HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#1071 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 10. 07. 20:36

Nagyjából én is egyetértek Mumiaval, hasonló dolgokat emelnék ki én is,
- szép design, bár grafikailag tényleg elnagyolt helyenként, meg a konzol favorizálás azért a texúrákra rányomja a bélyegét
- Elizabeth nagyon ütős lett, folyton körülötted téblábol elszaladgál, beszélget veled, de harc közben nincs útban, segít és ami szerintem nagyon fontos szerethető karakter nem irritáló golyófogó, mint manapság a legtöbb
- mondjuk nekem a történet nagyon tetszett, főleg a bio szerencsétlen befejezése után, nagyon jól vezetett történet és nagyon kell figyelni, hogy minden részletet elkapj (itt mondjuk az kicsit irritáló volt, hogy Elizabeth néha a tűzharc közepén próbált veled valami fontosat megosztani), a végén mindenképp érdemes egy ending explained videót megnézni, mert tuti nem szúrsz ki minden apróságot. Szerintem azért manapság ez elég ritka, hogy 1 mondatnál hosszabb története legyen valaminek, pár éve még kiakasztott a Rage katasztrófális befejezése, de egyre inkább arra megyünk, hogy ez lesz az átlag.

Negatívumok meg kb ugyanazok:
- repetatív gameplay, ami 2-3 óra játék után full unalmas, 4-5 féle ellenfél van és ezekkel hadakozol 20 órát kb.
- Fegyverek gyengék, upgradenek értelme sincs, mert úgy cseréled őket, mint az alsógatyát, attól függően épp mihez van lőszer, mert 2 sarok után ami nálad van tuti eldobod, mert épp nincs hozzá töltény.
- Vigorok is elég gyengék és elkapkodottak, kb 3at használtam végig a játék alatt, a hollóst, a bouncing broncot és amivel gépeket lehet összezavarni
- Optional omission objectives, na ez a legnagyobb WTF, amit nem tudtam hova tenni, állsz A pontban, megkapod a küldetést, menj el a pályán előre B pontig, majd ott szerezz meg valamit, menj vissza A pontba ugyanazon az úton, majd mikor kinyitottál egy tetves ládát fáradj vissza B pontba, hogy folytathasd a kalandot. Mondanom sem kell az első után kb az összes ilyet leszartam.

A pontozás relativitásával is egyetértek, mert nekem a FC3 9es volt ez meg kb 8as :-D

Szerkesztette: BoGab 2013. 10. 07. 20:39 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1072 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 07. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 10. 07. 10:34

Nekem speciel tetszett a történet vezetés, abba nem találtam kifogásolni valót.
Grafika is bőven elgendő volt ileltve kellő hangulatott is teremtett.
Igaz én csak legkönyebb fokozaton toltam (manapság már csak így szoktam mert nem szopni ülök le :D ) talán 1x haltam meg az egész játék során, az is csak a vége felé.
A fejelsztések viszont tényleg nem értek sokat a fegyókon, lőszerre viszont nem votl gondom.

Ez a hullámokban törnek rád majd utána szünet egy ideig meg sajnos manapság minden akciójáték része legyen az RGP,FPS,TPS ect... Szerintem ótvar, régen érdekes módon szét tudták szórni a mappokon az elleneket ugy hogy ne csak spawnolja magából adot pontokon. De ha belegondolunk a többi nagyáúgyba is ez van. COD,BF,MOHA,, bassza meg még multiba is egyszerre rohannak rám :D . Sőt még ahol abszolute nem jó ez ott is, pl az új splintercell.

Visszatérve a témához, szerintem kellemesre sikeredet és jó időtöltés volt részemről én megadnám a 8/8.5 pontot neki.

Ez a spawnolásos buzulás a legegyszerűbb gameplay design elem, nem kell rajta agyalni. A volt IWosok most már beismerik, hogy csak ahhoz értenek, név is csak annyi lehetett respawn. Szerintem a titanfallnál jön majd a nagy pofáraesés, amikor kiderül, hogy az ilyen fosnak ha nem cod a neve, akkor nem viszok, mint a cukrot :-D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1073 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 09. 10:18

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGab - Dátum: 2013. 10. 07. 22:46

Ez a spawnolásos buzulás a legegyszerűbb gameplay design elem, nem kell rajta agyalni. A volt IWosok most már beismerik, hogy csak ahhoz értenek, név is csak annyi lehetett respawn. Szerintem a titanfallnál jön majd a nagy pofáraesés, amikor kiderül, hogy az ilyen fosnak ha nem cod a neve, akkor nem viszok, mint a cukrot :-D

Hát ja. Ilyen szempontból a Thief 4 re leszek kíváncsi ugye ott nem lehet ezt a spawnolásos szart nyomatni.
Bcw nem tud valaki valami jó kis RTS érkezéséről? Mintha kihalt volna a piac ezen szegmense (kivétel az SC2 de más hozzá hasonlo AAA-s nem nagyon jött meg még kisebb kötségvetésü se.)

#1074 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 14. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 10. 09. 11:18

Hát ja. Ilyen szempontból a Thief 4 re leszek kíváncsi ugye ott nem lehet ezt a spawnolásos szart nyomatni.
Bcw nem tud valaki valami jó kis RTS érkezéséről? Mintha kihalt volna a piac ezen szegmense (kivétel az SC2 de más hozzá hasonlo AAA-s nem nagyon jött meg még kisebb kötségvetésü se.)

Ugyan egyikkel sem játszom, de azért jönnek azok. CoH 2, Rome Total War 2, DOTA 2... stb :)

Szerkesztette: ThomasS31 2013. 10. 14. 17:26 -kor

#1075 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 14. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2013. 10. 14. 19:26

Ugyan egyikkel sem játszom, de azért jönnek azok. CoH 2, Rome Total War 2, DOTA 2... stb :)

Ebből kb a RTW2 az RTS a többi az nem éppen.

Szerkesztette: Virus9AX 2013. 10. 14. 17:39 -kor

#1076 Felhasználó inaktív   von_Wolf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 10. 08:46

Call of Copy: Ghosts leánykori nevén Modern Warfare 2.1

Igazság szerint azt sem tudom, hogy hol kezdjem, mert sok pozitív dolgot nem tudok róla elmondani.
Kezdjük talán a sztorival. Egy Föderáció nevezetű, latin ajkú szuperhatalom megtámadja a Amerikát, a saját űrbéli szuperfegyverével elpusztítva a nagyvárosokat. A jenkik ellenállnak, nem tudják őket teljesen megszállni. Erődökbe tömörülve vívják szabadság harcukat. Ez már alapjában véve vérszegény, mert az MW2-nél már egyszer ezt a megszállós dolgot eljátszották. Mondjuk azt örömmel vettem, hogy az évtized ellenségétől sikerült megszabadulni és végre nem arabokat, meg kommunista/posztkommunista-ultranacionalista oroszokat kell vagdalni.
A karakterek teljesen jellemtelenek, mind a Ghost csapat, mind a főellenség is teljesen semleges maradt nekem még a legvégén is, pedig azt hinné az ember, hogy az előző részek kedvelt karakterei (Cpt. Price vagy MacTavish például) és zseniális főgonoszai után (-Zakhaev/Makarov), csak jobb lehet. Hát nem. Próbáltak aztán becsempészni egy érzelmi szálat is a sztoriba, hisz ez a Ghost buli, egy családi vállalkozás, ugyanis Elias, a saját apánk a feje ennek a csapatnak, amibe később mi is felvételt nyerünk. Szóval az érzelmi szál kimerül a "büszke vagyok rád apám" és "büszke vagyok rád fiam" monológokban.
Kütyüből itt sem lesz hiány, irányíthatunk helikoptert, tankot (na, mondjuk ez egy rakás szar volt, konkrétan), drónná alakított A-10-est, távirányítós mesterlövész puskát, légelhárító rakéta rendszert és végére hagytam a két legjobbat. Lehetőségünk van átvenni az irányítást hűséges barátunk Riley felett, aki nem más mint egy német juhász. A hátára szerelt akciókamerán keresztül, átharaphatjuk néhány óvatlan ember torkát. A másik nagyágyú az űrbéli csodagép, amivel szintén le kell majd adni néhány lövést.

Aztán egy kicsit a technikai oldalról. Az "új" engine jóvoltából a grafika fellépett az elfogadható szintre, de csakis ultrán. Voltak olyan missziók, ahol az állam leesett a látványtól és voltak olyanok is, ahol egy 2004-es FarCry hugyosra veri. Az effektek sehol sincsenek, még mindig nincs normális füst és tűz effekt. Kedvencem a rakéták kondenzcsíkja. Látszik, hogy 3 különböző részből állnak. Van a közepükön egy vékony rikító fehér csík, ami a rakéta útját jelöli, aztán van egy vastagabb füstsáv és ennek a füstsávnak a két szélére, egy-egy recés sávot illesztettek, ezzel azt az érzetet keltve, hogy gomolyog a füst. Persze mindezt 2D-ben, mert ha az ember belemegy és megnézi középről, akkor olyan vékony mint a papírlap. Persze, ezt így mind 2014 derekán...
A pálya dizájn (talán az egyetlen erőssége ennek a játéknak) teljesen rendben van, a map-ok is rendben vannak. Elég változatosak, hol a víz alatt kell a cápákat kerülgetni, hogy az űrben a törmeléket, stb. A fejlesztők néhol szakítottak a csőmenettel, például a dzsungeles küldetésnél szó szerint eltévedtem, noha nem azért mert olyan bonyolult lett volna, csak simán balra indultam a jobb helyett, de ez ettől függetlenül előrelépés az elődökhöz képest.
Természetesen itt is script tenger van. Ebből adódott némi kellemetlenség, főleg a helységekbe való betörésekkor. Ugyanis elég sokszor fordult elő (főleg az elején, mert később már tanultam a dologból), hogy egy betörendő ajtóhoz elsőként odaérve beálltam szépen az ajtó mellé, mire jött a gépi csapattárs, akinek az a hely volt kiosztva ahol álltam és egyszerűen rám parkolt. Ilyenkor rendszerint beszorultam a háta és a fal közé, ha mázlim volt, akkor valahogy kiszenvedtem magam a csapdából, ha nem, akkor tölthettem vissza az előző mentést. A csapattársak másik idegesítő szokása, hogy lazán kitolnak a fedezékből a golyózáporba.
Bugokkal nem igazán találkoztam, néha a gránát indikátor úgy döntött, hogy nem jelez, ebből fakadóan lett is néhány halálom, bár ez lehet, hogy a virágbolti verziónak köszönhető.

MW2 vs Ghosts: Az MW2 outro megegyezik a ghost egyik nyitó jelenetével, mikor a sérült Logant apja és a testvére a kocsihoz vonszolják. A főellenség a mi oldalunkról kerül ki, hasonló mint Shepard esete. USA megszállása. Az MW2-ben is akadt egy Ghost, tiszta véletlenül ugyanilyen maszkfestéssel.

Alapjában véve, beleesik az elmegy kategóriába, 1x-2x végig lehet vinni egy esős délután alatt (nekem hard fokozaton 4 és fél órámba telt). Fejlődés kevés helyen van jelen, visszafejlődésnek viszont annál több jelét láttam. Ugyan azt mondanám, mint az MW3 esetében: 3500-5000ft-ot még kiadnék érte, de többet nem ér.
Ha pontoznom kéne, akkor 6,5.

Szerkesztette: von_Wolf 2013. 11. 10. 08:52 -kor

IntelŽ Core™ i7-5930K Processor, EVGA X99 FTW, EVGA GTX 980 Classified SLI, Corsair Dominator Platinum DDR4-RAM 16GB PC4 2800MHz, Corsair Force 3 120GB SSD, Samsung EcoGreen F2 1,5TB HDD, Cooler Master V850 850W, NZXT Kraken X60 Water cooler, Cooler Master HAF-922XM Case.

#1077 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 11:06

Grafikát szerintem cska a pálya dizájn menti meg más nem. Habár nekem nem engedte ULTRA-ra állítani csak nomrál volt. Az viszont msot csillagos 5 ös lett, nagyon igényesen lettek elhelyezve a tereptárgyka díszítőelemek és a terület kialakítása is jó volt.

Erre mondtam azt hogy szívesen megnézném ugyanezt egy FB3-as motorral Ultra-ra pakolva, azon grafikai és fizikai effektek felhasználásával félelmetesen hangulatos és jól kinéző játékot lehetett volna összerakni, de a lényegen ez nem változtat hogy maga a játék unalmas és rövid, ráadásnak drága. Persze tudjuk hogy ez inkább a multiról szól ott meg nem hátrány ha drága (csalók 2x is meggondolják hogy kockáztassák e az accountot, de még így is van bőven ahogy hallom).

#1078 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 19:43

jaja.
Egye bassza asp rézs jobb volt mint a bf4 egyjátékos kampánya, de ez az IW féle "nextgen" graf egy hatalmas nagy hányadék...ééés még mindig az a kurva 99-es quake 3 motor dolgozik a játék alatt.. :omg:

am:
Érdemes vetni rá egy pillantást, bár sok meglepetést nem fog okozni :D

#1079 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 19:44

Amúgy a nyúlással kapcsolatban:

:omg:

#1080 Felhasználó inaktív   Stack 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 08. 12:28

Most fejeztem be e Force Unleashed 2-t.
Összeségében nekem tetszett, habár marha rövid volt...
Nem tudom miért van rajta mindenki annyira kiakadva, szerintem nem annyira vészes. Van benne egykét béna rész, de az összkép és a hangulat szerintem rendben van. Csak azt kell félre tenni hogy az eredeti story-ba nem illik bele.
I am a Jedi Knight and the Force is strong with me.

#1081 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 27. 21:17

Beyond - Two Souls (2013)

Nos, így Karácsony alkalmából végre letudtam egy játékot, ami a megjelenése óta itt figyelt a polcon, de eddig még be sem tettem a lemezt a gépbe.

Elöljáróban annyit, hogy ugye ez a Heavy Rain készítőinek új játéka, így igen komoly elvárásokkal ültem le elé, és a beharangozó videók is nagyon hangulatosak voltak. BTW, ha még nem olvastátok az értékelésem a Heavy Rain -ról érdemes, mert biztos fogok rá utalni ebben a leírásban, meg amúgy is remek játék, hátha kedvet kaptok hozzá.

A játékról néhány hivatalos traileren kívül nem tudtam semmit, nem szerettem volna semmilyen spoilerbe belefutni, így semmilyen leírást, vagy fórumot sem olvastam vele kapcsolatban. Így aztán nem is nagyon tudtam mire számítsak. Ennek megfelelően megpróbálok én is annyira spoilermentes lenni amennyire csak tudok a leírásban, de azért néhány apróság befuthat, ami szükséges az értékelés magyarázatához. De az alábbi miatt nem is a mi történik, hanem a miért az érdekes a játékban, így a tények öngamukban nem igazán tekinthetők spoilernek egy-két kivételtől eltekintve.

A játékban az a csavar, hogy nem időrendben látjuk az eseményeket, hanem véletlenszerűen ugrálva az időben. Különféle epizódokat láthatunk Jodie (a főszereplő) életéből, amelyből igen hosszú, 15 éves szakaszt ölel fel a játék 9 től 24 éves koráig. Én nem tudom eldönteni, hogy ezt a dramaturgiai csavart szeretem, vagy gyűlölöm, de egy biztos, hogy sok jelenetet teljesen más megvilágításba helyez, hogy későbbi eseményekkel tisztában vagy, és ezek befolyásolnak a döntésekben a korai epizódoknál. Engem legalábbis befolyásoltak, biztos vagyok benne, hogy ha időrendben haladunk, és semmit sem tudok a jövőről sok esetben másképp döntöttem volna.

Az alapfelállás ugye az, hogy Jodie egy szellemszerű lénnyel áll kapcsolatban, aki különféle képességekkel ruházza fel, és ez ugye a tipikus problémákat hordozza magában, gyerekként kirekesztett, szörnyként kezeli mindenki, felnőttként pedig ki akarják használni.

Mielőtt a történetbe tovább mennék, a játék kezeléséről elmélkedem egy sort. Bár én ezt már nem is igazán nevezném játéknak, az interakció kimerül a történet előre noszogatásában, igazából nem te cselekszel, te csak segítesz Jodie-nak megtenni amit ő szeretne. Történetet befolyásoló döntést nem is hozhatsz a játék legvégéig. Ez ugye logikus is, hiszen amíg ugrálsz az időben össze kell valahogy kapcsolódnia mindennek. A szabadsági faktor kicsivel nagyobb amikor Aiden-t irányítod (így nevezi Jodie a szellemet), de ez is csak látszólagos szabadság, mert bár szabadon mozoghatsz térben egy bizonyos távolságon belül, ami vicces módon szituációtól függően változik. (mármint a távolság amennyire elmehetsz Jodie-tól) A tárgyak és személyek akikkel és ahogyan intearkcióba léphetsz teljesen be van határolva. Az is hogy mihez és hogy hogyan manipulálhatod, így még annyi kihívás sincs, hogy rágyere mit kell tenni vele. Vagy más szemszögből annyi szabadság sincs, hogy te döntsd el, milyen módszerrel oldasz meg egy-egy szituációt. A legnagyobb szabadságod amid van, az az, hogy általában van 4-5 tárgy amit buzerálhatsz, de a történet továbbléptetéséhez elég 3-at buzerálni, így csak azt döntöd el hogy a kenyérpirítót rezegteted, vagy a lámpát villogtatod kb.

Ami az akciót illeti teljesen elgurult a készítők gyógyszere, mindössze annyi a feladatod, hogy a megfelelő irányba mozgasd a stick-et amikor a játék lassított felvételre vált. És készülj fel a megfelelő irány minidg adott, Jodie indít egy mozdulatot, és neked ugyan abba az irányba kell tolni a kart amerre ő akar menni. Vagyis akár ne is lennél, nem te játszol, hanem ő játszik veled. És ami még halálra idegesített, hogy a megfelelő irány, nem a karakterhez képest értendő, tehát ha Jodie jobbra üt, neked nem feltétlenül jobbra kell húzni a kart, mivel minden a képernyőhöz viszonyítva értendő. Vagyis ha szemből van éppen a kamera, akkor a balra jobbra lesz, stb. Amikor hibáztam az mindig arra volt visszavezethető, hogy nem fért a fejembe ez a logika én mindig a karakter szemszögéből gondolkoztam. De a játék így is rémegyszerű. Heavy Rain alatt ehhez képest vért pisáltam a legegyszerűbb pályán is. És a durva, hogy én normál módon játszottam, pedig van a játéknak egy casual gamer módja is, az nem is tudom mennyire lehet egyszerű.

Ami még az akciókat illeti, ami engem zavart illetve gátolta, hogy beleéljem magam a történetbe az az, hogy Jodie egy kb 160 centis vékony kiscsaj, de úgy veri le a 100 kiló feletti faszikat mintha semmi se lenne. És nem, ez nem a szuper képességével csinálja, hanem ezt alapból el kéne hinni. Ok, a történet szerint átment egy alap közelharci képzésen, de az nem helyettesíti a fizikai képességet. Márpedig ahhoz, hogy elhigyjem azokat a dolgokat amiket csinál a játék során, kb olyan testének kéne lennie mint Joulie Foucher-nek, vagy akkorának lennie mint Floor Jansen. Nade lehet ezen más már fenn se akad, csak az én realitásérzékemet zavarja marhára.

És ha már játékmenetről beszéltünk, akcióban ugye rém egyszerű a játék Heavy Rain-hez képest is, meg általában is, de akkor gondolná az ember, hogy fejtörőben majd jó lesz, hiszen a Heavy Rain ebben is erős volt, hát rosszul gondolná ez ember, mivel nincs is benne fejtörő, ill talán egy az utolsó előtti (Kazak) pályán, ha azt lehet egyáltalán annak nevezni.

Vagyis levonhatjuk a következtetést, hogy játékmenet szempontjából igen gyenge eresztéssel állunk szembe, gyakorlatilag a játékos csak statiszta szerepet tölt be. Ebből következen a történetnek kéne kárpótolnia mindenért. A Heavy Rain ugye jónéhány irányítható karakterrel operált, rengeteg apró döntéshelyezettel, meg elágazással a történet során, a végén mégis remekül összeállt minden, akárhogyan jutottál el oda. A Beyond viszont kizárólag az érzelmeidre próbál hatni, ami persze sokszor sikerül is, jópár nagyon megható, és megrázó jelenet van benne. De magyarázatot igazából semmire sem ad, sőt végleges lezárást sem, nyitva hagy a végén kérdéseket, és bemutat egy lehetséges közelgő jövőképet is.
Annak aki hisz a túlvilágban, lehet ez lesz maga a kánaán, de számomra aki nem igazán hisz az ilyen dolgokban még csak álltudományos maszlagot sem dobtak be, hanem abszolut semmivel a kezeim között álltam a stáblistát nézve.

Még egy szót ejtenék a bónusz pályáról ami a gyűjtői kiadáshoz járt. Igen, annyira bíztam Quantic Dream-ben Heavy Rain után, hogy rögtön rámentem a SteelBook edition-re. De mivel előrendelve csak 1000 ft volt a különbség így nem nagy érvágás. Szóval a bónusz pálya amit úgy hirdettek, hogy plusz fél óra játékidő. Nos ez úgy néz ki, hogy 30 perc időlimit van a pálya teljesítésére, ami egyébként egy Portal-hoz hasonló teszt sorozat, csak Portal Gun helyett Aiden-t kell használni. Mivel nem tudtam, hogy az idő számít, így első nekifutásra 18 perc alatt mentem végig rajta nagyon kényelmesen, amiért lebaszott a játék, hogy ennél többet kell teljesíteni, és átzavart rajta mégegyszer, másodszora már 8 perc alatt megvolt, így összesen tényleg majdnem meglett a fél óra, de azért én mégsem úgy képzeltem el, hogy addig kell ismételni a végigjátszást amíg össze nem jön az idő :) De persze mondanom sem kell, hogy fejtörő szempontjából ez is nagyon messze van egy Portal-hoz képest. De érdekes volt, úgyhogy nem mondom, hogy teljes csalódás.

Nincs más hátra mint előre, jöjjön a pontokba szedett értékelés

+
  • Grafika (PS3-hoz képest ez álomszép, de még PC-s szemmel is élvezhető, úgyhogy nagyon nagy plusz)
  • Alapötlet
  • Érzelmekre való hatás
  • Nem rövid 2 nap toltam, hogy csak enni meg alduni hagytam abba.

-

• Béna, képernyőhöz és nem karakterhez viszonyított irányítás
  • Csak statiszta vagy, nem te indítod az akciókat csak végrehajtod
  • Nulla szabadság
  • A végén gyakorlatilag úgy választasz befejezést, hogy ki kell választanod, hogy A B vagy C legyen egy listából, nem a korábbi tetteid határozzák meg, mint Heavy Rain-ben.
  • Néha nagyon nehezen jelennek meg az interakcióhoz szükséges pontok, ott kóvályogsz az objektum körül mire végre méltóztatik megjelenni.
  • Az Aiden Jodie összjátékban rengeteg potenciál van, de sajnos nincs kiaknázva szinte egyáltalán.
  • Az Aiden név használata nem túl szerencsés, hiszen Heavy Rain-ben már volt egy ilyen nevű karakter, így nekem minden említésre ő ugrott be.

Mindent összevetve azért ez egy jó játék, de lehetett volna sokkal jobb is, akár már az is órási jó lett volna, ha az akció rendes TPS módjára ment volna. De úgy látszik Quantic csak QTE-ket tud csinálni.

Értékelés:

grafika : 10
történet: 7
hangulat: 10
játékmenet: 5
irányítás: 4

Összhatás: 6.5/10

#1082 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 06. 00:35

GRID 2
TDU 2

Akcióban vettem Steamen, és úgy felbaszott mind kettő, hogy az valami hihetetlen.
Emlékszem még, mikor arról szólt egy autós játék (NFS 1-2), hogy kiválasztottad az autót, majd a pályát és mentél. Kész. Melyik fasz találta ki, hogy különféle faszságokat kelljen teljesíteni, ahhoz, hogy unlockolj egy következő kocsit, majd a következőt? Bazd meg, azért fizettem, hogy majd én eldöntöm, nem azért, mert idő milliomos vagyok és szép lassan baszakszom. Persze a TDU2 offline csak akkor megy, ha nem látja a netet, mert különben még single-ben sem lehet játszani. Ezen felül mind két buzi játék a lehető legbuzibb autót adja egyből a játékos alá, egy Ford Mustangot, ami nem elég hogy hátsókerekes, de a legszarabbul irányítható. Hát basszák szájba magukat. Ez volt az a pont, amikor én többet autós játékra nem költök, ehhez a kettőhöz meg cheatet szerválok, ami ha megy eredeti példánnyal jó, ha nem akkor letöltöm a kalóz verziót (jelzem még egyszer mind két játékból a full packot vettem meg, szóval, innentől kezdve ha kalóz példányt használok az én dolgom).
(Mind két játékot azért vettem meg, mert van bennük Aston Martin, a 2005-ös NFS:MW-ot, azóta más autós játékkal nem is játszottam, is addig volt számomra érdekes, amíg meg nem lett a DB9 fullra tuningolva, a többi márka hidegen hagy.)
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#1083 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 07. 13:39

Tomb Raider, avagy Tombcharted.

Vegyes érzelmeim vannak a játékkal kapcsolatban, összességében tisztességes iparos munka, szép grafikával, dögös főhőssel és gyenge történettel.

Tisztában vagyok vele, hogy a TB széria évtizedes múltra tekint vissza, míg az uncharted csak 5 vagy 6, de néhol már-már kínosan hasonló volt a játékmenet és a cselekmény is. Emocionális kötődést nem nagyon tudott kialakítani nálam, nem féltettem a főhőst a neccesebb szituációkban, nem voltam szomorú, amikor valamelyik mellékszereplő meghalt a történetben, vagy éreztem örömöt, amikor a főgenya kinyírásával végre megmentettem mindenkit és magamat is.

Valahogy az egész sótlan lett, kezdve a Lara plázacica hangjától, a teljesen súlytalan mellékszereplőkön át a vicces fejlődési rendszerig (találsz 3 fegyver alkatrészt és a második világháborús japán gépfegyverből AK47-t csinál Lara, wooot? :D ) számos olyan rossz, vagy nem odaillő impulzus ér, ami rombolja a játékélményt.

Ugyanakkor azt meg kell adni neki, hogy az embernek még így is van kedve leülni folyatatni. A környezet szép és változatos, a platforming könnyű és intuitív, nincsenek kétszázszor megismételendő, lehetetlen helyzetek. A harc élvezetes, a fegyverek pontosak, én kb a történet 90%-ban elő sem vettem az íjon kívül mást, az tökéletes volt minden helyzetben.

Ha nem vársz el a Tomb Raidertől olyan mélységű karakterépítést, mint pl. mostanában a Last of usban láthattunk akkor kapsz a játéktól kb 10 órányi kellemes játékélményt.

Történt: 5/10
Játék felépítés: 8/10
hangulat: 6/10

Szerintem....
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1084 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 07. 16:44

Tegnap lejátszottam este a North and South-ot, c64-en. Grafika, zene még mindig nagyon király, kicsit a csaták irányítása macerás :)
De nyertem :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1085 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 17. 14:34

Battlefield 3 singleplayeer, prince of persia (2008 asszem, nemvolt alcime)

Bf3rol nem irok sokat, ugyis sok leirasvan. 7/10. Jo volt, de nem best of es nem erzem azt, hogy most azonnql vegig akararnam vinni megegyszer.

Prince of persia 4/10 es 8/10. Attol fugg epp milyen reszen voltam. Hangok, zene, grafika gyonyoru, jatekmenet a harcokon kivul pont az amit elvarok egy ilyen jatektol. Iranyitas (boxon) jo volt. A harcok miatt viszont le kell huzzam a jatekot... Ismetlodo, idiota iranyitas, borzaszto mod idegestio quick time eventek (mi az,hogy az alapjan tud eldolni harc, hogy mennyire nyomom gyorsan nagyon sokszor a gombot?!?! Neha mar begorcsolt az ujjam), iszonyat mod idegesito bossfightok. Jo volt vegigjatszani, szerintem a hangulat es a befejezes (ami nagyon jo lett szerintem, pont elegge wow es wtf) miatt kar lett volna kihagynom, idegeskedos embereknek nagyon nem ajanlom.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1086 Felhasználó inaktív   Stack 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 26. 20:51

Hali!
Most fejeztem be a Heart of the Swarm-ot. Kicsit vegyesek az érzelmeim.
A játékmenet semmi újat nem hozott, a történet is egy kicsit szívtipró gimis lett és valahogy röviddebbnek is tűnt a Wing of Liberty-hez képest.
Mindezek ellenére napi 4 órát siméán játszottam vele, hiszen mégis csak egy StarCraft-ról van szó ami azért egyet jelent a minőséggel és valószínű lesz számomra újra játszás is belőle valamikor.
Végeresdményben a az óriásit szóló Wings of Liberty-nek inkébb egy kiegészítője lett mint folytatása, de szerencsére nem adott lejjebb a minőségből.
7/10

U.i.: Tisztában vagyok vele hogy ez valójában is csak egy kiegészítője a StarCraft 2-nek, de azért egy kicsit több újjítást vártam volna.

#1087 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 06. 28. 01:53

Talan meg soha nem irtam ide, de ezt meg szeretnem osztani veletek.

Lifeless Planet

Regivagasu akcio-kalandjatek volt a cel, es kivaloan sikerult. A jatekos kisebb ugyessegi vagy logikai problemakat old meg, igy halad elore a tortenetben. Nem kell Myst-i nehezsegre gondolni, sot, nehez lenne elakadni a jatekban. Nem a kihivas adja azt az elmenyt, ami miatt most ide irok, hanem a tortenet eloadasmodja. Azt erzi a jatekos, mint egy jo regenyt olvasva. Befogadja a szereploket, eggye valik a hossel, egyutt erez, de mindekozben a tortenet szemlelojekent kerdesei tamadnak (amikre aztan vagy kap valaszt, vagy nem), jar az agya, benne el a tortenet vilagaban.
Grafikaban semmi extrara nem kell szamitani, ami a technikai megkozelitest illeti. A tartalom viszont remek, a tortenet nagy reszet tervezetten a kepek meselik el a szovegek helyett. Es jo munkat vegeznek, hangulati alapot adnak az esemenyeknek fejezetrol fejezetre.
A hangokkal ugyanez a helyzet, nincsenek reszletekig kidolgozott effektek (alkalmankent bizony kizokkentoen rossz egy-egy hanghatas), viszont a szinkronhangok hihetosege, a zenek valtozatossaga es helyen levosege karpotol a hibakert.
Amikor pedig mindez osszeall, mert ebben a jatekban osszeall, akkor a jatekost egyre beljebb es beljebb szippantja a tortenetmeseles. Nem feltetlenul a tortenet maga, az talan egy kozepes lehetne, de ahogy a felsorolt grafikai otletek, zenek, es meg a kivant erzeshez valasztott feladattipus is sodorjak benne a jatekost, olyat nagyon regen nem lattam. Ot-hat oraja ultem le ele es most, a bejegyzes utan fogok felkelni. Megragadott, elmenyt adott, erzelmeket csalt elo. Hasznalt par kliset, maskor nyilvanvalo helyzetekben meglepett. Megdobbentett, nyitva hagyott kerdeseket, hogy ujra elovegyem a valasz utan kutatva vagy elfogadjam, hogy nem erdekes a valasz, vagy epp hogy gondolkozzak rajtuk a kovetkezo par napban.
Valaki nemreg muveszetet emlegetett, szamomra most ez az etalon, ha szamitogepes jatek es muveszet fuziojarol beszelunk.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1088 Felhasználó inaktív   Stack 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 05. 20:03

GTA San Andreas.
Már nem is tudom hányatszorra sikerült kivégezni :D
Nem lehet megunni :D

#1089 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 19. 17:33

Mumia, ha esetleg meg idenezel a topicba. En nemreg fejeztem be a beyond two soulst. A vegevel kapcsolatban. Igen, valaszthatsz. Csak attol fuggoen, hogy a jatek par pontjan, hogyan dontottel annak fuggvenyeben vannak a lehetseges valaszok. Spoiler nelkul. Tobb mint ketszer annyi befejezes van. Es 3 szalu veg van, es ezek egyikenek a vegen valaszthatsz de mar csak ezen a harom kategorian belul. Tenyleg nem annyira jo mint a heavy rain de nem veszes. A jatek meg nalam 9/10 volt.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1090 Felhasználó inaktív   Stack 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 24. 16:43

Batman Arkham Origins
Nem volt rossz habár érződött rajta hogy nem ugyan az a banda csinláta mint a korábbi részeket. Az elején kicsit zavaró volt a szinkronok változása, de idővel meg lehetett szokni.
A játék menet túl sok újdonságot nem hozott szinte minden maradt a régiben (még a pálya nagy része is).
Összedégében nem rossz, de inkább egy nagy kiegészítő mint egy új játék.

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.