HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 18. 09:40

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 10:32

Akkor újra.

Nem tér el nagyon, mert pl a rablás elkerülésére is szolgál, amiről beszélünk :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#862 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 09:46

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 10:40

Nem tér el nagyon, mert pl a rablás elkerülésére is szolgál, amiről beszélünk :)

Önvédelemre pl. ott van a gázfegyver topic, ezek a beszélgetések jellemzően oda szoktak jutni. De lehet új, gázfegyvermentes önvédelemtopicot is nyitni.

#863 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 10:00

Akkor ontopic: nővéreméknél múltkor besurranó próbálkozott: megnyitotta az ajtót (de zárva volt), de mire kinyitották az ajtót és utánament sógorom, addigra már nem volt senki a lépcsőházban. Ez Szentesen volt, ami egy kb. 30ezres kisváros.

#864 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 10:12

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 9:39

Én ugy tudom, hogy a magyar jogszabályban nincs olyan, hogy önvédelemből ütés, önvédelemből védekezés.
...

:offtopic: Bocsánat, nem bírom megállni, hogy Dex rosszul tudja: nem a jogszabályban van. Hanem az Alkotmányban.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#865 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 18. 10:41

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 8:05

Bazz, jobban járnál egy gázspével. Aki komolyan neked akar menni, az nem fog megijedni, ha meglátja a remegő kezedben a játékpisztolyt

Rám igazit fogtak, oszt mondtam a rendőrnek, hogy annyira nem lepődtünk meg, úgyis látszott rajt, hogy gázpisztoly, csak ki tudja mi van benne  :Đ
Make love not Wor.

#866 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 10:53

Idézet: leslie - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 7:20

Heti 2 konditerem, és 2 box edzés felír. :)
(Ja, és szituban mindíg a hangadónak kell nekimenni elsőnek. )

Évekbe (5-6 év, de szerencsétlen esetben akár 10 évbe is) tellik, mire az ember olyan szinten lesz, hogy érdemes harcba kezdenie ilyen esetben.
Ha a támadó tapasztalt utcai verekedő, akkor egy 1-2 danos karate mestert is leverhet az utcán. (Persze ez általában látszik is rajta)
Szerencsétlen esetben az történhet, hogy pár hónap edzés után jön egy helyzet, ahol nagy magabiztosan nekimegy a támadónak, aki meg simán leveri, leszúrja.

Meg attól is függ, hogy milyen edzésekre jár. Van ahol nincs rendes ütés, rúgás, csak jelzés értékű (mondhatni balett, és nem küzdősport). Van ahol meg tényleg meggyepálják egymást, ami ugye éles helyzetre jobban felkészít.

Attól is függ, hogy milyen a szíve: van, aki edzésen mindig jó, a másik meg bénább. Aztán éles helyzetben a bénább ember az ügyesebb, mert ő oda meri tenni magát, míg az edzésen ügyesebb ember megijed.

A hangadó leverése sem állítja minden esetben a társait, könnyen előfordulhat, hogy leütöd/lefújod/lelövöd, aztán a többiek meg agyonvernek.

A játék pisztolyhoz: azért nem jó, mert ha fegyvert rántasz elő, akkor azt használni is kell azonnal. Különben csak ijesztgetés. (Ha az ember béna, az ellenfele meg tapasztalt, akkor hiába a fegyver/gázspré is, mert úgyse tudná használni. Jó esetben csak a kulcscsontodat törik el mire előkapnád a kabátodból, zsebedből, táskádból)
Ellenfeld is ugyanígy tesz: ha csak azt látod, hogy mozdul, és esetleg a penge villanását, akkor talán van annyi időd, hogy hátraugorj, ha gyors vagy. Rosszabb esetben ugyanez hátulról, esélyed sincs.
De ha csak hadonászik egy késsel, akkor nem akar bántani, csak ijesztget.

Éles helyzetre jó gyakorlás még a szituációs gyakorlat. Ahol azt játszák el, hogy támadás történik.
Ekkor az igazi eseményt sem érzi (annyira) újnak az ember, hiszen már gyakorolt rá. Az agynak nem egy teljesen új szituációt kell feldolgoznia, hanem volt már hasonló.

Meg a helyzettől is függ: ha ott van mondjuk 4 tapasztalt ember, és csövekkel, viperákkal suhogtatják a levegőt, akkor egyedül úgysem fogod legyőzni őket.

#867 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 11:01

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 8:39

Én ugy tudom, hogy a magyar jogszabályban nincs olyan, hogy önvédelemből ütés, önvédelemből védekezés.

Ha késsel fenyegetőznek, először meg kell várnod amíg hasba szurnak, és csak azután üthetsz. Így tudom.

Ez csak vicc?
Ha leszúrtak, akkor már hogy ütsz???

De van önvédelem, hogyne volna.
Nem is kell megvárnod, amíg az ellenfeled valóban támad, ha egyértelmű a támadási szándék, akkor már védekezhetsz ellene (persze adott mértékkel)
Szerinted a törvény szerint, ha valaki Rád támad, és az asztalon van egy nagykés, akkor hagynod kell, hogy felvegye és utána belédmártsa, és csak akkor védekezhetnél????
Ha már látod, hogy nyúl a kés felé, már védekezhetsz.

Pusztakezes harcnál sem kell bevárnod, amíg az első ütést, vagy rúgást beviszik, vagy amíg olyan pozícióba tekernek, ahonnét nem tudsz kiszabadulni.
Némely biztonsági szolgálatnál van olyan trükk, hogy ha van kamera (azaz készül felvétel), akkor rád mozdul az őr, beijeszt, erre felemeled a kezedet, és az már a felvételen támadási széndék, és az őr védekezhet.

#868 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 11:19

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 9:12

Egy két lábon járó heggyel kevesen kötekednek :D
...

Azért előfordulhat.
Nagy ember nagyot is esik.

Főképp, aki túl izmos, kötött izomzatú, nagy lomha, egy gyors ember gyorsan beelőzheti.
Van ismerős, akit ha utcán megtámadnak, akkor nagyon agresszív módon védekezik, egyből ízületet tör, csontot tör.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 18. 11:19 -kor

#869 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 11:20

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 9:25

Arról nem is beszélve, hogy ha nálam lenne éles fegyver és valaki előránt egy másik fegyvernek látszó tárgyat,

nem kérdeznék. :)

Jó kérdés. Késtől jobban félek, mint a fegyvertől. Csak fene sem akar bonyolult sztorikba keveredni, sosem tudod kivel állsz szemben, meg a mi merre. Bonyásabb ez a kérdéskör, én meg láttam már csúnya ügyeket úgy is, hogy jogszerűen volt használva a fegyver, aztán próbálták ide-oda csavarni a dolgokat. Induljunk már ki abból, hogy eleve ilyennel utcán mászkálni nem egyszerű, nem egészséges.
Make love not Wor.

#870 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 11:47

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 12:01

Nem is kell megvárnod, amíg az ellenfeled valóban támad, ha egyértelmű a támadási szándék, akkor már védekezhetsz ellene (persze adott mértékkel)

A mérték a necces. Mert ebből lesz a verekedés, oszt akkor már esetünkben a vérontás. Mégis csak meg kellene próbálni a legősibb harci technikát.
Make love not Wor.

#871 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 11:56

Tegnap este nem tudtam aludni és a TV-ben vagy 10 percig nézegettem a kiscsajt aki ordibált, hogy hívjatom már és mondjátok meg, hogy hány háromszög van a képen.
No most nekem meggyőződésem, hogy több telefonáló is a jó választ mondta, ha ez így van akkor ez tényleg duplarablás.
Egyébként csinos volt a kiscsaj és az ATV itt van 2 sarokra.

Csatolom a képet. (a tetején egy pontban találkoznak természetesen:)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: negyvenketto 2009. 06. 18. 11:56 -kor

Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#872 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:15

A trükkje a dolognak, hogy több kisebb háromszög többféle nagyobb háromszöget is alkot, így megsokszorozódik a végeredmény.

Az alsó sorból indultam ki. Ha vízszintesen:
- egyesével számoljuk az aljáig a háromszögeket, az 6 lehetőség
- ha kettesével, az 5
- ha hármasával, akkor 4
- ha négyesével, az 3
- ha ötösével, az 2
- ha az egész képet nézzük, az 1
De van négy réteg fentről lefelé is. Így: (6+5+4+3+2+1)*4=84

Ezek a tv-s, betelefonálós játékok mindig ilyen átverős faxságok. Nagy csalás az egész.

Amúgy kösz a privit 42. Leírom a többieknek is. Most kaptam meg az amcsi szervező manus netes anyagát, és már abból totál kamu szaga van. Aki ennek hisz, azt totál bebukja.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 06. 18. 12:22 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#873 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:36

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 13:15

A trükkje a dolognak, hogy több kisebb háromszög többféle nagyobb háromszöget is alkot, így megsokszorozódik a végeredmény.

- ha kettesével, az 5
- ha hármasával, akkor 4
- ha négyesével, az 3
- ha ötösével, az 2

Ezek a tv-s, betelefonálós játékok mindig ilyen átverős faxságok. Nagy csalás az egész.

Amúgy kösz a privit 42. Leírom a többieknek is. Most kaptam meg az amcsi szervező manus netes anyagát, és már abból totál kamu szaga van. Aki ennek hisz, azt totál bebukja.

Szia!

Még várjunk esetleg másik megoldást, de kicsi annak az esélye, hogy mindketten (plusz pár normális hangú telefonáló) ugyanúgy gondoljuk rosszul.

A másik ami feltűnt nekem, hogy mindha egy nő betelefonálását kétszer játszották volna be.

"Szerintem héét", volt a válasza neki :)

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#874 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 12:47

Mégis csak meg kellene próbálni a legősibb harci technikát.

Bekebelezni és sejtszinten megemészteni?
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#875 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:41

- ha kettesével, az 5
- ha hármasával, akkor 4
- ha négyesével, az 3
- ha ötösével, az 2

Annyi, de trükköznek ám mindennel, van, hogy magát a szót is bele kell számolni, vagy esetleg a keret és az ábra között fennálló viszonyban is kialakulnak háromszögek. Legtöbbször nem a korrekt megoldás a jó.

#876 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:43

...

Én is így gondolkodtam, és ugyanerre az eredményre jutottam...
És nem hiszem, hogy hiba lenne a logikában. De ha mégis, sosem fog kiderülni, mert az ilyen "megoldhatatlan" feladatokat valahogy mindig lecserélik, a "megoldást" meg sunyin elhallgatják.

Ha nem gond, ezt a privit én is szívesen fogadnám, kíváncsi vagyok hogy milyen szöveggel próbál beetetni a manus.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#877 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 11:20

Jó kérdés. Késtől jobban félek, mint a fegyvertől.
Én is. Biztos mert még nem lőttek meg, és nincs rossz élmény hozzá.

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 11:20

Csak fene sem akar bonyolult sztorikba keveredni, sosem tudod kivel állsz szemben, meg a mi merre. Bonyásabb ez a kérdéskör, én meg láttam már csúnya ügyeket úgy is, hogy jogszerűen volt használva a fegyver, aztán próbálták ide-oda csavarni a dolgokat. Induljunk már ki abból, hogy eleve ilyennel utcán mászkálni nem egyszerű, nem egészséges.

Persze.
Azért egy gázstuki a mai világban nem árt.
Odajön 2-3 rossz arc, egynek a képébe tolsz belőle, rögtön eggyel kevesebb támadó. Ha esetleg sikerül egy másiknak is, akkor máris 2-vel kevesebb.
És kelendő is, rengetegen rohangásznak a zsebben, kabát alatt hordva (asszony fegyverboltban melózik, év elején pár hónapig sorban jöttek a vásárlók, gyakorlatilag folyamatosan, kajázni nem volt ideje)

Persze ha odaállnak eléd 4-5-en, akkor a gázstukit feldughatod magadnak. De mégiscsak jobb, mint nélküle.

#878 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:57

Kamu ez a betelefonálós az tuti.Régen volt már az a világ mikor Rózsa Gyuri vette fel a telefont maga.Ma már felhivod autómata mondja sajnáljuk nem nyert probálkozzon ujra esélyed sincs hogy megmond a választ.A válaszok meg felvételröl mennek,sok ember meg simán beszopja ezt,tízezreket képesek eltelefonálni.Ugyanez van a szavazásos telefonálással.Multkor még az újságokba is volt a műsor felvételröl ment de ezrek szavaztak emelt díjas sms el :D
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#879 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:58

Persze, hiszen a tévétársaság sem akar ráfizetni.

Volt 80 éves rokon, aki évekig telefonált be ilyenekbe.
Egyetlen egyszer nyert 30e ft-ot. De az csak olaj volt a tűzre.

#880 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 13:02

Van ismerosom aki betelefonalos musornal dolgozott. O mondta, hogy ha valaki nyer is, akkor az az egyik ott dolgozonak a feladata az, hogy betelefonaljon, vagy embereket szerezzen akik betelefonalnak kb ingyen. Szoval nem fizetnek ki semennyi nyeremenyt se.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.