Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 12. 08. 20:40
Szeva Jahno, rég láttalak!
Amúgy meg milyen volt a meló?
Szar volt. A hét 5 napján 12 órázás, nehéz fizikai munka, kapkodós, raktári rakodás, megrendelések lerakodása raklapokra és csomagolás, naponta olyan 8-10 tonnát rakodtam le, és 20 km-t gyalogoltam fel-alá a békával az óriási hűtőraktárban. Tudtam csinálni, nem voltam hozzá pedig Gyula, de nem tudtam tartósan hozni a min. 300 doboz per óra szintet, főleg, ha sok apró cucc összeszedéséből állt a megrendelés. Felfejlődtem ugyan a kezdeti 100-150 rekesz/óra szintről 200-250-re, néha megvolt a 300-400, de nem elég tartósan. 4 hét volt a betanulásra és a felfejlődésre, én ott voltam 6-ot. Nekem elnézték eleinte, hogy nem voltak meg a számaim, bírták a fejem és a szövegelésem, de a 6. héten elment a türelmük. Nem dobtak ki, de utolsó nap már percenként jártak a nyakamra ilyen-olyan vezetők, nem bírtam jobb számokat hozni, így inkább kiléptem. Amúgy is kimerültem a sok 12 órázásban, 5 órát utaztam naponta összesen oda-vissza, alig aludtam 4-6 órákat a műszakok között, és a két szabadnap nem volt elég, hogy ezt a mértékű fáradtságot kipihenjem. Kibaszott rabszolgátatás volt, se szabadság, se egy napot kimaradni nem lehetett betegen sem, 3 hete influenzásan dolgoztam.
Egyébként csinálható lett volna, ha csak napi 8 órát kellett volna nyomni, és nincs ez a brutális célérték, és lehetett volna szabadságot is kivenni. Mindegy, hamarosan úgyis felmondtam volna, de azért még néhány hétig csinálni akartam. Egyedül a pénz nem volt rossz, 8 font óránként.
Előtte a konyhai mosogatás jobb volt. Igaz az csak 6,7-es minimálbér volt, de könnyebb volt, azzal csak az volt a baj, hogy részmunkaidős volt, és abból nem lehet megélni. Viszont az ügynökséges picsa berágott, hogy ezt a raktári munkát választottam helyettük, így oda nem mehetek vissza.
Nem baj, van ebben a városban munka, az angoloknak is, és a bevándorlóknak is, sok olyan munka van, ami minimálbéres vagy szenny, ezért az angoloknak nem kell. Itt aki akar dolgozni, az tud. Majd találok másikat, inkább csak az lesz érdekes, hogy mennyi időbe fog telni. 2 hónapra való pénzem van, lehet egészen annyira való sem (kiment ez a 70 font gépre, meg lesz egy rendkívüli 50 fontnyi magyar kiadás egy elintézetlen ügy miatt), emiatt csak az idő szorítása lehet veszélyes.
Szerkesztette: Raynes 2015. 12. 08. 22:51 -kor