GPGPU OpenCL/DirectX CS/nVidia CUDA/ATi Stream
Elküldve: 2009. 06. 20. 15:22
Ezek piaci érdekek az NV-nek nincs procija, így lényegtelen számukra kihasználni a központi egységet, azt sem szeretnék, ha ebben az irányba indulna el a technológia. Az AMD a CPU és a GPU piacon is jelen van (meg az Intel is jelen lesz), nekik más lesz a megvalósításuk. Nyilván ennek az az oka, hogy az NVIDIA-val tudassák nincs szükség rájuk ezen a piacon. Vagy megszokják a szopatást, vagy megszöknek.
Elküldve: 2009. 06. 20. 15:27
Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 16:22
Ezek piaci érdekek az NV-nek nincs procija, így lényegtelen számukra kihasználni a központi egységet, azt sem szeretnék, ha ebben az irányba indulna el a technológia. Az AMD a CPU és a GPU piacon is jelen van (meg az Intel is jelen lesz), nekik más lesz a megvalósításuk. Nyilván ennek az az oka, hogy az NVIDIA-val tudassák nincs szükség rájuk ezen a piacon. Vagy megszokják a szopatást, vagy megszöknek.
Hát abu, neked a politikai pálya való. Most perpill arról győzködsz, hogy árkategóriát tekintve jó esetben is max. 30%-át nyújtja az NV kártyáinak egy Radeon, a CPU mindeközben nem győzi kisegíteni és a fogyasztás ettől az egekben van és ez nekünk milyen jó. Mindez persze a multitaszknak sem tesz jót.
Na, mindez, úgy gondolod, hogy az NVIDIA (és az Intel?) ellen dolgozik? Nyilván erre is meglesz a frappáns válaszod. :Đ :Đ :Đ
Szerkesztette: Yany 2009. 06. 20. 15:27 -kor
Logout.hu blog
Elküldve: 2009. 06. 20. 15:37
Idézet: Yany - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 16:27
elolvasva amit írtatok, miért ne dolgozna ellenük, ha gyorsabb is, meg így nem csak a vgakból profitál hanem prociból és alaplapból is többet tud eladni, megveszik az amds platformot/kombót és cserébe néhány (
vagy valamit rosszul értek?
BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil
Elküldve: 2009. 06. 20. 16:39
Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 15:25
igazad van. csak az x2nel mukodik - de ott 507/500. ill az att eseten igy is meg tudtak oldani... en 100/200on hasznalom a 4890et.
Elküldve: 2009. 06. 20. 18:10
Idézet: ssanyesz - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 16:37
vagy valamit rosszul értek?
Perpillanat elég rosszul vetted le. Az NV kártyák adott árkategórián belül magasan jobban teljesítenek folding@home GPU klienssel, mint a Radeon-ok. Ráadásul mindezt max 5-10% CPU használat mellett, vagyis mintha nem is futna.
Erre mondtam, hogy ha ennyire belterjessé teszi a Radeon-ok gpgpu képességeinek kihasználhatóságát, akkor azik is megszabadulnak a radeon-októl, akik eddig nem tették, ha Intel pártiak. Legalábbis sokan számításba fogják venni. A Phenom II már viszonylag rendben van, de annyira még nem kompetens, hogy ezt megtehessék. No meg a sokat hangoztatott NVIDIA lemaradás is valahogy még nem látható. Sok a károgás, hogy DX10.1, meg OpenCL, meg mittomén, de egyelőre semmi kézzelfogható, valódi érv nincs még az NV termékei ellen. Radeon-om van, mert én is kergetem még azt a délibábot, hogy nekem milyen jó a DX10.1 és legalábbis kizárni nem szeretném a lehetőségét annak, hogy jól teljesítsen a kártyám egy DX10.1 "robbanás" esetén, de hosszú hónapok óta is csak szájtépés megy, semmi több. És tessék, mire valamennyire is kezdene beindulni a DX10.1 szekere, már vehetek is ahhoz való GeForce-ot. Lehet politizálni és figyelni a cégek hozzáállását, de gyakorlati értelemben tökéletesen megfelelnek a GeForce-ok a mai napig. Sőt, én úgy látom (függetlenként), hogy mind a CUDA, mind a PhysX valódi értéket képviseltek egész idáig, míg a Radeon-ok nem igazán mutattak fel semmit az elméleti DX10.1-es előnynél.
Egyszerűbben megfogalmazva: az AMD egyáltalán nincs abban a helyzetben, hogy a Radeon és Phenom termékek külön-külön is ne a legtöbbet hozzák ki magukból. Abutól meg még várnám az eggyel korábbi hozzászólásomra a reakciót. Konkrétan vásárlói szemszögből érdekelne, hogy miért is jó mindez, hiszen a vásárlókat kéne meggyőzzék.
Szerkesztette: Yany 2009. 06. 20. 18:16 -kor
Logout.hu blog
Elküldve: 2009. 06. 20. 18:54
Elküldve: 2009. 06. 20. 19:18
Ha valaki Folding-ot futtat vegyen NV-t, senki sem kényszeríti másra. Nyilván magasabb árért lassabb teljesítményt kap majd a játékokban, de ha kell a Folding, akkor célirányosan kell gondolkodni.
A DX10.1 és a PhysX kb. ugyanott van játékellátásban. Az egyetlen különbség, hogy a DirectX az szabvány, így életképes. A PhysX a CUDA-hoz van kötve, tehát vagy átírják egy független GPGPU API-ra, vagy meghall a technika. A konzolokban sem bízhat az NV, akinek van egy kis pénze a HAvok-ot választja, jobb a támogatás, és már alapból optimalizált rendszert kapsz. A PhysX alapkiépítésben egy programszálon fut (többmagos procik korában ez öreg hiba).
ssanyesz: Nincs olyan, hogy DX11 emulálás. Egy DX11 programhoz DX11 kari kell. Kompatibilítás van visszafelé. Nyilván DX10.1-es módban a program hasonló sebességre és képminőségre képes. DX10 módban rondább lesz és lassabb. Nyilván a rondaság függ a használt eljárásoktól, de a legtöbb esetben az AA és az AF kilőve, továbbá az árnyékok minősége lesz gyengébb. Sebesség meg egyértelmű. Az idén megjelenő DX11 programok főleg a tesszellator miatt használják az új API-t. Ez viszont elérhető a Tesselation SDK-val is, így sok hátrány DX10.1-es Radeonnal nem ér.
Elküldve: 2009. 06. 20. 19:57
Szerkesztette: Yany 2009. 06. 20. 19:58 -kor
Logout.hu blog
Elküldve: 2009. 06. 20. 20:03
Jelenleg az AMD a Radeonokból szedi az erőt, naná, hogy ki kell ezt használni. Nekik nem elég ha a Radeont veszik, szeretnék ha a procik eladása is jobb lenne. Ez teljesen érthető.
Elküldve: 2009. 06. 20. 20:11
Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 21:03
Dehogy érthető. Az amd-nek a jelenlegi helyzetben kutya kötelessége lenne mindenkinek a kedvében járni. Ez amiről meg te beszélsz pont hogy nem ezt a célt szolgálja. De hogy piacot nem fog vele szerezni az is biztos.
Elküldve: 2009. 06. 20. 20:20
Elküldve: 2009. 06. 20. 20:26
Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 21:20
Mivel az nv piacvezető ezért megteheti hogy a saját dolgait erölteti és leszarja a piac egy részét. Az amd hol piacvezető? Hol tehet meg ilyesmit? Sehol.
Elküldve: 2009. 06. 20. 20:38
Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 21:30
Az egy dolog, attól még nv a piacvezető
Elküldve: 2009. 06. 21. 00:28
Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 20:18
ezeket találtam:
Idézet
Idézet
ebből tömören összeollózva:
Compute Shader a DirectX 11 része lesz. a compute shader képes futni a DirectX 10-es és 10.1-es hardvereken is, ám helyenként ez a feladat rosszabb megvalósítását eredményezi majd.
ezért írtam hogy egy dx10-es, vagy 10.1-es kártya valamilyen szinten még is tudja futtatni a dx11 egy részét (de azthiszem a része szó lemaradt
vagy ez a compute shader is olyan lesz mint pl a pixel shader volt, hogy a programba bele kell írni a régi és az új verziót is mint a pixel shader 2 és 3 esetében is volt, hogy fusson?
Elküldve: 2009. 06. 21. 06:17
Idézet: Yany - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 19:10
Erre mondtam, hogy ha ennyire belterjessé teszi a Radeon-ok gpgpu képességeinek kihasználhatóságát, akkor azik is megszabadulnak a radeon-októl, akik eddig nem tették, ha Intel pártiak. Legalábbis sokan számításba fogják venni. A Phenom II már viszonylag rendben van, de annyira még nem kompetens, hogy ezt megtehessék. No meg a sokat hangoztatott NVIDIA lemaradás is valahogy még nem látható. Sok a károgás, hogy DX10.1, meg OpenCL, meg mittomén, de egyelőre semmi kézzelfogható, valódi érv nincs még az NV termékei ellen. Radeon-om van, mert én is kergetem még azt a délibábot, hogy nekem milyen jó a DX10.1 és legalábbis kizárni nem szeretném a lehetőségét annak, hogy jól teljesítsen a kártyám egy DX10.1 "robbanás" esetén, de hosszú hónapok óta is csak szájtépés megy, semmi több. És tessék, mire valamennyire is kezdene beindulni a DX10.1 szekere, már vehetek is ahhoz való GeForce-ot. Lehet politizálni és figyelni a cégek hozzáállását, de gyakorlati értelemben tökéletesen megfelelnek a GeForce-ok a mai napig. Sőt, én úgy látom (függetlenként), hogy mind a CUDA, mind a PhysX valódi értéket képviseltek egész idáig, míg a Radeon-ok nem igazán mutattak fel semmit az elméleti DX10.1-es előnynél.
Egyszerűbben megfogalmazva: az AMD egyáltalán nincs abban a helyzetben, hogy a Radeon és Phenom termékek külön-külön is ne a legtöbbet hozzák ki magukból. Abutól meg még várnám az eggyel korábbi hozzászólásomra a reakciót. Konkrétan vásárlói szemszögből érdekelne, hogy miért is jó mindez, hiszen a vásárlókat kéne meggyőzzék.
Hát ez teljesen korrekt meglátás volt. Písz!
Elküldve: 2009. 06. 21. 07:27
16 .epr file-t, amik az enkódolási beállítások lehetnek, pl.: 1440x1080p 23.976 High Quality.epr
Ezenkívül : ExporterAMDEncoder.prm
Valamint 4db dll file :
maiaenc.dll
maicmux.dll
maivenc.dll
maivsclaer.dll
Lehet hogy van mód manuálisan beinstallálni a plugint az adobe premiere-be, és a az encoder-be?
edited: na kipróbáltam, sajna a premiere indításakor kiírja, hogy a hardver nem megfelelő ennek a pluginnakm ezért törli.
Aztán volt plugin, nincs plugin.
biztos vmelyik dll-ben van a hardvervizsgálat.
Kár hogy azokhoz nem értek.
Szerkesztette: krisz123 2009. 06. 21. 08:22 -kor
Elküldve: 2009. 06. 21. 08:48
Prodad Vitascene
Idézet
Adobe Premiere Elements
1.0, 1.5, 2.0, 3.0, 4.0, 5.0, 6.0, 7.0
[ Learn how to ... ]
Adobe Premiere Pro
1.0, 1.5, 2.0, CS3
Adobe Premiere CS4compatibility
Adobe After Effects
7.0, 8.0 CS3
Adobe After Effects CS4
Idézet
The advantages of GPU processing:
up to 50 times faster than using a CPU
perfect quality using 16 bit and 32 bit IEEE
more precise processing for improved quality and sharper details
http://www.prodad.de...td_details.html
Ehez mint láthatod nem kell se STREAM se CUDA elég a PixelShader 2.0. De nehogy az legyen a baj hogy olyasmit linkeltem be ami pénzbe kerül, mert a Premier-t is megvetted.
Szóval neked ez megéri.
Nem jött össze neki, továbbküldték...
Elküldve: 2009. 06. 21. 09:55
Idézet: ssanyesz - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 1:28
Sokkal több lesz. Nem muszáj a grafikára felhasználni a GPU erejét, számoltathatsz vele AI-t vagy fizikát is. Persze ha mindenképp a képminőséget tartod szem előtt, akkor a kvázi végső képkockát alakítgathatod kedved szerint.
Lacee78: A mamut cégek mindig a saját érdekeiket nézik, az hogy néha ezek az érdekek találkoznak a vásárlók érdekeivel, csak puszta véletlen.
Szerkesztette: Abu85 2009. 06. 21. 09:56 -kor

Súgó
A téma zárva.