyelőtt nyáron (fák mögött volt a tábla), a rendőr felajánlotta, hogy vagy most azonnal eltűnök vagy büntetés. Pedig csak azt látta, hogy szállok ki az autóból, azt nem, hogy ott mentem be.

#17958 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 06. 08. 09:36

Ha egyirányú utcában forgalommal szemben parkolsz, az azt jelenti, hogy behajtani tiloson mentél be --> jár a büntetés. Én egy ilyet benéztem Szentendrén a korzón tavalyelőtt nyáron (fák mögött volt a tábla), a rendőr felajánlotta, hogy vagy most azonnal eltűnök vagy büntetés. Pedig csak azt látta, hogy szállok ki az autóból, azt nem, hogy ott mentem be.

Igen, közben beszéltem egy oktató ismerőssel is. Sajnos jogos és nincs kiskapu, de érted... menjenek az anyjukba. Ha a belvárosban bemegyek egy behajtani tiloson az oké, elismerem, nem gond. Az már más dolog, hogy eszembe se jutna. Viszont itt nulla forgalom van, senki nem jár erre, csak az jön be aki itt lakik, és ilyennel szivatnak. Ráadásul kerülni kell egy kilómétert, hogy a tábla túloldalára kerülj.
Az bosszant, hogy csak ehhez értenek, az hogy kosz van, szar az út, az senkit se érdekel, de ha mi a saját házunk előtt fordítva állunk az már kurva nagy bűn.

#17959 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 08:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 06. 08. 09:36

Egyirányú úton megfordulni tilos, ezért vagy ott rontottad el hogy megfordultál, vagy valóban szembe jöttél be.
De ahol van pl. egy telek/garázs kijárata, vagy mit itt a parkoló, onnét tolathattál ki parkolási céllal hátrafelé, mert parkoláshoz szabad tolatni egyirányú úton is (másképp nem is nagyon tudnál be és kiállni).

#17960 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 08. 09:48

Egyirányú úton megfordulni tilos, ezért vagy ott rontottad el hogy megfordultál, vagy valóban szembe jöttél be.
De ahol van pl. egy telek/garázs kijárata, vagy mit itt a parkoló, onnét tolathattál ki parkolási céllal hátrafelé, mert parkoláshoz szabad tolatni egyirányú úton is (másképp nem is nagyon tudnál be és kiállni).

Nem értem, miért erőlteted ezt a tolatásos dolgot. Rossz irányba áll az autó orra, következtetés: fordítva jöttél be. Ennyi.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 896
  • 897
  • 898
  • 899
  • 900
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.