HWSW Informatikai Kerekasztal: HD media playerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD media playerek Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1181 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 08. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 08. 17:18

Aham, megcsináltam... Viszont szerintem nem (csak) a filmmel van gond, mert más HD cuccoknál is csinálja. Amikor a mostani rendszert feltettem (Win7x64) akkor az XBMC volt az első és kipróbáltam úgy is: Ugyanúgy akadt... :( El sem hiszem, hogy másnak fele ilyen bika procival megy, nekem meg 100%-ra rángatja föl a kihasználtságot :s

Dobj egy XBMC verziószámot is.
Vagy innen szedd le a legújabb Dharma nightly buildet: http://sshcs.com/xbm...NSAC&AR=DHI&P=7

#1182 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 08. 18:53

Dobj egy XBMC verziószámot is.
Vagy innen szedd le a legújabb Dharma nightly buildet: http://sshcs.com/xbm...NSAC&AR=DHI&P=7

Ok, hazaérek és frissítek. Olyan nagyon nem bízok benne, hogy ez megoldja, mert volt már frissítve mióta ez a probléma van... A gépre gyanakszom, de elképzelésem sincsen mi lehet :s
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1183 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 09. 08:32

Ok, hazaérek és frissítek. Olyan nagyon nem bízok benne, hogy ez megoldja, mert volt már frissítve mióta ez a probléma van... A gépre gyanakszom, de elképzelésem sincsen mi lehet :s

A gép, mármint hardverileg nem lehet gond. DXVA2 képes a vga. Ez driver vagy lejátszó probléma, ha nem használja...

#1184 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 11. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 09. 12:51

A gép, mármint hardverileg nem lehet gond. DXVA2 képes a vga. Ez driver vagy lejátszó probléma, ha nem használja...

Megnéztem, a legújabb XBMC van fent... Mit tudok még esetleg állítgatni az XBMC-n vagy a catalyston? Barimira idegesít a dolog bevallom :D

#1185 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 11. 16:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 11. 14:02

Megnéztem, a legújabb XBMC van fent... Mit tudok még esetleg állítgatni az XBMC-n vagy a catalyston? Barimira idegesít a dolog bevallom :D

XBMC-ben csak a DXVA-t kell bekapcsolni. Catalystban állítani nem hiszem, hogy lehet ilyet. Azt újrarakni lehet vagy ilyesmi. :)
Vagy pl. kodekpakkokat, stb legyalulni.

#1186 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 11. 16:44

XBMC-ben csak a DXVA-t kell bekapcsolni...

:omg: :omg: :omg: Ja hogy be kell kapcsolni :Đ

Köszönöm vipi! Probléma megoldva :respect:

#1187 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 19:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2010. 12. 12. 17:15

:omg: :omg: :omg: Ja hogy be kell kapcsolni :Đ

Köszönöm vipi! Probléma megoldva :respect:

:omg: :Đ
Nincs mit! :)

#1188 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 19. 08:09

Sziasztok!

Nem rég beszereztem egy Asus O!Play HD-PR1 lejátszót. Sajnos nem pár .mkv kiterjesztésű file-om, aminél csak hangot játszik, de a képpel már nem bírkózik meg. Ami számomra érthetetlen, hogy ezeket a TV-m USB-n keresztül lejátszotta. A lejátszó 1.33P-s firmware-rel érkezett. Meg lehet valahogy piszkálni a file-t, hogy meg tudjam nézni őket? Gondolom vannak itt páran rajtam kívül, akik találkoztak ezzel a problémával.

Köszönöm előre is a segítséget!
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#1189 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 19. 11:18

Sziasztok

Tudnátok nekem ajánlani egy médialejátszót?
Minél több formátumot ismerjen. nem gond ha viszi a feliratokat is bár 99%ban szinkronosan lenne használva. viszont a több hangsáv ne okozzon neki gondot.
merevlemez nélküli is lehet van erre itthon merevlemez (csak lehessen bele építeni).

USB és eternet előny de nem feltétel

előre is köszönöm
üdv Songo

#1190 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 19. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2010. 12. 19. 08:09

Nem rég beszereztem egy Asus O!Play HD-PR1 lejátszót. Sajnos nem pár .mkv kiterjesztésű file-om, aminél csak hangot játszik, de a képpel már nem bírkózik meg. Ami számomra érthetetlen, hogy ezeket a TV-m USB-n keresztül lejátszotta. A lejátszó 1.33P-s firmware-rel érkezett. Meg lehet valahogy piszkálni a file-t, hogy meg tudjam nézni őket? Gondolom vannak itt páran rajtam kívül, akik találkoztak ezzel a problémával.

Eddig nekem mindent játszott, de van akinek nem, szerinte a HD2 fw a jó, ami a következő asus játékosé, de erre is rá lehet tákolni,
Itt egy magyar nyelvű howto

CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE !!!
Ezzel simán téglásíthatod a gépet.

Ajánlott a topic utolsó 20-30 oldalának elolvasása

#1191 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 19. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Songo - Dátum: 2010. 12. 19. 11:18

Minél több formátumot ismerjen. nem gond ha viszi a feliratokat is bár 99%ban szinkronosan lenne használva. viszont a több hangsáv ne okozzon neki gondot.
merevlemez nélküli is lehet van erre itthon merevlemez (csak lehessen bele építeni).

USB és eternet előny de nem feltétel

Jó kérdés.
Ma szinte mindenen van usb és ethernet, sokban wifi is, a belső hely viszont ritka.
Feliratot kb. mindegyik játszik, imho a több hangsáv is mindenhol támogatott, mert ezek a dobozok jellemzően ugyanarra a SoC-re épülnek.
Ha jól tudom belső vinyós az asus hd2 és van ilyen xtreamer és himedia is, ez utóbbit még csak neten láttam.
Viszont ezek 10-15k-val drágábbak, mint azok, amikbe nem lehet belső vinyót tenni, ezért szerintem érdemes megvenni a vinyó nélkülit és usb külső házban rátenni a vinyót.

#1192 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 19. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 12. 19. 12:45

Eddig nekem mindent játszott, de van akinek nem, szerinte a HD2 fw a jó, ami a következő asus játékosé, de erre is rá lehet tákolni,
Itt egy magyar nyelvű howto

CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE !!!
Ezzel simán téglásíthatod a gépet.

Ajánlott a topic utolsó 20-30 oldalának elolvasása

Köszi, de az ilyen beavatkozásoktól mindig tartottam. Viszont közben olvasgattam a neten pár okosságot és úgy tűnik, hogy a hibát könnyen orvosolhatjuk. Itt írnak egy kis okosságot, hogy az MKVmerge nevű programmal ki lehet szedni valami tömörítést, amit nem minden lejátszó tud kezelni. A leírás alapján újra gyártottam az mkv file-okat és láss csodát, már mennek is hiba nélkül! :)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#1193 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 19. 18:27

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 12. 19. 13:52

Jó kérdés.
Ma szinte mindenen van usb és ethernet, sokban wifi is, a belső hely viszont ritka.
Feliratot kb. mindegyik játszik, imho a több hangsáv is mindenhol támogatott, mert ezek a dobozok jellemzően ugyanarra a SoC-re épülnek.
Ha jól tudom belső vinyós az asus hd2 és van ilyen xtreamer és himedia is, ez utóbbit még csak neten láttam.
Viszont ezek 10-15k-val drágábbak, mint azok, amikbe nem lehet belső vinyót tenni, ezért szerintem érdemes megvenni a vinyó nélkülit és usb külső házban rátenni a vinyót.

20-25 van a célra (vagy egy 10essel több) nemtudom mit válasszak teljesen süketnéma vagyoka témában. anyámnak lenne karácsonyra 46évad sorozattal megtömve szal valamit kikell találni. a belső winyó pedig a nyaralások miatt lenne fontos hogy csak 1 eszköz legyen

Ez az Asus HD2 elég szimpatikusnak tűnik mennyire mindenevő?

Szerkesztette: Songo 2010. 12. 19. 18:32 -kor

#1194 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 21. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Songo - Dátum: 2010. 12. 19. 18:27

20-25 van a célra (vagy egy 10essel több) nemtudom mit válasszak teljesen süketnéma vagyoka témában. anyámnak lenne karácsonyra 46évad sorozattal megtömve szal valamit kikell találni. a belső winyó pedig a nyaralások miatt lenne fontos hogy csak 1 eszköz legyen

Ez az Asus HD2 elég szimpatikusnak tűnik mennyire mindenevő?

Gondolom eléggé. Nekem a HDP-R1 van, az első, eddig nekem mindent játszott.
Igazából a realtek chip-es lejátszók egy adott realtek chip és a hozzá adott realtek sw képességeit tudják, max a kinézeten variálnak valami.

#1195 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 05. 11:02

Lenne pár régi-új kérdésem XBMC-vel kapcsolatban:

-Még mindig nem találom, hogy hol lehetne rávenni arra, hogy a kettédarabolt filmeket egyben lássa.

-A legújabb verzióban nem tudom, hogy hol tárolja a definiált elérési útvonalakat. Előző verzióban volt egy xml fájl amiben benne voltak, lehetett szerkeszteni...

-Hol tudom megmondani neki, hogy csak saját kodeket/lejátszót használjon, vagy megadni neki egy másikat.

Kezdem k*rva nagy :lama: nak érezni magam :Đ

#1196 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 08. 10:34

Feltettem a legújabb 1.04.17 verziójú firmware-t a WD TV Live-hoz. Minden szép és jó, de azóta csinál olyat, hogy egyszer csak magától bekapcsol! :blink: Ez mi a fenétől van? :-s Valami beállítás is van ilyen már? Eddig nem néztem, de ma ránézek. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1197 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 09. 10:48

Nincs semmi ilyen időzítős opció a WD-ben és mégis bekapcsol magától! :( Mi a fenétől van ez? Nem olvasott senki ilyenről? :-s
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1198 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 09. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 12. 21. 17:38

Nekem a HDP-R1 van, az első, eddig nekem mindent játszott.

Most vettem egy ilyet én is, de nem tudom összelőni a géppel. Látja a PC-t, de nem tudom, hol tudom beadni a gépen, hogy milyen logint és passt kérjen. Win7em van. Megosztottam a mappákat is, de itt elakadtam.
KomposztWC

#1199 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 09. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 01. 09. 16:27

Most vettem egy ilyet én is, de nem tudom összelőni a géppel. Látja a PC-t, de nem tudom, hol tudom beadni a gépen, hogy milyen logint és passt kérjen. Win7em van. Megosztottam a mappákat is, de itt elakadtam.

Ismert hiba, a ms folyamatosan faragja a windows-okat, a playa.info-n minden 3. lapon ezt teszik fel kérdésként. Én nem hajtok win7-et, szóval nem személyes tapasztalat, de ezt találtam: Link.

Ha mégse megy, akkor gugliba a kulcsszavak: win7 asus o!play registry

És érdemes átnézni a playa.info-n is átnézni az utolsó 20-30 oldalt, sok okosság van, a win7 dolog is át van beszélve többször.

#1200 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 09. 19:09

Namost nagy segitseg leszek itt mindenkinek :omg:, de ha valami tok jol mukodik, az is egy info vegul is.

Szoval miota a Dune Smartot hajtom, az egvilagon semmi bajom medialejatszo teren.
Tokeletes kep es hangminoseg, mindent lejatszik, wifin keresztul nyomom egy win7-es geprol az osszes nem full HD-s anyagot, elsore ment minden beallitas, stb.
Xtreamer es tobbfele WD utan ez teljesen ujszeru elmeny :Đ

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.