Orange Box///
Half-Life 2
Szerintem nincs olyan ember a világon, aki nem ismerné a világ egyik legmeghatározóbb játékát: A Half-Life 2-őt. Úgy 9 végigjátszás, és több mint 80 beleölt óra után nyugodtan kijelenthetem, hogy az Orange Box volt életem legjobb vélete. És akkor még a többi finomságról nem is beszéltem. No de a játékról:
*Grafika: Akár még ma is megállná a helyét, a Half-Life 2-nek annak idején felfoghatatlanul jó grafikája volt. Az animációk totál simán, gördülékenyen "folynak", és a mozgáshoz hasonló animációs elemek is szintén kitűnőek (pl. arcmimika, vízeffekt --->ami még ma is állejtős.) A fény/árnyék effektek és a is jók, talán csak a Doom 3 remekelte anno. Ami nem tetszett az a túl sok szögletes elem (pl. épületek), illetve az átvezetők teljes hiánya, valamint Gordon "láthatatlansága". De ettől még a
grafika 10-es.
*Hangok: A szinkronhangok a zenék és az általános hangeffektek kitűnőek, bár néhány fegyverhang hagy kivánni valót maga után. (pl. a pisztoly, mintha valami játékszerrel lövöldöznénk. De a moddereknek köszönhetően sokkal tökösebb hangokat illeszthetünk be a játékba.) Legyen
9,5/10
*Játékélmény: Jól belőtt nehézség, változatos pályák, fegyverek, NPC-k, megfelelő hosszúság (8-10 óra), okos ellenfelek, --->csupa, csupa jót lehetne mondani a játékról. De amit azóta se csináltak jobban semmilyen játékban: az a játékos és a környezet interakciója. Ebben nagy szerepet játszik a kitünő fizika is, ja és persze a legendás GRAVITY GUN! A puttyogtatás,- és a járműves jelenetek is élvezetesek, szóval nem tudok levonni abból a tökéletes
10 pontból.
*Történet: Nem vagyok egy nagy történetmesélő, de a HL2 története nagyon rendben van. Könnyen érthető, tartalmas, fordulatos. Semennyire sem kapcsolódik az első részhez, viszont az epizodikus megjelenés, mint legtöbb játékost, engem is idegesít(ett), hogy már lassan 3 éve várunk a történet befejezésére.
Összeségében hihetetlen érték az Orange Box, 3000 forintért még a hülyének is megéri (5 játék? hehh), szóval akinek nincs meg az azonnal szerezze be kizárólag PC-re, a hosszú élettartamot, a változatosságot, és a szórakozást én garantálom.
Szerkesztette: megalonagyix 2010. 11. 06. 17:22 -kor