Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:47
úgy rémlik én is állami kórházas szülésre hallottam ezt az összeget... amit oda kell adni ennek-annak itt-ott zsebbe... nah ehhez a módihoz nagyon nem fűlik a fogam.
a rendszeres támogatásra gondolok, tgyás, gyed, gyes ilyesmi (csak nemtom melyik melyik :Đ). a szülés után annyi jár még mintha betegállományban lenne az ember lánya... de gondolom ezt nem azonnal folyósítját, hanem írtátok hogy csomó papírmunka van vele így az átfutási idő is hosszabb lehet. erre gondoltam
ez attól függ sztem hogy a kieső jövedelemre mennyire támaszkodott korábban a pár, és hogy enélkül tudják-e a meglévő terheket is fizetni (lakáshitel, rezsi hasonlók).

a többiből lehet lefaragni, de ezekből nehezen.
Hát semmi se muszáj, dokinak azért megy a lóvé mindenhol, Pesten gondolom több, vidéken kevesebb, mert a jövedelem is kevesebb.
Szülésznőt is lehet "fogadni" bár ez változó, akkor annak is, de mi ilyesmivel nem foglalkoztunk. Főleg azok után hogy egy tájékoztatón a szülésznők vezetője már a "parájukról" beszélt, hogy a dokik nem szeretik, ha a szülésznők "lenyúlják" a pénzüket. Elég hányadék egy helyzet. Tehát valamelyik doki nem engedi hogy választott szülésznő legyen. Takarítónőt esetleg nem kell választani?
Először van táppénz, mert gondolom nem a 9. hónapig dolgozik az ember.

Aztán TGYÁS 168 napig, aztán GYED 2 éves korig, aztán GYES, bár ez már minimális összeg, de ha az embernek nincs munkája....
Van papírmunka valóban, nekünk nem volt gond a folyósítással. Táppénzt 2 hetente utalták, többit meg hó 8-ig mindig.
Jó, van olyan ismerősöm, pár, akik nem keresnek rosszul (de nem is milliókat!), de minden pénzüket elb.ák, utaznak évente négyszer mindenhova, kétszer nyaralnak külföldön, télen olaszba síelnek, kéthetente éttermi vacsora, hétvégi bulival, háromhavonta új Nike cipő, hetente más városba elmennek körbenézni kocsival, stb.
Na most az ilyennek naná hogy könnyebb azt mondani, hogy áá, drága a gyerek.
Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 09:56 -kor