Most sem válaszoltál egyik kérdésre sem. Arra nem vagy hajlandó, hogy az álláspontod alapját/lényegét leírd néhány szóban. Mindig másról írsz, nem az eredeti témáról. Megkerülöd a kérdéseket. Tehát osztod-e 100%-osan mikike álláspontját? Mert ha igen, akkor ne hivatkozz pl. a történelemre.
Igen. Mi valóban nem érdemeljük meg a nagyra becsült tényanyagod :Đ Buták vagyunk hozzá. Aztán még bántasz is minket

Nem hogy sajnálnál minket tudatlanokat...
A sarkaltos pontok szerinted: ősrobbanás és evolúció. Abszolút nem sarkalatos pontok. Mindkettő nélkül elvan a tudomány. Lehet e kettőt vitatni, mással helyettesíteni, csak épp semmire nem mész vele, a lényegen nem változtatnak. Egy normális tudós meg igenis szokta mondani, mondhatja, hogy "nem tudom". Van becsület. Nem így szokott fogalmazni, mert ha a szakterületébe esik egy kérdés, akkor arra azért valamilyen szinten válaszolnia kell és úgy kezdi a választ, hogy "nem bizonyított még, de szerintem/elméletem szerint ..." és meg is indokolja. Sőt még olyat is hallani, hogy "a tudomány jelen állása szerint erről még alig tudunk valamit, sötétben tapogatózunk". De ettől függetlenül modelleznek, elméleteket gyártanak. Ez a dolga egy tudósnak. Próbálkozik, dolgozik rajta, próbál adatokat/bizonyítékokat gyűjteni. Néha több, néha kevesebb sikerrel.
Nem úgy nyilatkoznak, ahogy írod: "mindenkinek a kőbe vésett jelenlegi magyarázkodásomat kell elfogadnia". Egy fizikus a biológiai kérdésekre meg igenis nyugodtan mondhatja, hogy "nem tudom". Nem kötelessége neki.
Ez a "materializmus" és "idealizmus" szembeállítás már rég lejárt filozófiai duma. A "materialista" tudományok igenis működnek, léteznek, fejlődnek. Sőt, ezek a legsikeresebbek.
Egy utolsó gondolat: akkor bíráld a tudományt, ha felmutattál már annyi eredményt és hasznot, mint a tudomány. Azaz, ha tudsz helyette jobbat. Enélkül még akkor sem lenne jogod bírálni egy működő dolgot, ha te lennél a legokosabb és neked lenne a legmagasabb végzettséged. Amit most csinálsz, az bizonyítékok és alternatívák nélküli destruktív mellébeszélés. Idealizmusból még nem lakott jól senki.
Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 06. 10:23 -kor