HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1620
  • 1621
  • 1622
  • 1623
  • 1624
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#32421 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2010. 03. 24. 14:14

Boba,

Tudod, hogy mennyire racionális magatartás egy bő tíz éves autóért kiadni egy erős millát? És tudod milyen érzés minden alkalommal közeledni a 406 coupé-hoz? :wub: Sokszor megesik, hogy reggel a kocsi fara mögül megyek, de előre sétálok és megnézem az elejét beszállás előtt, mert szép. :up:

Vehettem volna racionális autót is, sőt maradhatott volna a Mégane is, beleborítok cirka 200k-t és akkor akkor még gurult volna 3-5 évig. Elvisz A-ból B-be, nem ronda, nem szürke, kényelmes. Ha nincs más, azt mondom, hogy a "megfelelő"-nél még picit talán több is. De egy metálkék 406 Coupé azért mégiscsak más kategória! :) Hiszen lassan gyerekünk lesz, kell a két ajtós kocsi! :D Hiszen egy lapraszerelt IKEA kanapét sem tudok elvinni, kell a kicsi szájú csomagtartó. De akkor is minden alkalommal felderülök, amikor meglátom a kocsimat! ;)

Ha megteheted, hogy megvedd A Piros Accordot, akkor egy pillanatog se gondolkodj! Nem azokat a lépéseket bánjuk meg, amiket meglépünk, hanem azokat, amiket nem merünk! Utána jönne a fanyalgás, hogy "jó-jó, megfelelő az ufó, nincs is vele baj, de ha a Hufnágel Pistihez mentem volna hozzá, az Accordot vettem volna meg..."

Menj haza, és mondd meg: Mama, Civic nem jó, csak az Accord! ;) :D

Nálam doszt ugyanez van a stiftel, csak nálam a gyerekgyártás nincs tervezve. Csak mostanság figyelnem kell, hogy ne basszam bele a fejemet a csőbe kiszálláskor, nem tudom rendesen felhajtani a napellenzőt, csomagtér az összkerékhajtás miatt kvázi nincs, a futóműve pesten kinszenvedés, meg itt-ott zörög még egy kicsit, de eszembe nem jut hogy pááázz más taliga kellett volna, illetve de, csak az a "másik" szintén tervben van e mellé, viszont ha forditva csináltam volna, nem veszek swiftet egyáltalán, és a "másik" esetén kisebb a fun faktor, illetve, nem kisebb, csak más. Ebben az a buli, hogy "ugyan mit tudhat az a swift?"

#32422 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:10

netcobra, akkor ugylatom Te kevesbe vagy ideges fajta. En a turbositasrol csak almodozom, de megtenni nem merem mert felnek, hogy nagyon de nagyon megbasznanak erte.:D Pedig egy 2.4-es accord turbositva (vagyhat inkabb kompi... nemtom arban melyik az olcsobb) mar nagyon fain lenne.:)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#32423 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 03. 24. 14:38

Persze... Azért hallgattuk eleget anno, hogy Accord ígymegúgy, meg ha majd nagy leszek pár év múlva lecserélem a Civicet, milyen jó lesz átülni egy Accordba, stb... :) Egyébként én is így vagyok az Alfával, tudtam előre, hogy kevés lesz az 1.4, hiába tökéletesen alkalmas átlag közlekedésre és szeretek is vele menni, azért sóvárgok a V6 után. Mondjuk luxusadós autót elvből nem vennék, szóval nálam ez egyelőre megoldja a V6 kérdést. :)

Mondjuk ennek, hogy eleve tudod hogy karesz lesz amit veszel, csak akkor van értelme, ha azért veszel eleve alapot, hogy variálj rajta. Esetedben, én nem szaroznék azzal hogy lecseréljem, hanem vennék egy V6ost kinti papirral, adott esetben töröttet, vagy bármit, és átlegóznék belőle motort, váltót, féket, elektronikát, vagy ha már digó vonal, belsőt, csicsát, bőrt, akármit.

Vagy, vennék egy külföldi papiros teljesen épet ugyanolyan szinben, hétköznap 1,4 eljár-megy-műxik, találkozóra meg vadulni meg rendszám átakaszt, gyááá. A luxusadó meg bekaphassa.

#32424 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:19

Miert lennek ideges? Attol, hogy megbasznanak erte, nem felek, gyorsulasokra nem jarok, utcan meg ugy sem fogja kiszurni a rendor, meg nem lesz szetbuzizva neonnal meg minden baromsaggal az auto. Semmivel nem mas egy utolagos turbositas, mint pl baratnom mostohaapjanak az sti-je, amiben mar nincs egy gyari alkatresz sem kb, megis napi hasznalatu auto tobb eve, kutya sem kotott meg bele. pedig nem streetlegal cucc is van benne (pl olajlecsapato). Szoval ettol nem felek, amiert meg nem csinaltam meg: 1. penz, 2penz, 3penz, 4ido, 5 megbizhatosag. Vagyis ilyen auto melle mindenkepp kell egy napi hasznalatu. Ezert tervezem, hogy ezt meg hasznalom sokaig, aztan -mivel eladni normalis aron ugy sem fogom tudni- megmarad, es nekiallok. addig meg hatha nyerek a lotton, vagy mashol.:)

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 24. 16:10

netcobra, akkor ugylatom Te kevesbe vagy ideges fajta. En a turbositasrol csak almodozom, de megtenni nem merem mert felnek, hogy nagyon de nagyon megbasznanak erte.:D Pedig egy 2.4-es accord turbositva (vagyhat inkabb kompi... nemtom arban melyik az olcsobb) mar nagyon fain lenne.:)

#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#32425 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 24. 16:10

Árban nem mindegy, milyen kompresszort nézel. Egy nagy motorra egy nagy csavarkompresszor, vagy valamilyen Roots-féle kurva drága dolog ám. Hogy melyik a jobb, megoszlanak a vélemények, de összességében, mivel a turbókat sokkal több cég feljeszti sokkal több dellát beleölve, most mindenképpen turbósitani a nyerőbb, mint kompresszorozni.
Hondában ráadásul az a jó, hogy van házon belül is csomó lehetőség, nem kell megvenni az aftermarket tuningcuccokat, de amugy azok se olyan drágák, mint pl a nissanhoz. Nemtom ennek az accordnak a motorja hogy fest, de a régebbi, 4gen prelude korabeli accordokat koppgyári motorbelsővel szokták turbózni,9:1 CRvan benne gyárilag, az elbir egy midboost turbót is akár, elektronika kérdése az egész. Tok-vonó egy fél misiből kijön az egész, ha hajlandó az ember utánajárni, meg agyaskodni, ha nem akkor 2x annyi.

#32426 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:21

Azert esetleg egy ellenorzeskor csak feltunik, hogy szivo autoban ott a csiga. Nomeg nehez igy muszakiztatni is.:) Egy STI-n azert konnyebben elsuhan az ember szeme a mindenfele kutyu mellett az esetleg oda nem illo dolgon.:)

Megbizhatosag, hat igen... ez a masik para.

#32427 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:24

2more hajlando lennek utana jarni, csak baromira nem ertek hozza... max az lenne, hogy Titeket megkerdezlek, meg hondas forumon arcokat. A fel misi pl baromira jol hangzik... es cserebe a 200 pacibol lenne egy sokkal hasznalhatobb 250.

#32428 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 24. 14:16

Sok penzrol van szo az teny, de jelenleg a 3.5 misit nem erzem takaron tuli nyujtozkodasnak.

Én is az Accordra szavazok! A civic csak egy kuvik, egy átlagos szürkeegér alsóközép autó. A "régi" accord meg egy gyönyörűség kívülről, ráadásul pirosban kuriózum.
Addig vegyél érzelmekre alapozva autót, míg megteheted! Később gyerek(ek), építkezés stb. stb... Akkor kénytelen-kelletlen majd racionálisan kell döntened!
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#32429 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: G-e-r-i - Dátum: 2010. 03. 24. 16:25

Addig vegyél érzelmekre alapozva autót, míg megteheted! Később gyerek(ek), építkezés stb. stb... Akkor kénytelen-kelletlen majd racionálisan kell döntened!

Igen, ez nyomos erv... valoszinuleg ez lesz az utso autom amit sajat magamnak veszek egyedul, es nem a csaladnak... :D

#32430 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 24. 16:27

Igen, ez nyomos erv... valoszinuleg ez lesz az utso autom amit sajat magamnak veszek egyedul, es nem a csaladnak... :D

...míg más a családnak vesz ilyet. :)

Szerkesztette: Carmaged 2010. 03. 24. 16:32 -kor

#32431 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:34

Ne legyel naiv, muszaki? szerinted az sti-t latja a muszaki allomas? cosworth hengerfej, volt benne vagy harom turbocsere mindig nagyobbra, szinter kupplung, allithato futomu, komplett brembo 6dugos rendszer, 80as nyitott kipuff, olajlecsapato, mas intercooler, es meg sorolhatnam. ezekbol kb egyikkel sem menne at a vizsgan. ellenorzest meg hagyjuk, a gyorsulasi versenyek helyszinein kivul en meg mashol nem hallottam rola. Miota vezetek (7-8 eve) koppkopp ketszer allitottak meg, egyszer gyorshajtas miatt, egyszer meg valami rutinellenorzes miutan hajnali 3 kor negyszer mentem el a zsaruk mellett (eltevedtem:D). Egyik sem ezzel az autoval volt.

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 24. 16:21

Azert esetleg egy ellenorzeskor csak feltunik, hogy szivo autoban ott a csiga. Nomeg nehez igy muszakiztatni is.:) Egy STI-n azert konnyebben elsuhan az ember szeme a mindenfele kutyu mellett az esetleg oda nem illo dolgon.:)

Megbizhatosag, hat igen... ez a masik para.

#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#32432 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 03. 24. 15:03

és biztos számok, és egy exceltábla alapján lehet meghozni a legjobb döntést mindenben?

Anno egy szerdai napon megalkudtam a 406-ra, pénteki átvétellel. Csütörtökön megkérdezte az asszony, hogy milyen racionális okot tudok felhozni, hogy kifizetünk 700k-t, hogy a '96-os, ismert előéletű autót lecseréljük egy '99-es ismeretlen előéletűre? Mondtam, hogy semmit! Másnap meglátta, beleült és annyit mondott: értem! :) Ennyi! :D

#32433 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: G-e-r-i - Dátum: 2010. 03. 24. 16:25

Én is az Accordra szavazok! A civic csak egy kuvik, egy átlagos szürkeegér alsóközép autó. A "régi" accord meg egy gyönyörűség kívülről, ráadásul pirosban kuriózum.

Ezt sosem ertettem. ha gyerek lesz, akkor miert kell magyarorszagon mindenkinek kombi vagy egyteru? azert egy accord ket gyerekig boven sok, nem kell rogton ikarus busz

#32434 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2010. 03. 24. 16:35

Anno egy szerdai napon megalkudtam a 406-ra, pénteki átvétellel. Csütörtökön megkérdezte az asszony, hogy milyen racionális okot tudok felhozni, hogy kifizetünk 700k-t, hogy a '96-os, ismert előéletű autót lecseréljük egy '99-es ismeretlen előéletűre? Mondtam, hogy semmit! Másnap meglátta, beleült és annyit mondott: értem! :) Ennyi! :D

Remelem, hogy nalunk is ez lesz!:)

#32435 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 03. 24. 15:03

és biztos számok, és egy exceltábla alapján lehet meghozni a legjobb döntést mindenben?

Erre a legjobb példa Bujdy. Emlékszem, amikor írt a kis excel táblájáról :D
Aztán a szívére hallgatott, és a listája legirracionálisabb szereplőjét választotta.
De madarat lehetne fogatni vele. Szerintem már alig várja a következő hwsw talit :cool2:

Szerintem Bobának három dologban kell racionálisan dönteni:
-Mennyi az autóra elkölthető pénzösszeg. Belefér a kiszemelt?
-Mennyit szánunk fenntartásra /hó. Belefér kiszemelt?
-Belefér egy párszázezres, előre nem látható kiadás (ha nem, akkor garis - lehetőleg új - autót kell választani a keretből)

Család nincs, gyerekek nincsenek... Nem sokat haboznék...

Apropó találkozó: Nem futunk valamikor össze a Lurdy parkolóban? Boba autóvásárlására ne várjunk, az úgyis sokára lesz, ő jöhet autó nélkül is (Ha kell elmegyek érte). Akinek kötelező jönnie: Bujdy négyszázhatja :cool:
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#32436 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 24. 16:27

Na ez volt az az indok, ami miatt megvettem a Peugeot-t, MOST! Utána majd jön a gyerek, kell családi kocsi, esélyes, hogy akkor ezt el kell adni, szóval most van 12-24 hónapom, hogy just for fun autóm legyen, mert most még egyrészt belefér, másrészt csak ketten vagyunk és elférünk benne...

Meg azért nyaralni tuti fajább lesz ezzel, mint a légkonditlan Mégane-nal. :cool:

#32437 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:39

Üzenet megtekintéseIdézet: netcobra - Dátum: 2010. 03. 24. 16:37

Ezt sosem ertettem. ha gyerek lesz, akkor miert kell magyarorszagon mindenkinek kombi vagy egyteru? azert egy accord ket gyerekig boven sok, nem kell rogton ikarus busz

Gyerek miatt csereli le az accordot a tulaj. Nemtud felallni vele az asszony a padkara, nem fer be normalisan a gyerekules es baromira nem pakolhato a csomagtartoja. Spec ezek kozul engem egy se erdekel.:D

#32438 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: G-e-r-i - Dátum: 2010. 03. 24. 16:37

-Belefér egy párszázezres, előre nem látható kiadás (ha nem, akkor garis - lehetőleg új - autót kell választani a keretből)

Apropó találkozó: Nem futunk valamikor össze a Lurdy parkolóban? Boba autóvásárlására ne várjunk, az úgyis sokára lesz, ő jöhet autó nélkül is (Ha kell elmegyek érte). Akinek kötelező jönnie: Bujdy négyszázhatja :cool:

-3.5 misiben lett meghuzva a hatar. 3.4 az accord.
-Jelenleg havi 20ban plusz benzinben es palyamatricaban van a civic... ha az accord lesz 50 (beleszamitom a 20ezres havi garazst, de ez a civicre is lett volna) es tobbet kell tankolni, az sem vag foldhoz. Felkeszitettem magam.
-Fel misi van elkulonitve a megvetel utani szervizre.

Szoval nem az anyagiakkal van baj, nem vallalom tul magam szerintem. KP-ban kitudom fizetni a kocsit plusz a szervizeket, atnezest, atirast, 120ezres szervizt azonnal megcsinaltatnam es par biztonsagi cuccot is (kormanyzar, valtozar, UV gravir).

Jah... az accordot ne varjatok meg! Ha meg megis ugy alakul, akkor azzal megyek. De egy valamit meg kell igerjetek... ne rohogjetek ki, ha meglattok. Multkor mentem egyetemre orat adni(!) es beszoltak, hogy a gimiseknek a nyiltnap a jovo heten lesz! Bahh... :D:D:D

#32439 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 24. 16:24

2more hajlando lennek utana jarni, csak baromira nem ertek hozza... max az lenne, hogy Titeket megkerdezlek, meg hondas forumon arcokat. A fel misi pl baromira jol hangzik... es cserebe a 200 pacibol lenne egy sokkal hasznalhatobb 250.

Honda vonalon tudok 1-2 embert mondani, ahol érdemes elkezdeni vakaródzni. Azt vedd, hogy a fél misi egyharmad csipőből az elektronika meg a programozás. A maradék maga a turbó, a leömlő, IC, BOV, meg a csövezés. Annyit értek az utánajárás alatt, hogy megkérdezed mi az a turbó amivel egy ekkora motoron van értelme foglalkozni, de fogadok hogy a VW csoportban van 2 liter körüli motor aminek a turbóját ropiért megkapod itthon, talp meg leömlő kérdése az egész, de azt is megkockáztatom, hogy ha olyan a leömlőd, hogy rögtön rajta van a katalizátor, akkor még az se kell, csak talpat kell másikat varrni az öntvényre, és megy a turbó a katalizátor helyére. A VEMS kapásból tud WBO-t kezelni trükkök nélkül, itthon van rá ember akik megcsinálják, berakják az egészet. Nem a legjobb, nem a legolcsóbb, de garantáltan azzal szopsz a legkevesebbet, és ahhoz találsz legkönnyebben embert aki megcsinálja.

Ellenőrzésben, ofkorsz nem megy át a műszakin. Ahogy tolás és/vagy ismerettség nélkül semmilyen autó, ami nem most jött a gyártósorról. A mozaikban meg az se. Rendőr ha megfog, szerinted, mit ért hozzá? A swift amióta megvan, vagy 3x állitottak meg ellenőrizni, a forgalmin meg a biztositáson kivül soha nem néztek vagy kérdeztek semmit, hogy mifaszért van a 3 pontos öv az ülésen, az órarengeteg a középkonzolban, miért ül az autó vagy 3 centivel lejjebb, stb. A lényeg, hogy nem kell valami fullnyitott rendszer aláverni, hogy az ablakok is rezegjenek amerre jársz, mert arra ugranak a szervek, a többit leszarják, és nem is értenek hozzá szart se.

#32440 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: G-e-r-i - Dátum: 2010. 03. 24. 16:37

Erre a legjobb példa Bujdy. Emlékszem, amikor írt a kis excel táblájáról :D
Aztán a szívére hallgatott, és a listája legirracionálisabb szereplőjét választotta.
De madarat lehetne fogatni vele. Szerintem már alig várja a következő hwsw talit :cool2:

Excel táblát a dízel vs. benzin miatt vezettem és ott pont az jött ki, hogy racionális a két literes benzines, mert kb. havonta 6k HUF-ért hallgattam volna a traktort. Nem megyek annyit, hogy megérje a kályha, na. De a mérlegelés már a 406 coupé benzin vs. dízel volt! ;)

Ha lesz tali, én szívesen kimegyek, sok minden történt már a csapattal, jó lenne, ha tumor is villantana egy ketrecet, meg kékfiú is az iS motort.
HZ éppen aktuális tábláit is megnézhetjük, de nekem az már magas. :)
Amúgy a Lurdy parkolóba szerveződik egy 406 coupé találka péntekre, ha Ti is jöttök, akkor osztódnom kell! :up:

Gyerekes családnak kombi téma:
általában a gyerekkel sok cucc jár. És ha nem sokkal több egy kombi, mint egy szedán, akkor miért ne?
Mi pont beszéltük, hogy mázlink van, mert mind a kettőnk szüleinek van már unokája, így kádat/kiságyat/etetőszéket nem kell hurcolni, így terveink szerint egy gyerek mellett még maradna a coupé. Csak nekem kell majd hátra betenni a kölköt, mert azért az nehéz lesz, de vállalom! :D

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1620
  • 1621
  • 1622
  • 1623
  • 1624
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.