HWSW Informatikai Kerekasztal: HD media playerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD media playerek Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1241 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 28. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2011. 01. 28. 14:31

Régóta tudják ezt a mediaplayerek a különböző JukeBox programokkal.
Újabban viszont már natívan bennük van. Popcorn A200/210 és C200 gyári jukebox az előzőekben leírtakat mind megcsinálja.

És ne feledjük a fogyasztást. Megmértem: az A200-as 16W-ot eszik HD film lejátszáskor, miközben torrentezik (szívesen megmérném egy HTPC fogyasztását).
A távirányító teljes értékű, amit a Harmony lendületből ismer.
És 50e-ből nem hiszem, hogy összejön egy HTPC, ami még kulturáltan is kinéz és csendben van. (és akkor még az A200-as drágának is találják egyesek).
Ha meg kihúzom a madzagokat, akkor hónom alá kapom és mint hordozható HDD elviszem.

HDD-vel együtt eszik annyit?
Az én Ion-os konfigom fogyasztását már írtam szerintem: Idle/torrent kb. 21-23W, HD film 29-30W.
Távirányító vevőt csak be kellett dugni az USB portra. Harmony-val ugyan nem megy, de ez valszeg a Harmony-m hibája, mert minden leírás szerint mennie kéne simán.
A többi meg annak a kérdése, hogy ki mire használja. Leírtam, hogy én hogy használom, milyen kényelmes, gyanítom egyik sima player sem szolgálja ki fele ennyire sem az embert. Rengeteg dolog van, ami apróság, de mégis jól jöhet és egy konfigolható PC-vel és lejátszó sw-vel jobban személyre lehet szabni. Mondjuk nekem régi gondom egy ilyen apróság a sok közül: lehet-e képet méretezni és ha igen mennyire egyszerűen... pl. az A200-zal?

Árban sem vészesebb, mint ezek a drága lejátszók. Az ion lap pl. volt 28e, ram 11e, hozzá a ház+táp 11e, táv: 2.5e. Kész a cucc 53e-ből. (azóta a ram kb. 8e, ugyanez ház 8.5e) Vagyis HDD kell, de az az A200-nál is plussz költség.
Nem mellékesen én pl. azért választottam magamnak és otthonra szülőknek is ezt a megoldást, mert digit hangcuccom nincs se nekem, se otthon. Szükség sincs rá, vasárnapi filmnézők vagyunk, ahogy szerintem 100-ból 95 ember az. Teljesen felesleges és a HTPC vagy player árához képest sokkal nagyobb kiadás lenne egy digitális bemenetű erősítő+hangcucc... csak azért, hogy ne sztereóban kelljen filmet nézni.
És méretre ez se az a brutál nagy gép. :) (szülőké nagyobb lett, mATX, de olcsóbb is. :) )

Kép
60 x 321 x 220

De ha nem tetszik, most jönnek a Fusionök tonnaszám...
Kép

Kép

Kép

Kép

#1242 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 29. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 01. 28. 20:38

HDD-vel együtt eszik annyit?

Természetesen HDD-vel (2 TB)

Persze értem én a HTPC előnyeit...

#1243 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 29. 19:46

Segitsetek tisztazni valamit legyszives.

Ugye en meg mindig hazimozi nezoben vagyok, holnap akarnek venni valamit es csak 1 dolog az ami nem tiszta.
Kell-e nekem HDMI be ES kimenet a cuccon, hogy ra tudjam kotni az Xtreamer-t, es onnan tovabb a TV-re.
Az vilagos, hogy a HDMI kimenet alap dolog, es az a TV-be megy bele, ha valamilyen lemezt jatszok le. Na de nekem az media player fog lejatszani filmeket, es tudni akarom fog-e szolni a hazimozi akkor, ha speciel nincs HDMI bemenet rajta ami a lejatszoval koti ossze. RCA-n azert megse fogom ratolni a DTS hangot.

Ertheto voltam? :)

#1244 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 30. 13:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 01. 29. 19:46

Segitsetek tisztazni valamit legyszives.

Ugye en meg mindig hazimozi nezoben vagyok, holnap akarnek venni valamit es csak 1 dolog az ami nem tiszta.
Kell-e nekem HDMI be ES kimenet a cuccon, hogy ra tudjam kotni az Xtreamer-t, es onnan tovabb a TV-re.
Az vilagos, hogy a HDMI kimenet alap dolog, es az a TV-be megy bele, ha valamilyen lemezt jatszok le. Na de nekem az media player fog lejatszani filmeket, es tudni akarom fog-e szolni a hazimozi akkor, ha speciel nincs HDMI bemenet rajta ami a lejatszoval koti ossze. RCA-n azert megse fogom ratolni a DTS hangot.

Ertheto voltam? :)

Szia,

Xtreamer-t nem ismerem, nekem O!Play van, de a bele kb. ugyanaz.
Ez a cucc a hangot kitolja sztereóban rca-n és tetszőleges formátumban (ac3 5.1, stb.) opikai s/pdif-en és hdmi-n. Úgy tudom vannak olyan hang szabványok, amiknek kevés az s/pdif, azok csak hdmi-n mennek, asszem ilyen a dts-hd és a dolby truehd.
Nálam a cucc hdmi-n van a tv-re kötve és optikán az erősítőre, works4me.
Vannak előnyei annak, ha az erősítőn keresztül hdmi-ben tolod, de nem szükséges. Pár ezer forint különbségnél nem spórolnék, pár tízezer esetén nagyon meggondolnám.

x

Szerkesztette: xclusiv 2011. 01. 30. 13:05 -kor

#1245 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 30. 16:53

Na megvettem. Samsung HT-C5550 5.1 bluray lejatszos cucc.

X-et bekotottem a lejatszora hdmi-n keresztul, majd a lejatszot hdmi-vel a tv-re. Elvileg minden jo (nem csak elvileg, szol is minden rendben) csak valahogy a TV nem tud megszolalni a sok hangszoron keresztul. Lehet meg trukkoznom kell. Ettol fuggetlenul a bluray lemez is es az X is megy kifogastalanul, video es hang is rendben van.

#1246 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 30. 17:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 01. 30. 16:53

csak valahogy a TV nem tud megszolalni a sok hangszoron keresztul.

A TV hangkimenetét kösd be az erőlködő egyik bemenetére. Ha megoldható digitálisan.

#1247 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 08. 18:48

http://www.technet.h...eljesitmennyel/

Nekem tetszik! Velemeny? Ugy is akartam egy masodik gepet venni az X melle, hogy a masik szobaban is legyen.

#1248 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 08. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 01. 12. 09:32

Mindenkeppen ez a jobb megoldas, a 7.1 meg a HD hang miatt is.

ezt részletezd, pls, miért nem?

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 02. 08. 18:48

http://www.technet.h...eljesitmennyel/

Nekem tetszik! Velemeny? Ugy is akartam egy masodik gepet venni az X melle, hogy a masik szobaban is legyen.

a melegedés gáz kicsit - főleg, ha néhanapján akarod használni a kártyaolvasót is: hd filmezés után nem érdemes kártyáról nyaralásos fotókat nézegetni :)

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 02. 08. 20:16 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1249 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 08. 20:12

Azert megneznem mennyire meleg. Az emberi kez mar az 50 fokot is igencsak forronak erzi, viszont ekkor a muanyag meg nem olvad szerintem.

#1250 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 08. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2011. 01. 12. 09:14

Sok TV- nem tud továbbítani bejövő HDMI-ből az optikain kifelé sztereónál nagyobbat, így jobb a HDMI a TV-be, optika az erőlködőbe, vagy HDMI az erőlködőbe és tovább a TV-be megoldás, 7.1-nél csak ez a jó, mivel optikán nem megy 7.1.

Az előbbi polamacis (7.1/optika) kérdést neked szántam, sry

szerk
közben megolvastam: nem bírja el a zsinór

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 02. 08. 20:16 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1251 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 08. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 01. 21. 06:34

119 Eurót még tlán meg is ér ha mindent lejátszik...
Azt nem tudom az olaszoknál csak besétálok és megveszem, vagy valami előfizetés is kell mellé?

Codice Fiscale van, nem gond a beszerzés...

Szerkesztette: FőDudu 2011. 02. 08. 21:53 -kor

#1252 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 09. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 02. 08. 20:12

Azert megneznem mennyire meleg. Az emberi kez mar az 50 fokot is igencsak forronak erzi, viszont ekkor a muanyag meg nem olvad szerintem.

Hát ha el nem is olvad még a múanyag 50-60 fokon, egy deformációhoz elég.
Annak pedig gondolom nem sokan örülnének, ha a fényképezőgépből vagy telefonból kivett memóriakártyát utána már sehova nem tudnák bedugni.

#1253 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 12:57

Sziasztok!

Volna egy olyan problémám, ami KMPlayerrel meg MPC-HC-vel is egyaránt megvan. Elkezdek lejátszani egy filmet, utána bármilyen okból megállítom, otthagyom a gépet úgy, hogy nem nyúlok hozzá egy 5 percig, bejön a képernyőkímélő és utána nem tudom újraindítani a lejátszást. Arra gyanakodtam, hogy a vinyó leállítja magát, de megnéztem és az energiagazdálkodásnál ki van nyomva ez az opció. Ötletek?

Köszönöm!

#1254 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: plor - Dátum: 2011. 04. 04. 12:57

Volna egy olyan problémám, ami KMPlayerrel meg MPC-HC-vel is egyaránt megvan.

Szia,

Szerintem benézted a topic-ot, ez itt elsősorban médialejátszó _dobozokról_ szól.
Egyébként rémlik, mintha az energiagazdálkodást (képernyőt elsősorban ki lehetne kapcsoltatni ezekkel a progikkal, de passz.

#1255 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 14:41

Hi,
Segítséget kérnék Zappiti konfigurálásban. Smart D1 belső hdd-vel.
Adatbázist elkészítettem, scrape lement simán, majd ugye export a cuccra.
Viszont a gondom az, hogy az infok, hátterek mennek, de film indításánál kiírja, hogy a lejátszási lista üres.
A network share a következő: \\192.168.1.10\DuneHDD_2c9dbb03_9f1b_4fdb_934e_b5f5b2afe429\movies
Azt levettem, hogy az absolute path lesz a gond. Valaki megtudja mondani, hogy pontosan melyik formátum lesz a működőképes?
Thx,
J

szerk: most látom, hogy ez a 666. hozzászólásom... :D

Szerkesztette: Jcage 2011. 04. 04. 14:42 -kor

"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#1256 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 20:46

Sziasztok!

Nem vagyok annyira otthon a témában, mivel jelenleg a Samsung TV (LE40C530) beépített lejátszóját használom, mellyel 80%-ban elégedett is vagyok.
Viszont, érdekel, hogy van e olyan médialejátszó, amely támogat külső háttértárat USB-ről (HDD), illetve LAN csatlakozást (RJ45 vagy WiFi).
Mindezt úgy, hogy a rácsatlakozott meghajtót hálózaton megosztja (ezáltal egyfajta NAS-ként kezeli), n pedig hálózati meghajtóként használhatnám.
Ezzel szeretném ugyanis áthidalni a PC és a TV közti adatmásolgatást a HDD-re, illetve pótolni azt a kb 20%-os "nem támogatott formátum arányt".
Ha emellett esetleg torrentet is lehetne futtatni rajta, az már maga lenne a mennyország :D (a többi feature már csak hab lenne a tortán..)

Köszi előre is!
A szatyor nem táska.

#1257 Felhasználó inaktív   akoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 13. 09:33

Sziasztok!

Asus O!Play Minim van. Nem tudom feltenni rá a firmware frissítéseket. 2 formázott pendrive-val is megpróbáltam, azt írja a gép, hogy nem talál firmwaret a meghajtón. Mi lehet a probléma?

Köszi előre is

Szerkesztette: akoli 2011. 05. 13. 09:35 -kor

#1258 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: akoli - Dátum: 2011. 05. 13. 10:33

Sziasztok!

Asus O!Play Minim van. Nem tudom feltenni rá a firmware frissítéseket. 2 formázott pendrive-val is megpróbáltam, azt írja a gép, hogy nem talál firmwaret a meghajtón. Mi lehet a probléma?

Köszi előre is

Másik pendrive vagy usb aljzat. Legyen fat, csak a kicsomagolt fw a gyökérben. Akár hdd-vel is próbálhatod, nekem az adatvinyómról ment, persze az nem volt üres és formázott, de arról ment.

#1259 Felhasználó inaktív   akoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 15. 13:16

Köszi a tanácsot. Hihetetlen, de vinyóról simán felment. Még jó, hogy olyan precíz leírást mellékeltek a firmwarehoz :) Most az 1.1.2-es verziót tettem fel. A csomagban van egy result.bin fájl is. Az nem tudom miért van benne. A frissítés után a vinyón is létrejött egy result.bin. Ez mire való?

Szerkesztette: akoli 2011. 05. 15. 13:17 -kor

#1260 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: akoli - Dátum: 2011. 05. 15. 14:16

Köszi a tanácsot. Hihetetlen, de vinyóról simán felment. Még jó, hogy olyan precíz leírást mellékeltek a firmwarehoz :)

Nincs mit, örülök, hogy tudtam segíteni. Anno 1 napom ment rá, végül kínomban próbáltam így.

Idézet

Most az 1.1.2-es verziót tettem fel. A csomagban van egy result.bin fájl is. Az nem tudom miért van benne. A frissítés után a vinyón is létrejött egy result.bin. Ez mire való?

Fogalmam sincs, az asus fórumon is csak találgatják. Nekem R1 van, azon ilyet nem tapasztaltam.

Szerkesztette: xclusiv 2011. 05. 16. 11:03 -kor

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.