HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 13. 10:55

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 11:52

Nem tudom, külföldön hogy megy ...
De azt tudom, hogy pl. hazai nyaralóhelyeken rendszeresen előfordult (még anno a 90-es évek elején és közepén, akkoriban egész nyarakat töltöttem a Balatonon), amikor messziről látni, hogy a 6 méter széles járdát 3-an egymás mellett menve elfoglalják teljes szélességében, mellettük nem fér el más elmenni, és közben olyan hangosan beszélgetnek németül, hogy 200 méterről hallani.
Mostanában ugyanilyet láttam a 2-es villamoson is párszor.

Ezt sose értettem, miért csinálják? Dicsekedni akarnak, hogy ők németek, és hallják minél többen? Vagy csak szimplán rosszul hallanak?

Szerinted miért hallatszik hangosan a kölni dóm kapujában: "Húúúú, bazzmeg!"

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1262 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 11:00

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 11:47

Mondasz valamit cyberde-vel egyetemben. Nem állítom, hogy ez a legjobb-legtámogatandóbb megoldás, de jobbat erre az esetre nem találtam.

Nyilván az ember alapvetően kerüli az ilyet. Inkább olyan helyre megy, ahol szívesen látják a külföldit és nem ellenségesek. Meg azért sok nyugati barátságos, nyitottak, ha nem fogott rajtuk az agymosás. Sőt néhányan kifejezetten szimpatizálnak a magyarokkal, pl. eltöltöttek itt egy jó nyaralást, vagy hallottak rólunk valami jót. Ők egyenesen értékelik a magyar dolgokat, tudják a "igen/nem", "jónápótkivánók"-ot, az "ékéssékédré". Némelyik még káromkodni is tud. Sőt szeretik, ha tanít az ember nekik néhány új magyar szót. Állítják, hogy a magyar lányok a legszebbek, stb. Főleg európaiakra jellemző ez, de ilyen jenkivel is találkoztam már. Meg Latin-Amerikában van az, ahol valami miatt nincsenek rólunk rossz véleménnyel. Talán ott kimaradtunk a néphülyítésből, mert nem keresztezték egymást az érdekek.

Hát igen... még káromkodni is tudnak. Végre tudom, mivel "becsülnek meg".

(Attól tartok, saját magad viselkedését és elvárásait látod-érzed visszatükröződni.)

#1263 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 11:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 10:36

2. ha hülyének néz, akkor meg vállat vonsz, oszt jóreggelt.

Na, igen.
De ha mindenki Veled baszik ki, és Téged csicskáztat és mindig Te vagy a fekete seggű, akkor hiába jó reggelt.

Volt olyan ismerős, akiknél még a 90-es évek elején odakerült egy román "menekült" vagy bevándorló dolgozni.
Nem nézték jó szemmel, mert nem kedvelték a származása miatt.
Plusz a pasas is úgy viselkedett velük, hogy adott rá némi okot.
Aztán ő lett ott a főnök egy idő múlva, pedig voltak akik már 10 évvel régebben ott melóztak. És ráadásul még több okot adott, hogy utálják.
Mindenki vele tolt ki, kezdve, hogy a cuccait, amit nem zárt be, eltüzelték a szemétégetőben; a melósruhái szárára csomót kötöttek, hogy ne bírja felvenni; a bakancsait odaszögelték a padhoz, hogy ne tudja felvenni; a motorja/kerékpárja kerekeit rendszeresen kiszurkálták, mindenki cipészárral a zsebében mászkált, és ha egy kis időre nem figyelte, akkor már szúrták is ki; vagy a bakancsába gipszet öntöttek, és mire jött melózni legközelebb, addigra belekötött, stb, stb, stb ... ahol lehetett szivatták folyamatosan. A pasas egy pár hónap múlva kiborult és kezeltetni kellett.
Könnyen rámondjuk, hogy "jó reggelt", de ha olyan környezetbe kerül az ember, ahol őt szekálja mindenki, meg mindig ő kerül a szopóágra, az nagyon szar tud lenni. Még ha "csak" annyi a kitolás, hogy a legszarabb munkát kapja, és nincs extra szivatás, az se esik jól.

#1264 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 11:10

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 11:52

Ezt sose értettem, miért csinálják?

Mondjuk úgy, hogy a németeknek nem a legiskolázottabb és legjólneveltebb rétege jár a Balatonra. :)

#1265 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 11:12

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 9:36

Ennyire sokra azért nem tartanak bennünket  ;)  JÓVAL kevesebbre! Nyugat szemében mi olajos pofájú, orosz komcsi cigányok vagyunk,

Ez így ebben a formában abszolút nem igaz. Van olyan ország ahol bizonyos réteg így vélekedik, de nem általános. Példa: tavaly nyár, Spanyolország déli része unokatestvéremnél. A környék tele van gazdag angolokkal akik Gibraltárban üzletelnek meg offshore-oznak, és a part mentén spanyol részen laknak 40-50km-en belül. Ők a spanyolokat alkalmazottnak vagy inkább csicskának tekintik, és ezt folyamatosan érzékeltetik is. Ennek megfelelően kollektívan utálja őket mindenki. Nekem használható nyelvtudásom csak angol van, spanyol nulla. Unokatesóék felhívták a figyelmet hogyha bemegyek valahova és megszólalok angolul, az első-egy-két mondatban tereljem úgy a szót hogy derüljön ki, nem gibraltári seftesgeci vagyok hanem magyar turista. Egyből enyhül a hangulat. A dolog valóban kiválóan működött. Kontrasztosan változott a hozzáállás.

Ha pedig valaki meg tud szólalni pár szót spanyolul, mindegy hogy milyen rosszul, hibásan, onnantól kenyérre lehet kenni őket. Hogy te eljöttél ide a távoli Magyaroszágról (amit egyébként viszonylag jól ismernek) és az ő nyelvén szólítod meg... Egyből vigyorognak mint tejbetök.

Szerkesztette: Ombuccmann 2009. 07. 13. 11:13 -kor

#1266 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 11:25

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 12:00

Hát igen... még káromkodni is tudnak. Végre tudom, mivel "becsülnek meg".

A káromkodást nem becsmérlésnek szánják. Csak pár szót képesek megtanulni és szeretik az extrém dolgokat. Káromkodni meg menő, nem mindenki a szépirodalom és a nyelvtan izgalmait keresi. Hiába magyarázza nekik az ember, hogy káromkodni nem illik/szabad. Némelyik egyenesen meg van sértődve, ha nem tanítom meg neki, aztán úgy kell +szavakkal kiengesztelni  :D  Sőt, ha tud, eleve káromkodással fogad, miközben elsüti a 10 szavas magyar nyelvismeretét és azonnal várja érte az elismerést  :)

(Nem látom visszatükröződni, ekkora "viszont-benyalást" egyik külfölditől se várok el, csak ne kezeljen le. Pozitív példaként hoztam fel, mint másik végletet.)

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 12:12

Ha pedig valaki meg tud szólalni pár szót spanyolul, mindegy hogy milyen rosszul, hibásan, onnantól kenyérre lehet kenni őket. Hogy te eljöttél ide a távoli Magyaroszágról (amit egyébként viszonylag jól ismernek) és az ő nyelvén szólítod meg... Egyből vigyorognak mint tejbetök.

Ez majdnem mindenhol így van. Ha megtiszteled őket az anyanyelvükön, azt nagyon bírják. Sőt, minél bénább és megmosolyogtató vagy, annál inkább megdicsérnek. Ha túl perfekt nyomod, akkor nem biztos, mert hátsó szándékot sejthetnek olyankor.

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 12:12

hanem magyar turista. Egyből enyhül a hangulat.

Ez meg a másik. Máshogy kezelnek turistaként kirándulóhelyeken és máshogy, ha tartósan vagy kint (munka, üzlet) nem turistákhoz szokott részen. Első esetben alkalmazkodott környezetben plusz pénzt jelentesz, utóbbiban pedig rugalmatlan közegben gazdaságilag konkurencia vagy.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 13. 11:43 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1267 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 11:51

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 12:25

Ha megtiszteled őket az anyanyelvükön, azt nagyon bírják.

Mi, ha külföldre utazunk, akkor általában utánanézünk a "jónapot"-nak, a "köszönöm"-nek és a "viszontlátásrá"-nak. :) Ez a "nyelvtudás" már elég a feszültség oldásához, de attól is megkímél minket, hogy elárasszanak minket a helyi nyelvvel. :)

(Mondjuk az mókás volt, amikor egyszer egy kis római italboltban nézelődtünk, a tulaj meg elárasztott minket az olasz nyelv virágaival. Tudta ő is, hogy egy mukkot sem értünk, de be nem állt a szája, viszont mi is jól szórakoztunk, ő is jól szórakozott, és kaptunk ajándékba szalámit meg sajtot :) )

#1268 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 12:18

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 12:51

Mi, ha külföldre utazunk, akkor általában utánanézünk a "jónapot"-nak, a "köszönöm"-nek és a "viszontlátásrá"-nak. :) Ez a "nyelvtudás" már elég a feszültség oldásához, de attól is megkímél minket, hogy elárasszanak minket a helyi nyelvvel. :)

(Mondjuk az mókás volt, amikor egyszer egy kis római italboltban nézelődtünk, a tulaj meg elárasztott minket az olasz nyelv virágaival. Tudta ő is, hogy egy mukkot sem értünk, de be nem állt a szája, viszont mi is jól szórakoztunk, ő is jól szórakozott, és kaptunk ajándékba szalámit meg sajtot :) )

Azok olyanok.

Tavaly előtt egy idősebb fazon boltjában vásároltunk, el-elbénáztunk, két-három nyelven vettünk mindenféle vicik-vackot, szir-sz@rt, bort, ajándékot, egyebet. :D Kapott borravalót, érmével úgyse megyek sokra, de nem mind van hozzászokva ehhez. Vissza akarta adni, de nem kellett. Kijött a pultból belekarolt a csokis/cukros polcba és teleszórta vele a szatyrunkat. Nem láttam még ilyet, kedves volt mindenesetre. Másnap 50 méterről már köszönt. :Đ

#1269 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 13:07

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 12:18

Azok olyanok.

Tavaly előtt egy idősebb fazon boltjában vásároltunk, el-elbénáztunk, két-három nyelven vettünk mindenféle vicik-vackot, szir-sz@rt, bort, ajándékot, egyebet. :D Kapott borravalót, érmével úgyse megyek sokra, de nem mind van hozzászokva ehhez. Vissza akarta adni, de nem kellett. Kijött a pultból belekarolt a csokis/cukros polcba és teleszórta vele a szatyrunkat. Nem láttam még ilyet, kedves volt mindenesetre. Másnap 50 méterről már köszönt. :Đ

Na, igen.
Egyszer itt a sárga buszon egy olasz fazon került mellém, be nem állt a szája, mesélte a kalandjait (megszívatták, lenyúlták a pénzét, taxis 15e Ft-ért hozta el a nyugatitól az Árpád hídig, lemerült a mobilja, és aksit folyton ki-ki vettette, dörzsölgette, hátha felmelegedve kicsit működésre bírja a cumót. Az elején leszögeztük, hogy olaszul nem tudok, csak kb./sacc megétem minden 5-6ik szót,
különösen ha kézzel úgy gesztikulál, ahogy tette. Mondtam, angol / francia esetleg, de ő meg görögül és olaszul tudott csak. Minden esetre jó mulatság volt. Amúgy valahol a román tengerparton dolgozott valami üzemben, onnan tartott Szlovákiába, stoppal / vonattal / busszal. Ehhez képest volt Székesfehérváron is...

#1270 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 14:23

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 14:07

Na, igen.
Egyszer itt a sárga buszon egy olasz fazon került mellém, be nem állt a szája, mesélte a kalandjait (megszívatták, lenyúlták a pénzét, taxis 15e Ft-ért hozta el a nyugatitól az Árpád hídig, lemerült a mobilja, és aksit folyton ki-ki vettette, dörzsölgette, hátha felmelegedve kicsit működésre bírja a cumót. Az elején leszögeztük, hogy olaszul nem tudok, csak kb./sacc megétem minden 5-6ik szót,
különösen ha kézzel úgy gesztikulál, ahogy tette. Mondtam, angol / francia esetleg, de ő meg görögül és olaszul tudott csak. Minden esetre jó mulatság volt. Amúgy valahol a román tengerparton dolgozott valami üzemben, onnan tartott Szlovákiába, stoppal / vonattal / busszal. Ehhez képest volt Székesfehérváron is...

Akkor elég nemzetközi volt az arc. :D

#1271 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 07:03

Fent van az újabb adag Dextrose blogjában. Hát... kezd sz.rabb lenni a dolog. Ne hagyd Dex, hogy kitúrjanak a konyháról. Meg ne állj le munkaidőben csevegni. A konyháról ne hozz el semmit, nehogy az legyen, hogy lopsz te is. Ha másnem a szobádba rendszeresen hívd be a táborvezetőt, és ellenőriztesd vele, hogy nincs lopás részetekről. Addig is zárd a szobátokat, ellenőrizd napjában többször mosdóba menet. Esetleg zárd le gyurmás pecséttel is. Nehogy a sok zsidó pehely csicska odategyen valami bűnjelet.

A másik, amit nem szabad hagyni, különböző személyektől, ellentétes utasításokat elfogadni. Le kell tisztázi, ki a közvetlen, ÁLLANDÓ főnök, a többiek csak ne pofázzanak bele. A zsidajai se, azok csak szépen nyomkodják a pattanásaikat és térdepeljenek napi 24 órából 25-öt. Egészségükre.

Amerikai munkásoknak azért jobbak a körülményei, mert őket muszáj megbecsülni. Különben elmennek, betartanak, mószerolnak. Ti meg csinálhatjátok a kuli melót és ki vagytok szolgáltatva a repjegyár és a távolság miatt. Pont ezért kellett nekik külföldi, a világ másik végéből. Szerintem most próbálgatják, hogy mekkora megalázást viseltek el, vagy próbálnak titeket lelkileg megtörni.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 19. 07:43 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1272 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 07:20

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 9:36

Ennyire sokra azért nem tartanak bennünket  ;)  JÓVAL kevesebbre! Nyugat szemében mi olajos pofájú, orosz komcsi cigányok vagyunk, akik sztálinista panelházakban, áram nélkül tengődnek, a padlóra sz.rnak, a földről esznek, és várják a komcsi cártól a megváltást

Ez egy éktelen faszság. Én éltem Németországban, Spanyolországban, az USÁ-ban, Izraelben és most ugye Kanadában telepedtem le de ilyet soha, de soha nem tapasztaltam. Különösen az USÁ-ban a magyar az leginkább az a totál "aha..." -- fogalmuk nincsen. Esetleg valakinek rémlik hogy Európában van, de az már nagyon, nagyon világpolgár. (Mindig is viccesnek találtam azokat akik az amcsikat ezért basztatják, kicsit utazol az USÁ-ban mindjárt rájössz miért. Mintha kissé nagydarab lenne.) Az EU-n belül meg tudják nagyjából mi az ábra...

#1273 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 07:34

Idézet: bean - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 8:20

Ez egy éktelen faszság. Én éltem Németországban, Spanyolországban, az USÁ-ban, Izraelben és most ugye Kanadában telepedtem le de ilyet soha, de soha nem tapasztaltam.

Akkor nyugtasd magad ezzel. Nyilván metaforikusan túloztam is egy kicsit, de sajnos nem áll túl messze a valóságtól.

Spanyolországban, Hollandiában csak turista voltam. Nekem Ausztria, Németország, Svájc volt eddig. Igaz nem túl hosszú időket húztam le. Néhány hónapot mindegyik helyen. Meg egy kicsit Luxemburg. Utóbbi 4 helyen rossz rólunk a vélemény. USA-ban nem voltam még, de Latin-Amerikában sok jenkivel beszélgettem: van amelyiknek rossz a véleménye, míg van, aki azt se tudja, hol vagyunk térképen, és mikor pedig Németországot adom meg tájékozódási pontnak, némelyiknek még azt se ismeri. Pedig vívtak ellenük 1-2 világháborút. Úgy kell Europe-ozni, meg Hitlerezni, mire elkezd a szerencsétlen parasztjának derengeni valami (hacsak nem érti félre). Nem tudom, az ilyen emberek milyen iskolában végeztek, vagy volt-e a kezükben térkép, esetleg láttak-e már valamelyik History csatornán valami II. vh-s dokumentumfilmet, ott sokat térképeznek, hadműveleteket, partraszállást illusztrálandó.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 19. 07:38 -kor

#1274 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 07:46

Aha, a tejforraló bekapcsolása az érdekes lehetett :)
Nem a bekapcsoló gomb lenyomása miatt számít munkának (mert pl. az ajtó kilincsét lenyomni nagyobb "munka", és mégis csinálhatják), hanem mert sabbaton tűzhöz sem nyúlhatnak, és az elektromosság tűznek számít.
Ezért pl. a lámpát sem kapcsolhatják fel vagy le, sőt, úgy tudom, hogy nem is kérhetnek meg mást sem rá.
:omg:

Ha a kajádat piszkálják, szerintem mondd meg nyíltan, hogy ne csinálják.
Célszerű udvariasan, hogy ha kérsz enni, hozok valamit a konyháról, de ez az én kajám és nem szeretem ha más beleturkál.
Minden ilyen konfliktust érdemes az elején gyorsan lerendezni, különben megszokják és akkor már nehezebb.
Esetleg érdemes úgy enni, ha kis asztalok vannak, hogy ti hárman elfoglaljátok az egyiket, így nincs lehetősége másnak odaülni. Ha pl. 4 szék van, akkor a 4. széket elvinni vagy valamivel lefoglalni (pl. táska), vagy még jobb odaültetni egy havert, aki normálisan eszik.

#1275 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 08:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 7:34

... és mikor pedig Németországot adom meg tájékozódási pontnak, némelyiknek még azt se ismeri. Pedig vívtak ellenük 1-2 világháborút. Úgy kell Europe-ozni, meg Hitlerezni, mire elkezd a szerencsétlen parasztjának derengeni valami (hacsak nem érti félre). Nem tudom, az ilyen emberek milyen iskolában végeztek, vagy volt-e a kezükben térkép, esetleg láttak-e már valamelyik History csatornán valami II. vh-s dokumentumfilmet, ott sokat térképeznek, hadműveleteket, partraszállást illusztrálandó.

Ott talán nem olyan erős az oktatás, mint itthon.
Pl. angoltanár ismerős járt usa-ban, és valami középiskolában melózott (talán tanított??? nem tudom már).
Csak arra emlékszem, hogy azt mondta, hogy még a matek vizsga is teszt volt: nem kellett számítást írni meg semmi, csak beikszelni a megfelelő választ.
Na most, itthon egy középiskolai mondjuk féléves vizsgán, ha nincs ott a számítás, csak odaírva, hogy: "42", az szerintem 0 pont, még ha tényleg 42 is a helyes eredmény.
És azt mondta, hogy olyan könnyű volt, hogy ő sose volt erős matekből (nyelvtanári végzettség), és iksz éve nem is matekozott, a valamikori tudása is elég megkopott az évek alatt, de simán csinált egy jó eredményt, minden felkészülés nélkül, csak próbából.

Persze ez csak egy iskola, ebből nem szabad általánosítani, de az összes ami filmben, ha iskolai vizsgát mutatnak, akkor tesztelgetnek.
Egyébként valamilyen szinten érthető is: mi a túrónak megtanulni, hogy hol van pl. Magyarország, amikor az ottani emberek 99,9%-a soha életében nem jön ide. Akit érdekel, az elolvassa, megnézi a tévében, vagy mit tudom én.
Engem annakidején, középsulis koromban állatira zavart, hogy semmi értelme nem volt pl. a millió évszámot bebiflázni történelemből. (Amit ráadásul aztán tényleg el is felejtettem, ha néha egy-egy műveltségi vetélkedőben feljön valami történelmi téma, akkor rémlik, hogy hallottam valamit annakidején, de hogy mi is volt, vagy kik voltak, a fene se tudja. Pedig annakidején egy szigorú, idős tanárnő tanította, és kb. olyan fontos volt, mintha akörül forogna a világ, hogy mikor volt az első triumvirátus és kik voltak a tagjai. Aztán a fenét, az ember kijön az iskolából és többet az életben senki meg nem kérdezi tőle)

Na meg igazából mi sem tudjuk, még talán felsorolni sem az usa nem az összes, de mondjuk 10 államát.
Nem beszélve a földrajzi adottságokról, pl. hol, mit bányásznak, stb ... nagyjából tudjuk, hogy van egy ilyen ország, a Föld kb. másik oldalán lévő kontinens északi oldalán. Ahol dollárral fizetnek, kólát isznak, és lelőheted a betörőt és van egy néger elnökük. Kb. ez az átlag magyar tudása.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 07. 19. 08:08 -kor

#1276 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 08:13

USA-ban nem is a gimnaziumon van a hagsuly, az egyetemek a fingatosak. Nalunk mindketto.

#1277 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 08:19

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 9:06

Na meg igazából mi sem tudjuk, még talán felsorolni sem az usa nem az összes, de mondjuk 10 államát.

Kb. ez az átlag magyar tudása.

Aki a 8 általánost elfogadhatóan elvégezte, vagy a középsulit katonásan végigbukdácsolta, az tud kb. 5-5 nyugati-keleti parti államot/várost mondani és tud 2 mondatot mondani az USA történelméről, ha másnem filmekből ellesve. De legalább az USA-val határos országokat fel tudja sorolni, ha nem GYP-s. Meg legalább az elnököt ismeri névről/arcról.

Igen, USA-ban a fősuli/egyetem az igazi vízválasztó. De ez ma nálunk is így lett. Az érettségi csak a múlt rendszer vége utánig volt jelzés értékű.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 19. 08:21 -kor

#1278 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 08:50

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 9:13

USA-ban nem is a gimnaziumon van a hagsuly, az egyetemek a fingatosak. Nalunk mindketto.

Azért ne essünk túlzáokba. :D Szegény gyerekeknek már lassan olvasni se lehet, mert az túl bonyolult. :omg:

#1279 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 08:59

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 8:19

Aki a 8 általánost elfogadhatóan elvégezte, vagy a középsulit katonásan végigbukdácsolta, az tud kb. 5-5 nyugati-keleti parti államot/várost mondani és tud 2 mondatot mondani az USA történelméről, ha másnem filmekből ellesve. De legalább az USA-val határos országokat fel tudja sorolni, ha nem GYP-s. Meg legalább az elnököt ismeri névről/arcról.

Éppen ezt mondom én is. De aztán többet nem tudna.
Ha az utcán megállítanék találomra 10 embert egy usa vaktérképpel, még talán Washingtont sem tudnák megmutatni rajta, hogy nagyjából merre van.

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 8:19

Igen, USA-ban a fősuli/egyetem az igazi vízválasztó. De ez ma nálunk is így lett. Az érettségi csak a múlt rendszer vége utánig volt jelzés értékű.

Ez így van. Régen, amikor nagy ritkán, néha sikerült megnéztük egy-egy ami filmet, minden fiatal egyetemre járt benne. Nekem meg egy egyetemista ismerősöm sem volt akkoriban. És csodálkoztam, hogy ott mindenki ilyen okos? Vagy ott másnak számít az egyetem, mint itt?
Aztán most itt is az van: a fiatal ismerősök között szinte mindenki egyetemre jár/járt.

#1280 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 09:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 8:34

Akkor nyugtasd magad ezzel. Nyilván metaforikusan túloztam is egy kicsit, de sajnos nem áll túl messze a valóságtól.

A TE valóságodtól.... ami azért - valljuk be - nem feltétlenül mindenkié. Saját visszatükröződésed.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.