HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5301 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 20. 07:31

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 19. 17:52

nemtudom nekem egy 10+ éves szerver toronyba van az aktuális fő gépem mindig.Nem bírom ha nincs hely,van bennt most is 4 ide vinyó 3 sata vinyó 2dvd iró egy blu-ray olvasó.Valamelyik nap megkérdezte egy haver hogy van nekem ennyi meghajtóm,mondom van port bővitőkártya is a világon:)

Azért ez már kicsit túlzás, nem? :)
Hacsak nincs saját torrent központod, és kell bele 10TB diszk, akkor nincs sok értelme ennyit belezsúfolni.

Nekem is van pár diszk a gépemben, RAID-ben mennek, hogy gyorsabb legyen. Mondjuk ez egy elég régi gép, Athlon XP 2500+ dolgozik benne, ezért nem a diszk fogja vissza.
Hogy a boot folyamat 3 diszkkel 20 mp, vagy 1 diszkkel 30, hát totál mindegy. Kicsit kényelmesebb, hogy kattintás után érezhetően gyorsabban bejönnek a programok, de hogy pl. egy terminál ablakra 0.5 mp-et kell várni vagy 1 mp-et, szintén nem túl releváns. (Ráadásul csak első alkalommal, mert a többi indításnál már fel se villan a diszk LED-je) És persze plusz egy-egy diszket hozzáadva egyre kevesebb a plusz gyorsulás, amit okoz.
De legalább ennyit számít az is, hogy a filerendszer hogy van beállítva, van-e és melyik I/O scheduler a kernelbe fordítva (általában alapból szokott lenni), stb.
Egy időben méregettem ezeket az időket, és optimalizáltam, meg lefaragtam 2 mp-et a boot időből, de házi környezetben nincs értelme túlzásba vinni. Alap dolgokat érdemes beállítani, mert azért mégis jobb érzés, ha gyorsabban reagál a számítógép, esetleg 2-3 (4???) diszket beletenni, a többi már úgysem számít. Ha meg annyira számítana a sebesség, akkor SSD-t vennék.

Egy jobb gépnél persze biztos többet számítana, itt pihen mellettem 8 Xeon mag, egy dobozban, abban csak 2 diszk van, mégis jóval gyorsabb. Már az idulás is, utána meg főképp, mert van benne annyi memória, hogy az egész oprendszer meg a programok által foglalt diszk terület másfélszer-kétszer belefér, így bármit csinálok, mindent csak egyszer olvas be, utána már a cache-ből működik.

#5302 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 16:33

Kérdésem a SATA vezérlőkkel kapcsolatban:
Tudja valaki, hogy a SATA vezérlőknél (jelen esetben 4 db) miért van 2-2 csoport létrehozva.
2 kék és 2 fekete, feltételezem van valami oka, talán a raid üzemeltetéshez kell?

Nos én nem használok raid-et, akkor esetemben semmi különbség a 4 db között?
Simán használhatom pl 4 db különböző HDD meghajtásához?

Amúgy itt a gyári specifikáció:

2 x SATA 3Gb/s port(s), blue
JMicron® JMB362 controller :
2 x SATA 3Gb/s port(s), black

Előre is köszönöm!

Szerkesztette: nikola tesla 2011. 08. 20. 16:36 -kor

A raktárbázis a raktárbázison van. Ja-ja-ja. Kiküldtük tegnap, ma délelőtt.

#5303 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: nikola tesla - Dátum: 2011. 08. 20. 16:33

Tudja valaki, hogy a SATA vezérlőknél (jelen esetben 4 db) miért van 2-2 csoport létrehozva.
2 kék és 2 fekete, feltételezem van valami oka, talán a raid üzemeltetéshez kell?

A válasz a rendszerfelépítésben rejlik.
Az ATA rendszerben az egy vezérlőre két egység koncepcióban (masrer-slave). A sata csak a végében különbözik.
Egy párhuzamos-soros átalakítót raktak a régi rendszerhez). Ilyen átalakító (elvileg) ma is beszerezhető (oda-vissza).

#5304 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 08. 20. 17:58

A válasz a rendszerfelépítésben rejlik.
Az ATA rendszerben az egy vezérlőre két egység koncepcióban (masrer-slave). A sata csak a végében különbözik.
Egy párhuzamos-soros átalakítót raktak a régi rendszerhez). Ilyen átalakító (elvileg) ma is beszerezhető (oda-vissza).

Köszönöm szépen a választ!

Közben megtaláltam a leírásban, hogy a HDD vezérlésére mind a négy port alkalmas, míg pl ODD vezérlésére csak a kék színűek.

#5305 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: nikola tesla - Dátum: 2011. 08. 20. 17:33

Nos én nem használok raid-et, akkor esetemben semmi különbség a 4 db között?
Simán használhatom pl 4 db különböző HDD meghajtásához?

Amúgy itt a gyári specifikáció:

2 x SATA 3Gb/s port(s), blue
JMicron® JMB362 controller :
2 x SATA 3Gb/s port(s), black

Előre is köszönöm!

Nem írtad az alaplapod típusát, illetve a rajta lévő chipset-ét. Ez határozza meg, hogy hány SATA portot támogat alaphelyzetben. Nagy valószínűséggel a tiéd kettő SATA portot (gondolom normál PATA portot - szalagkábeles - is még pluszban).

E chipsettől függetlenül tett az alaplapodra még egy SATA vezérlő chipet a gyártó, azt a bizonyos JMicron JMB362-t. Ez is két SATA portot támogat. Így egyidőben összesen négy SATA egységet csatolhatsz az alaplapodhoz.

Nagy valószínűséggel RAID-ben is mehetnek, de csak vezérlőn belül, azaz pl. RAID-5 nem fog menni 4 SATA HDD-vel, de RAID-0 vagy RAID-1 vagy a HDD összecsatolás menni fog mindkét vezérlőn külön-külön.

Meg kéne nézni, hogy melyik vezérlő az okosabb, gyorsabb, stb., s arra lenne érdemesebb kötni a SATA HDD-ket. Pl. AHCI támogatás van-e, ilyesmi...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5306 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 08. 20. 18:15

Nem írtad az alaplapod típusát, illetve a rajta lévő chipset-ét. Ez határozza meg, hogy hány SATA portot támogat alaphelyzetben. Nagy valószínűséggel a tiéd kettő SATA portot (gondolom normál PATA portot - szalagkábeles - is még pluszban).

Meg kéne nézni, hogy melyik vezérlő az okosabb, gyorsabb, stb., s arra lenne érdemesebb kötni a SATA HDD-ket. Pl. AHCI támogatás van-e, ilyesmi...

Köszi a segítséget, kezdem érteni ezt a külön vezérlős dolgot.
Amúgy egy ilyen alaplap:

http://www.asus.com/...#specifications

#5307 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: nikola tesla - Dátum: 2011. 08. 20. 18:47

Amúgy egy ilyen alaplap:

Az első HDD-t(SSD-t) + ODD-t kösd a kékekre. A Jmicronos portokat későbbi HDD-k beszerelésénél tudod felhasználni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5308 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: nikola tesla - Dátum: 2011. 08. 20. 18:47

Amúgy egy ilyen alaplap:

Nos, ez ilyen költséghatékony minimal lap, egy HDD/SSD + egy optikai meghajtóra van tervezve, RAID nincs. S azért van a plusz vezérlő, ha véletlenül több HDD-d lenne, akkor azokra kösd. És a Jmicron-on sincs RAID.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5309 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 20:05

Nekem a több HDD kezelése volt a lényeg.
Köszönöm szépen a válaszokat. Tisztult a kép. Kép

#5310 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 09:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 19. 16:53

Látszik, hogy régi hwsw-s vagy :Đ

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 19. 16:58

Jaja, én is emlékszem még a régi szép időkre, amikor mindenre az volt a visszakérdés, hogy TÁPOT CSERÉLTÉL MÁR? ;DDD

Valóban! :-) Egyébként nem kell ehhez "régi HWSW-nek" lenni; elég, ha az ember utánaolvas a témának, s belátja, hogy a számítógép "lelke" a régi mondással ellentétben nem a processzor, hanem a tápegység.

Ha a tápegység nem megfelelő minőségű, nem elégséges teljesítményű, akkor a számítógép, amelyet üzemeltet soha nem lesz kiegyensúlyozott, megbízható működésű.

Főleg egy ~200.000-300.000 forintos konfiguráció esetében nem szabad a tápegységet a maximális sprórolás jegyében összeállítani. A racionalitásra törekedni kell természetesen, de amikor egy komoly teljesítményű, két videokártyás számítógépről van szó, akkor tényleg ne az legyen a szempont, hogy az adott tápegységkategória egy-egy modellje 19.000, vagy 27.000 forintba kerül-e. Ha az utóbbi a - minden szempontból - megfelelő típus, akkor azt kell megvenni.

Ugyanakkor tényleg jó, hogy már a viszonylag olcsó, 100.000 forint alatti konfigurációkba is lehet olcsó, de jó minőségű tápegységet vásárolni.
Amikor egy Chicony Hipro 430-ast 4.000-5.000 forintért meg lehet venni, akkor rettentő nagy felelőtlenség helyette egy ~3.000 forintos Codegen-t, Stability Power-t, M-Tech-et, Trust-ot (és még sorolhatnám) vásárolni pusztán azért, hogy kb. 1.000 forintot tudjon spórolni az ember.

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 19. 17:05

[..]Tárolod a kényes adatokat titkosított partíción vagy titkosított konténerfájlban. Valamint rendszeresen csinálsz biztonsági mentést. Ennyit tudsz tenni. Esetleg régen szok volt mandanóm, hogy meg kell térni valamilyen vallásra és imádkozni, hogy ne halálozzon el az a szar, aztán ez vagy segít... vagy NEM.

Reagálva mindarra, amit írtál... természetesen nem gondolom azt, hogy a "kici kínaiak" első dolga az, hogy megnézzék, milyen adatok vannak a jótállási időn belül javításra visszaküldött merevlemezeken.
Én ennek "lehetőségéről" írtam, különös tekintettel a forgalmazóra (kisker üzlet). Ott azért jellemzően magyarul beszélő alkalmazottak dolgoznak, s soha nem tudhatod, hogy ilyen szempontból melyikben lehet megbízni.

Mindent összevetve - amellett, hogy én is a hibátlan működésbe vetett hitemmel bízom abban, hogy nem lesz rá szükségem - a garanciális cseréktől én az esetlegesen meghibásodott HDD esetében azt hiszem, a jövőben is eltekintek.

Szerkesztette: Piftuka 2011. 08. 22. 09:30 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5311 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 19. 17:50

Mindenképp,jövőre win8 nak 4 lesz az alap ahogy ismerjük a microsoftot:)

A Win8 engem hidegen hagy. Jelenleg Windows7-et használok, annak is a 64 bit-es változatát, s még így is számos olyan szoftver van, amit "kompatibilitás" módban kell elindítani. Nem beszélve a jelen operációs rendszer alatt használhatatlan régebbi szoftverekről, vagy éppen hardverekről.

Az adott memória-konfigurációra azért kérdeztem rá, mert nem tudom, hogy ezekből az 1333-as, 2x2 Gigabyte-os Kingston DDR3 kit-ekből tudok-e még vásárolni egy ugyanilyet!?

(Más gyártmányú, típusú kit-et pedig nem szívesen használnék, mert az mindig felveti egy lehetséges kompatibilitási probléma lehetőségét.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5312 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 22. 10:28

Reagálva mindarra, amit írtál... természetesen nem gondolom azt, hogy a "kici kínaiak" első dolga az, hogy megnézzék, milyen adatok vannak a jótállási időn belül javításra visszaküldött merevlemezeken.
Én ennek "lehetőségéről" írtam, különös tekintettel a forgalmazóra (kisker üzlet). Ott azért jellemzően magyarul beszélő alkalmazottak dolgoznak, s soha nem tudhatod, hogy ilyen szempontból melyikben lehet megbízni.

Mindent összevetve - amellett, hogy én is a hibátlan működésbe vetett hitemmel bízom abban, hogy nem lesz rá szükségem - a garanciális cseréktől én az esetlegesen meghibásodott HDD esetében azt hiszem, a jövőben is eltekintek.

A magyar forgalmazót sem érdekli mi van a diszken. Lustábbak annál. Ha annyira fosol, a fent írt programok valamelyikével pucold le a bad sectoros vinyót, mielőtt visszaviszed. Akkor aztán nem fogják nézegetni. Egy ilyen program lefut pár perc alatt, lényegében csak egyszer (ha kéred többször) telibeírja a lemezt kamu adattal. Mintha egy magnószalagra mást vennél fel, úgy törölnéd a tartalmát. Ha kapmós a vinyó, nem indul el, nem érhető el róla adat, akkor megint csak nem fogja nézegetni a magyar kereskedő, mert nincs meg a technikája hozzá, a kici kínai gyártót meg megint nem érdekli. Nehogy már ilyen hülyeség miatt nyeljed le a hibás hw miatti veszteséget.

Ez alól csak egy kivételt tudok elképzelni. Külső HDD-t vittem egyszer vissza. A rack megmukkant, de a HDD lehet működőképes volt benne. Nem hiszem, hogy a kereskedő kiszedte volna belőle a HDD-t megnézni mi van rajta, mert az neki megint munkaidő és költség, ami szinte biztos, hogy nem térül meg.

Szerk.: a számítógép lelke sose volt a proci és a VGA. Mindig is az alaplap volt. Mióta viszont egyre brutálabb gépek átlépték a szabvány dzsunkák által leadott 100-150W-tot, azóta a tápegység is nagyon fontos lett.

Szerkesztette: Raynes 2011. 08. 22. 10:26 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5313 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 11:48

Noh, sziasztok! :)

Megint jöttem boldogítani Titeket :) Ma 2 konfigot is fogok posztolni reményeim szerint, lehet hogy külön külön, de az is valami.

Ez az első, amit ehhez csatolok a drágábbik. a különbség a 2 konfig között: Ebben i7 2600k, a másikban i5 2500k. Ebben van SSD, a másikban nincs. Ebben 2 winyó, a másikban 3. Ebben Sapphire Radeon HD 6870 Vapor-X 1GB, a másikban Sapphire Radeon HD 6950 2GB. még azt számoljuk hozzá, hogy nem a boxos procihűtőt teszem rá, hanem egy scythe mugen 3-ast. Ez mind a 2-re vonatkozik, meg még az a pár + venti a házra, esetlegesen egy venti szabályzó panel előre, tehát ezekre még egy olyan 20k +-t számoljunk rá, emgközelítőleg, lehet h többet...meliket választanátok, miért, és esetleg miket csernélnétek meg egy 3adik konfigért, hogy a legjobb legyen a 2ből esetleg.

Előre is köszönöm a segítséget, mindjárt jön a másik poszt.

Freeman

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: Untitled7.jpg

Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#5314 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 11:52

Miért a gyengébbik proci mellé lesz az erősebb videókártya ? :blink:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#5315 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 11:52

Amint írtam fentebb, itt a második:

kiegészítés az előzőhöz. Mivel az olcsóbb háznál maradtam ezért az a kérdésem, hogy egy HAF 912 pár ezer Ft-tal drágább, de vajon jobban megéri a több HDD hely, és a kábel menedzsment miatt, vagy sem? hűthetőségre szerintem mind a 2 hasonlóan jó, ez talán pár dologgal többet tud.

Freeman

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: Untitled8.jpg

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#5316 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 08. 24. 12:52

Miért a gyengébbik proci mellé lesz az erősebb videókártya ? :blink:

Nah igen, pl ilyenekre gondoltam, nagyon köszönöm a hozzászólást, az ár miatt tettem így most össze, szerintem i7 meg i5 is aránylag eléggé kihajtja bármelyik vidkártyát teszem mellé, szerintem ,de nagyon szívesen meghallgatlak, hogy miért ajánlod hogy erősebbet az erősebbel. :)

Freeman

#5317 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 23:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 24. 12:54

... hogy miért ajánlod hogy erősebbet az erősebbel. :)
Freeman

Mert ennek van értelme. Áldozd be az SSD árát és kb kijön. Azokat az itt-ott jelentkező max. 5 másodperceket hagyd a fenébe. Amikor a HDD-ről kell olvasni, az SSD előnye el fog veszni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5318 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 06:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 25. 00:18

Mert ennek van értelme. Áldozd be az SSD árát és kb kijön. Azokat az itt-ott jelentkező max. 5 másodperceket hagyd a fenébe. Amikor a HDD-ről kell olvasni, az SSD előnye el fog veszni.

Noh igen...és akkor ott vagyunk, hogy SSD nélkül vagyok, egy olyan pricival, ami kb 6 évig is elég szuflát ad...jolvan, végülis, vmiből lecsippentek, vmihez meg hozzáadok... más: amint láttátok, FSP Aurum 750-est tettem be mind a 2 konfig alá, későbbiekben nem tudom h h fog változni a konfigom, jó ideig biztos nem, de kb a 650, és a 750 között így 3k a különbség...sztem megéri a + pénzt.

Freeman

#5319 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 07:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 25. 07:58

a 650, és a 750 között így 3k a különbség...sztem megéri a + pénzt.

Annyit simán megér. Bár ha faragni kell, lehet mégis áldozatul eshet, mert a 750-eset nem biztos, hogy kihasználod. Mondjuk kicsi a valószínűsége, hogy 3k-n fog múlni valami is.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 14. 14:36

nem óhajtottam kompromisszumot kötni -- ez, azt hiszem sikerült is. Szem előtt tartottam a későbbi fejleszthetőséget is: i5 -> i7, ill. sima VGA -> SLI.

Ehhez még egy gondolat. Az SLI (és CF) úgy baromság, ahogy van. A játékok ma már konzolportok, FullHD felbontásban, szűrőkkel is elmennek 3 éves hw-en. Elég nekik egy darab normális VGA. Később, mikor már nem elég, akkor hiába teszel bele még egy olyan kártyát, inkább meg fogja érni egy kisebb fogyasztású, új kártyára lecserélni azt az egyet. Felesleges driverproblémákat okozó, dupla áramot zabaló kártyaszettet bevetni. Felesleges veszik hozzá az emberek a ultranagy tápot és méregdrága lapot. Egy puszta lehetőség ennyi plusz pénzt előre nem ér meg. Később ilyen drága SLI-s, óriástápos cumót nagyobb veszteség nélkül el sem lehet adni.

Sokan szőttek már álmokat, hogy majd tesznek bele +kártyát, de még senkit nem láttam, aki végül tényleg vett is volna. Az a kevés SLI-s user eleve indításból 2 kártyát szokott venni, ha a legjobb csúcskártya sem elég nekik magában, de ők is be szokták látni, hogy felesleges. Ez az egész 2 VGA-s dolog prémium lehúzás, hiper-extra igényekkel és befektetéssel, a gyakorlatban ~0 az értelme, sehol nem térül meg, csak technikailag lehet rá rejszolni, ha anyuci-apuci pénzén veszik és lehet vele dicsekedni a suliban.

Szerintem Motte see cock, feleslegesen csörgettél ki ilyen sok pénzt. Főleg, hogy téged nem zavar az analóg kontroller, ennyiből kijött volna egy konzol és egy kompromisszumos, de abszolút korszerű nem gamer gép. Nem mintha a zsebedben akarnék turkálni és a tiédből gazdálkodni, csak ez még eszembe jutott.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5320 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 07:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 25. 07:58

Noh igen...és akkor ott vagyunk, hogy SSD nélkül vagyok, egy olyan pricival, ami kb 6 évig is elég szuflát ad...jolvan, végülis, vmiből lecsippentek, vmihez meg hozzáadok... más: amint láttátok, FSP Aurum 750-est tettem be mind a 2 konfig alá, későbbiekben nem tudom h h fog változni a konfigom, jó ideig biztos nem, de kb a 650, és a 750 között így 3k a különbség...sztem megéri a + pénzt.

Freeman

Májsztró! Az SSD az "örömteli várakozást lerövidítő eszköz". :nevet: Szeretnéd, hogy ha a max. 15 másodperces orgazmusodat a hatékonyság nevében valami 1 sec.-ra lerövidítené? :nevet2: Na ugye...

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.