Idézet: PolaR - Dátum: 2011. 01. 12. 17:43
Erre irtam iment, hogy akinek erre szuksege van

Nekem nappaliban csak HD media (kep + hang) lejatszas kell, semmi egyeb. Vagyunk ketten asszonnyal, van mindkettonknek kulon gepe + 0-24-ben egy EEEBOX pont az ilyen "egyeb" feladatok megoldasara.
Hja, es van egy noti is

Szoval a tobb tudas felesleges, ennyi kell. Egy HTPC egy meretben, kulcsinben es szolgaltatasokban nappalihoz igazitott PC, en igazabol nem is medialejatszokent tekintenek ra, hanem mint egy egyszeru kis PC-re.
Nekem kellett egy NAS+letöltőgép is, így egyben van minden. Szóval ha van külön géped egyéb feladatokra akkor már HTPC/NAS vs több eszköz az összehasonlításai alap.
- Az enyém ugyan nem passzív, de csak egyetlen leszabályzott 10cm-es slim Scythe venti van benne. Gyk. hangtalan... vagyis inkább a WD Green hallatszik ki belőle néha, de vinyó meg kell más playerekbe is.

Az biztos, hogy a UPC box is 5x hangosabb.

- Távirányító: hát én a Harmony-t nyomkodtam vagy 1.5 hétig mire nem sikerült beállítani.

Viszont van mellé egy 2500HUF-os távirányító, amit meg csak be kellett dugni az usb-be és megy. Win-t is kezel, XBMC-t is alapból. egér bill nem volt hozzá csak amíg összeraktam.
- Úgy általában a konfigról: nyilván többet kell vele tökölni, mint egy sima playerrel, de ezt jórészt én extraként fogom fel. Gyk "magától" is megy tökölés nélkül, ha úgy jobb az embernek... de ha van hozzá türelme akkor többet lehet kihozni belőle. Nekem kb. nettó 2 hét lehet benne (a Harmony-s baszakodással) 1 év alatt. Viszont most így néz ki a használat:
1. HTPC elindul, utorrent és XBMC automatikusan fut.
2. Én egy másik gépen (asztali, notebook, munkahelyi, stb...) belépbe a torrent weboldalra: 1 klikk az rss feedhez adás.
3. A futó utorrent rss feeden figyeli, hogy milyen torrentet akarok letölteni. Ha lát új hozzáadottat akkor leszedi X könyvtárba.
4. XBMC X könyvtárban minden induláskor frissíti a médiatárat, ha új filmet talál akkor port.hu és egyéb oldalakról leszedi a borítót, tartalomjegyzéket, szereplőket, posztert, stb... ha sorozatról van szó ugyanígy megtalálja, csak berendezi évadokba az összehányt részeket is.
Tehát összegezve: 1 klikk bármilyen gépen a torrentre majd később a filmnézésnél pedig válogatás a letöltött borítók, tartalom, stb... alapján és 1 távirányítógombra info/lejátszás.
A többi kényelmi funkcióban meg igazán extra az XBMC, mutatja a friss filmeket, megnézetteket jelöli, lehet keresni, csoportosítani műfaj, szereplők, rendező, stb szerint... X fajta médiatár nézet, film összefűzés, sorozatok kezelése, automatikus rendezése, és rengeteg apróság, stb... (pl. én kb. 120 filmből válogatok jelenleg - kicsit le vagyok maradva

- ha lassan lépkedek a filmek között akkor semmi extra, de ha gyorsan scrollozok akkor felvillannak a betűváltások az abc-ben, így tudom hol kell lelassítani a scrollt, ilyen apróságok garmadája van benne...)
Ja és csak filmnézésre használom egyelőre, a többi funkciót nem is ismerem.
Szerkesztette: vipi 2011. 01. 13. 11:18 -kor