HWSW Informatikai Kerekasztal: HD media playerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD media playerek Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1161 Felhasználó inaktív   gageszka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 23. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2010. 11. 23. 15:43

Nem a compressed header okozza? Nem tudom a Dune tudja-e már kezelni.

Ömmm, azt eszik vagy isszák, sajnos nem tudom mi az...

#1162 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 17:36

Tegnap ezt találtam (Janaboy linkelte, köszönet neki): LINK

Vannak jó cuccaik, ebay-en nem is drága

#1163 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 11. 22. 18:15

Passz, én nézek rajta mindent, eddig röcögést nem éreztem. Van valami 24p (?) opció is, sose piszkáltam. De ha van tesztvideó szívesen kipróbálom.

Nálunk a cégnél van egy ilyen, repeat all-ban megy rajta csomó videó, nincs állandó felirat. Annyi van, hogy amikor vége az egyiknek akkor kb. 1 másodpercre kirak egy stop jelet a bal felső sarokba (zöld négyzet fehér alapon), amikor indul a következő akkor pedig egy play jelet, ez is kb. 1 sec.
Gyári (asszem 1.21p) fw van rajta.

Köszi, ez utóbbi nagyon hasznos info, rendelek is egyet a céghez.

A 24p meg ugye közismert probléma, hogy ha a megjelenítő nem tudja, akkor nem lesznek folyamatosak a mozgások, főleg pl. amikor oldalirányba svenkel a kamera, kissé akadozni fog. Ha 50 Hz-en megy a TV akkor nagyon, 60 Hz-en többé-kevésbé kisimul, változó, hogy kinek mennyire érzékeny a szeme erre. Erre találták ki, hogy 4%-al felgyorsítva kell lejátszani az anyagot, ami így 25p lesz. Kérdés, hogy az Asus ezt megteszi kérdés nélkül, vagy milyen megoldást választ, de hamarosan ki tudom próbálni.

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1164 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 16:13

Boxee Box: Magyar gyorsteszt

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1165 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 11. 24. 10:02

Köszi, ez utóbbi nagyon hasznos info, rendelek is egyet a céghez.

A 24p meg ugye közismert probléma, hogy ha a megjelenítő nem tudja, akkor nem lesznek folyamatosak a mozgások, főleg pl. amikor oldalirányba svenkel a kamera, kissé akadozni fog. Ha 50 Hz-en megy a TV akkor nagyon, 60 Hz-en többé-kevésbé kisimul, változó, hogy kinek mennyire érzékeny a szeme erre. Erre találták ki, hogy 4%-al felgyorsítva kell lejátszani az anyagot, ami így 25p lesz. Kérdés, hogy az Asus ezt megteszi kérdés nélkül, vagy milyen megoldást választ, de hamarosan ki tudom próbálni.

Meg ha tudja a 24p-t a kijelző, sokszor akkor is röcög. :( Még ez sem elég az üdvösséghez.

#1166 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 12:03

Lenne pár kérdésem XBMC-vel kapcsolatban, jobb helyet nem találtam neki :) :

-Ez a 24p probléma jelentkezhet úgy, hogy megy a film normálisan mondjuk 5-6 mp-ig, majd ugrik egyet? Azért nem gyanakodtam erre, mert jellemzően a 1080-as filmeknél jelentkezett, 720-asnál soha, pedig a gépem nem indokolna ilyen problémát (AMD 5200+, ATI HD3200, 2GB ram)

-XBMC-ben, hol a fenében lehet beállítani, hogy a két darabban lévő filmeket egynek lássa, kezelje? Régebbi verziókban volt egy ilyen menüpont, azóta nem találom. Kerestem rá egy rakás megoldást, de nálam egyik sem megy :s Tök alap dolog, engem nagyon idegesít...

-Szintén XBMC, wmv-k lejátszásakor egyes filmeknél nem lehet léptetni (mármint "beletekerni"), mert a második próbálkozásnál egyből a film végére ugrik. Más is találkozott már ezzel?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1167 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 08:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 06. 12:03

-XBMC-ben, hol a fenében lehet beállítani, hogy a két darabban lévő filmeket egynek lássa, kezelje? Régebbi verziókban volt egy ilyen menüpont, azóta nem találom. Kerestem rá egy rakás megoldást, de nálam egyik sem megy :s Tök alap dolog, engem nagyon idegesít...

Nem tudom, te melyik verziót használod, nekem pc-n és xbox-on is ott van a videólejátszásnál a bal menüben ill a beállításoknál is az egyesítés opció.

#1168 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 06. 12:03

Lenne pár kérdésem XBMC-vel kapcsolatban, jobb helyet nem találtam neki :) :

-Ez a 24p probléma jelentkezhet úgy, hogy megy a film normálisan mondjuk 5-6 mp-ig, majd ugrik egyet? Azért nem gyanakodtam erre, mert jellemzően a 1080-as filmeknél jelentkezett, 720-asnál soha, pedig a gépem nem indokolna ilyen problémát (AMD 5200+, ATI HD3200, 2GB ram)

-Szintén XBMC, wmv-k lejátszásakor egyes filmeknél nem lehet léptetni (mármint "beletekerni"), mert a második próbálkozásnál egyből a film végére ugrik. Más is találkozott már ezzel?

Akadós 24p miatt nem hiszem, hogy lehet ilyen, ott 1-2mp-nként kellene apró akadásoknak lennie. Nyomj egy O bill-t az XBMC-ben, kiírja a kodek infókat meg a frame droppokat, lehet, hogy az lesz inkább.

#1169 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 07. 08:41

Akadós 24p miatt nem hiszem, hogy lehet ilyen, ott 1-2mp-nként kellene apró akadásoknak lennie. Nyomj egy O bill-t az XBMC-ben, kiírja a kodek infókat meg a frame droppokat, lehet, hogy az lesz inkább.

Köszi! Megnézem majd. Amennyiben frame drop van, mit lehet csinálni? Az XBMC-nek saját kódekje van ha jól tudom, másrészt 'asszem ezeket a filmeket kipróbáltam Mplayerrel is, és ott is akadt :s Nem kicsit idegesít a dolog :Đ

Azért nem gyanúsítom erőforráshiánnyal a gépet, mert vannak olyan brutálnagy fullHD filmek amiket simán visz (30-40gigás cuccok)

#1170 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 07. 10:36

Köszi! Megnézem majd. Amennyiben frame drop van, mit lehet csinálni? Az XBMC-nek saját kódekje van ha jól tudom, másrészt 'asszem ezeket a filmeket kipróbáltam Mplayerrel is, és ott is akadt :s Nem kicsit idegesít a dolog :Đ

Azért nem gyanúsítom erőforráshiánnyal a gépet, mert vannak olyan brutálnagy fullHD filmek amiket simán visz (30-40gigás cuccok)

Esetleg XBMC csere frissebbre? Bár ha mplayer is csinálja akkor valószínűleg akkor a film a hibás. Nálam nemigen vannak frame droppok Atom procival sem, Most néztem meg próba erejéig integrált HD4200-zal is pár filmet, ott sem volt gond.
Az említett gombra ki fogja írni a lejátszási paramétereket is, hogy miből (cpu, gpu) mennyi erőforrást használ, szóval ezt is ki tudod zárni, hogy kevés lenne...

#1171 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 10:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 07. 10:36

Milyen video ez? DXVA kompatibilis?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1172 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 07. 10:48

Milyen video ez? DXVA kompatibilis?

Hát, hogy őszinte legyek ezt nem néztem... Akkor csak az lesz a baj, hogy túl sor relase-t csinálnak elcseszett kódolással? Tehát ha nem tévedek akkor vagy keressek olyan filmeket amiknek jó a kódolása, vagy vegyek olyan bika procit+vga-t ami ledarálja izomból akkor is ha nem barátságos a kódolása? :)

#1173 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 07. 11:21

Hát, hogy őszinte legyek ezt nem néztem... Akkor csak az lesz a baj, hogy túl sor relase-t csinálnak elcseszett kódolással? Tehát ha nem tévedek akkor vagy keressek olyan filmeket amiknek jó a kódolása, vagy vegyek olyan bika procit+vga-t ami ledarálja izomból akkor is ha nem barátságos a kódolása? :)

Én nem nagyon találkoztam olyan filmmel az utóbbi 1 évben ami ne ment volna dxva-val. Illetve dxva2-vel.
Szerintem a dxva eléggé kinőtte a gyermekbetegséget és most már nv és főleg amd oldalon is jól megy.

#1174 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2010. 12. 07. 08:23

Nem tudom, te melyik verziót használod, nekem pc-n és xbox-on is ott van a videólejátszásnál a bal menüben ill a beállításoknál is az egyesítés opció.

Uhh, leírnád lépésről-lépésre hol? Én már a konfigfájlokat turkálom, de nem jön össze és kezdek gyanakodni, hogy én vagyok a láma :lama: :Đ

Idézet

Az említett gombra ki fogja írni a lejátszási paramétereket is, hogy miből (cpu, gpu) mennyi erőforrást használ, szóval ezt is ki tudod zárni, hogy kevés lenne...

Köszi vipi, hazamegyek és megnézem és referálok :)

#1175 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 07. 14:28

Uhh, leírnád lépésről-lépésre hol? Én már a konfigfájlokat turkálom, de nem jön össze és kezdek gyanakodni, hogy én vagyok a láma :lama: :Đ

Ez engem is érdekel, mert a ph-n már én is rákérdeztem, sőt ugyanezt meg is válaszolták, de akkor sem találtam. :D
Egyébként van olyan 2cd-s filmem amit automatikusan összefűzött, gondolom név alapján...

#1176 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 15:03

Otthon majd készítek screenshotot róla, mert fejből meg nem mondom, melyik al-almenüben van.

#1177 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 19:10

Kép

Ebből ti láttok valamit? :s A feladatkezelő szerint a proci terheltsége 100%... Normális ez egy 5200+ procinál?

#1178 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 21:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 07. 19:10

Kép

Ebből ti láttok valamit? :s A feladatkezelő szerint a proci terheltsége 100%... Normális ez egy 5200+ procinál?

Azt, hogy a proci számol. Az meg eléggé maxon megy, vagyis emiatt van drop. Elég sok...
Milyen XBMC verzió, más filmekben megy a DXVA?

#1179 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 07. 19:10

Adnal egy mediainfo riportot errol a fajlrol?

Samott

#1180 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 07. 22:02

Adnal egy mediainfo riportot errol a fajlrol?

Aham, megcsináltam... Viszont szerintem nem (csak) a filmmel van gond, mert más HD cuccoknál is csinálja. Amikor a mostani rendszert feltettem (Win7x64) akkor az XBMC volt az első és kipróbáltam úgy is: Ugyanúgy akadt... :( El sem hiszem, hogy másnak fele ilyen bika procival megy, nekem meg 100%-ra rángatja föl a kihasználtságot :s

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »