HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 933
  • 934
  • 935
  • 936
  • 937
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18681 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 28. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 09. 28. 19:20

Tényleg nem volt frontális ütközésem. De láttam törésteszteket és hasonló okosságokat, kisebb sebességgel.
A gyűrődőzónát nézve minimális a sérülés az autókon.

Mutattam már régebben képet valahol 40-es frontálisról, gyakorlatilag csak meggörbült kicsit a motortető (nem lehetett becsukni rendesen), elpattant a hűtőrács, és még a hűtő sem sérült. Az autó a saját lábán mehetett tovább.
Az Audin van 30-40 centi rövidülés.
A töréstesztek nagy része egy autó, és egy fal, tehát csak egy gyűrődőzóna van.
Mert elméletileg, ha két 60-nal egymásnak hajtó autó ütközik, azt "120-szal" teszik, gondolván, hogy összeadódik. Csak épp nem ugyanaz, mint 120-szal betonfalnak menni.
Itt a fékútról sokat nem beszélhetünk, mert az autók mögött értek volna véget, ha nincs az ütközés. 20 méter körül lett volna a fékezéstől. Viszont mindkét autóban még a gázt nyomhatták, mikor észrevették, hogy baj lesz. Az Audiban mindenképp, mert ha korábban fékez, visszahúzhatta volna a kamion mögé.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18682 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 09. 28. 19:43

Az Audiban mindenképp, mert ha korábban fékez, visszahúzhatta volna a kamion mögé.

Biztos úgy gondolta, hogy van elég lóerő - mert az kell a biztonságos közlekedéshez - aztán majd befér, de végül mégse fért be...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#18683 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 18:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2011. 09. 28. 18:11

Én a lufik durranását hiányolom.

Az 1990-es évjáratú Audi 80-ban csak vezető oldali légzsák volt, az 1987-esben még az sem. bármi lehet az ok.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#18684 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 19:00

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 09. 28. 19:41

Sebességkülönbség? Azt hittem az összeadódik frontális ütközésnél. Tévedtem akkor, bocs. Így már teljesen hihető a videó!

A lassulás számít. A sebesség azért nem adható egyszerűen össze, mert mindkét autó gyűrődik. Valahonnan a tömeggel súlyozott átlagsebesség környékéről kell kiindulni a lassulás számításához.

#18685 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 09. 28. 19:54

Az 1990-es évjáratú Audi 80-ban csak vezető oldali légzsák volt, az 1987-esben még az sem. bármi lehet az ok.

Ok. Nem vagyok jó Audikból, de a rendőrautó? Szerintem lassultak akkorát, hogy a nyílni kellett volna nem?
Hány G-nél durrannak általában?

#18686 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2011. 09. 28. 20:44

Ok. Nem vagyok jó Audikból, de a rendőrautó? Szerintem lassultak akkorát, hogy a nyílni kellett volna nem?
Hány G-nél durrannak általában?

A kamera nem valószínű, hogy a légzsákok hatókörébe esne. bár a szélvédőn elkenődő cafatot kellene látni.
Amennyiben be voltak kötve a biztos urak, mert anélkül több kárt okoz a lufi, így már nem minden autóban durran, öv nélkül.

#18687 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 09. 28. 20:54

A kamera nem valószínű, hogy a légzsákok hatókörébe esne. bár a szélvédőn elkenődő cafatot kellene látni.
Amennyiben be voltak kötve a biztos urak, mert anélkül több kárt okoz a lufi, így már nem minden autóban durran, öv nélkül.

A hangot is lehetett volna hallani, tuti nem durrant, ha nem voltak bekötve és nem fejelték le a szélvédőt, akkor ez vagy nagyon lassú volt, vagy nagyon erősek a fiúk.

#18688 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 09. 28. 20:00

A lassulás számít. A sebesség azért nem adható egyszerűen össze, mert mindkét autó gyűrődik. Valahonnan a tömeggel súlyozott átlagsebesség környékéről kell kiindulni a lassulás számításához.

Igazad van ebből a szempontból tényleg, a két gyűrődő zóna miatt nem összeadható a két sebesség.
De ha tegyük fel, 70-nel nekimegyek egy betonfalnak, vagy egy szembejövővel ütközök akinek az adott pillanatban csak 30 a sebessége, hiába gyűrődik ő is, azért biztos van különbség. Bár ha belegondolok, a szembejövőt is hátrább lököm, gyűrődik is, biztosan csillapít valamennyit.
Mindenesetre akkor is soknak tartom (kamunak) A 70-es sebességet.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#18689 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 20:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2011. 09. 28. 21:05

A hangot is lehetett volna hallani, tuti nem durrant, ha nem voltak bekötve és nem fejelték le a szélvédőt, akkor ez vagy nagyon lassú volt, vagy nagyon erősek a fiúk.

Egyszer láttam dokumentumfilmet autós kaszkadőrökről. Ott volt arról szó, hogy totál ki van párnázva vastag szivaccsal a műszerfal, mert ha 30-al ütközik, nem tudja a kezét a kormányon tartani, lecsúszik róla, akármennyire is szorítja.
Ez tény és megerősítik kontakták is bármikor.
Nem próbálom ki, inkább hiszek nekik.

#18690 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 09. 28. 21:33

Mindenesetre akkor is soknak tartom (kamunak) A 70-es sebességet.

70-el ment, mielőtt fékezni kezdett, az látszik a kanyarban már. A mérő túl lassan reagál, már állnak, és az még mindig 30-at mutat...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#18691 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 09. 28. 19:43

A töréstesztek nagy része egy autó, és egy fal, tehát csak egy gyűrődőzóna van.

Ncap teszteken tesznek gyűrődő anyagot a falba/elé, hogy életszerűbb legyen.

Idézet

Mert elméletileg, ha két 60-nal egymásnak hajtó autó ütközik, azt "120-szal" teszik, gondolván, hogy összeadódik. Csak épp nem ugyanaz, mint 120-szal betonfalnak menni.

Igen, ez egy tévhit, ami jól beette magát a köztudatba. Ha két egyforma tömegű autó egyforma sebességgel -legyen 60- ütközik, akkor egy autónak pont annyi mozgási energiát kell elnyelni, mintha 60-nal ment volna falnak (és nem 120-szal). Persze iylen ideális eset nincs, eltérő sebességeknél és tömegeknél meg bonyolódik a dolog.
-ZsOlTi-

#18692 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 09. 28. 17:40

De jól csinálták, mert full frontálra vették, nem félátfedéses lett belőle... ennél a tempónál abból már lehet sérülés is, itt meg kiugrottak, semmi bajuk.

Elhiheted: pl. egy AX-ben a fullos is fullos lett volna.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18693 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 09. 28. 21:36

Egyszer láttam dokumentumfilmet autós kaszkadőrökről. Ott volt arról szó, hogy totál ki van párnázva vastag szivaccsal a műszerfal, mert ha 30-al ütközik, nem tudja a kezét a kormányon tartani, lecsúszik róla, akármennyire is szorítja.
Ez tény és megerősítik kontakták is bármikor.
Nem próbálom ki, inkább hiszek nekik.

Ez tény teszteltem, igaz több volt mint 30... Tudok ellenpéldát is, volt munkatársam az 1000MB-ben lehajlította a kormányt az oszlop mellé, senki nem akarta elhinni, de sértetlenül szállt ki a kocsiból, kb 60-al ütköztek, a felesége majdnem ottmaradt.

#18694 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 21:23

Hát nem tudom. Akár igaz, akár nem, hihetetlen de nagy szerencséjük volt. Nézem a sebességmérőt, nem mutat a vészfékezéskor semmit. Az Audis egy barom, beláthatatlan kanyarban, záróvonalnál előz. Valószínűleg a kamera nem adja vissza a valós sebességet, igazából nem látszik a vészfékezés kezdete, időtartama. Pár tized másodperc alatt játszódnak le a hasonló esetek. Lett volna hely lemenni az útról, az Audin látszik is, hogy húzódik minimálisan balra. Csak ideje nem volt rá.
Annyit mondok, ne kelljen soha ilyen esetben kipróbálnunk a reflexeinket.

Szerkesztette: rupic 2011. 09. 28. 21:24 -kor

#18695 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 09. 28. 22:23

Hát nem tudom. Akár igaz, akár nem, hihetetlen de nagy szerencséjük volt. Nézem a sebességmérőt, nem mutat a vészfékezéskor semmit. Az Audis egy barom, beláthatatlan kanyarban, záróvonalnál előz. Valószínűleg a kamera nem adja vissza a valós sebességet, igazából nem látszik a vészfékezés kezdete, időtartama. Pár tized másodperc alatt játszódnak le a hasonló esetek. Lett volna hely lemenni az útról, az Audin látszik is, hogy húzódik minimálisan balra. Csak ideje nem volt rá.

Bizonyos szempontból a legjobbat hozták ki a dologból. A rendőr nem ment a kamionnak, ez érthető. Az Audis nem fért vissza. Az árokba viszont egyik sem kívánt beugrani, mert akkor akármi is történhet. Persze, az Audis felsimulhatott volna a kamion oldalára, a rendőr padkázhatott volna, és akkor nem ez a vége a bulinak.

#18696 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 21:55

Jobb volt ez így, mert ha mégsem sikerül elkerülni egymást, akkor lesz egy félátfedéses ütközés, aminek sokkal súlyosabb következményei lettek volna.

#18697 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 28. 21:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 09. 28. 12:58

Ez elég későn fékez. Ellenben tök jól megúszták, én lehet letettem volna árokpartra a vasat, oszt akkor nincs meg a bűnös sem, én meg majd szopolok.
Make love not Wor.

#18698 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 28. 21:59

4es úton szoktam ilyet, az már lassan orosz rulett.
Make love not Wor.

#18699 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 28. 22:58

Ez elég későn fékez. Ellenben tök jól megúszták, én lehet letettem volna árokpartra a vasat, oszt akkor nincs meg a bűnös sem, én meg majd szopolok.

Én is lehúztam volna, belém még azt sulykolták, hogy minden jobb a frontálisnál.

#18700 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 22:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2011. 09. 28. 23:26

Én is lehúztam volna, belém még azt sulykolták, hogy minden jobb a frontálisnál.

Pedig ha választani kell, akkor inkább autó, mint fa.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 933
  • 934
  • 935
  • 936
  • 937
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.