Idézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 26. 11:40
Ezt tényleg "tipikus" példának tartod? A "tipikus" példa nem épp az, hogy lassítasz, aztán a mögötted jövő is lassít? Ilyenből hány példát tudnál teljes részletességgel felidézni az elmúlt két hétből? Nyilván egyet sem, mert az ilyen mindennapos dolog, úgyhogy fel se tűnik. A türelmetlen köcsög meg azért nem olyan gyakran vág ki mögüled.
És még akkor is, ha ez egy jó példa arra, hogy a hátsó a hibás, arra is van példa szép számmal, amikor az első. Út szélén parkoló kocsiból szürke gatyában meg pulóverben ugrik ki a csóka csámborogni, aztán elcsapják. Nyilván azt is elkerülhette volna az autós, ha óvatosan megy, de a júzer is elkerülhette volna, ha úgy száll ki a kocsiból, hogy ha legalább nem látszik, legalább levonul az úttestről, hogy elcsapni se lehessen. Úgyhogy ha nagyon statisztikázni kell, akkor még mindig ott tartunk, hogy ha a kettőből az egyik észen lett volna, akkor nem lett volna baleset.
Jaja. Vagy legalább körülnéz, hogy jönnek-e, mielőtt kiszáll.
Engem múltkor majdnem egyik kórház parkolójában ütöttek el, egy lábon ugrándozok, másik begipszelve, kocsi mögött mennék el, amikor közepéhez érek, világítani kezd a tolatólámpa, aztán lassan már jön is.
Még félreugrani se tudtam. Ordítok, meg verem a hátulját, erre megáll, oszt' les hátra, aztán elindul előre, át a padkán és elmegy.
Akkor elsőre azt hittem, csak szórakozik a béna csókával, és mákja volt, hogy egy lábon nem tudtam odamenni. De valszeg csak nem figyelt.