HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3002
  • 3003
  • 3004
  • 3005
  • 3006
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#60061 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 18. 21:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 18. 09:43

Meg szoktam jegyezni magamnak, ha egy dízel füstöl (ha egy benzines, azt pláne)... ;)

Én ennyi autót nem tudnék megjegyezni..pedig.... :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#60062 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 06:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 18. 22:14

Erre gondoltam én is, de nem látszik sebességkülönbség. Aztán itt megállt a tudomány.

nem látszik, de a kerekeik nem ugyanúgy forognak (szvsz a bal oldalié gyorsabban)
Ciciman is on borda

#60063 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 07:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 04. 17. 23:10

Szerintem jó az, ha sávot váltasz, akkor csak megbillented, ha úgyis lassítasz kanyarodáshoz, akkor jobban meglököd a kart.

Az asszonyt legutóbb ezért állították meg a sünök. Megpöckölte az indexet (hármat villant) de ez szerintük helytelen, az egész kanyarodás alatt indexelni kellene. Aztán motyogtak a gumiért is végül elengedték.

#60064 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 08:03

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2011. 04. 19. 08:59

Az asszonyt legutóbb ezért állították meg a sünök. Megpöckölte az indexet (hármat villant) de ez szerintük helytelen, az egész kanyarodás alatt indexelni kellene. Aztán motyogtak a gumiért is végül elengedték.

kresz szerint valoban.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#60065 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 08:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 18. 08:27

62k alatt két szett gumit is elfüstöl egy nyomatékos dízel, tudhatnád! ;)

Amúgy tegnap kanyarodtam egyet határon, fel is sikkantott a bal első gumi. Nagy Lajos király útról kanyarodtam az M3 bevezetőre a város felé és a 30-as táblánál olyan 45-50 körüli tempónál a kanyar felénél beleléptem a gázba (úgyis Forma-1 után voltam pár órával :omg: :D)... Baj nem lett, be is fordult szépen, de azért ilyet nem fogok gyakran csinálni... :D

Ha jól emlékszem 120k km-rel vettük a kocsit kopottas téli gumival (csonti kapja be). Most van benne 136k km körül. Nem a közepe kopott el teljesen a gumiknak, hanem inkább a széle, a téliből pedig kiszakadtak darabok. Van kipürgés/blokkolás gátló, nem füstöljük a gumit. Kb így megy a miénk is:

#60066 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 08:29

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 04. 18. 22:03

m(narancs)=m(zöld)

Épp azt mondták a videóban, hogy a lejjebb ülőt úgy megpakolták, hogy 2 collal lejjebb legyen.

SZERK.: Oké, előbb végigolvasom az egészet. :-)

Szerkesztette: debaj 2011. 04. 19. 08:29 -kor

#60067 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 08:31

http://www.hasznalta...s_1.2_s-4652369
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#60068 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 09:47

http://www.nyssa.ltd...0/My_Y10_34.htm
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#60069 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 04. 19. 09:03

kresz szerint valoban.

Én egyébként sem értem ezeket az ilyen hármat villantó vackokat. Akinek nehezére esik az indexet normálisan ki és bekapcsolni, annak talán nem kellene autót vezetnie. Nembeszélve arról, hogy valóban a művelet előtt megfelelő időben meg kell kezdeni a jelzést és a művelet végéig bekapcsolva kell tartani. Ha hármat villan, akkor vagy nincs a művelet előtt megfelelő időben bekapcsolva, vagy ha igen, akkor meg még a műveletet el sem kezdtem, mikor már kikapcsol, mire a másik azt is hiheti, hogy mégsem akarom azt csinálni, amit akartam. Szóval sehogysem jó ez, én simán tiltanám ezeket...

Szerkesztette: potyo 2011. 04. 19. 11:18 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#60070 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 04. 19. 12:13

Én egyébként sem értem ezeket az ilyen hármat villantó vackokat. Akinek nehezére esik az indexet normálisan ki és bekapcsolni, annak talán nem kellene autót vezetnie. Nembeszélve arról, hogy valóban a művelet előtt megfelelő időben meg kell kezdeni a jelzést és a művelet végéig bekapcsolva kell tartani. Ha hármat villan, akkor vagy nincs a művelet előtt megfelelő időben bekapcsolva, vagy ha igen, akkor meg még a műveletet el sem kezdtem, mikor már kikapcsol, mire a másik azt is hiheti, hogy mégsem akarom azt csinálni, amit akartam. Szóval sehogysem jó ez, én simán tiltanám ezeket...

én az ilyen 2-3 villantást csak sávváltáskor használom, amikor lehet is sávot váltani azonnal
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#60071 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 11:36

Én egyébként sem értem ezeket az ilyen hármat villantó vackokat. Akinek nehezére esik az indexet normálisan ki és bekapcsolni, annak talán nem kellene autót vezetnie. Nembeszélve arról, hogy valóban a művelet előtt megfelelő időben meg kell kezdeni a jelzést és a művelet végéig bekapcsolva kell tartani...

Nem kell ezt túldramatizálni, sosem esett nehezemre indexelni, de mióta van ilyen "komfortindex"-em sokat használom, szerintem jó és kényelmes. Ha kell, akkor persze a rendes indexet használom, de pl körforgóból kifele pont elég a pöccintés és a 3 villantás, vagy sávváltáskor, vagy akár előzésnél stb. Szitu függő, ha megszokja az ember, akkor teljesen reflex szerű, hogy mikor melyiket használja.
-ZsOlTi-

#60072 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 11:44

?

A háromvillantás egy plusz funkció, ettől függetlenül lehet bekattintani meg lehet félúton tartani, amikor ugyanígy villog, mint a "hagyományos". Autópályás sávváltáshoz vagy biciklis előzéséhez sokszor bőven elég. Kanyarodásra ki használná ezt? Nem is arra való.

#60073 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 04. 19. 12:36

Nem kell ezt túldramatizálni, sosem esett nehezemre indexelni, de mióta van ilyen "komfortindex"-em sokat használom, szerintem jó és kényelmes. Ha kell, akkor persze a rendes indexet használom, de pl körforgóból kifele pont elég a pöccintés és a 3 villantás, vagy sávváltáskor, vagy akár előzésnél stb. Szitu függő, ha megszokja az ember, akkor teljesen reflex szerű, hogy mikor melyiket használja.

És a körforgó kivételével mi az, ami még olyan rövid ideig tart, hogy megfelelő ideig működik a jelzés is előtte, és még be is fejezed a műveletet a jelzés ideje alatt? Mert én nagyon tudom utálni az olyat, hogy villan egyet és már csavarja is a kormányt...

#60074 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 19. 12:44

?

A háromvillantás egy plusz funkció, ettől függetlenül lehet bekattintani meg lehet félúton tartani, amikor ugyanígy villog, mint a "hagyományos". Autópályás sávváltáshoz vagy biciklis előzéséhez sokszor bőven elég. Kanyarodásra ki használná ezt? Nem is arra való.

Tisztában vagyok vele, hogy ez egy plusz funkció. Csak az a baj vele, hogy kanyarodásra is sokan ezt használják...

#60075 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 04. 19. 12:46

Tisztában vagyok vele, hogy ez egy plusz funkció. Csak az a baj vele, hogy kanyarodásra is sokan ezt használják...

Az nem a funkció hibája.

#60076 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 04. 19. 10:47

Rossz irányba áll a motor :legyint: :Đ
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#60077 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 04. 19. 12:44

És a körforgó kivételével mi az, ami még olyan rövid ideig tart, hogy megfelelő ideig működik a jelzés is előtte, és még be is fejezed a műveletet a jelzés ideje alatt? Mert én nagyon tudom utálni az olyat, hogy villan egyet és már csavarja is a kormányt...

Mondom, hogy szitu függő, használd a képzelőerődet :) Kanyarodásra is lehet elég, ha látod, hogy 5Km-es körzetben nincs senki, de mégis jelzel, mert hát mégiscsak kell. Előzésnél is lehet, mikor nincsenek a seggedben 10-en és nem kell velük már fél órával előbb tudatni, hogy előzni fogsz. Se előtted se mögötted senki, csak utolértél valakit a semmi közepén (3 villantás alatt bőven átmész a másik sávba, aztán előzés végén ugyanez vissza - előzés közben ugye nem kell végig indexelni). Bringás kikerülése, mikor lehet, hogy át sem mész a másik sávba, de mégis jelzel, hogy mögötted lássák, hogy valamit kikerülsz (én szoktam, vagy akár út szélén dekkoló autó kikerülésénél is). Ilyesmi.

Szerkesztette: zZsOlTi 2011. 04. 19. 12:27 -kor

-ZsOlTi-

#60078 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 04. 19. 13:18

Mondom, hogy szitu függő, használd a képzelőerődet :) Kanyarodásra is lehet elég, ha látod, hogy 5Km-es körzetben nincs senki, de mégis jelzel, mert hát mégiscsak kell. Előzésnél is lehet, mikor nincsenek a seggedben 10-en és nem kell velük már fél órával előbb tudatni, hogy előzni fogsz. Se előtted se mögötted senki, csak utolértél valakit a semmi közepén (3 villantás alatt bőven átmész a másik sávba, aztán előzés végén ugyanez vissza - előzés közben ugye nem kell végig indexelni). Bringás kikerülése, mikor lehet, hogy át sem mész a másik sávba, de mégis jelzel, hogy mögötted lássák, hogy valamit kikerülsz (én szoktam, vagy akár út szélén dekkoló autó kikerülésénél is). Ilyesmi.

Röviden: amikor nincs sok értelme jelezni, csak megszokásból mégis jeleznél :Đ
BMWパワー
Kép

#60079 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 04. 19. 13:18

Mondjuk előzéskor én kinn szoktam hagyni az indexet, azzal a kicsivel is feltűnőbb vagyok. A többi okés.

#60080 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 19. 13:42

Mondjuk előzéskor én kinn szoktam hagyni az indexet, azzal a kicsivel is feltűnőbb vagyok. A többi okés.

Mondom szitu függő, a fent vázolt szituban csak megpöccintem. Ha mögöttem is tolakodnak és eleve előbb kirakom folyamatos villogásra, akkor már direkt én sem kapcsolom ki előzés közben.
-ZsOlTi-

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3002
  • 3003
  • 3004
  • 3005
  • 3006
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.