HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#381 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:52

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:38

gyógyszertárból mindent el tudsz számolni?  :eek: nekem volt korábban és egy csomó mindent nem fizettek ki. pl. vitaminokat :omg: ezt a pelus dolgot sem értem... megveszed a pelenkát DM-ben mondjuk és elfogadják az EP kártyát? :think:

Gyógyszereket, popsikenőcsöt és fürdetőkrémet szoktam venni, ezeket eddig mind kifizette az AXA. Csak lehúzták az EP kártyát és egy plusz aláírás a számlára. A többi a gyógyszertár intézi.
A pelusvétel meg úgy müxik, hogy a DM-ben (Tescoban) kérek számlát a nevemre és odaíratom még a tagkódot is a név mellé. Ezt így elfogadják (beviszem az AXA-hoz). (Más elszámolható termék esetén is így kell, de a biztosítód honlapján biztos fent van, hogy hogyan és mit lehet elszámolni. Pl. a 4D UH-t is kifizették nekünk.)

#382 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 09:54

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:47

úgy rémlik én is állami kórházas szülésre hallottam ezt az összeget... amit oda kell adni ennek-annak itt-ott zsebbe... nah ehhez a módihoz nagyon nem fűlik a fogam.

a rendszeres támogatásra gondolok, tgyás, gyed, gyes ilyesmi (csak nemtom melyik melyik :Đ). a szülés után annyi jár még mintha betegállományban lenne az ember lánya... de gondolom ezt nem azonnal folyósítját, hanem írtátok hogy csomó papírmunka van vele így az átfutási idő is hosszabb lehet. erre gondoltam :)

ez attól függ sztem hogy a kieső jövedelemre mennyire támaszkodott korábban a pár, és hogy enélkül tudják-e a meglévő terheket is fizetni (lakáshitel, rezsi hasonlók). :) a többiből lehet lefaragni, de ezekből nehezen.

Hát semmi se muszáj, dokinak azért megy a lóvé mindenhol, Pesten gondolom több, vidéken kevesebb, mert a jövedelem is kevesebb.
Szülésznőt is lehet "fogadni" bár ez változó, akkor annak is, de mi ilyesmivel nem foglalkoztunk. Főleg azok után hogy egy tájékoztatón a szülésznők vezetője már a "parájukról" beszélt, hogy a dokik nem szeretik, ha a szülésznők "lenyúlják" a pénzüket. Elég hányadék egy helyzet.  Tehát valamelyik doki nem engedi hogy választott szülésznő legyen. Takarítónőt esetleg nem kell választani? :D

Először van táppénz, mert gondolom nem a 9. hónapig dolgozik az ember. :) Aztán TGYÁS 168 napig, aztán GYED 2 éves korig, aztán GYES, bár ez már minimális összeg, de ha az embernek nincs munkája....

Van papírmunka valóban, nekünk nem volt gond a folyósítással. Táppénzt 2 hetente utalták, többit meg hó 8-ig mindig.

Jó, van olyan ismerősöm, pár, akik nem keresnek rosszul (de nem is milliókat!), de minden pénzüket elb.ák, utaznak évente  négyszer mindenhova, kétszer nyaralnak külföldön, télen olaszba síelnek, kéthetente éttermi vacsora, hétvégi bulival, háromhavonta új Nike cipő, hetente más városba elmennek körbenézni kocsival, stb.

Na most az ilyennek naná hogy könnyebb azt mondani, hogy áá, drága a gyerek.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 09:56 -kor

#383 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 10:16

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:54

Hát semmi se muszáj, dokinak azért megy a lóvé mindenhol, Pesten gondolom több, vidéken kevesebb, mert a jövedelem is kevesebb.
Szülésznőt is lehet "fogadni" bár ez változó, akkor annak is, de mi ilyesmivel nem foglalkoztunk. Főleg azok után hogy egy tájékoztatón a szülésznők vezetője már a "parájukról" beszélt, hogy a dokik nem szeretik, ha a szülésznők "lenyúlják" a pénzüket. Elég hányadék egy helyzet.  Tehát valamelyik doki nem engedi hogy választott szülésznő legyen. Takarítónőt esetleg nem kell választani? :D

Először van táppénz, mert gondolom nem a 9. hónapig dolgozik az ember. :) Aztán TGYÁS 168 napig, aztán GYED 2 éves korig, aztán GYES, bár ez már minimális összeg, de ha az embernek nincs munkája....

Van papírmunka valóban, nekünk nem volt gond a folyósítással. Táppénzt 2 hetente utalták, többit meg hó 8-ig mindig.

Jó, van olyan ismerősöm, pár, akik nem keresnek rosszul (de nem is milliókat!), de minden pénzüket elb.ák, utaznak évente  négyszer mindenhova, kétszer nyaralnak külföldön, télen olaszba síelnek, kéthetente éttermi vacsora, hétvégi bulival, háromhavonta új Nike cipő, hetente más városba elmennek körbenézni kocsival, stb.

Na most az ilyennek naná hogy könnyebb azt mondani, hogy áá, drága a gyerek.

Mig fogadtunk szülésznőt. Megérte. Gyakorlatilag vele született meg a fiunk, a doki kb. csak az utána való ellátást végezte. Bár a választott szülésznő és a doki összeszokott páros volt :)
Elvielg a TGYÁS-t (ami a szülési szabadság) úgy kellene igényelni, hogy a szülés elé essen kb. 4 hét belőle. De szerintem a kismamák 90%-a a szülés napjáig táppénzen van.
Nekünk táppénzt jóval később utaltak, kb. 3 hónapra (és akkor egyben az egy a két hetit, mert egy hónapot volt táppénzen a feleségem. Annak felét a munkáltató fizette, az meg is jött rendesen a fizetésidőkor. Az államtól érkező táppénz késett sokat.)
Családi pótlék jön rendesen (tegnap meg is érkezett), TGYÁS-sal volt egy kis kavarásunk (írtam már itt róla), de végül az is megérkezett. GYED meg elintézés alatt (a javított papírt visszaküldtük, most várunk).

#384 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 10:45

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 10:16

Mig fogadtunk szülésznőt. Megérte. Gyakorlatilag vele született meg a fiunk, a doki kb. csak az utána való ellátást végezte. Bár a választott szülésznő és a doki összeszokott páros volt :)
Elvielg a TGYÁS-t (ami a szülési szabadság) úgy kellene igényelni, hogy a szülés elé essen kb. 4 hét belőle. De szerintem a kismamák 90%-a a szülés napjáig táppénzen van.
Nekünk táppénzt jóval később utaltak, kb. 3 hónapra (és akkor egyben az egy a két hetit, mert egy hónapot volt táppénzen a feleségem. Annak felét a munkáltató fizette, az meg is jött rendesen a fizetésidőkor. Az államtól érkező táppénz késett sokat.)
Családi pótlék jön rendesen (tegnap meg is érkezett), TGYÁS-sal volt egy kis kavarásunk (írtam már itt róla), de végül az is megérkezett. GYED meg elintézés alatt (a javított papírt visszaküldtük, most várunk).

Igen, ezért fontos hogy jó párost alkossanak. Nekem nem volt szimpatikus az a tájékoztató, mikor ott voltak a szülésznők, akkor döntöttük el, nem fogadunk most.

Nekünk is táppénz volt a születés napjáig, meg nem is volt "tervben" a szülés, előbb jött 3 héttel.

Ja, az államkincstár féle CSP rettentően fixen jön, hó 2-ig mindig. A TGYÁS (és majd a GYED is) nagyon hivatalosan 15-éig kell megérkeznie, de eddig mindig 8-a körül szokott jönni.

Sajnos az OEP, Megyei Egészségpénztárok (MEP)-nél mindig vannak kisebb átszervezések, talán emiatt is vannak a gondok.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 10:45 -kor

#385 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 11:39

Na, ezek jó hírek, megmondom anyagi téren rosszabbra számítottam... ;)

Mondjuk ruha terén vannak jó kilátások, mert nem vagyunk annyira finnyásak, hogy új ruha kell, és a tesómnak van két lánya, a nejem tesójának pedig két fia, szóval bármilyen nemű csemete lesz, lesz honnan ruhát kapni! :)

Most a cafeteria miatt kérdeztem, mert lehetne befizetni nekem is meg asszonynak is EÜ pénztárra, és akkor az havi 2x0,3*minimálbér lenne, ez asszem olyan 40 rugó havonta, ebből 1-2 év alatt csak összejön annyi, amiből kijönnek az ilyenre vehető tételek... (sógornőmék még a doki zsebpénzéről is kértek számlát és fizette az EÜ pénztár...)

Na, akkor számolunk, osztunk-szorzunk tovább! :)

Köszi minden segítséget! :respect:

#386 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 11:42

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 11:39

Na, ezek jó hírek, megmondom anyagi téren rosszabbra számítottam... ;)

Mondjuk ruha terén vannak jó kilátások, mert nem vagyunk annyira finnyásak, hogy új ruha kell, és a tesómnak van két lánya, a nejem tesójának pedig két fia, szóval bármilyen nemű csemete lesz, lesz honnan ruhát kapni! :)

Most a cafeteria miatt kérdeztem, mert lehetne befizetni nekem is meg asszonynak is EÜ pénztárra, és akkor az havi 2x0,3*minimálbér lenne, ez asszem olyan 40 rugó havonta, ebből 1-2 év alatt csak összejön annyi, amiből kijönnek az ilyenre vehető tételek... (sógornőmék még a doki zsebpénzéről is kértek számlát és fizette az EÜ pénztár...)

Na, akkor számolunk, osztunk-szorzunk tovább! :)

Köszi minden segítséget! :respect:

Nekünk pl. a ruhatárunk kb. 50%-a használt ruhákból áll jelenleg. :) Sőt a 100%-a, hisz már mindegyiket használtuk. :D

40 rugó havonta*2 1-2 évig? :D Jól vagy? :D Az 2 milla.

#387 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 12:02

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 9:47

úgy rémlik én is állami kórházas szülésre hallottam ezt az összeget... amit oda kell adni ennek-annak itt-ott zsebbe... nah ehhez a módihoz nagyon nem fűlik a fogam.

Mi egy fillért sem jattoltunk senkinek a kórházban. Nem éreztük / nem éreztette senki szükségét.
Ugynakkor jól csinálta a dolgát mindenki, szóval panaszom nem lehet a szülészetre (soproni erzsébet kórház).

#388 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 17:16

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 11:42

Nekünk pl. a ruhatárunk kb. 50%-a használt ruhákból áll jelenleg. :) Sőt a 100%-a, hisz már mindegyiket használtuk. :D
[...]

Nekünk is hasonlóan. Azért nem könnyű -pláne az elején- tönkretenni 1-1 ruhát. Lehet, hogy foltos lesz kicsit, de az nem számít. Volt olyan, hogy egy méretet majd egy hét alatt kinőttünk.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#389 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 17:31

Három hónaposan.
Kép
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#390 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 17:44

Pelus: Most babylove-ot használunk. Meglepően jó. A Tesco-s az szörnyű. Vagy nem ugyanazt vesszük mint akik dícsérik vagy nem tudom. Egész nylon az egész, a gyerek popsija teljesen kipirosodik tőle, ha sokáig van benne. Ha tudom, hogy kis idő után leveszem (pl. fürcsi előtti kaki után) akkor mehet, mert meglehetősen olcsó. Vagy ebből is van Tesco Value?  :think:
1-2 méretben még prbólkoztunk több márkával, én a Huggies-t szerettem legjobban. Az ára miatt nem vásároltuk túl sokáig.

Költségek:
A rezsi jóval több, egész nap fűteni kell -jobban is mint kettőnknek-, világítás, több ruha mosás. Eléggé észrevehető volt.
Gyerekjáték, ruha: a legtöbbet kölcsönbe vagy már újabb gyerekre nem vállalkozó rokontól örökbe. Egyelőre még nem számottevő költség.
Gyerekkaja: mostmár 16 hónaposan elég sokmindent kell venni, hogy mindig legyen a gyerkőcnak is. Elég sok gyümölcsöt belediktálunk, ilyen magok olyan joghurt, esetenként bébiétel (200ft/db) amiből 2 simán bevág a gyerek. Szóval itt elég jól el lehet menni..
Fürdető állvány, kád, ágy, játszószőnyeg, pelusozó kutyafüle: na itt a határ a csillagos ég. 1-2 babakocsinak olyan ára van, hogy kapok érte egy veterán verdát is. (tudom nem kell megvenni. :))

Akkor még nem számoltam, ha köhög, ha fáj a foga, ha lázas stb. akkor a gyógyszer is lehet elég zsebbenyúlos.

Ez így elég sok pénzt elvisz, de mikor hazamegyek és elémtotyog: "apa, apa" és húz játszani, na az PRICELESS!  :D
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#391 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 17:46

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 17:31

Három hónaposan.

Nagyon aranyos. :)

#392 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 18:43

Idézet: Picur - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 17:44

Ez így elég sok pénzt elvisz, de mikor hazamegyek és elémtotyog: "apa, apa" és húz játszani, na az PRICELESS!  :D

héééé, ez egy MC reklám?  :Đ
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#393 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 19:25

Idézet: Picur - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 17:44

Pelus: Most babylove-ot használunk. Meglepően jó. A Tesco-s az szörnyű. Vagy nem ugyanazt vesszük mint akik dícsérik vagy nem tudom. Egész nylon az egész, a gyerek popsija teljesen kipirosodik tőle, ha sokáig van benne. Ha tudom, hogy kis idő után leveszem (pl. fürcsi előtti kaki után) akkor mehet, mert meglehetősen olcsó. Vagy ebből is van Tesco Value?  :think:

Igen van, Tesco Value és Tesco Színes is. Amúgy mind a kettőt ugyanaz a Cseh cég gyártja. :D Value-t sose vettünk. Pirosodást egyelőre nem vettünk észre (csak napközben van használva).

Ami jó krém, ilyen pirosságokra: Sudocrem.

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 19:25 -kor

#394 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 20:59

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 19:25

Igen van, Tesco Value és Tesco Színes is. Amúgy mind a kettőt ugyanaz a Cseh cég gyártja. :D Value-t sose vettünk. Pirosodást egyelőre nem vettünk észre (csak napközben van használva).

Mi a Gabi féle popsikrémet és fürdetőt használjuk, nincs semmi gond így.
Néha mikor kiütés jött ki, akkor esetleg bepanthen.

#395 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 21:05

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 18:43

héééé, ez egy MC reklám?  :Đ

Aham, platina!  :Đ

#396 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 21:09

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 19:25

Van sudocrem és bepanthen is. Viszont, ha hozzászámold az árát az olcsóbb pelushoz, akkor kijön a drágább.
Mint írtam ésszel, rövid ideig mi is feltesszük, de éjszakára 2x próbltuk, soha többet! Persze lehet, hogy csk a gyerek popsija ultraérzékeny...

Gabi krémet nem is használtunk még. Most valami gyógyszertári készített kence van mindenapi használatra, vagy 0,5 kilós kilós kiszerelésben.  :)

#397 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 21:20

Idézet: Picur - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 21:09

Van sudocrem és bepanthen is. Viszont, ha hozzászámold az árát az olcsóbb pelushoz, akkor kijön a drágább.
Mint írtam ésszel, rövid ideig mi is feltesszük, de éjszakára 2x próbltuk, soha többet! Persze lehet, hogy csk a gyerek popsija ultraérzékeny...

Gabi krémet nem is használtunk még. Most valami gyógyszertári készített kence van mindenapi használatra, vagy 0,5 kilós kilós kiszerelésben.  :)

Ja, aha, éjszakára sose próbáltuk, akkor nem is fogjuk. :)

Néha elég kegyetlen pofikat tud vágni. :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 04. 21:21 -kor

#398 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 21:25

Haha, ez tényleg nem kispályás kép.  :D

szerk: Mi a póló felirata? I dream about..? girls? titties? vodka?  :Đ

Szerkesztette: Picur 2009. 02. 04. 21:50 -kor

#399 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 22:38

irgyellek benneteket, olyan édes babáitok vannak...!

#400 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 07:51

Idézet: Picur - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 21:25

Haha, ez tényleg nem kispályás kép.  :D

szerk: Mi a póló felirata? I dream about..? girls? titties? vodka?  :Đ

:)
Neeem. :D

I dream about football ..... all night long. - na ez utóbbi nem jön be. :(  :Đ

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 05. 07:51 -kor