HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1561
  • 1562
  • 1563
  • 1564
  • 1565
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#31241 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 03. 19:20

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 18:59

Én az árát is.  :Đ Fél millát beletolnék az Astrába, 3-at a házba, 2-őt meg betörlesztenék a hitelbe, lefelezve azt. :)

Én meg járnék tovább az astrával, és elkezdenék építkezni a golf árából, mert az csak egy autó, nincs számomra értéke, egy háznak viszont van :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#31242 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 19:34

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 19:08

Csodálkozom, mert ez a motor pont olyan erőben, karakterisztikában, mint a vw féle 1.6 8v, amire meg mindig azt mondod, hogy nem jó, meg sose volt jó.

Erőben hasonlóak, valóban. De amennyire én ismerem ezeket, van 3 lényeges különbség a két motor között:
- gázreakció
- működési kultúra
- fogyasztás

Utóbbi legyen "lábfüggő, nálam 6-ot eszik", a másik kettő viszont jelentősen a Mazda felé húz. A régi VW motor a Golf VI-ban tűnt egyedül kulturáltnak, ami annak fényében, hogy ez talán minden idők legjobban hangszigetelt kompaktja, nem nagy bravúr. Persze el lehet a régi 1.6-ossal is közlekedni, de az akkor is egy átlagos szerkezet.

De ismétlem, a Mazdáé sem egy nagy durranás. 100 lóerőtől nem kell csodát várni, szépen el lehet vele közlekedni, legalább csendes és nem kelletlen.

#31243 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 19:44

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 20:20

Én meg járnék tovább az astrával, és elkezdenék építkezni a golf árából, mert az csak egy autó, nincs számomra értéke, egy háznak viszont van :)

Az a baj, hogy egy Golf árából csak elkezdeni lehet az építkezést. :(

Jóformán egy jól szigetelt alapra elég, meg előtte a papírmunkára, közművek bevitelére... :(

#31244 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 19:53

Idézet: Bujdy - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 19:44

Jóformán egy jól szigetelt alapra elég, meg előtte a papírmunkára, közművek bevitelére... :(

Hát igen. De aztán fizuból menne a többi szép sorjában :D
És ha kész a ház garázzsal, vehetek végre egy nagypolszkit 100 rugóból :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#31245 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 19:59

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 18:15

Itt érzek azért némi csúsztatást, függetlenül attól, hogy az új rönók most akciósan tényleg nagyon jó árban vannak. A 4 "körül" hazavihető Megane Dynamique 1.4 TCe az egy 10-es híján 4,5 milla az akciós listában. A rendes listaára meg 4,8.

Ez így is nagyon jó ezzel a felszereltséggel, de azért akciósan, meg lealkudva golfot is lehet venni "olcsón". Nézd meg a vw oldalán az azonnal elvihető készletet. 1.4TSi comfortline golf már van 4,8-ért. Gondolom ugyanennyire bármikor lealkudható egy comfortline ha beesel egy vw szalonba. Ez már nem olyan hatalmas difi, és itt jön be az, hgoy a köztudatban a német autó megbízhatóbb, úgyhogy "akkor már kifizetem a +300-at, de legyen német". Vagy legyen kisebb felszereltség, de akkor is német. Ezt a vw is tudja, azért kerül ennyibe :)

Listár 4.8 valóban, akciós kp-s 4.5, ha veszel fel minimum 1.8M hitelt (tavaly még elég volt 400k), akkor még mínusz 400k és 5év vagy 100e km gari jár mellé. Mindenféle különösebb alku nélkül 4.1-ért elhozhatod. Vw-nél mekkora az az összeg, aminél elkezdhetsz alkudozni? Listaár, ami 5.7 comfortline-nál? És van 1db, amit 4.8-ért akcióznak, az összes többi akciósan 5.2-5.3? :) Nem tűnik nagy dealnek nekem.

Rönónál is van akciós, készleten lévő autó, ahhoz kellene mérni ezt az 1db-ot, amit valamiért 4.8-ért hírdetnek. Annyiért, amennyiért Megane-t adnak listaáron :)

Én nem kábultam el ettől a német über alles hozzáállástól és közhiedelemtől, meghagyom ezt azoknak, akik hisznek ebben :)

#31246 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:00

Idézet: Bujdy - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 20:44

Közmű? Kell víz, villany, és annyi. Csatorna nem kell, gáz dettó.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#31247 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:03

És a kulával mi lesz? Kidokkolod az űrbe? :think:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#31248 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 03. 03. 20:04

Megszárítja, és azzal fűt.  :Đ
KomposztWC

#31249 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:05

Idézet: Rudi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 20:59

Én nem kábultam el ettől a német über alles hozzáállástól és közhiedelemtől, meghagyom ezt azoknak, akik hisznek ebben :)

Az is kb 10 éve volt igaz. Az a gond, h egy csomó szerintem tök felesleges dolgokat belepakolnak a kocsikba. És ami elromolhat, az el is romlik, tökmindegy, h ki gyártja, francia, japán, vagy német.

#31250 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:07

Idézet: JonesC - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:03

És a kulával mi lesz? Kidokkolod az űrbe? :think:

Fél milla körül lehet kapni zárt rendszerű házi szennyvíztisztítót, aminek a kimenete gyökér szintű öntözésre alkalmas, azaz 97%-ban tisztít. Kell évi egy szippantás a maradékra.

#31251 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:09

Idézet: Carmaged - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 18:25

Nézd, 5 éve meg 10 éve is ment a nagy rizsa a Renault oldaláról, hogy demostmáraztánpedig. Aztán ott van bátyám ötéves Megane Limousine-ja 140e kilométerrel, az ajtókon a kárpit világosszürkére kopott a könyöklő részen, az összes gyakrabban érintett, újkorában szuperpuha felület szétmállott és virít alatta a kőkemény gagyi, feliratok lekopva, váltógomb kb. cafatokban lóg, ülés nyöszörög és kiült, foszlik a bőrkormány és ami a legjobb: a csomagtérajtó belső filc burkolata elkezdett penészedni (!), pedig az autó nem ázik be. Ehhez képest az én minőségileg porba nézett Focusom 110e kilométerrel annyiban különbözik apám 15e kilométéresétől, hogy a vezetőülés némileg vesztett a keménységéből, de a kapcsolókon semmilyen, a bőrkormányon minimális kopás van, semmi nem fényesedett vagy kopott ki.

A marketing ugyanaz, mitől higgyem el, hogy egy új szériás Megane nem fogja ugyanezt hozni? :think:

Enyém 6 éves múlt, lassan 100e km lesz benne (ha nem baxtak át anno és nem tekerték vissza), de belül 1-2 nagyon apró dolgon kívül mintha új lenne. Nem mállik, nem zörög a műszerfal, nem penészedik sehol, nem fakult ki semmi, de lehet csak nekem van szerencsém :)

Nem tudom számít-e a felszereltségi szint és ez járhat-e minőségbeli különbséggel (enyém privilege, bátyádé alacsonyabb lehet, ha szövet az ajtókárpit benne) vagy hogy a limuzint törökök rakják össze, amit nyugat európában nem is forgamaznak, keleti piacra tervezték, ezt passzolom. Én ezeket nem tapasztalom a saját autómban, ami 95%-ban ugyanaz, mint bátyádé.

10 éve valóban duma volt. Clio III-tól jött autók (2006) viszont valóban jobbak, jobban összerakottak, problémamentesebbek (új laguna, új megane, twingo, stb.). Gyakorlatilag teljesen megújult a modellpalettája a rönónak 2006 óta. De a választ valóban az idő fogja megadni és nem a szlogenek.

Szerkesztette: Rudi 2010. 03. 03. 20:14 -kor

#31252 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:13

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 20:05

Az is kb 10 éve volt igaz. Az a gond, h egy csomó szerintem tök felesleges dolgokat belepakolnak a kocsikba. És ami elromolhat, az el is romlik, tökmindegy, h ki gyártja, francia, japán, vagy német.

Pontosan. Kb. van 6 nagy autógyártó konszern, meg 3 beszállító és majdnem ugyanazt pakolják minden autóba. Rönókban is az überalles bosch szokott megkergülni érdekes módon :)

#31253 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:17

Idézet: Rudi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:13

Pontosan. Kb. van 6 nagy autógyártó konszern, meg 3 beszállító és majdnem ugyanazt pakolják minden autóba. Rönókban is az überalles bosch szokott megkergülni érdekes módon :)

Jaja. Nézd meg most a gázpedált. Meg is lepődtem volna, ha csak Toyotákba teszik bele.

#31254 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:51

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:00

Közmű? Kell víz, villany, és annyi. Csatorna nem kell, gáz dettó.  :Đ

Villany bevezetése 100k, gázé 200k, vízé 3,5 milla. Van még kérdés? ;) :(

Csatorna csak idén lesz a faluban, szóval annak a bevezetése még nincs napirenden...

#31255 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:57

Idézet: Bujdy - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:51

Villany bevezetése 100k, gázé 200k, vízé 3,5 milla. Van még kérdés? ;) :(

Ebből igazán csak a villany kell. Furass kutat, mosni, mosogatni, fürdeni jóaz. Főzni, inni pedig ásványvíz. Gázt ma épeszű ember be nem köttet, sokkal inkább passzív ház, vagy energiatakarékos/vegyesfűtéssel.

#31256 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 21:01

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:57

Ebből igazán csak a villany kell. Furass kutat, mosni, mosogatni, fürdeni jóaz. Főzni, inni pedig ásványvíz. Gázt ma épeszű ember be nem köttet, sokkal inkább passzív ház, vagy energiatakarékos/vegyesfűtéssel.

nekünk fúrt kút van, olyan dzsuvás a vize, hogy csak locsolni lehet vele....Az ásványvíz meg főzni kicsit luxus szerintem, mellesleg én inkább csapvizet iszom, olcsóbb és nem kell a palackkal foglalkozni...
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#31257 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 21:05

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 22:01

nekünk fúrt kút van, olyan dzsuvás a vize, hogy csak locsolni lehet vele....Az ásványvíz meg főzni kicsit luxus szerintem, mellesleg én inkább csapvizet iszom, olcsóbb és nem kell a palackkal foglalkozni...

Ezt kútja válogatja ugye. Jó esetben tisztább, mint a csapvíz. Ásványvíz amúgy télleg fasság volt, egyszerűbb valami víztisztító cucc.

#31258 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 21:06

Idézet: 2-More - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 16:57

Megint kanyarodunk oda, hogy év legszebb autója? Nameg, ok hogy a putto meg az uno meg a tipo az volt. Ezzel kb ki is merült a fiat által valaha gyártott összes autóból a használhatóak köre. Nameg, kérdés mit jelent az év autója cim, ha 5 évesen meg darabokra potyogott az egész szar.

Miénket 26 éves korában gurítottuk be lábon a bontóba. :)

#31259 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 21:08

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 19:34

Erőben hasonlóak, valóban. De amennyire én ismerem ezeket, van 3 lényeges különbség a két motor között:
- gázreakció
- működési kultúra
- fogyasztás

Utóbbi legyen "lábfüggő, nálam 6-ot eszik", a másik kettő viszont jelentősen a Mazda felé húz. A régi VW motor a Golf VI-ban tűnt egyedül kulturáltnak, ami annak fényében, hogy ez talán minden idők legjobban hangszigetelt kompaktja, nem nagy bravúr. Persze el lehet a régi 1.6-ossal is közlekedni, de az akkor is egy átlagos szerkezet.

Működési kultúra alatt mit értesz? Az 1.6 8v gyönyörűen rezonancia mentesen és csendesen jár. A hangjával sincs gond, a jettában sincs szinte semmi motorhang, 3000 fölött kezd hangosodni. Hogy ott szép-e a hangja az szubjektív, nekem ez gyenge érv. Ha le kéne írnom, akkor mélyebb, "morgósabb" hangja van, mint a "visító" 16 szelepeseknek.

Gázreakcióra se tudok mit mondani, euro4, úgy reagál, ahogy az elektronika diktálja, mivel nagyon egyforma a 2 motor teljesítmény/nyomaték görbéje, ezért nem hiszem, hogy bármi érdemi különbség lenne a kettő között. A mazda 3 highline (1255Kg) meg a 100 kilóval nehezebb jetta comfortline (1350Kg) 0-100 gyorsulási adata tizedmásodpercre egyforma :) Adac szerint 130-nál a jetta utastere 1 decibellel csendesebb (68dB, mazda 69dB) :Đ Összehasonlítás képpen: M5 BMW 67dB, X6 35D 65dB, 740i 64dB.

Mindegy úgy sem tudlak meggyőzni :), nem is akarlak, rég el lett döntve, hogy a vw 1.6 nemjó, nem ajánlott, viszont minden más jobb, még az is, ami egyébként minden gyári és mért adat szerint is tökugyanolyan. De ha picit rosszabb még akkor is ;)

De itt van azért a 2 adac teszt link, amiket nézegetek, nyálazd át a pdf-ek végén az adatokat. Golf V/VI teszt sajnos nincs 1.6-os motorral, csak jetta, de ez maximum a plusz súly miatt számít a fogyasztásban.

http://www1.adac.de/Tests/Autotest/TETDate...6_High_Line.pdf
http://www1.adac.de/Tests/Autotest/TETDate...Comfortline.pdf

Sok-sok egyéb teszt itt, hasznos link egy ilyen autóbuzi topikban:
http://www1.adac.de/Tests/Autotest/Einzelt...urcePageID=8448
-ZsOlTi-

#31260 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 21:08

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 22:05

Ezt kútja válogatja ugye. Jó esetben tisztább, mint a csapvíz. Ásványvíz amúgy télleg fasság volt, egyszerűbb valami víztisztító cucc.

Itt a környéken sajnos nem túl jó minőségű...De végülis mi csak locsolásra furattuk.
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1561
  • 1562
  • 1563
  • 1564
  • 1565
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.