HWSW Informatikai Kerekasztal: HD media playerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD media playerek Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1201 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 10. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2011. 01. 08. 10:34

Feltettem a legújabb 1.04.17 verziójú firmware-t a WD TV Live-hoz. Minden szép és jó, de azóta csinál olyat, hogy egyszer csak magától bekapcsol! :blink: Ez mi a fenétől van? :-s Valami beállítás is van ilyen már? Eddig nem néztem, de ma ránézek. :)

Ilyen rejtélyes dolog eddig egy esetben fordult elő valakinek még régebben, de gyorsan kiderítettük, hogy áramkimaradás okozta.
Nem lehet nálad is valami hasonló, csak véletlen az egybeesés?

#1202 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 10. 17:04

Xtreameren nekem sem volt gond az ilyen mappamegosztas es lejatszas a geprol dolog.
Amugy tervezek venni megegy kutyut, kell a masik szobaba is egy.
Milyet ajanlotok? A WD TV Live tetszik es nem draga, de a taviranyitojan nincs kozvetlen Nyelv es Felirat valaszto gomb. Ez kicsit zavar. Hol engedi ezeket valasztani a cucc?

#1203 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 10. 18:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 01. 10. 17:04

Milyet ajanlotok? A WD TV Live tetszik es nem draga, de a taviranyitojan nincs kozvetlen Nyelv es Felirat valaszto gomb. Ez kicsit zavar. Hol engedi ezeket valasztani a cucc?

En most mar csak Dunet ajanlok :cool:

Draga, de nagyon jo cucc. Live-al is volt par nagyon kellemetlen elmenyem az alatt a par honap alatt, amig le nem csereltem.
Kerdesedre valaszolva, van egy option feliratu gomb, azt megnyomod lejatszas alatt, font megjelenik a menu, es a navigacios + OK (vagy Enter, mar nem emlekszem) gombokkal tudod kivalasztani a feliratot meg a hangsavot.

#1204 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 10. 19:11

Es mi ennek a keszuleknek a teljes neve? Rakeresve kidobott BluRay+HDD kombos dolgot (Dune HD Max es HD Duo) es sima lejatszot is (Dune HD Smart H1, D1)

Szerkesztette: Cellular 2011. 01. 10. 19:12 -kor

#1205 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 10. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 01. 10. 19:11

Es mi ennek a keszuleknek a teljes neve? Rakeresve kidobott BluRay+HDD kombos dolgot (Dune HD Max es HD Duo) es sima lejatszot is (Dune HD Smart H1, D1)

Az enyem Smart D1. Igazabol az alap ugyanaz mindegyik ujabb szeriasnal, kulonbseg nagyjabol ott van, hogy van-e benne BR meghajto/HDD rack vagy nincs.
A lenyeg a chipset, a Sigma Designs 8642/8643, ez a Dune HD Base 3.0-tol felfele a Lite 53D-n kivul mindegyikben megtalalhato.

#1206 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 11. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 01. 10. 21:56

Az enyem Smart D1. Igazabol az alap ugyanaz mindegyik ujabb szeriasnal, kulonbseg nagyjabol ott van, hogy van-e benne BR meghajto/HDD rack vagy nincs.
A lenyeg a chipset, a Sigma Designs 8642/8643, ez a Dune HD Base 3.0-tol felfele a Lite 53D-n kivul mindegyikben megtalalhato.

Engem a következő sigma chipes cucc érdekel majd, amire lesz XBMC port. :)

#1207 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 11. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 01. 11. 13:15

Az a jo, hogy ezeknel a Smartoknal lesz valami olyan, hogy vagy be lehet szamittatni az uj modellbe a regit, es csak valami kulonbseget tejelsz, vagy kicserelik az alaplapot az uj procival x osszegert es ott az uj gep :cool:

#1208 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 11. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 01. 11. 13:15

Mióta megláttam, miket tud xbox-on és PC-n is az XMBC, rájöttem, hogy sosem lesz nekem már buta media playerem a nappalimban.

Attól félek viszont, hogy az olcsóbb lejátszókon sosem fog menni az XBMC, drágábbat meg nem éri meg venni, mert már most is alig kerül többe összerakni egy HTPC-t, mint egy középkategóriás játékos.

#1209 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 11. 20:30

Mi az az XBMC?

Milyen hazimozi szettet ajanlotok amugy az ilyen lejatszokhoz?
Soundbar? 5.1? 7.1? Marka? Mire kell figyelni? Optikai bemeneten kotom be vagy HDMI a TV-re (melyik jobb)?

#1210 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 11. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2011. 01. 10. 15:57

Ilyen rejtélyes dolog eddig egy esetben fordult elő valakinek még régebben, de gyorsan kiderítettük, hogy áramkimaradás okozta.
Nem lehet nálad is valami hasonló, csak véletlen az egybeesés?

Nem igazán fordul elő áramkimaradás, max. évente egyszer! 3 napig csinálta hajnalban, azóta nem. Érdekes. :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1211 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 12. 00:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 01. 11. 20:30

Optikai bemeneten kotom be vagy HDMI a TV-re (melyik jobb)?

Optikán nem megy kép. HDMIn (mármint az újabbakon) viszont megy a kép/hang. Itt olyanra is rájöttünk, hogy HDMI a TVbe be, aztán TVbőlüvegen kijön a hang a házimoziba, akkor úgyis azt hallgatod, amit TV-n nézel. Ha meg mp3, az lehet a sima sztereó kimenet, akkor nem kell akkora erőlködő, sok bemenet.

Bár elég jól összeírtam a szükséges cuccaim, erre idehaza azt mondták, hogy most kuss van, majd 10 év múlva újra tárgyaljuk a házimozis kérdést. Így nekem marad a kompozit/sztereó :-D

Utoljára ezt nézegettem, van belőle kisebb is, távirányítós, tokvonós, oszt bódottá:

http://w.algoritmic....&pi=_62090&ck=0
Make love not Wor.

#1212 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 01. 11. 20:30

Milyen hazimozi szettet ajanlotok amugy az ilyen lejatszokhoz?
Soundbar? 5.1? 7.1? Marka? Mire kell figyelni? Optikai bemeneten kotom be vagy HDMI a TV-re (melyik jobb)?

Abszolute penzfuggo. Legjobb a kulon erosito + hangfalrendszer.
HDMI abbol jobb, hogy ha az erositon keresztul kuldod a TV-be, akkor rogton lekezeli a hangot is, raadasul normalis erosito a HD hangokat is tudja igy.
7.1 jobb, mint az 5.1, de annyival szerintem nem, boven jo egy jol osszerakott 5.1-es rendszer.
Marka: erositobol meg hangfalakbol is kismillio van, nagyjabol tudni kene, mekkora keret van ra, aztan lehet ajanlani :cool:

#1213 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 09:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2011. 01. 11. 22:12

Nem igazán fordul elő áramkimaradás, max. évente egyszer! 3 napig csinálta hajnalban, azóta nem. Érdekes. :think:

Gyanús a delej, elég egy pillanatnyi kimaradás. :think:

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 12. 00:39

Optikán nem megy kép. HDMIn (mármint az újabbakon) viszont megy a kép/hang. Itt olyanra is rájöttünk, hogy HDMI a TVbe be, aztán TVbőlüvegen kijön a hang a házimoziba, akkor úgyis azt hallgatod, amit TV-n nézel.

Sok TV- nem tud továbbítani bejövő HDMI-ből az optikain kifelé sztereónál nagyobbat, így jobb a HDMI a TV-be, optika az erőlködőbe, vagy HDMI az erőlködőbe és tovább a TV-be megoldás, 7.1-nél csak ez a jó, mivel optikán nem megy 7.1.

#1214 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2011. 01. 12. 09:14

HDMI az erőlködőbe és tovább a TV-be megoldás, 7.1-nél csak ez a jó, mivel optikán nem megy 7.1.

Mindenkeppen ez a jobb megoldas, a 7.1 meg a HD hang miatt is.

#1215 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 01. 11. 15:06

Az a jo, hogy ezeknel a Smartoknal lesz valami olyan, hogy vagy be lehet szamittatni az uj modellbe a regit, es csak valami kulonbseget tejelsz, vagy kicserelik az alaplapot az uj procival x osszegert es ott az uj gep :cool:

Ez elég meseszerűen hangzik... összeszedik a világ minden tájáról a cuccokat pénzért, vagy a lapcseréért? :think:

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 01. 11. 19:45

Mióta megláttam, miket tud xbox-on és PC-n is az XMBC, rájöttem, hogy sosem lesz nekem már buta media playerem a nappalimban.

Attól félek viszont, hogy az olcsóbb lejátszókon sosem fog menni az XBMC, drágábbat meg nem éri meg venni, mert már most is alig kerül többe összerakni egy HTPC-t, mint egy középkategóriás játékos.

Persze, amíg nem láttuk hogy sikerül a port és min/hogyan fut addig még szkeptikusan kezelem én is.
Szintén ezért maradtam a HTPC-nél, sőt, azóta a szülők régi divx-es DVD lejátszója is le lett cserélve egy "olcsóbb" HTPC-re. Bármilyen furcsa, de ha stabil a HTPC, akkor egyszerűbb kezelni, kényelmesebb használni abszolút laikusként is, mint egy "alap" media playert.

#1216 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 01. 12. 10:01

Ez elég meseszerűen hangzik... összeszedik a világ minden tájáról a cuccokat pénzért, vagy a lapcseréért? :think:

Majd kiderul :-D

#1217 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 01. 12. 10:08

Az "olcsóbb lesz" azért még elég relatív... ezt még tényleg nem árt megvárni. ;)
Amúgy azt sem értem, hogy mitől lenne olcsóbb így cserélni. Chip vagy lap+chip csere gyk azt jelenti, hogy marad az üres doboz (kis túlzással 5Ft) + az optika (mindben van?). Cserébe a gyárban való minimálisra csökkentett szerelési költség helyett gondolom vmi drágább, egyedi szerelés lesz belőle.

Félreértés ne essék, amúgy nagyon üdvözlendő az ötlet, már csak azért is, mert kevesebb "szemét" lesz a végén. Én örülnék neki, ha összejönne, de költség oldalról szeptikus vagyok... egy gyártónak meg eddig nagyon más nem számított.

#1218 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 01. 12. 10:41

Az "olcsóbb lesz" azért még elég relatív... ezt még tényleg nem árt megvárni. ;)
Amúgy azt sem értem, hogy mitől lenne olcsóbb így cserélni. Chip vagy lap+chip csere gyk azt jelenti, hogy marad az üres doboz (kis túlzással 5Ft) + az optika (mindben van?). Cserébe a gyárban való minimálisra csökkentett szerelési költség helyett gondolom vmi drágább, egyedi szerelés lesz belőle.

Félreértés ne essék, amúgy nagyon üdvözlendő az ötlet, már csak azért is, mert kevesebb "szemét" lesz a végén. Én örülnék neki, ha összejönne, de költség oldalról szeptikus vagyok... egy gyártónak meg eddig nagyon más nem számított.

Persze, meg kell varni, amig nincs kint az uj, addig amugy sem lehet mast csinalni :Đ
Aztan ha megeri, cserelem igy, ha meg nem, eladom a regit es megveszem az ujat, ezt csinalom a szamtech alkatreszekkel, mobilokkal meg minden egyeb cuccal is.
Optika nem mindegyikben van (enyemben sincs pl.), az meg igaz, hogy 5 ft, de a chip meg az alaplap se tobb 10 ft-nal ilyen alapon :omg:

Amugy ez az alaplap csere lofax. Szetszedtem az enyemet, tartja par csavar, meg be kell kotni a displayt ra es ennyi. A tap, meg minden csati ra van forrasztva a lapra.
Szoval nem nagy kunszt...

Szerkesztette: PolaR 2011. 01. 12. 11:25 -kor

#1219 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 11:42

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 01. 12. 11:25

Persze, meg kell varni, amig nincs kint az uj, addig amugy sem lehet mast csinalni :Đ
Aztan ha megeri, cserelem igy, ha meg nem, eladom a regit es megveszem az ujat, ezt csinalom a szamtech alkatreszekkel, mobilokkal meg minden egyeb cuccal is.
Optika nem mindegyikben van (enyemben sincs pl.), az meg igaz, hogy 5 ft, de a chip meg az alaplap se tobb 10 ft-nal ilyen alapon :omg:

Amugy ez az alaplap csere lofax. Szetszedtem az enyemet, tartja par csavar, meg be kell kotni a displayt ra es ennyi. A tap, meg minden csati ra van forrasztva a lapra.
Szoval nem nagy kunszt...

Arányokról beszéltem:
Ha a ház+táp 5ft akkor a lap+chip ne legyen már 10ft. ;)
Szerelésnél is: Láttam már 1-2 média, dvd játszót belülről. Egyszerű volt, minta faék, annak ellenére is, hogy nem értek hozzá. :Đ De ez ettől még lehet, hogy 4 csavaros meg 3 kábeles csere jóval drágább, ha Kiss Józsefék végzik a helyi márkaszervízben a visszavitt pár 100-1000db-on, mint ha egy robot összenyomja 2.5mp alatt. Erre értettem.
De én remélem, hogy működni fog a modell és bejön a cégnek. :)

#1220 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 01. 12. 11:42

Arányokról beszéltem:
Ha a ház+táp 5ft akkor a lap+chip ne legyen már 10ft. ;)
Szerelésnél is: Láttam már 1-2 média, dvd játszót belülről. Egyszerű volt, minta faék, annak ellenére is, hogy nem értek hozzá. :Đ De ez ettől még lehet, hogy 4 csavaros meg 3 kábeles csere jóval drágább, ha Kiss Józsefék végzik a helyi márkaszervízben a visszavitt pár 100-1000db-on, mint ha egy robot összenyomja 2.5mp alatt. Erre értettem.
De én remélem, hogy működni fog a modell és bejön a cégnek. :)

Hat en azert nem vagyok ebben annyira biztos :)
Te, ez a cucc kurva igenyes, fem boritja, gumis csillapitasu labak, akkor ugye ott a nagy kijelzo is, kulon tap, stb... Szoval jo, ne 10 ft legyen a lap, de hogy 15 ft-nel nem tobb, ha a tobbi 5 ft, az biztos :-D
Persze, biztos joval dragabb, ez egyertelmu, a gyari gepsorhoz viszonyitva.
En is remelem, mert tok jol hangzik :cool:

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.