HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 968
  • 969
  • 970
  • 971
  • 972
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#19381 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 09. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 09. 09:22

Hogy előtted tartanak e köv.távot, lényegtelen, ha te tartasz.

Ennel nagyobb hulyeseget tudsz esetleg mondani? :omg:
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#19382 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 09. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 09. 12:34

Ilyennel is járok. Nagyobbal is, kisebbel is. És?

Szegedről hazafelé meg toltam a ködben/esőben. Ha leesik elém egy lila tehén, akkor lehet elgombázom, de azt tán tiszta időben is. Amúgy meg sok 100 méter volt a "látótávolság", csak ezt nem mindenki fogta fel :-)
Make love not Wor.

#19383 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 09. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 01. 09. 12:45

Ennel nagyobb hulyeseget tudsz esetleg mondani? :omg:

Miért? Előtted belecsattan, Te meg bírsz állni, csak mögötted se legyen egy hülye, aki összetol.
Make love not Wor.

#19384 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 09. 12:47

Miért? Előtted belecsattan, Te meg bírsz állni, csak mögötted se legyen egy hülye, aki összetol.

Csak a követési távolság nem ezt jelenti. Hanem azt, hogy az előtted lévő vészfékezése esetén is meg tudsz állni.

#19385 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 09. 12:47

Gondolkozz meg te is ezen egy kicsit ;)
Archív:

#19386 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 09. 12:18

A többivel egyetértek kb., ezzel viszont nem, amennyiben az autóvezetésre érted. Aki alkalmatlan, ne vezessen.

Persze, hogy alkalmatlan. A gyalogátkelóhelyen átfut előttem a fiatal, az öreg meg bottal 3 perc alatt megy át, pedig ő lehet, hogy sietne.
Nem lehet ezeket a dolgokat konkrétan szabályozni.
Jogosítványt akarsz szerezni, kreszvizsga, és 20 óra vezetés. Ez a 20 óra fel tételezi, hogy képes vagy mozogni, elindulni, megállni az autóval, valamennyire a forgalomban.
Jó vagy nem, ez van. Elvileg gyalogosként is tudnod kell a KRESZ-t. B kategóriával is ismerned kellene egy kamion tulajdonságait.
Majd idővel megszerzed, vagy nem ezeket a képességeket. Ha igen, akkor tisztában leszel a másik fél képességeivel is.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#19387 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 13:29

Idézet

Követési távolság

27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19388 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 14:01

nem érti, mert ő tud vezetni, csakis ő, és mindenki pancser...
Mindegy, vagy nem mindegy, de a vita szempontjából mindegy. ő tud. és jobban. bármelyikünknél. És jobban érzi magét ezáltal.

#19389 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 09. 12:48

Csak a követési távolság nem ezt jelenti. Hanem azt, hogy az előtted lévő vészfékezése esetén is meg tudsz állni.

Ezért kell meglenni annak a képességnek, hogy tovább látsz, mint egy autónyi.
Furgon mögött mész? Ha nappal van, akkor úgyis meg akarod előzni előbb-utóbb, mert nem látsz tőle. (akkor is, ha 150-nel megy, tapasztalat)
Mit teszel? Kellő távolságot tartva, néha behúzódsz középre, hogy elláss mellette.
Párás, esős időben a bepárásodott ablakok is segítenek, mert ugyan át nem látsz rajtuk, de az 5-6 autónyival előbb lévő fékezését látod már. A furgon alatt az útról ugyanígy látszik az előtte lévő lámpájának a fénye.

Persze, ha a lökhárítóját sem látod már a saját műszerfaladtól, akkor ne őt okold.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#19390 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 01. 09. 12:49

Gondolkozz meg te is ezen egy kicsit ;)

Te csak ülni szoktál az autóban, vagy vezeted is?
Csattantál már? Elölről-hátulról-oldalról kapott már pár autó, amiben ültem, már csak a lila tehén/műhold hiányzik fentről. A sajáthibások feleennyi idősen történtek, és csak orratöröttek lettek. Mert az ifjú titán úgy gondolta, hogy "elég lesz az", a gumik, és az időjárás meg másképp.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#19391 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 09. 08:26

Provokatív kérdés: fain, hogy az audis a szabadságon lévő lovak csapatának terepjáró felőli oldaláról jött, mi van, ha a másikról jön? Várhatóan távolságival jön ergo látnia kell?

Szerintem ebben az esetben is beléjük rongyol, csak fékezve.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#19392 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 09. 15:43

Ezért kell meglenni annak a képességnek, hogy tovább látsz, mint egy autónyi.
Furgon mögött mész? Ha nappal van, akkor úgyis meg akarod előzni előbb-utóbb, mert nem látsz tőle. (akkor is, ha 150-nel megy, tapasztalat)
Mit teszel? Kellő távolságot tartva, néha behúzódsz középre, hogy elláss mellette.
Párás, esős időben a bepárásodott ablakok is segítenek, mert ugyan át nem látsz rajtuk, de az 5-6 autónyival előbb lévő fékezését látod már. A furgon alatt az útról ugyanígy látszik az előtte lévő lámpájának a fénye.

Persze, ha a lökhárítóját sem látod már a saját műszerfaladtól, akkor ne őt okold.

Ha előtte is furgon megy, akkor ő már egyébként is a szalagkorlátot centizi, nem látsz el mellette. A furgon alatt én is szoktam nézelődni, de az csak vizes úton játszik érdemben.

#19393 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 09. 15:50

Csattantál már? Elölről-hátulról-oldalról kapott már pár autó, amiben ültem, már csak a lila tehén/műhold hiányzik fentről. A sajáthibások feleennyi idősen történtek, és csak orratöröttek lettek. Mert az ifjú titán úgy gondolta, hogy "elég lesz az", a gumik, és az időjárás meg másképp.

Ez hogy jön ide? A követési távolság azt jelenti, hogy meg tudsz állni a fékező autó mögött. Ha 5, egymást megtolt autóba hatodikként bevágódik az előtted lévő, nagyjából 2 méteren fog megállni a 20 helyett.

#19394 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 09. 15:50

Vezetek is, es annyi jozan paraszti eszem is van, hogy vegig birom gondolni, hogy ha van 4 auto, akik mogott megyek, ebbol ha a masodik nem tartja a kovetesit _es mindenki mogotte igen (inkluzive jomagam)_, es a masodik belekoccol az elsobe, siman kijohet olyan eset, hogy mivel a masodik hulye volt, belemegy a harmadik -mivel a masodik auto nem veszfekez, hanem utkozik (gy.k. rovidebb uton all meg/nagyobb a lassulasa mint veszfekezeskor, sot, kezdhetjuk meg latolgatni, hogy a kolleganak az utkozes utan is van-e modja/alkalma (laba) feket nyomni)-, a harmadik kocca miatt belemegy a negyedik a harmadikba, es az elozo harom kocc miatt belemegyek en is a sorba, tehat az altalad irt, es altalam hulyesegnek tartott dologrol "Hogy előtted tartanak e köv.távot, lényegtelen, ha te tartasz" tovabbra is tartom, hogy netto faszsag.
Persze szep, figyeljunk 5-6 autora elore, en is ezt teszem, szerintem tok defenziven vezetek, de erre messze nincs mindig lehetoseg (fugg autotol, hogy miben ulok, idojarastol, elottem levoktol, anyamkinjatol), 2-3 autonal tovabb latni az esetek donto tobbsegeben olyan szituacio kell.
Archív:

#19395 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 09. 16:36

Ez hogy jön ide? A követési távolság azt jelenti, hogy meg tudsz állni a fékező autó mögött. Ha 5, egymást megtolt autóba hatodikként bevágódik az előtted lévő, nagyjából 2 méteren fog megállni a 20 helyett.

Nem kell ezt ragozni, nekem volt már (fentebb írt) esetem, ahol előttem csattant össze a belső sávban pár kocsi, ketten-hárman sértetlenül voltunk, majd mögöttünk egy újabb trió egymásban.
Gondolom, mindenki más vezetett "jól", és a három sértetlen sofőr volt a helikopter.

#19396 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 01. 09. 09:06

... de ha elol nem volt fektav, akkor te mar lehet, hogy hiaba fekezel.

Dehát ha f@szság, akkor miért van definiálva a KRESZ-ben? Ezek szerint a KRESZ hibás? (vagy csak nem ismerjük be magunknak, s keressük a kifogást, hogy "nehogy még 1 kocsi beférjen", "sosem érek oda", stb.)

Ha pedig előttem nem volt megfelelő távolság, akkor azt biza én rontottam el, merthogy nem az előttem levőnek kell tartania a távot hozzám képest, hanem nekem.

Én is rá szokok menni az előttem haladóra, nem is néha. De azért az vad, hogy 5-6 lánckoccanás, akkor is, mert ha én rámegyek, akkor látok még előrébb. Ha meg nem, akkor nem. Akkor megyek rá, ha jók a reflexeim.

Az emberek saját magukat se, s a járművet se, s az útviszonyokat se nagyon ismerik, csak legfeljebb hiszik. Legalábbis akik koccannak, azoknál valami klappol, de fejben nem.

ps.: értem én a fizikai példát, amivel azt akarod bizonyítani, hogy ha mindenki centire tartja a kövtávot, akkor koccanás esetén ugyebár az megrövidül, ergó szépen mindegyik beleszalad az előtte haladóba. Szerinted ez tényleg ilyen egyszerű? Senki sem rontott el ott semmit? Mindenki szabályos volt? (csak mert a kövtáv definíciója "hirtelen fékezést" ír). Ha koccanás, baleset történik előtted, nem volna jobb megállni sértetlenül?

De komolyan felteszem a kérdést, ha ennyire bizonyítani akartál valamit, meglátod, mennyire nincs értelme: mennyivel kéne nagyobb kövtávot tartani ahhoz, hogy lánckoccanás ne történhessen? 1 méterrel? :D Hát nem tűnik fel? Szerintem igen. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2012. 01. 09. 18:53 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19397 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 18:50

Na erre varrjatok gombot. Most kaptam a kezembe egy 60 eurós büntetést, ki is van fizetve, mert a múlt hónapban elfelejtettem a zebrán elsőbbséget adni egy gyalogosnak(????) Nem otthon, hanem az egyik bezzegországban, Ausztriában. holnap bescannelve olvasható lesz a határozat. Carmagged el tudja olvasni. Egyszerűen hihetetlen, működik, nem keres kibúvókat a delikvens. Pedig az "objektív" fe3lelősség értelmében jött a bünti az autó tulaj nevére.
De reggel mutatom a papírt.

#19398 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 18:52

Na megnt vmi halalfaszai eset a hiradoban.

Tarktoros ejjel megy traktorral, 'aszik leengedni a rendesen a gémet a potkocsijan, mert jooooooooooooojaaaaz zuuugyis, bele is akad villanyvezetekbe ahogy kell persze, es vezeteknel fogva lerantja az utra a betonoszlopot, utcaban aram ki, vilagitas ki. Erkezo robogos meg bele a sotetben az uton keresztbe fekvo oszlopba es atbukfencel rajta.
Persze nem a traktoros a fasz erte, hanem a robogos...

Szerkesztette: hobizoli 2012. 01. 09. 18:53 -kor