Idézet: Boba - Dátum: 2011. 12. 02. 11:08
[..] Neki az a legtermeszetesebb, hogy a bokor mogul (oke, kis apro bokor, a felsotestjet lattam a nonek, de akkor is, ott semmi keresnivaloja nincs gyalognak) korulnezes nelkul halad at nem a zebran az uttesten, plane akkor amikor 10-15 auto is tart fele.
Bokor, vagy nem bokor... én is sokat gondolkodom azon, miért lehet rendszeresen sok olyan gyalogossal találkozni, aki valamilyen okból kifolyólag nem megy el az egyébként az úttesten történő "átkelési helyéhez" képest nem túl messze található kijelölt gyalogátkelőig!?
Az idősebb korosztály tagjait még talán értem is... öregen, gyengén, rossz lábakkal az a plusz ~200-300 méter is rendkívül megterhelő lehet.
Akinek viszont nincsenek problémák a lábával és az egészségével, s mégis a gyalogátkelőhelyet mellőzve (nem ritkán két, egymástól maximum kb. 100 méternyire lévő - itt nálunk is van sok ilyen hely - "zebra" között indul neki, hogy áthaladjon az úton) keresztezi az autók útját, azt nem tudom megérteni.
A témához hozzátéve, hogy a "másik oldal" is megér egy misét. Én ugyan sokatokhoz képest még nem számítok olyan rutinos autóvezetőnek, hiszen "csak" 1,5 éve vezetek, de mindennapos dolog (látom, megélem), hogy az előttem elhaladó akár több autó közül egyik sem lassít, és nem is áll meg egyik kijelölt gyalogátkelőhely előtt sem, miközben gyakran már messziről látható, hogy a gyalogos átkelési szándékkal közelíti meg a zebrát, vagy már ott áll az út szélén, átkelésre várva.
Éppen a minap fordult elő, hogy az előttem haladó autó úgy "átzúgott" egy a zebrára már lelépő gyalogos előtt, hogy csak lestem. Kész csoda, hogy nem ütötte el.
Ilyen szempontból belegondolva - nyilván kis túlzással - azt is mondhatnánk, hogy teljesen mindegy, hogy még a körültekintő gyalogos is az úttest melyik részén próbál átkelni, mert lám... még a kijelölt gyalogátkelőhelyen sincsen biztonságban az ilyen "kamikazéktól".