HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5161 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 09. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 05. 06:15

Engem egyébként nem kedvelnek ilyen szempontból, mert igyekszem lebeszélni őket a legalsó kategóriás valamikről, csak mikor már látom, hogy ez amúgyis meddő, akkor mondom, hogy "Jól van, akkor vedd csak meg azt a Codegen-tápot, nem érdekel, esetleg majd nekem lesz több munkám!", neki meg több szívása, ha visz magával mindent, ugye... ;D Ezen, az új gépemen, meg pláne nem fogok spórolni, amellett, hogy tudom, hogy jó szándékból kapom a tanácsokat, hogy mi olcsóbb...

Ferdítesz, vagy félreérted. Nem az alsó kategóriára akarnak itt rábeszélni, hanem a középsőre. Piθtuka nagy igazságokat írt. Egyedül annyival korrigálnám, hogy nem csak az ASUS, Asrock jön szóna, és a Gigabyte BIOS sem feltétlenül rossz.

Az Asrock lapok egy ideje tényleg nem rosszak. A SiS-es korszak már rég letűnt, az tényleg egy trágya cég, trágya chipsete volt. Nagyon leragadtál a régi flame-es korszakban, csak Intel, csak NV, csak ez, csak az, csak márka (bármelyik nagy márkával be lehet faragni), csak basz. A lehető legrosszabb hozzáállás. Legalább azt beláttad, hogy kell a 4GB RAM. Annyit tudnék javasolni, hogy ha ennyire nem vagy hajlandó kompromisszumra, akkor egyelőre hagyd ki az SSD-t, ilyen hozzáállás mellett nem fogod tudni belespórolni a konfigba. Legalább a többi hw-t hozd ki értelmesebben.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5162 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 10. 10:47

Természetesen...

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: Gépem.jpg

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5163 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 10. 19:44

Sziasztok!
Segítenétek valamiben? Az Aquában vásárolnának számítógépet, de én már annnnyira de annyira lemaradtam az újdonságokról meg hogy mit érdemes venni, hogy nagyon megköszönném ha segítenétek egy gépet összedobni kb 110-e ft-ig.
Ami nagyon fontos lenne: gyors processzor, relatíve erős videókártya (9800gt szint lehetőleg kéne, ha ennél jobb, csak örülés van :D És nVidiát kértek.)
Megköszönném segítségeteket, mert én már nem ismerem ezeket az új jelöléseket, mit éri meg, mit nem..stb.
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#5164 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 10. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Waveson - Dátum: 2011. 08. 10. 21:44

Sziasztok!
Segítenétek valamiben? Az Aquában vásárolnának számítógépet, de én már annnnyira de annyira lemaradtam az újdonságokról meg hogy mit érdemes venni, hogy nagyon megköszönném ha segítenétek egy gépet összedobni kb 110-e ft-ig.
Ami nagyon fontos lenne: gyors processzor, relatíve erős videókártya (9800gt szint lehetőleg kéne, ha ennél jobb, csak örülés van :D És nVidiát kértek.)
Megköszönném segítségeteket, mert én már nem ismerem ezeket az új jelöléseket, mit éri meg, mit nem..stb.

Konkrétan, az enyém is egy aquás rendelés. Szerintem kiindulási alapnak nézd meg a kész gépeiket, aztán ha valami mégse OK, akkor változtasd meg, ami nem tetszik benne. Nagyjából én is ezt csináltam, bár nekem 80+ százalékban benne van a saját baromságom is! ;D

#5165 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 10. 21:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Waveson - Dátum: 2011. 08. 10. 20:44

Sziasztok!

Rosszkor, rossz időben, rossz helyen. Az Aqua most söpri ki tisztára az eddigi AMD-s raktárát, készül az új, M.o.-n (azaz Banánisztánban) még nem kapható cuccokra, amiknek még áruk sincs. 110k új gépre kevés Intel platformon az általános vevői elvárások alapján, AMD fronton meg ki kell most várni legalább októberig.

Csak úgy tájékozódásképpen: kb. miből is álljon az "új gép"? Mi lesz a felhasználó titokzatos végcélja?

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 08. 10. 21:07 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5166 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 10. 21:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 10. 23:06

Rosszkor, rossz időben, rossz helyen. Az Aqua most söpri ki tisztára az eddigi AMD-s raktárát, készül az új, M.o.-n (azaz Banánisztánban) még nem kapható cuccokra, amiknek még áruk sincs. 110k új gépre kevés Intel platformon az általános vevői elvárások alapján, AMD fronton meg ki kell most várni legalább októberig.

Ez, bizony így igaz. Én is kb. 30K-val túlterveztem, de ennél már nem voltam hajlandó lejjebb menni. AMD nagyon le fog maradni, ha még sokáig "tesztelget"... ;o

#5167 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 10. 23:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 10. 22:16

Ez, bizony így igaz.
1. Én is kb. 30K-val túlterveztem, de ennél már nem voltam hajlandó lejjebb menni.
2. AMD nagyon le fog maradni, ha még sokáig "tesztelget"... ;o

1., Te durván 90k-t akarsz elkölteni olyasmire, ami értelmesen 30k-ból szebben kihozható, és a maradék lóvé erősebb VGA-ra és i5 helyett i7-re költhető lenne.
2., Az AMD piacilag és mérlegfőösszegre is kis cég az Intelhez képest. Ehhez képest tiszteletre méltó, hogy a hosszú és drága amerikai jogi huzavonák mellett még tudott fejlesztésre költeni és megfizetni azt a néhány szilárdtestfizikust :respect: , akik lehetővé tették a valamikori fizikai határok gátja mögé ugrást. Az Intel mellett gazdaságilag, egyedüliként, sikeresként, és jobb ár/teljesítmény viszonyú termékgyártóként életben maradni a világpiacion akkora teljesítmény, mintha Japán egyedül megnyerte volna a II. világháborút az USA ellen. Kéretik először művelődni a témakörben és csak utána fikázni.

(3.) Az Intel technológiáiban és megoldásaiban sohasem csalódtam, megérdemelten van a világon az első és edig megingathatalan helyen. DE...
az lga775-ös processzor foglalatok bevezetésekor utáltam meg a technológiájuk összességét, amikor is a bevált, működő, életképes és könnyen, stabilan szerelhető procihűtő megoldásokat a máig is létező, nyiklő-nyakló fostaligára cserélték. Aki ezt megtervezte, előadta, az igazgatótanács elnökével is megetette, az telibe szarta a mérnöki tudományokat, élve kéne megnyúzni, kerékbe törni és utána felnégyelni. Én ilyen bizonytalan, fostaliga megoldásokat nem vagyok hajlandó még egy szar szóval sem támogatni. Amíg az Intel gazdagon terített asztalára egy buzi - közgazdász ihletettségű faszfej - ilyen megoldásokkal odaszarik, addig kösz, nem kell. Majd ha kell, akkor én saját magam fogom a hűtést megtervezni és z LYÓ lesz, addig meg leszophatnak, ha megengedem nekik.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5168 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 10. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 11. 01:00

1., Te durván 90k-t akarsz elkölteni olyasmire, ami értelmesen 30k-ból szebben kihozható, és a maradék lóvé erősebb VGA-ra és i5 helyett i7-re költhető lenne.

CPU-t később bármikor cserélek, RAM-ot dettó, és VGA-t ugyanúgy, sőt az mehet másik is mellé később, SLI-be. Mi a probléma? Tápban és alaplapban nem akartam kompromisszumot.

#5169 Felhasználó inaktív   Stefano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 11. 18:02

Hali!

A konfig már megvan, köszönöm itt is és másik topikban a segítséget!

De van egy uccsó kérdésem:

Alaplap támogatja a procit, de P1.10 Bios-tól.
Azt csak a vásárláskor látom meg a chipen, hogy mi van rája írva.
Mert a gyártó honlapján nem nagyon van megadva, hogy milyen lap kerül éppen hazánkba, ami érthető...
A lap és a proci: Asrock H61M/U3S3, a proci meg Pentium G620.
(most csak ezekre van pénzem...)

Tehát ha beteszem a procit és esetleg az van a Bios chip-en, hogy P1.0, akkor ettől még elindul a Boot valahogy, és tudok Bios-t frissíteni Usb-ről?
Vagy a boltban kell Bios-t frissíteni?
Köszi a segítséget!

Stefano

#5170 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Stefano - Dátum: 2011. 08. 11. 19:02

Hali!

A konfig már megvan, köszönöm itt is és másik topikban a segítséget!

De van egy uccsó kérdésem:

Alaplap támogatja a procit, de P1.10 Bios-tól.
Azt csak a vásárláskor látom meg a chipen, hogy mi van rája írva.
Mert a gyártó honlapján nem nagyon van megadva, hogy milyen lap kerül éppen hazánkba, ami érthető...
A lap és a proci: Asrock H61M/U3S3, a proci meg Pentium G620.
(most csak ezekre van pénzem...)

Tehát ha beteszem a procit és esetleg az van a Bios chip-en, hogy P1.0, akkor ettől még elindul a Boot valahogy, és tudok Bios-t frissíteni Usb-ről?
Vagy a boltban kell Bios-t frissíteni?
Köszi a segítséget!

Stefano

Vagy indul, vagy nem, BIOS függő is lehet.
Érdemes a bótban.
A bótban rákérdezel, és ha az eladó nem tudja, akkor szólsz neki, hogy hívja fel a szervizes kollégáját. Ragaszkodj hozzá, hogy ennek a kettőnek működnie kell együtt, különben nem veszel semmit, max. egx nagy levegőt, amivel kiérsz az utcára.

ui: szóval mégis csak az i3 Celeron lett a befutó. Majd később, több pénzzel cseréled. Sebaj...

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 08. 11. 18:28 -kor

#5171 Felhasználó inaktív   Stefano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 11. 19:26

Vagy indul, vagy nem, BIOS függő is lehet.
Érdemes a bótban.
A bótban rákérdezel, és ha az eladó nem tudja, akkor szólsz neki, hogy hívja fel a szervizes kollégáját. Ragaszkodj hozzá, hogy ennek a kettőnek működnie kell együtt, különben nem veszel semmit, max. egx nagy levegőt, amivel kiérsz az utcára.

ui: szóval mégis csak az i3 Celeron lett a befutó. Majd később, több pénzzel cseréled. Sebaj...

Szia!

Hát igen...:):)
Ha nincs ott a többi cucc, Chieftec táp, GTX550, DDR3 Ram, akkor ütősebb lenne.
De kérlek, nyugtass meg, hogy azért a P43+E5200+DDR2 Ram+8800GS-nél sokkal jobb lesz! Kérlek!
Vagy ha nem, de akkor most írd meg, mert még csak rendelés alatt van, a bolt szabin van, szállítás kedden.
(a neten fellelhető tesztek, benchmarkok szerint nagyon veri, de azért érdekelne a véleményed!)
Köszönöm!

Stefano

#5172 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Stefano - Dátum: 2011. 08. 11. 22:09

Szia!

Ha nincs ott a többi cucc, Chieftec táp, GTX550, DDR3 Ram, akkor ütősebb lenne.
De kérlek, nyugtass meg, hogy azért a P43+E5200+DDR2 Ram+8800GS-nél sokkal jobb lesz! Kérlek!
Vagy ha nem, de akkor most írd meg, mert még csak rendelés alatt van, a bolt szabin van, szállítás kedden.
(a neten fellelhető tesztek, benchmarkok szerint nagyon veri, de azért érdekelne a véleményed!)
Köszönöm!

Stefano

Mindenképpen jobb lesz, már maga a 2 grafkártya se összehasonlítható.

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 11. 20:32 -kor

#5173 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 20:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Stefano - Dátum: 2011. 08. 11. 21:09

Szia!

1. Ha nincs ott a többi cucc, Chieftec táp, GTX550, DDR3 Ram, akkor ütősebb lenne.
2. De kérlek, nyugtass meg, hogy azért a P43+E5200+DDR2 Ram+8800GS-nél sokkal jobb lesz! Kérlek!
Köszönöm!

Stefano

1. Eleve eldöntötték, hogy platformot fogsz/kell váltani. A procit később majd ki fogod cserélni vagy idén vagy jövőre valamikor.
2. Az alap E5200-hoz képest érzékelhetően jobb lesz, a GTX550 és a Core i processzorok memóriavezérlője és a processzor cache megoldásai + stb. biztosítani fogják az elvárható teljesítményt. Igen, jobb lesz.

Az E5200-at meg kipróbálhatod, hogy tuninggal mire képes, és megtartod második/tartalék gépnek, vagy a tuning visszavétele után meghirdeted és eladod. Azért az a konfig egy nem hardcore gamer kezébn még néhány évig nagyon hatékony és ütős cucc tud ám lenni. 2008-ban raktam össze ezzel a procival egy hasonló konfigot az idősebbik öcsémnek (P31-es lap, 9600GT, 2GB DDR2 800MHz RAM) és még nem lehet elaviultnak, vagy gyengének mondani még ArchiCad-hez sem.

Egyedül egy dolgot utálok Intel oldalon. Az lga775 tokozáshoz bevezetett és most is megtartott gyári hűtőt és a rögzítési megoldását. Hát az valami nagyon nagy határ szar fostaliga.

#5174 Felhasználó inaktív   Stefano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 11. 21:32

1. Eleve eldöntötték, hogy platformot fogsz/kell váltani. A procit később majd ki fogod cserélni vagy idén vagy jövőre valamikor.
2. Az alap E5200-hoz képest érzékelhetően jobb lesz, a GTX550 és a Core i processzorok memóriavezérlője és a processzor cache megoldásai + stb. biztosítani fogják az elvárható teljesítményt. Igen, jobb lesz.

Az E5200-at meg kipróbálhatod, hogy tuninggal mire képes, és megtartod második/tartalék gépnek, vagy a tuning visszavétele után meghirdeted és eladod. Azért az a konfig egy nem hardcore gamer kezébn még néhány évig nagyon hatékony és ütős cucc tud ám lenni. 2008-ban raktam össze ezzel a procival egy hasonló konfigot az idősebbik öcsémnek (P31-es lap, 9600GT, 2GB DDR2 800MHz RAM) és még nem lehet elaviultnak, vagy gyengének mondani még ArchiCad-hez sem.

Egyedül egy dolgot utálok Intel oldalon. Az lga775 tokozáshoz bevezetett és most is megtartott gyári hűtőt és a rögzítési megoldását. Hát az valami nagyon nagy határ szar fostaliga.

Nagyon köszönöm a válaszokat, végre egy oldal, ahol lehet másokra számítani!
Bár azért még rágódok hétfőig egy i32100-en, osztok-szorzok-kivonok...:) :)

LGA775 procihűtés: nekem se a gyári van fent! Cooler Master.

Még egyszer köszi a segítséget, hétfőn meg kiderül! :)
juppi

#5175 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 21:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Stefano - Dátum: 2011. 08. 11. 21:40

Bár azért még rágódok hétfőig egy i32100-en, osztok-szorzok-kivonok...:) :)

Ha kijön az az i3 2100, akkor ne habozz egy percig sem.
(Én is vettem az Athlon II X4 640 helyére egy Phenom II X4 965 BE procit. Pedig az Athlon még alig van 5 hónapos, és egyelőre azt sem tudom, hogy megtartsam-e és "gombhoz a kabátot módszerrel" építsek köré egy másik gépet, vagy pedig meghirdessem és eladjam.) :think: :lama:

#5176 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 16:16

Sziasztok!

Még nincs vége a nyárnak, még nincs meg rá a keret, de! iponon is összeraktam egy konfigot, vagy ott veszem, vagy kis városom egyik boltjában, egy multimediatower nevezetű helyen....de ez most lényegtelen... rögtön a tárgyra térnék:

katt

Pár dolog persze még nem biztos, vagy épp nem láttam... Alaplap, proci, memória kombó szinte 100% hogy maradna...winyóból Seagate, de még nem tudom h milyen, vmi SATA 3-as kéne....a HD 6870-ből nem ezt a verziót, hanem a toxicot néztem ki, az kicsit talán drágább mint ez, optikai meghajtó kb fogalmam sincs, most nec van nekem ,ha jól tudom ,semmi bajom vele, meg már am se sokat használom... Táp is tuti ,h Corsair maradna, de nem tudom ,h elég a GS seriesből, v jobb ez a TX? AX és HX-ben nem gondolkodok, azok nekem túl drágák, és a ház sem ez lenne, az is egy nagyon jó kérdés, abból aerocool-t gondoltam volna, VS-9, v egy RS-9, még nem tudom...a házban egyébként nagyon nem vagyok otthon, de olyat szeretnék majd, ami oldalt, felül hátul és elölről szellőztethető, olyan 4-6-8 ventire gondoltam, előlapi panellel vezéreltetném, nem alaplapról...szóval aki ajánl jó házat, olyan 20-25 nagyon maxosan 30 körül, annak örülnék...szép nagy legyen, csavarhúzó nélül is könnyen szerelhető, alsótápos jól szellőztethető, annak örülnék :)

Továbbiakban véleményeket szeretnék, hogy szerintetek jó-e, mit változtatnátok, esetleg valami nv 560 Ti jobb lenne-e bele, vagy egy HD6950...tudom, akk már megint drágul egy kicsit, de össze-össze fogok rakni néha egy-egy gépet, hogy lássam, hol tartok, és hogy ki mit változtatna rajta... a winyóból azért raktam próba képpen 2-t mert úgy láttam hogy ezen a P67-es lapon van Raid vezérlő, ugyan még sosem használtam olyat, de hallottam már róla pár jó dolgot...

Előre is köszönöm a véleményeket :)

Freeman
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#5177 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 13. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 12. 18:16

Sziasztok!

Még nincs vége a nyárnak, még nincs meg rá a keret, de! iponon is összeraktam egy konfigot....

Helló, először is grat, hogy végigkínlodtad a gépösszerakót, ez nekem, magamnak is nagy bünti volt. Alapjában véve tetszik a konfigod (nekem sajna nincs ennyi keretem, de az enyém is 280K lesz). Két dolog ami feltűnt, lehet, hogy csak nekem? 1. Magam azon spóroltam egy kicsit, hogy i7 helyett "csak" i5 amit rendeltem (de abból a legdurvább 2500K-t, mert nekem is játékra lesz a gépem). A benchmarkok szerint KIUGRÓ különbség nincsen a két proci között, tehát a gyakorlatban, valszeg úgyse lehet érzékelni... Mikor meg már igen, akkor meg majd jól kicserélem i7-re! ;D 2. Azt értem én, hogy játékgép lesz, de bill. + egérre több mint 60K, hm... ;o Úgyis az ütődik szét játék közben a leghamarabb, de a te döntésed! ;o)))

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 13. 21:50 -kor

#5178 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 13. 22:16

Még, a CPU-hoz! Ha megnézed itt: http://www.cpubenchm...et/cpu_list.php akkor azt látod, hogy amit én kinéztem, i5 2500K, az jóval magasabb pontszámot kapott, mint az általad választott, viszonylag gyengébb i7 -- és emellett, még olcsóbb is! Ha viszont ragaszkodsz az i7-hez, akkor szerintem csakis a 2600K (és ne vegyél olyan drága bill.-t, mert minek?), de ez persze csak az én véleményem... ;o)))

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 13. 22:17 -kor

#5179 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 00:05

Azt meg már ne is mondjam, hogy az i7 950 1366-os, tehát bele se menne abba a lapba -- de ezt én is csak most vettem észre! Tehát, vagy másik lap, vagy másik CPU (én az utóbbit javaslom: vagy i5 2500K, vagy i7 2600K). Jó éjt! ;o)

#5180 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 07:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 13. 22:38

Helló, először is grat, hogy végigkínlodtad a gépösszerakót, ez nekem, magamnak is nagy bünti volt. Alapjában véve tetszik a konfigod (nekem sajna nincs ennyi keretem, de az enyém is 280K lesz). Két dolog ami feltűnt, lehet, hogy csak nekem? 1. Magam azon spóroltam egy kicsit, hogy i7 helyett "csak" i5 amit rendeltem (de abból a legdurvább 2500K-t, mert nekem is játékra lesz a gépem). A benchmarkok szerint KIUGRÓ különbség nincsen a két proci között, tehát a gyakorlatban, valszeg úgyse lehet érzékelni... Mikor meg már igen, akkor meg majd jól kicserélem i7-re! ;D 2. Azt értem én, hogy játékgép lesz, de bill. + egérre több mint 60K, hm... ;o Úgyis az ütődik szét játék közben a leghamarabb, de a te döntésed! ;o)))

MAcikák...

Sajnos benéztem ezt a gépösszerakót egy kicsit, összeraktam, belinkeltem, de kvára nem azt dobja vissza, amit én összeraktam, nehogy azt hodd, h 300-on felülért akarok gépet...szerkeszt gombot meg egyszerűen nem találtam, így nem tudtam javítani a linket...fuck.... :s Na mind1, inkább leírom, úgy legalább meg is marad.... :D Szóval:

sikerült becsatolnom a megcsinált, és leképezett konfigot, for god...szóval hozzáfűznék pár dolgot, vg, elég csak az előző hsz-emből bemásolgatni:

"Alaplap, proci, memória kombó szinte 100% hogy maradna...winyóból Seagate, de még nem tudom h milyen, vmi SATA 3-as kéne....a HD 6870-ből nem ezt a verziót, hanem a toxicot néztem ki, az kicsit talán drágább mint ez, optikai meghajtó kb fogalmam sincs, most nec van nekem ,ha jól tudom ,semmi bajom vele, meg már am se sokat használom... Táp is tuti ,h Corsair maradna, de nem tudom ,h elég a GS seriesből, v jobb ez a TX? AX és HX-ben nem gondolkodok, azok nekem túl drágák, és a ház sem ez lenne, az is egy nagyon jó kérdés, abból aerocool-t gondoltam volna, VS-9, v egy RS-9, még nem tudom...a házban egyébként nagyon nem vagyok otthon, de olyat szeretnék majd, ami oldalt, felül hátul és elölről szellőztethető, olyan 4-6-8 ventire gondoltam, előlapi panellel vezéreltetném, nem alaplapról...szóval aki ajánl jó házat, olyan 20-25 nagyon maxosan 30 körül, annak örülnék...szép nagy legyen, csavarhúzó nélül is könnyen szerelhető, alsótápos jól szellőztethető, annak örülnék :)

Továbbiakban véleményeket szeretnék, hogy szerintetek jó-e, mit változtatnátok, esetleg valami nv 560 Ti jobb lenne-e bele, vagy egy HD6950...tudom, akk már megint drágul egy kicsit, de össze-össze fogok rakni néha egy-egy gépet, hogy lássam, hol tartok, és hogy ki mit változtatna rajta... a winyóból azért raktam próba képpen 2-t mert úgy láttam hogy ezen a P67-es lapon van Raid vezérlő, ugyan még sosem használtam olyat, de hallottam már róla pár jó dolgot..."

Freeman

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: Untitled.jpg

Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.