HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:00

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:55

Elsőre azt mondták, hogy anyagbeszerzéssel együtt megvan egy nap alatt (ha nem szakad bele a csavar stb.), a másodikra meg azt, hogy várhatóan szelepemelők, 2-3 nap autó nélkül. :think: Utóbbira van valakinek lövése, hogy mibe fájhat?

Hidraulikus szelepemelő:

1796 cm3 vagy 1840 cm3?

Végülis ár miatt mindegy. Nem olcsó. 16 darab kell és 5 rugó /db minimum....de lehet 7 ezer is (Ajusa, FEBI). Plusz szerelés. Meg ami még "közben kiderül".

Próbálj más olajat használni.

Ha brazil verzió lenne, abba csak 8 kéne (volt 8 szelepes 1.8-as is) :D

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 15:04 -kor

#522 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:02

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:55

Jahh, beballagtam az Americar-hoz (közel van, segítőkészek; van valakinek infoja róluk?), ajánlatért futóműjavításra (nyikorog a jobb első, amikor tekerem a kormányt + kátyún, valszeg' gömbfej) és arra, hogy hidegen 1300-2100 között kelepel a motor. Elsőre azt mondták, hogy anyagbeszerzéssel együtt megvan egy nap alatt (ha nem szakad bele a csavar stb.), a másodikra meg azt, hogy várhatóan szelepemelők, 2-3 nap autó nélkül. :think: Utóbbira van valakinek lövése, hogy mibe fájhat?

Ha hidrotőkés, és cserés a sor, attól függ mennyi van benne, de benne lehet egy százasban simán az anyag. Ha csak hidegen csattognak, akkor viszont valszeg inkább az olajnyomás nem okés, olajpumpát kéne csekkolni, vagy pedig az olaj fáradt benne, esetleg, nem megfelelő viszkozitású. Alapból nem kéne hagyni őket tőkesort cserélni, szerintem, de a te pénzed.

#523 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Leon 1.8T
Ez fincsi volna... csak kar, hogy ez is mar sokszor megkerulte a foldet, meg tul eros. Nomeg kitudja, hogy egy tunnyingolt autot mennyire kimeltek.

Almera
Ez viszont hatarozottan szimpatikus.

Szerkesztette: Boba 2008. 09. 16. 15:04 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#524 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

5 rugó BMW-hez volt és kellett 24 :eek:

#525 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:04

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:51

Mert ugyanúgy, ahogy a drága nem feltétlen jó, az olcsó(bb) sem feltétlen szar. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy a drágább nagyobb valószínűséggel jó, mint amilyen valószínűséggel az olcsóbb szar. Vagy mi... :D

És? Mondtam azt, hogy a drága jó? Azt mondtam, az olcsó az szar. Azért olcsó. Mert szar. Az, amiről te beszélsz, főleg használtautó-vonalon, az a mázlifaktor. Nekem pl mákom volt, olcsó is volt, és a célra tökéletesen megfelelő, külföldről berángatott, stb. Másoknak ez nem annyira szokott mák lenni.

#526 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:10

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:55

Wow, de durva! Küldesz róla fotót? Megérinthetem? :Đ

Drummasternek írtam...

Idézet

Vótszerencsém 50-60 újautóban ülni tavaly-tavalyelőtt és ahol mindezt megtehettem oda egy 147essel jártam, meg vissza. Napi 3 óra egy alfában. Soha többet, bottal sem ;)

Azta... Te tolattál le a trélerről a szalon előtt? :omg: De ha ilyen fulltájékozott vagy, akkor mit nyikorogsz itt oldalakon keresztül, hogy jájjmilyenautót? Válassz egyet az 50-60 közül.

Idézet

És hogy ne szemellenzőzz le az 50-60 újautó között volt brera meg 169 is. Véleményem tartom.

Aha, a 169-nek tavaly-tavalyelőtt max. a gyurmamodelljében ülhettél, ui. jelenleg nem gyártanak ilyen autót. :think: Brerám nekem is van mecsiben, apukám meg láttott már ferárit is.

Azért ezzel a kioktató, cinikus hozzászólásoddal igen komolyan pofára estél, valljuk be...

:lol:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#527 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:10

Idézet: Boba - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:02

Leon 1.8T
Ez fincsi volna... csak kar, hogy ez is mar sokszor megkerulte a foldet, meg tul eros. Nomeg kitudja, hogy egy tunnyingolt autot mennyire kimeltek.

Almera
Ez viszont hatarozottan szimpatikus.

Európa egyik legkonzervatívabb autója hogy jön egy Turbós Leonhoz? :)  :confused:

Ez az az Almera meg Rönyó szal vigyázz, ráadásul elmúlt 3 éves, valószínűleg csak a festék tartja.  :Đ poéntalan: nem Rönó benne semmi.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 15:12 -kor

#528 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:11

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:02

Ha hidrotőkés, és cserés a sor, attól függ mennyi van benne, de benne lehet egy százasban simán az anyag. Ha csak hidegen csattognak, akkor viszont valszeg inkább az olajnyomás nem okés, olajpumpát kéne csekkolni, vagy pedig az olaj fáradt benne, esetleg, nem megfelelő viszkozitású. Alapból nem kéne hagyni őket tőkesort cserélni, szerintem, de a te pénzed.

120e van benne, 100-zal vettem, addig cserélték benne rendszeresen (60-ig márkaszervízben, Svájcban); 100-nál Ford 5W30-at kapott, most Castrol Magnatec 5W40-et...

@Kory: 1796ccm és ja, volt belőle 8-as is. Hümm, ez minimum 80-100e anyag + munkadíj. 120e km-nél. Finom.

#529 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:13

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:10

Európa egyik legkonzervatívabb autója hogy jön egy Turbós Leonhoz? :)  :confused:

Ez az az Almera meg Rönyó szal vigyázz, ráadásul elmúlt 3 éves, valószínűleg csak a festék tartja.  :Đ poéntalan: nem Rönó benne semmi.

Nekem speciel tetszik mindkettő, leszámítva, hogy van még keret + picit sok van bennük. De elkezdek nézegetni frissebb leonokat. Aztán majd jön LML és megmondja a frankót :cool:

#530 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:11

120e van benne, 100-zal vettem, addig cserélték benne rendszeresen (60-ig márkaszervízben, Svájcban); 100-nál Ford 5W30-at kapott, most Castrol Magnatec 5W40-et...

@Kory: 1796ccm és ja, volt belőle 8-as is. Hümm, ez minimum 80-100e anyag + munkadíj. 120e km-nél. Finom.

Végülis a cm3 mindegy ár szempontjából szinte (műszakilag viszont nem, több kódon is fut bele hidrotőke és '95-nél is volt váltás)

A katalógus azt írja, a 8 szelepes az valami Brazil. De mindegy is, próbálj olajat cserélni (sajnos megint).

10W-40-et tegyél bele, 15 ezrenként. Castrol Performance A1 vagy OMV Bixxol Extra.

#531 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:16

Idézet

Drummasternek írtam...

Privit írtál neki? Vagy miért nem csatlakozhatok be a társalgásba? :)

Idézet

Azta... Te tolattál le a trélerről a szalon előtt? :omg: De ha ilyen fulltájékozott vagy, akkor mit nyikorogsz itt oldalakon keresztül, hogy jájjmilyenautót? Válassz egyet az 50-60 közül.

Valami problémád van azzal, hogy megbecsülöm mások tudását és kikérem mások véleményét, mielőtt teszek valamit? Miért vagy ideges?  :confused:

(egyébként ITT köszönném meg mindenkinek a segítséget, hálás vagyok!)

Idézet

Aha, a 169-nek tavaly-tavalyelőtt max. a gyurmamodelljében ülhettél, ui. jelenleg nem gyártanak ilyen autót. :think: Brerám nekem is van mecsiben, apukám meg láttott már ferárit is.

Azért ezzel a kioktató, cinikus hozzászólásoddal igen komolyan pofára estél, valljuk be...

:lol:

Nem értem miért személyeskedsz, egy autótesztelő mellett fotóztam, esetleg adhatok képeket, ha nem hiszed el (mit számít? kit érdekel?). Egyszerűen gyakorlati tapasztalatok alapján közöltem, hogy az Alfák nem jöhetnek szóba. Pont.

szerk: elírás

Szerkesztette: kovacs_istv 2008. 09. 16. 15:18 -kor

#532 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:11

Most akkor kezdjek példálódzni régi autóval, meg swiftel, meg futással? Nem teszem.

Kellene mérni egy olajnyomást hidegen, melegen, ha a tőke szar, az általában mindig csattog, nem csak hidegen, ha szarakszik, akkor általában melegen csattog, ha higul az olaj. Ha van nyomás, akkor érdelemes olajat cserélni, lehet az 5W30 vagy 5W40 vékony, nem tudom az e az előirt, és valami 10W40essel megpróbálni. Ha viszont 5W az előirt, akkor nem tudom nyugodtan azt javasolni, hogy kisérletezz, inkább bizd szakszervizre. De lehet baj magában a Castrol Magnateccel is, nem akkora csoda az mint mondják.

#533 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:21

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:17

Kellene mérni egy olajnyomást hidegen, melegen, ha a tőke szar, az általában mindig csattog, nem csak hidegen, ha szarakszik, akkor általában melegen csattog, ha higul az olaj. Ha van nyomás, akkor érdelemes olajat cserélni, lehet az 5W30 vagy 5W40 vékony, nem tudom az e az előirt, és valami 10W40essel megpróbálni. Ha viszont 5W az előirt, akkor nem tudom nyugodtan azt javasolni, hogy kisérletezz, inkább bizd szakszervizre. De lehet baj magában a Castrol Magnateccel is, nem akkora csoda az mint mondják.

Ja, ezt mondtam kb. én is.

Nem előírás neki az 5W-x, 10W-40 viszkozitás is megfelelő bele, szabványügyileg meg bőven tudja azt az API szintet az is, amit 97-ben a Ford előírt. A Ford olajakat egyébként általában a Castrol gyártja, de Castrol néven is van "Ford" specifikus olaj (Performance A1) és 10W-40-es. De bármilyen nem Tescos 10W-40-nek meg kell tennie.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 15:23 -kor

#534 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:38

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:10

Nem is kovacs_istv-nek irtam, hanem azt, hogy magunknak keressuk! :D Ha felreertheto voltam, akkor sorry...

Ja, a tegnap emlitett "ismert" leon-nal felreertettem... nem 1.6 hanem 1.4-es. Ez nagyon gazos ekkora kasztnihoz? Amugy 7 ev, 80ezer kilometer (leigazolva... ismeros altal) es tipptopp allapotban. Amugy szimpi a kocsi, csak a 75 eszeveszett pacitol felek kicsit.

#535 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:39

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:13

Nekem speciel tetszik mindkettő, leszámítva, hogy van még keret + picit sok van bennük. De elkezdek nézegetni frissebb leonokat. Aztán majd jön LML és megmondja a frankót :cool:

Nem is Neked szanom, hanem nekunk. ;)

#536 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:40

Megvan a link.:

Leon

Ezaz... pls csekkoljatok, aztan sipitozzatok, ha valami nagyon gazosnak tunik vele. Faterom fog tesztvezetni, en csak hetvegen tudom megnezni.

#537 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:44

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:21

Ja, ezt mondtam kb. én is.

Nem előírás neki az 5W-x, 10W-40 viszkozitás is megfelelő bele, szabványügyileg meg bőven tudja azt az API szintet az is, amit 97-ben a Ford előírt. A Ford olajakat egyébként általában a Castrol gyártja, de Castrol néven is van "Ford" specifikus olaj (Performance A1) és 10W-40-es. De bármilyen nem Tescos 10W-40-nek meg kell tennie.

Előírás bele az 5W-30, a 10W-30 és a 10W-40, ezért bátorkodtam 5W-40-et beletenni.

Na, akkor keresek olyan szakit, aki hajlandó olajnyomást mérni, nem rögtön motorbontással kezd. Köszi mindenkinek. :)

Ford olajat meg nem akartam beleönteni, mert 1x éves technológia, annál már csak jobbat kapni...

#538 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:48

Elragadóan aranyos az áradozás arról, hogy a mai autók egyike sem fog bizonyosan 20 évet kibírni, bezzeg a régiek. :wub: :D Nézzetek meg egy most 20 éves autót, milyen állapotban van a 99%-uk? Na, ugye. :)

Nem egészen itt van a probléma, szerintem. Egy mai autó is sokáig képes megbízhatóan üzemelni, ha rendes karbantartást kap. Viszont egy mai komputerizált gépet javítani már csak megfelelő szervizben lehet, és ha valami tönkremegy rajta, csak a gyárra számíthatsz. Ők meg el fogják kérni az árát (kedvencem az Ivanicsos emberek hozzáállása: "gondoljon bele, mennyibe került az S80 T6 autója 10 éve, amikor megvette: hát ezért kerül ennyibe hozzá az alkatrész"). Ezt a tapasztalataim is alátámasztják, a V90 szervizelése (ami még az utolsó nem agyonkomputerizált gép a Volvónál, persze ebben is akad pár) kb. a felébe kerül egy 5 éves, azonos kategóriájú márkatárshoz képest. Mármint értem ezalatt a kötelező szervizeket (nem gányolva), ha az autónak semmi baja nincs, ha meg még pluszban is kell valamit csinálni, az extra mani. Egy idő után egyszerűen nem rentábilis egy ilyen autó fenntartása, még akkor sem, ha nincs semmi különösebb probléma vele.

#539 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:55

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:57

Hátezizé, nem releváns. Mer' ha teszemazt beváltom egyszer (egyik) régi álmom és veszek egy böszme jenki csillagrombolót, nos nem okoz majd igazán gondot a 14 lityis fogyi, viszont az már nem lenne mindegy, hogy 25K-ért veszek 15"-os gumit, vagy 50-ért 18-ast. Darabját, ja.

Szóval így ezt nem érdemes párosítani, vagy messzemenő következtetéseket levonni, hisz tudjuk, hogy vannak hmcs-k, akik felvesznek uzsorahitelt százévre, hogy ötösgóffal jampizzanak, benyakútnál meg rolnizott bélásokat cipelnek a kasszához és negyedtől felfelé rozsdás belül a tankjuk (nem ragozom, aki többre kiváncsi, nézzen be a motoros topicba :D ).

Én ezt máshogy látom. Szóval arra van zseton, hogy 1000km-en 2x tankol, míg én csak 1x, azaz 1000km-enként bukik egy 20-ast, míg 18-as gumit mondjuk legyilkol 40e km alatt, és számítasaim szerint még mindig negyed annyiba kerül egy garnitúra 18-as normális guma, mint 40e km alatt duplán etetni a ménest, akkor mégis melyik a drágább? :) Egyik 200k a másik meg 800k. Szóval akinek telik tankolni ezeket a gépeket, az inkább ne kezdjen el siránkozni a 18-as gumi ára miatt :)

Ez az új autóban menőzős, de tankolni csak egy ezresért tudó műmájerek meg egyszerűen csak szánalmasak. Ha nem telik az autó fenntartására, akkor tessék 2 kategóriával kisebb autót venni vagy járni bkv-val és kész.

#540 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:56

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:44

Előírás bele az 5W-30, a 10W-30 és a 10W-40, ezért bátorkodtam 5W-40-et beletenni.

Na, akkor keresek olyan szakit, aki hajlandó olajnyomást mérni, nem rögtön motorbontással kezd. Köszi mindenkinek. :)

Ford olajat meg nem akartam beleönteni, mert 1x éves technológia, annál már csak jobbat kapni...

Ha lenne benned tunnyervér, mondanám hogy végy nyomásmérőt mert az csajozós, mindjárt 3at az A oszlopra :D Amugy, 5W40 és 5W40 közt is van különbség, nem csak az számit, egy nyomásmérés meg egy olajcsere remélem segit.

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.