HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 948
  • 949
  • 950
  • 951
  • 952
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18981 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 30. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 11. 30. 17:41

Sejtettem, hogy valaki ezt meg fogja jegyezni. :-)

Amire céloztam.... nem mindegy, hogy a sűrű ködben olyan kereszteződésben kell át haladnod (gyalogosan, vagy bármilyen járművel), ahol egyébként sincsen nagy forgalom, vagy olyan helyen, ahol a forgalomirányító lámpák a jellemző nagy forgalom miatt, veszélyes helyzetek kialakulását elkerülendő lettek felállítva.

Nekem tökmindegy: a szabály az szabály, az élet pedig élet. És én élni akarok, törekszem betartani a szabályokat, s csakis erre tudok másokat is sarkallni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18982 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 20:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 11. 30. 19:03

Nekem tökmindegy: a szabály az szabály, az élet pedig élet. És én élni akarok, törekszem betartani a szabályokat, s csakis erre tudok másokat is sarkallni.

:think: És ez mennyiben mond ellent mindannak, amit én írtam? :-s

Szerkesztette: Piftuka 2011. 11. 30. 20:17 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#18983 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 02:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 11. 30. 20:17

:think: És ez mennyiben mond ellent mindannak, amit én írtam? :-s

Szerintem nem érdemes előítélettel vezetni, mert ha odaérkezel egy közlekedési helyzetbe (nevezzük a te példádban kereszteződésnek), sosem tudhatod, hogy pont ott és akkor mi fog történni; sőt, lehet, hogy amit megszoktál, épp akkor borul majd fel. Ezért kell úgy vezetni, hogy a megszokásokat el kell felejteni, mert az veszélyes.

Mert arra hivatkoztál, hogy ott nem szokott nagy forgalom lenni. Nekem pl. tökmindegy, mi szokott lenni, nem érdekel, legalábbis erre törekszem, még ha én is megyek át olyan szitukon, ahol másra "számítok".

Sőt, szerintem a megszokás még veszélyesebb, mint egy ködös, forgalmas, lámpa nélküli szitu. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18984 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 12. 01. 02:46

Mert arra hivatkoztál, hogy ott nem szokott nagy forgalom lenni. [..]

Nem. Ti rendesen megforgattátok, avagy kiforgattátok, amit szerettem volna mondani. (Ha én fogalmaztam félreérthetően, úgy elnézést kérek érte!)

A lényeg még mindig és változatlanul: nagy ködben, forgalmas útkereszteződésben, ahol egyébként jelzőlámpa irányítja a forgalmat, a lámpa kikapcsolása vitathatatlanul könnyebben és gyorsabban teremt balesetveszélyes szituációkat, mint olyan helyeken, ahol egyébként a kisebb forgalom miatt nem szereltek fel ilyen lámpákat.

A "nagy számok törvénye": nem mindegy, hogy olyan helyen van köd, ahol 5 óra alatt 3 autó és nulla gyalogos megy el, vagy olyan helyen, ahol 5 perc alatt 100 autó halad el, és több tucatnyi gyalogos "cikázik" a gyalogátkelőhelyen, vagy az úttest egyéb helyein átkelés címén.

A lényeg tehát az extrém sűrű ködön, és a forgalomirányító lámpák kikapcsolásán volt, nem pedig azon, hogy mi "szokásos" és mi nem az.

Szerk.: Egyébként változatlanul és továbbra is hibásan (?) működnek a lámpák. Ma pl. nem sokkal 18:00 előtt a Széna tér és a Rákóczi út kereszteződésében kapcsolták ki. (Aki ismeri, az tudja, hogy ott még jó látási viszonyok között is milyen nehéz a Gáz utca-Széna tér vonalon, STOP táblák mellett továbbhaladni, mert a Rákóczi út íve olyan, hogy az autó orrát a kereszteződés közepéig kidugva sem lát pár méternél többet jobbra az áthaladni kívánó jármű vezetője. Márpedig a Rákóczi úton nagy tempóval suhannak az autók.)

Szerkesztette: Piftuka 2011. 12. 01. 23:19 -kor

#18985 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 23:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 11. 30. 17:29

Az autót mintha nem a szokások, hanem a közlekedési helyzet és a szabályok alapján kellene vezetni…

Meg gyalogolni meg bringazni sem az uton megszokasbol vilagitas stb nelkul kene, mert megszoktak, hogy nekik ezert senki nem szolt eddig.
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#18986 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 11:08

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 12. 01. 23:47

Meg gyalogolni meg bringazni sem az uton megszokasbol vilagitas stb nelkul kene, mert megszoktak, hogy nekik ezert senki nem szolt eddig.

En multkor egy utolso suttyo paraszt voltam... Kaposvaron megyek fel az egyik kis utcaban, kicsi, keskeny egyiranyu utca de nagy forgalmu, es mogottem zoldet kaptak az emberek szoval jottek is rendesen. Egy tippre 55-65 kozotti holgy meg el se nezett felem, a bokrokon atvagva lelepett elem es atcsattogott az uttesten, a zebratol kb 25 meterre, max. En bolintosat fekeztem, szerencsere mogottem is megtudtak allni. Lehuztam az ablakot es kiordibaltam, hogy veletlenul se tessen korbenezni uttestre lepes elott, hatha valaki eluti. O meg ott allt mint valami kerodzo tehen, es fingja nem volt miert orditok ra. Neki az a legtermeszetesebb, hogy a bokor mogul (oke, kis apro bokor, a felsotestjet lattam a nonek, de akkor is, ott semmi keresnivaloja nincs gyalognak) korulnezes nelkul halad at nem a zebran az uttesten, plane akkor amikor 10-15 auto is tart fele.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#18987 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 12. 01. 23:47

A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás. :smoker:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18988 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 13:34

Ööööö...Tuti, hogy Magyarországon történik ez? :think: :-)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#18989 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 12. 02. 13:34

Így, ebben a formájában elég komoly hibának néz ki, legalábbis Bp-n. De mivel ott okoz ez igazán problémát, ezért ott kell nézni. Szóval, biztos.

#18990 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 14:15

Remélem. :)
Jó lenne egy ilyen: Derbi
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#18991 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 12. 02. 14:12

Így, ebben a formájában elég komoly hibának néz ki, legalábbis Bp-n. De mivel ott okoz ez igazán problémát, ezért ott kell nézni. Szóval, biztos.

A hülyegyerekek ellen a mostani szabályozás sem véd, mert simán felfúrják az ötvenes robogót, és azzal jasszkariznak. Viszont a szabálykövetők a tényleg ötvenes robogó által megengedett negyvenes tempóval feltartják a forgalmat, és ezzel szintén veszélyhelyzetek alakulnak ki.
Az új szabályozás megengedi, hogy A1 kategóriás motorral lehessen normálisan, a forgalom tempójával együtt haladni, de ne kelljen ehhez motoros jogsi. Szerintem rosszabb nem lesz ettől.

#18992 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 12. 02. 14:17

A hülyegyerekek ellen a mostani szabályozás sem véd, mert simán felfúrják az ötvenes robogót, és azzal jasszkariznak. Viszont a szabálykövetők a tényleg ötvenes robogó által megengedett negyvenes tempóval feltartják a forgalmat, és ezzel szintén veszélyhelyzetek alakulnak ki.
Az új szabályozás megengedi, hogy A1 kategóriás motorral lehessen normálisan, a forgalom tempójával együtt haladni, de ne kelljen ehhez motoros jogsi. Szerintem rosszabb nem lesz ettől.

Majd a tepsik számának alakulásából kiderül.

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#18993 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 14:49

szerintem is veszélyesebb lesz a dolog
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#18994 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 15:06

De, szerintem rosszabb lesz. Mert felül mondjuk a Tigger nevű fórumtárs, aki még soha nem ült semmilyen kétkerekűn (esetleg a vidéki nagymamánál 2x éve biciklin), aztán zéró tapasztalattal elkezd szlalomozni az autók, a kátyúk, a gyalogosok és a biciklisek között. Ráadásul Bpn, ahol messze a legsűrűbb a forgalom.

Ez így, ebben a formában nagyon rossz ötlet. Már az is határeset, hogy az smkp-t lehet vezetni pusztán autós jogsival, bár ott a tempó (volt) hivatott garantálni a kevésbé veszélyes üzemet. Miben különbözik egy 125-ös és egy 250-es motor? Mindkettő tud 100-zal menni, az utóbbira mégis kell nem kevés óra rutin/forgalom. Személy szerint én nem ismerek olyan motorost, aki alatt ne tört volna már motor nem egyszer. Ezt most megfejeljük ilyen téren tökéletesen kezdők kritika nélküli motorra ültetésével. Hurrá.

Az meg a legrosszabb gyakorlat, hogy egy kialakult illegális gyakorlatot elkezdünk legalizálni. Legyen minden motorral hajtott kétkerekűn rendszám, kelljen rá saját jogsi rutinnal/forgalommal, aztán hajrá. De ne a Margit-hídon ismerkedjen a Tigger nevű fórumtárs a 125-ös motorral.

#18995 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 12. 02. 11:08

[..] Neki az a legtermeszetesebb, hogy a bokor mogul (oke, kis apro bokor, a felsotestjet lattam a nonek, de akkor is, ott semmi keresnivaloja nincs gyalognak) korulnezes nelkul halad at nem a zebran az uttesten, plane akkor amikor 10-15 auto is tart fele.

Bokor, vagy nem bokor... én is sokat gondolkodom azon, miért lehet rendszeresen sok olyan gyalogossal találkozni, aki valamilyen okból kifolyólag nem megy el az egyébként az úttesten történő "átkelési helyéhez" képest nem túl messze található kijelölt gyalogátkelőig!? :think:

Az idősebb korosztály tagjait még talán értem is... öregen, gyengén, rossz lábakkal az a plusz ~200-300 méter is rendkívül megterhelő lehet.

Akinek viszont nincsenek problémák a lábával és az egészségével, s mégis a gyalogátkelőhelyet mellőzve (nem ritkán két, egymástól maximum kb. 100 méternyire lévő - itt nálunk is van sok ilyen hely - "zebra" között indul neki, hogy áthaladjon az úton) keresztezi az autók útját, azt nem tudom megérteni.

A témához hozzátéve, hogy a "másik oldal" is megér egy misét. Én ugyan sokatokhoz képest még nem számítok olyan rutinos autóvezetőnek, hiszen "csak" 1,5 éve vezetek, de mindennapos dolog (látom, megélem), hogy az előttem elhaladó akár több autó közül egyik sem lassít, és nem is áll meg egyik kijelölt gyalogátkelőhely előtt sem, miközben gyakran már messziről látható, hogy a gyalogos átkelési szándékkal közelíti meg a zebrát, vagy már ott áll az út szélén, átkelésre várva.

Éppen a minap fordult elő, hogy az előttem haladó autó úgy "átzúgott" egy a zebrára már lelépő gyalogos előtt, hogy csak lestem. Kész csoda, hogy nem ütötte el.

Ilyen szempontból belegondolva - nyilván kis túlzással - azt is mondhatnánk, hogy teljesen mindegy, hogy még a körültekintő gyalogos is az úttest melyik részén próbál átkelni, mert lám... még a kijelölt gyalogátkelőhelyen sincsen biztonságban az ilyen "kamikazéktól".

#18996 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 02. 12:13

A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás. :smoker:

:up: Ez annyira "magvas" igazság, hogy fel is vettem az aláírásomba. ;-)

[..]Szerintem rosszabb nem lesz ettől.

Én nem értek egyet ezzel. Amiatt, amit már a többiek is leírtak előttem. A mai Magyarországon, ilyen közlekedési morál.... sőt, mondjuk ki... ilyen általános morál (és kulturális) szint mellett sok jót sajnos nem szabad várni a rendelkezés révén "szabadjára engedett" emberektől.

Mindazonáltal kettősek az érzéseim. Személy szerint nagyon örülök a rendelkezésnek. Ugyanis régi vágyam, hogy motoron is közlekedjek. Egy 125-ös gép már igen jó élményt nyújthat a motorozás terén. Szép időben lehet menni vele motoros túrára, az autónál kevesebbet fogyaszt, s ha az embernek a városban valahol autóval lenne dolga (több helyre kellene "rohangálni"), akkor is ideális.

Ahhoz viszont, hogy motorozzak, tudom, végig kell járnom a "szamárlétrát". Először egy 125 köbcentis motorral "illik" kezdeni a komolyabb motorkerékpárokkal való ismerkedést. Ebből a szempontból viszont számomra abszolút nem mindegy, hogy a meglévő jogosítványom és egy, az eddigiekhez képest jelentősen (?) alacsonyabb költségek mellett lesz lehetőségem egy 125 ccm-es motorra "pattani".

Más kérdés, hogy én biztosan nem mernék úgy elmenni a vizsgára, hogy előtte csak pár órát ültem motorkerékpáron. Szóval valami alaposabb segédmotoros (talán Simson) gyakorlás, majd a 125 köbcentis motorral való alaposabb ismerkedést követően venném igénybe a "könnyített" vizsgát.

Viszont azt követően nem kell majd újra egy - számomra - kisebb vagyont költenem egy motoros jogosítvány megszerzésére, s nem kell fél évet rászánnom az életemből a külön tanfolyamra, vizsgákra.

Emiatt jó - szerintem - ez az új rendelkezés.

#18997 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 16:20

A könnyített A125-ös jogsiszerzéssel személy szerint egyetértek - tényleg felesleges a 20 órás elméleti tanfolyam, ami 95%-ban egyezik az autóssal, és aki közlekedett 1-2 évet robogón, annak elég lehet 2 óra gyakorlat a 125-ösön. Akinek nincs segédmotoros rutinja, az meg tuti elhasal a vizsgán - 2 óra alatt nyilván nem lehet megtanulni motorozni.

Van még pár érdekes dolog a könnyített 125-ösön kívül, a legmegdöbbentőbb, hogy az autós rutinvizsgát eltörölték, már csak forgalmi vizsga van. Éljenek a parkolóban lezúzott autók. Klasszikus:

Kötelező protektoros hacuka a motoros oktatáshoz. Azért ez emberesen megdobja a jogsiszerzés költségét, bár alapvetően nem hülyeség.

Lehet vizsgázni kuplung nélküli vagy automataváltós motoron, de akkor ezt bevésik a jogsiba.

Egy éven belül a motorosiskolák cserélhetik le a nagymotorjaikat még nagyobbra. Jellemzően 5-600 cm3-es motorokon oktatnak mostanság, a rendelet szerint minimum 600 cm3 és 40kW-os kell legyen az oktatómotor 2013-tól. Gondolom ez is meg fog jelenni a jogsi árában.

Ha jól értem, az Akorl. kategóriát átnevezik A2-re a nemrég Sm-ről M-re keresztelt segédmotort AM-re. Hurrá.

#18998 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 02. 15:38

Ilyen szempontból belegondolva - nyilván kis túlzással - azt is mondhatnánk, hogy teljesen mindegy, hogy még a körültekintő gyalogos is az úttest melyik részén próbál átkelni, mert lám... még a kijelölt gyalogátkelőhelyen sincsen biztonságban az ilyen "kamikazéktól".

Igen, es pont ezert kene megerteni (a nagyon idoseket es nagyon fiatalokat leszamitva), hogy a masfel tonnas femdarabban igencsak kicsi kart tudnak okozni ahhoz kepest, hogy beloluk paradicsompuret tud csinalni a verdam. En se kezdem el az allatkertben bottal bokodni a krokodilt, hatha leharapja a karom.

#18999 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: closed - Dátum: 2011. 12. 02. 16:20

...a legmegdöbbentőbb, hogy az autós rutinvizsgát eltörölték, már csak forgalmi vizsga van. Éljenek a parkolóban lezúzott autók. Klasszikus:

Neba... ezt nem is tudtam. Ez igen. :@

#19000 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 02. 16:10

Ahhoz viszont, hogy motorozzak, tudom, végig kell járnom a "szamárlétrát". Először egy 125 köbcentis motorral "illik" kezdeni a komolyabb motorkerékpárokkal való ismerkedést. Ebből a szempontból viszont számomra abszolút nem mindegy, hogy a meglévő jogosítványom és egy, az eddigiekhez képest jelentősen (?) alacsonyabb költségek mellett lesz lehetőségem egy 125 ccm-es motorra "pattani".

De a jogosítvány nem szamárlétrára szól, hanem motorra. Jelen esetben a B-s jogosítvány kiegészítéssel egy 125ccm-es kismotorra. Azért ez még ne nevezzük olyan komolynak, viszont alkalmas arra, hogy felvegye a közlekedés normál tempóját, és ne képezzen közlekedési akadályt.
Egy napos B kategóriás jogosítvánnyal vezethetek 3,5 tonnára pakolt Fiat Ducatot, vagy 300 lóerős Subaru Impreza WRX Sti-t. Elvileg a tudásom adott is, hogy ezeket biztonságosan elvezessem akár városban, akár pályán a közlekedés szabályainak megfelelően. Csak azon múlik az egész, hogy képes vagyok-e ésszel kezelni a dolgokat. Ez az, amit a jogosítvány kiadásánál nem vizsgálnak.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 948
  • 949
  • 950
  • 951
  • 952
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.