HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#571 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 27. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2010. 08. 27. 21:26

hat a 8800gt mindenkeppen az. legalabbis a manapsag divatos 1080p-hez.

Pedig nem annyira, 1-2 játéknál igen, de az újak közül singularity és mafia 2 ( aa és physx nélkül nálam, 8800gt-n egy fokkal jobb lehet a helyzet) is megy kimaxolva 1080p-ben.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#572 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 22:52

Akkor ha az egy jó gép, akkor miért nem kell senkinek bolhapiacon az E8500-as procim :-p

#573 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 05:08

Monitorom nem HD csak 1680x1050 ugyhogy jatekot magasabb felbontasban nem tolok, viszont Full HD filmet tudok nezni gond nelkul. Az ilyen harminc x gigasakra gondolok.

#574 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 08. 28. 06:08

Monitorom nem HD csak 1680x1050 ugyhogy jatekot magasabb felbontasban nem tolok, viszont Full HD filmet tudok nezni gond nelkul. Az ilyen harminc x gigasakra gondolok.

Nem értem, miért lenne gond, lehetne nézni 800x600-as crt-n is fullhd filmet gond nélkül csak mi értelme?

#575 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 12:57

Nemtom, de azert biztos kell a kraft egy 1080p-hez, nem? De tervezek beujitani egy fullhd monitort, csak meg nem tudom melyiket es mekkorat. 22 helyett 23 nem igazan kellene, alig nagyobb. 24 legalabb, de azok dragak, es lehetoleg legyen rajta vga kimenet mert a 8800on nincs hdmi.

#576 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 08. 28. 13:57

Nemtom, de azert biztos kell a kraft egy 1080p-hez, nem? De tervezek beujitani egy fullhd monitort, csak meg nem tudom melyiket es mekkorat. 22 helyett 23 nem igazan kellene, alig nagyobb. 24 legalabb, de azok dragak, es lehetoleg legyen rajta vga kimenet mert a 8800on nincs hdmi.

Mármint a monitoron legyen vga bemenet nem? De én biztos nem analóg módon kötnék össze egy 24" fullhd monitort a videokártyámmal. Akkor már dvi vagy hdmi.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#577 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 08. 28. 13:57

Nehogymár bedőlj, legnagyobb parasztvakítás a hdmi csatlakozó a vga kártyán. Ott van a dvi kimenet az pontosan ugyanazt tudja és ~2000 forintért kapni dvi->hdmi kábelt. Egyébként meg én még nem láttam olyan monitort amin ne lenne dvi csatlakozó csak hdmi. De mint írtam az se lenne gond ha létezne olyan.

#578 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 17:04

ismerősöm szerint, ha hdmi-vel köti össze a vga-t a full hd monitorával, akkor marad egy kis csík, nem tölti ki teljesen a monitoron a képpontokat. ezért használja, dvi-al.

Szerkesztette: gene 2010. 08. 28. 17:04 -kor

PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#579 Felhasználó inaktív   Daetnas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 28. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2010. 08. 28. 18:04

ismerősöm szerint, ha hdmi-vel köti össze a vga-t a full hd monitorával, akkor marad egy kis csík, nem tölti ki teljesen a monitoron a képpontokat. ezért használja, dvi-al.

HDMI=DVI+hang. Leginkább az lehetett a baj, hogy selejtes volt a HDMI kábel.
ASRock M3A770DE, Phenom II X4 925, Geil Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT, GIGABYTE R577UD-1GD, Chicony Hipro 380W Advanced Efficiency, SAMSUNG HD502HJ F3 500 GB, NEC RW AD-5240S,CoolerMaster Elite 335, BenQ G2220HD, A4TECH XL-747H,Logitech Classic 200

#580 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 11:19

Fallout 3: The Pitt

Kép

Az alapjátékhoz kiadott dlc-k sorában ez volt a második. A történet szerint a fővárosi betonpusztától északra helyezkedik el a Pitt, amit rabszolgatartók uralnak, a rabszolgákat pedig különféle fegyverek elkészítésére használják fel. Azonban van egy apró bökkenő mégpedig az, hogy a terület erősen sugárszennyezett, illetve egy olyan betegség is terjed, ami az embereket idővel mutánsokká úgynevezett trogokká alakítja át. A rabszolgatartók tudják a gyógymódot a betegségre, de a rabszolgákat természetesen nem gyógyítják. A rabszolgák persze lázadoznak és épp egy lázadás közepébe csöppenünk bele. Választanunk kell, hogy melyik oldalra állunk. A történetről kb. ennyit nem akarom spoilerezni túlságosan. Összességében a történet jó.

A történet legnagyobb problémája szerintem, hogy az a pont, amikor eldöntjük, hogy a rabszolgák vagy rabszolgatartók oldalára állunk akkor és ott nem volt teljesen világos számomra. Ez így egy kicsit zavaros tudom, de tényleg nem akarok spoilerezni.

Amúgy még dlcnek is nagyon rövid, egy olyan durván két-három óra ha valaki csak a főszálra koncentrál, bár ahogy elnéztem a területet maradt még egy-két felfedezetlen rész, majd lehet még visszatérek. Kb. olyan hosszú mint egy küldetés az alapjátékban. Van benne egy-két új fegyver mint pl. a gyilok flex, lopakodó.

Értékelés: 70%

Ui.: ha valaki tudja hogyan szerezhetem vissza a dlc indításakor tőlem elvett felszerelést az ne tartsa magában.

Szerkesztette: Warton 2010. 08. 29. 11:22 -kor

#581 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 15:28

Kép

Nos ezzel a játékkal kapcsolatban pont ellentétesek az érzelmeim mint a mafia 2-vel. A pop az elején, az elõbbi pedig a közepétõl nem tetszett.
Igazából a prince-el csak annyi bajom volt hogy túl könnyûnek éreztem. (normal fokozaton játszottam) Aztán hála istennek a játék a közepe felé kicsit bekeményített, a vége felé meg voltak már viszonylag nehéznek mondható részek is.
Hangok is grafika terén igazából kivetnivalót nem találtam az alkotásban. A gépigény szintén rendben van.
A történet a szokásos Prince of Persia-s, nem kell tõle hasra esni, de kellemesnek mondható.

Összefoglalva:

Ami tetszett:
- Remek akciódús játékmenet
- Hangulatos átvezetõk
- Kellemes grafika
- Korrekt gépigény
- Igényes magyar lokalizáció

Ami nem
- Az eleje túl könnyû, a végére meg az ügyességi részekkel kicsit átestek a ló túloldalára.
- lehetett volna hosszabb is (no azért mai viszonylatokat tekintve annyira nem vészes a dolog)
- Néhány bug (nálam 1-2 helyen hiányzott az ajtó, és ki lehetett látni a nagyvilágba, illetve az alt-tabot baromira nem szereti a játék. Rendszerint 5 visszalépésbõl háromszor tuti elkezdett szemetelni a kép, mintha hibás lenne vga. Pedig nem :) )

Összességében azt kell mondjam hogy az új részek közül nekem talán ez tetszett a legjobban. Nem volt annyira vészesen nehéz mint pl a WW, illetve csukott szemmel sem lehet végigjátszani mint az elõzõ részt.

Nálam ez 10/8.5

Szerkesztette: M@Xtreme 2010. 08. 29. 15:30 -kor

#582 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 08. 29. 12:19

Ui.: ha valaki tudja hogyan szerezhetem vissza a dlc indításakor tőlem elvett felszerelést az ne tartsa magában.

ha az arénában befejezted a küldetést, akkor az aréna bejáratával szemben van egy láda/szekrény. abban van minden cuccod.

Szerkesztette: gene 2010. 08. 29. 17:59 -kor

PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#583 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 18:23

Kösz!! :respect:

#584 Felhasználó inaktív   The Lone Drow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: lutri - Dátum: 2010. 08. 09. 15:08

szkerkró

Vagy gyilkos krokk
"Meghalni nem halhat meg az, Mi öröklétig áll. Számlálatlan korok során Enyészik - a Halál." H. P. Lovecraft

"Becsüld az életet, gyilkolj csendesen!"

"A tökéletes gyilkosnak nincsenek barátai, csak célpontjai."

"I breathe shadow, caress with fingers of razor-sharp steel, and weep tears of poison. Mine is the name of your sudden, messy death."

"Bízz meg az árnyakban, mert a fényes ösvényeken mindig jó célpontot nyújthatsz az ellenfeleidnek."

#585 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 22:11

Mafia: The City of Lost Heaven (2002)

Eredetileg a Mafia II előtt újra akartam játszani már, de aztán elszórakoztam az időt így már nem fért bele. De a II rövidsége és elrontottsága miatt nagy űr maradt bennem, és mi mással lehetett volna befoltozni mint ezzel?

Bár már jópár éve nem játszottam vele még mindig szinte betéve tudtam a küldetéseket, ez sajnos kicsit levont a játék élvezhetőségéből mert mindig tudtam mi következik. De egyben a játék dícsérete is, hogy így megmaradt az emlékezetemben, mert legtöbb játékból amit végigjátszottam mondjuk 5-6 éve utoljára nem igazán maradt meg semmi. Persze az is közre játszhat benne, hogy nem 1x vittem végig a storyt hanem legalább 4x-5x régebben már nem tudom.

Mindenki ismeri a Mafia-t, aki meg nem az úgyse emiatt fog belekezdeni úgyhogy nem húzom hosszúra a leírást. Grafika mai szemmel nézve már nagyon gyenge, kevés tereptárgy, leginkább szinte semmi, karakterek nagyon alacsony polygonszámúak, de maga a város is. A textúrák még alacsonyabb felbontásúak. De már megjelenésekor se a grafikájával aratott, viszont becsületére legyen mondva, hogy gond nélkül kezeli a szélesvásznú képernyőt, és a 64 bites windows 7-től se dob hátast. Sajnos a 16:9 vagy 16:10 egetverő problémájának megoldása még a nem is olyan távoli múltban is gondot okozott jónéhány fejlesztőnek.

Ami felróható a játéknak hibaként az néhány ai bug vagy hiányosság, például a rendőrök csak téged üldöznek és csak veled foglalkoznak. Más lövöldözhet, hadonászhat fegyverrel, csinálhat bármit, még halomra is ölheti őket akkor se csinálnak semmit még vissza se lőnek. Ha társakkal vagy így nagyon egyszerű lerázni a rendőröket, mert autós üldözésben nagyon nehéz, agresszívak és csalnak, mindig gyorsabb az autójuk. De ha megállsz és kiszállsz, akkor a rendőrök is kiszállnak meg a társaid is, akik autómatikusan legyilkolják a rendőröket, ellenállás nélkül.

Hogy kontrasztba állítsam a 2. résszel, itt a történet kerek és egész, nincs hiányérzeted, és kellően hosszú is. Bár az autókázás néha ebben is túlzás amikor a város egyik meg másik vége között kell ide oda menni többször egy küldetés során. Fedezékrendszer hiányában az akció része néha elég nehéz. De leginkább azért mert nagyon ritkán vannak health csomagok, pályánként max 1-2, és azok is csak 50 életet adnak max, ami nem egy életbiztosítás, mert pl egy shotgunos ellen néha még 100-as életről is elintéz egy lövéssel. Fedezékből meg semmiképpen nem lehet lőni, mert akkor mindig az előtted álló autót vagy falat találod el.

+
  • Hangulat
  • Történet
  • Zene
  • Összhatás
  • Vezetés és autók irányítása.
  • Kompatibilitási problémák nélkül fut még ma is.

-
  • Grafika
  • Rendőrség és társak ai-ja
  • Lehetett volna hosszabb, bár így is legalább a duplája a II-nek a játékidő, freeride extreme-et nem számolva.
  • Több küldetés kellett volna a countryside-on, igazából csak 1x mész ki autóval a játék legelején utána a legtávolabb ahova eljutsz az a repülőtér.
  • Könnyebbnek tűnt mint régen, de ez annak is köszönhető, hogy az összes pályát ismertem mint a tenyeremet.

10/10-et elvből nem adok semmire, mert akkor nem lenne lehetőség már javulásra márpedig eddig még nem láttam tökéletes játékot, és szerintem soha nem is lesz. Ez egy erős 9 fölé.
Így hogy ismertem a pályákat és a történetet pont a legerősebb részei értékelődnek le a játéknak, így nekem most csak 7/10-et tudott.

#586 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 02. 10:57

Singularity (2010)

Egy eléggé jól összerakott játékról van szó.A játék elemei ugyan nem hoznak sok újdonságot, de kiváló elegye több régebbi címnek, mint például Half-Life 2, BioShock, TimeShift.
A grafikát nagyon elszúrták, lehetett volan szép is, csak az a sok ronda textúra...de ez nem is nagy baj, mert a játék atmoszférája kárpótolja az embert, így lényegtelenné válik ilyen esetben a grafika.

Negatívumok:
-az elején kevés az ammo (bár nem biztos, hogy negatív dolog, elég izgalmassá tette a játékot, csak egy kicsit idegesített engem)
-grafika (sokkal szebbet is ki lehetett volna hozni ebből)
-mentés (mindig egy fájlra menti rá az új ellenőrzőpontokat, ez olyan ostoba megoldás)
-a végén már úgy haladtam, mint forró kés a vajban és el is laposodott az egész, mivel már nem nyújtott nagy kihívást, csak hent volt
-a 2 pókos rész

Pozitívumok:
-hangulat, a jó zenei és hang aláfestés is rátett egy lapáttal
-játékelemek
-menü
-sztori, ötlet, időutazás
-csaták
-horror részek
-fegyverek, képességek
-többféle választási lehetőség a végén (bár csak egyet próbáltam ki)
-számomra épp elegendő játékidő

Értékelés:9/10

Szerkesztette: Qwerty4 2010. 09. 02. 10:59 -kor

Qwerty4

#587 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 15:02

Kép

Az első rész sikerén felbuzdulva, a fejlesztők úgy gondolták hogy ideje összedobni a folytatását is, ami véleményem szerint kicsit felemásra sikerült
Kezdjük talán a negatívumokkal.
Játék közben az ember joggal teszi fel a kérdést magának. Ez valóban egy második rész, vagy csak egy kiegészítő az elsőhöz? Mert hát sok minden nem változott. A kivitelezés, grafika maradt a régi, kaptunk pár új fegyvert, ellenséget, és helyszínt. (az utóbbi igazából annyira fel sem tűnik, hisz maga a "világ" ugyanaz mint az elődnél) Utoljára talán a Doom1--> Doom2 hozott ilyen szinten kevés újdonságot :)
A következő ami böki a szemem, a fegyveres harcok, ( amin a játék nagy része alapszik ugyebár) amik nekem kicsit amatőrnek hatnak. Ugyanez a gondom megvolt az elsőnél is.

Amit viszont nagyon eltaláltak ismét (és akkor rá is térek a pozitívumokra) az a hangulat, és a történet. Az elején azt gondoltam hogy ez a Big Daddys téma nem túl jó ötlet, de szerencsésre tévedtem.
Csak úgy mint az elődnél, itt is több befejezés van, de nem 2, hanem itt rögtön 4. Ezek alakulása gondolom a megmentett/legyilkolászott Little Sisterektől függ. (részemről mind megmentettem)
A játék hosszúsága megfelelő. Megmondom őszintén, nem mértem stoperrel, de 8-10 óra szerintem simán megvan amennyiben próbálunk mindent végigjárni, és minden kiscsajt megmentünk)

Ami tetszett:
- Remek történet
- Hangulatos játékmenet
- Több (4) alternatív befejezés
- Viszonylag hosszú (főleg a mai normákhoz képest)
- Igényes Lokalizáció (Thx Evin :) )

Ami nem
- Az elsőhöz képest szinte 0 az újítás, és ez értendő a játékmenetre és a grafikára is.
- A vége szerintem túlságosan elnyújtott
- Mai szemmel nézve nem 1 szépség (főleg a textúrák miatt

8/10-et adok rá.

#588 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 15:29

nekem 5 óra volt végigjátszani normalon :)
JóSebesség

#589 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2010. 09. 09. 15:02

Játék közben az ember joggal teszi fel a kérdést magának. Ez valóban egy második rész, vagy csak egy kiegészítő az elsőhöz? Mert hát sok minden nem változott. A kivitelezés, grafika maradt a régi, kaptunk pár új fegyvert, ellenséget, és helyszínt.

Hopp, azt hittem valamelyik CoD-ot jellemzed.

Bioshock 1 nekem jobban tetszett mert anno megvettem eredetiben nagyobb ereje van a tortenetnek (ujdonsagkent hat) es hihetobb a sztori. Viszont a multijaval elvoltam par napig.
Bioshock Infinite-re kivancsi leszek, foleg hogy mar most elavult a grafikaja.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#590 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2010. 09. 09. 16:29

nekem 5 óra volt végigjátszani normalon :)

Igen? Akkor lehet benéztem. Lehet a sok megszakítás miatt éreztem hosszabbnak :)

Ilsyde: Aham, az előd nekem is jobabn bejött anno. Pont az újdonság hatása miatt.

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.