HWSW Informatikai Kerekasztal: DC++ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DC++

#1441 Felhasználó inaktív   pantagruel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 27. 18:47

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 17:25

Ez nem az?

Automatically match queue for auto search hits?
[szerk:]Valszeg nem.
Most nezegetem vissza a vinyomon levo verziokat, RC9 cvs 73-ban sincs mar benne az ominozus beallitas. a Settings/Advanced-nal.

Viszont a Settings/StrongDC+/Segment Downloading-ban van olyan, hogy Automativally search for alternative TTH source every X mins, itt lehet ki/bekapcsolni az ujabbakban.

Kösz, ez be van pipálva, mármint a Segment Download-nál, 10 percenként kellene, aztán mégse keres :(
A file-on jobbclick->search alternate működik, vagyis automatikusan is mennie kéne, igaz? Szóval nem a tűzfal lesz a baja, remélem.

#1442 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 27. 18:47

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 19:38

Kérlek benneteket kapjatok észbe és aki régen DC-zik gondolkodjon el azon, hogy mennyien voltak tavaly, tavalyelőtt nyáron a Mátrixon például, mennyi volt az összmegosztás és hogy mennyi most. A különbség zavarbaejtő.

Na, ne sarkitsunk.

Ez nagyreszt annak is koszonheto, hogy kulfoldon elegge raszalltak a DC-re a hatosagok, meg ugye volt itthon is a Matrix lefoglalas, stb.

Sokan felnek, nem mernek fellepni a DC-re.

#1443 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 18:49

Idézet: pantagruel - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 19:47

Kösz, ez be van pipálva, mármint a Segment Download-nál, 10 percenként kellene, aztán mégse keres :(
A file-on jobbclick->search alternate működik, vagyis automatikusan is mennie kéne, igaz? Szóval nem a tűzfal lesz a baja, remélem.

Erdekes, nekem jol keres 5 percenkent.

Pont most neztem a statuszsort, azt irja, hogy befejezodott a TTH kereses XY fajlra.

#1444 Felhasználó inaktív   pantagruel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 18:53

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 17:38

Sziasztok!

Pár oldalt visszaolvastam, de nem követem a topicot rendszeresen.

Sajnálom, hogy mindnyájan úgy látjátok, hogy a többszálasok a királyok, de azt kell hogy mondjam: nincs igazatok. Nagyon nincs. A Strongot, rmdc-t, meg a többi többszálast nem véletlenül tiltják külföldön, meg a nagyobb magyar hubok némelyikén is. A probléma az, hogy mivel szegmensekként tölti a fileokat, rengeteg slotot lefoglaltok mások elől. Gondolom Ti is vártatok már napokat slotra, nem? Na, ez pont a többszálasok bűne. Én több mint 3 éve használok DC-t gyakorlatilag napi rendszerességgel és ha hiszitek, ha nem, a magyar hubok haldoklanak. Remekül követhető a userszám csökkenése a legnagyobb (Mátrix, Independence, Koli) magyar hubokon, ami nem is csoda, hiszen az emberek nem szeretnek várni, még akkor sem, ha valami ingyen van. Ha pedig nincs slot, akkor kénytelenek. Nekem nem egy olyan barátom/ismerősöm van, aki 100+ gigás megosztása ellenére sem lép már fel a DC-re, mert elege van ebből. Ezek az emberek mostmár kizárólag torrenteznek. Be kell hogy lássuk, ha a helyzet nem változik rövid időn belül, az egész nagy magyar DC társadalom hubostól mindenestől az enyészeté lesz. Akkor már késő lesz sírni, mehetünk külföldre, ahol ugyebár meg elég kevés a magyar szinkronos dvd rip. Az a helyzet, hogy a hanyatlás elkezdődött, ha tetszik, ha nem. Aki eleddig nem vette volna észre, az majd figyelje.

Kérlek benneteket kapjatok észbe és aki régen DC-zik gondolkodjon el azon, hogy mennyien voltak tavaly, tavalyelőtt nyáron a Mátrixon például, mennyi volt az összmegosztás és hogy mennyi most. A különbség zavarbaejtő.

PS.: Én természetesen senkit nem tudok megtéríteni, de legalább gondolkodjatok el a leírtakon.

A Mátrix-on most ~6000-en vannak, ~300TB megosztással, mi a baj?
Egyébként meg az első ludditától a jogvédő maffiákig soha, sehol nem vezetett eredményre az, hogy tiltakozik valaki egy technológia ellen. Más megoldást kell keresni.

#1445 Felhasználó inaktív   pantagruel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:01

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 17:49

Erdekes, nekem jol keres 5 percenkent.

Pont most neztem a statuszsort, azt irja, hogy befejezodott a TTH kereses XY fajlra.

Szívás. Átnéztem a tűzfalat, az tutira jó, átállítottam 5 percre, várok egy kicsit hátha..
Ha meg végleg nem megy, akkor váltok valami egyszálú kliensre;)

#1446 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:26

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 19:45

Meg mindig nem ertem, miert jobb 1 slotot 100 oran at foglalni, mint 10-et 10 oran at.

[szerk:]Most nezem, 4 fajlot toltok osszesen 4 szalon, mikozben tolem 6-an huznak. Szornyu...

Rém egyszerű ez a dolog: ha 1 slotot foglalsz BÁRMENNYI ideig, még mindig marad másik 9 alternatíva ahhoz képest, hogy 10 slotot is foglalhatsz a többszálassal egyszerre.
Papesz

#1447 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:27

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 19:47

Na, ne sarkitsunk.

Ez nagyreszt annak is koszonheto, hogy kulfoldon elegge raszalltak a DC-re a hatosagok, meg ugye volt itthon is a Matrix lefoglalas, stb.

Sokan felnek, nem mernek fellepni a DC-re.

Az a helyzet, hogy aki régen DC-zik, az PONTOSAN tudja, hogy a mezei userek nem érdeklik sem az ASVA-t, sem a BSA-t, de még az FBI-t sem.

A probléma máshol keresendő, hidd el.
Papesz

#1448 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:29

Idézet: pantagruel - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 19:53

A Mátrix-on most ~6000-en vannak, ~300TB megosztással, mi a baj?
Egyébként meg az első ludditától a jogvédő maffiákig soha, sehol nem vezetett eredményre az, hogy tiltakozik valaki egy technológia ellen. Más megoldást kell keresni.

A Mátrixon például tavaly nyáron napokig 400 TB volt az összmegosztás.

Én nem tiltakoztam a technológia ellen, természetesen mindenki azt használ, amit akar, de ahogy fentebb is írtam befelé megyünk az alagútba. Én ezt nem szívesen látom. Te igen?
Papesz

#1449 Felhasználó inaktív   pantagruel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:32

Idézet: pantagruel - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 18:01

Szívás. Átnéztem a tűzfalat, az tutira jó, átállítottam 5 percre, várok egy kicsit hátha..
Ha meg végleg nem megy, akkor váltok valami egyszálú kliensre;)

Működik! Kivettem, visszatettem a pipát, átállítottam 5 percre és láss csodát megy. Ki érti ezt..
Kösz a segítséget!

#1450 Felhasználó inaktív   pantagruel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:41

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 18:29

A Mátrixon például tavaly nyáron napokig 400 TB volt az összmegosztás.

Én nem tiltakoztam a technológia ellen, természetesen mindenki azt használ, amit akar, de ahogy fentebb is írtam befelé megyünk az alagútba. Én ezt nem szívesen látom. Te igen?

A sima dc-ben is be lehet állítani, hogy mondjuk 50 legyen a "Maximum simultaneous downloads".

#1451 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 27. 20:21

Hello, azt hallottam hogy czdc++-al lehet több embertől tölteni ugyanazt a filet, ezért felraktam a bcdc helyett, valaki megtudná mondani hogy hogy lehet ezt megoldani??

Előre is köszönöm.

#1452 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 21:50

Idézet: pantagruel - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 20:41

A sima dc-ben is be lehet állítani, hogy mondjuk 50 legyen a "Maximum simultaneous downloads".

Persze, csak nem érdemes, mert elviszi a sávszélt. Ugye belátod, hogy hülyeséget írtál?  ;)

Ergo: egyszálassal megközelítőleg sem foglalsz annyi slotot, mint többszálassal.
Papesz

#1453 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 23:05

Idézet: socket478 - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 21:21

Hello, azt hallottam hogy czdc++-al lehet több embertől tölteni ugyanazt a filet, ezért felraktam a bcdc helyett, valaki megtudná mondani hogy hogy lehet ezt megoldani??

Előre is köszönöm.

Rosszul hallottad. Használj StrongDC-t, ha többszálat akarsz.

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 22:50

Persze, csak nem érdemes, mert elviszi a sávszélt. Ugye belátod, hogy hülyeséget írtál?  ;)

Ergo: egyszálassal megközelítőleg sem foglalsz annyi slotot, mint többszálassal.

Egy kis olvasnivaló: http://republika.pl/...ect_connect.pdf
Az egész cikk érdekes, és nagy igazságok vannak benne, de neked különösen az 5. oldal aljától tudom ajánlani.

#1454 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 23:15

Oksa kössz utánasasolok a strong dc nek kössz.

#1455 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 23:34

Idézet: BigDil - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 0:05

Egy kis olvasnivaló: http://republika.pl/...ect_connect.pdf
Az egész cikk érdekes, és nagy igazságok vannak benne, de neked különösen az 5. oldal aljától tudom ajánlani.

Köszönöm, elolvastam, tanulságos volt. Teljesen nyilvánvaló, hogy ezt egy olyan ember írta (méregből), akit az OPok többször banoltak. Így próbálja bizonyítani a saját igazát. Jól ír, hihető, de a dolog mögött matematika áll, amivel mint tudjuk, mindent lehet bizonyítani, de annak az ellenkezőjét is.

Egy pár dolgot ragadnék ki:

"Let me remind you for the second time that we talk about perfect routing situation here. But it is only in our dreams."

Ugye nem kell emlékeztetnem senkit, hogy Magyarországon élünk? Gondolom a netviszonyokat (főként a feltöltést) sem kell bemutatni.

"...3,62 hours to download the damned 700MB file (if the number of free slots will remain the same in that time, if it drops your speed would drop slightly as well, if it goes higher then you download even faster)."

Ismét magyar netviszonyok: vajon melyik az esélyesebb?  ;)

"Client emulation. Well, it is a kind of cheating..."

Na igen. Ha egyszer valamit kimond a HUB szabályzata, akkor attól miért is térünk el? Mert jobb nekünk? Nekem sem tetszik, hogy egyre drágább a benzin, mégsem emulálom a pénztárcámat pisztolynak látszó tárgyá, hogy ne kelljen kifizetnem a tankolást.

Csak azt tudom leszűrni, hogy a magyar ember kizárólag magára gondol és teljesen mindegy neki, hogy vannak-e szabályok, vagy nincsenek. Pedig mindannyiunk érdeke lenne, hogy a magyar HUBok is gyorsak és "no slot-mentesek" legyenek.

Viszont ahogy látom, inkább engem is meg próbáltok győzni, hogy ami másnak rossz, az nekem tök jó.
Papesz

#1456 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 00:29

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 0:34

Csak azt tudom leszűrni, hogy a magyar ember kizárólag magára gondol és teljesen mindegy neki, hogy vannak-e szabályok, vagy nincsenek. Pedig mindannyiunk érdeke lenne, hogy a magyar HUBok is gyorsak és "no slot-mentesek" legyenek.

Ehhez elso korben a Netlimitereseket, meg a slotblockereket, tagfakereket kene tarkonloni, nem a tobbszalas klienseket.

No meg ugye a "csak nehogy toltsenek tolem, mert fogy a korlatom" cimen disconnectelgeto Chello usereket.

Nalam nincs netlimiter, nem korlatozok, nem szoktam disconnectelni, hagyom hogy toltsek a napi betevo sci-fijuket, amennyi nekik jolesik.

De cserebe elvarom, hogy ne b@szogassanak a szentfazekak mindenfele hulye szabalyzattal, meg hogy az en kliensem csal, vet a kozjo ellen, stb.
(2M/224K-s ADSL letemre 123GB-t toltottek tolem, miota multkor ujra kellett telepitenem a StrongDC-t.)

#1457 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 07:53

Nah én úgy látom, hogy pár fejben zavar van a DC-vel kapcsolatban.

Mindenki azt magyarázza csak, hogy miként lehet ezt vagy azt megoldani. Vegyétek észre, hogy itt nem valamilyen szolgáltató ellen trükköztök, hanem egymás ellen. Van aki azt mondja nekem, milyen jó a torrent, a DC pedig szar mert ő gyorsabban szedi le a kafa filmjeit. Én meg azt mondom, hogy ne keverjük össze azt aki  csak filmet+játékot szed le azzal, akinek a DC néha a munkában is segítség. Hol találod pl. a torrenten dokumentációk tömegét? Ha te nem vagy hajlandó betartani a szabályokat, akkor lehet páran megunják a dolgot, és pl a LAN-osok csinálnak maguknak külön HUb-ot, és akkor nézegethetitek magatokat a korlátos csellóval, meg a többszálú klienseitekkel...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1458 Felhasználó inaktív   pantagruel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 09:46

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 20:50

Nem ertem, mi  a kulonbseg a kozott hogy ugyanazt a file-t toltom 10 szalon vagy 10 file-t toltok file-onkent egy szalon. A cel az, hogy a savszelessegem teljesen ki legyen hasznalva, szoval csak vigye el mindet mindket eset.
Nem inkabb azert nincs eleg szabad slot, mert mindenkinel tobb a download slot mint az upload, klienstol fuggetlenul? Amikor meg nem voltak (mukodo) tobbszalu kliensek akkor is varni kellett a slotra.
(bocs, de most nincs ekezet)

#1459 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 10:32

Probáltam eleinte a bcdc++. Sima egyszálú kliens. Semmire nem volt jó, lassú volt a letöltés, sokat kellett várni slot-ra, valamint bontások is előfordultak. Meguntam letöröltem a francba, itt körül jött be a torrent ami megmentett. :) Ezután nem sokkal hallottam itt a hwsw-n a többszálú kliensről az rmDC++-ról. Kész álom volt volt az egyszálúhoz képest. Éjszakák alatt szedtem le friends évadokat. Nem sokkal foglalok le több slotot valamint hamarabb felszabadulnak, persze azért sokkal "károsabb", mint az egyszálú, de szerintem mégis abba keresendő a sok várakozás a slotra, hogy nagyon alacsony a feltöltési sebesség.  :reklamacio:  :omg: Ezért kevés a slot is, ugyanis mi értelme 12kb feltöltéssel pl. 12 slotot adni, ha nagyobb lenne a feltöltési sebesség több lenne a slot és akkor nem lenne semmi se a többszálú kliensekből se. Ez jó hosszú lett, pedig csak párszót akartam írni. :D  Ez az én véleményem lehet dobálni a köveket.  :)

Szerkesztette: sadam 2005. 07. 28. 10:33 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#1460 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 11:09

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 8:53

Nah én úgy látom, hogy pár fejben zavar van a DC-vel kapcsolatban.

Mindenki azt magyarázza csak, hogy miként lehet ezt vagy azt megoldani. Vegyétek észre, hogy itt nem valamilyen szolgáltató ellen trükköztök, hanem egymás ellen. Van aki azt mondja nekem, milyen jó a torrent, a DC pedig szar mert ő gyorsabban szedi le a kafa filmjeit. Én meg azt mondom, hogy ne keverjük össze azt aki  csak filmet+játékot szed le azzal, akinek a DC néha a munkában is segítség. Hol találod pl. a torrenten dokumentációk tömegét? Ha te nem vagy hajlandó betartani a szabályokat, akkor lehet páran megunják a dolgot, és pl a LAN-osok csinálnak maguknak külön HUb-ot, és akkor nézegethetitek magatokat a korlátos csellóval, meg a többszálú klienseitekkel...

Pontosan ugyanezt írtam fentebb.

Jó azt látni, hogy azért csak van valaki, aki érti ezt az egészet. Csak sajnos kevesen vagyunk.
Papesz

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.