HD media playerek
Elküldve: 2012. 01. 12. 21:27
20ezer környékén melyik a legjobb médialejátszó?
szgépről másolnám fel kábelen és/vagy wifi-n az adatot rá. Még nem tudom hogy külső vinyós lesz vagy memóriakártyás.
Plazma tv-n nézném hdmi-vel rajta a filmeket akár online szgépről, vagy a szgépet kikapcsolva a médialejátszó háttértáráról (sőt biztos kipróbálok néhány játékot is a tv-n)
A hangot a tv fogja szolgáltatni, mert a hifi a másik szobában van, és az még sztereó rendszer.
Elküldve: 2012. 01. 12. 23:35
Idézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 12. 23:21
Ja. Nekem mondjuk 1.5 terás vinyó van rádugva, olyan kerettel, ami lekapcsol, ha lekapcsolják az USB-t. Beépítettem a TV alá, időnként telemásolom, de elég sokat végigszoptam mindenféle mással, ez bejött, műxik, satöbbi. .iso-ból is tolja, meg bármiből. Haver is valami nevenincs cuccal szopolik, holott tesztben és fórumon dícsérték. Nekem bejött, azóta hirdetem az igét
Elküldve: 2012. 01. 17. 14:55
Különösen a WD TV Live HD Media Player-rel való összehasonlítása érdekelne.
Szerkesztette: topeti 2012. 01. 17. 14:56 -kor
Elküldve: 2012. 01. 19. 18:15
Idézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 17. 14:55
Különösen a WD TV Live HD Media Player-rel való összehasonlítása érdekelne.
LAN alatt mit értesz? Ha madzagos, akkor elég az R1, ugyanaz a bele és olcsóbb. WIFI-t pedig felejtsd el, vagy ha olyan szerencséd van, hogy nálad a wifi pöpecül menne akkor inkább add el és lottót vegyél az árán, mert olyan mákos vagy hogy be fog jönni
Elküldve: 2012. 01. 20. 14:46
Idézet: xclusiv - Dátum: 2012. 01. 19. 18:15
és az R1-es minden formátumú filmet jól játszik? Rendesen kezeli az ékezetes feliratokat, lehet betűméretet állítani vele?
Kéne már olvasnom róla egy jó tesztet, mert előbb ezt venném meg, aztán a tv-t, addig sem a bedöglős dvd olvasóval sz@rakodnék......
Elküldve: 2012. 01. 21. 13:42
Idézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 20. 14:46
Kéne már olvasnom róla egy jó tesztet, mert előbb ezt venném meg, aztán a tv-t, addig sem a bedöglős dvd olvasóval sz@rakodnék......
Az R3 ugyanaz, mint az R1, csak van benne wifi. Szerintem a wifi fölösleges, szerintem nem éri meg a plusz pénzt.
Teszttel nem mennél sokra szerintem, mert a cucc kb. 2 éve volt friss, a tesztek is akkoriak szerintem. Nekem egyébként bevált eddig, felirattal nem volt bajom, formátummal se sok. Eddig nem bírt el valami 30 mbit/s videóval, és mostanában sikerült 1-2 anyagot leszednem, aminek a video részét nem viszi. Bár elég régi fw-t használok rajta, még a header compression-t se ismeri, szóval lehet hogy új fw-el megy jól. Ismert gyengesége még a hálózat, szóval ne várd, hogy 100 megabitet kihajtasz vele, mert nem bír annyit. Persze ez egy low cost cucc, csodát nem szabad tőle várni, de én nem bántam meg, hogy ezt vettem.
Ha nem nagyon sürgős a vásárlás, akkor szerintem várj még egy kicsit. Én most akarok a microserver-be vga-t tenni, és ha minden jól megy akkor kölcsön tudom adni, hogy kipróbáld otthon, hogy megfelel-e neked. Persze csak ha érdekel.
Szerkesztette: xclusiv 2012. 01. 21. 13:42 -kor
Elküldve: 2012. 01. 22. 00:47
Elküldve: 2012. 01. 22. 01:57
Idézet: xclusiv - Dátum: 2012. 01. 21. 13:42
Microserverbe Geforce 210 vagy 260ból van passzív is, az Win7 alatt még éppen jól megy. Már nem tudom mivel mókoltam, az most sógornál van médiázni.
Elküldve: 2012. 01. 22. 13:38
Senki nem tud errol semmit? Leiras alapjan eleg tisztesseges es csak 99 euro.
Elküldve: 2012. 01. 22. 14:20
Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 22. 01:57
Nekem legolcsóbb ati lesz, 5450 vagy mifene, illetve linux alá. Bátor választás tudom, mindenki azt mondja leenugz alá csakin nvidia, ati szopó meg minden, de phoronix-os srácok szerint megy jól. Na befejeztem az offolást.
Elküldve: 2012. 02. 20. 20:05
Aranyos kis cucc. A firmware-t természetesen egyből frissítettem a legújabbra, USB-re kell másolni az install.img fájlt, és onnan lehet rá lehet ereszteni. Eltart egy jó darabig, amíg beolvassa a fájlt, szóval türelemmel kell lenni, utána még maga a frissítés is relatíve hosszú.
Pozitív tapasztalatok eddig:
- Ráakasztott USB-s vagy eSATA-s vinyónál simán lekezeli az 500mA-esnél nagyobb áramfelvételű vinyót is. Nekem egy Delock 42465-es 2.5"-es eSATAp/USB2.0-es laptop vinyós rackem van, benne jelenleg egy Hitachi Travelstar 7K100 80 GB-os laptop vinyó, de ez 7200 RPM-es, és relatíve sok áramot igényel, főleg az induláskor. Az biztos, hogy egyes gépeken egy USB portról el se tudom indítani ezt a vinyót, nem pörög föl. De ennek az Asus-nak meg se kottyant. eSATAp csatlakozással, és 1 db USB-vel is simán elindult. Ha eSATA-val csatlakoztatom, akkor a vinyó a HDD menüpontban jelenik meg a fájlkezelőben, ha USB-vel, akkor az USB menüpontban.
- DLNA (UPNP) szerverről le tud játszani. Természetesen ISO-t DLNA-n keresztül nem lehet lejátszani, de ez nem a lejátszó hiányossága, ez a DLNA limitációja.
- Samba megosztást felismeri (a Netbios-nak is menni kell, hogy megtalálja).
- ISO fájlokat felismeri és lejátssza, vinyóról és Samba-ról.
- A pólusú jack - 3 RCA adapter kábel stabilan csatlakozik a készülékbe, nem lötyög. (Azért külön RCA aljzatot elviseltem volna.)
- A fájlkezelőt használva lehet a mapparendszerben lépkedni.
Negatív tulajdonságok, de workaround-dal megoldhatóak:
- A hozzáadott 12V-os kapcsolóüzemű tápegység sípol. Persze csak közelről hallani. Workaround: kapcsolóüzemű helyett lineáris trafós adaptert kell használni. Van is egy univerzális lineáris adapterem, ami tud 12V-ot, és 6 db csatlakozó van hozzá, de pont olyan, ami ehhez az Asushoz való, nincs. Azóta kiderítettem, hogy az Asus tápbemenete 4.8mm x 1.7mm-es szabványú csatlakozó, HP-s vagy Compaq laptopokon használt ez a típus. Ilyet kell hozzá szerezni.
- Eléggé idegesít, de maga a lejátszó is sípol, ha ki van kapcsolva!!! Nem a tápról, hanem magáról a kütyüről beszélek. Nem tudom mi sípol benne, de ha ki van kapcsolva, akkor a készülék sípol. Ha bekapcsoljuk, akkor nem. Persze ez is csak nagyon közelről. A workaround: egy 230V-os kapcsolóba kell dugni a tápot és lekapcsolni ha nem használjuk.
- NFS-ről nem játszik le, nekem legalábbis nem sikerült megtaláltatni vele az NFS megosztást. De ez végül is nem gond, mert a Samba ugyanolyan jó, ha nem jobb.
Egyéb negatív:
- Kicsit lassan reagál a távirányító gombnyomásaira. Pl. film leállításakor a STOP gomb megnyomásra után 1 másodperccel történik valami. Nekem ez annyira nem zavaró.
- ISO lejátszásokban vannak bugok, sokat nem próbáltam, de egyiknél a menübe nem tudott belépni, ciklikusan ismételgetett egy részt, egy másik ISO-bál ugrást láttam a filmben. Reméljük csak firmware bug és ki lesz javítva.
- Egyetlen alkalommal egy rendkívülit tapasztaltam. A samba megosztásra akartam belépni, és mikor kérte a usernevet/jelszót, nyomtam egy Cancel-t, mert közben eszembe jutott, hogy a kedvencek között már el van mentve. Ekkor egy villanást láttam a lejátszó felől, és a gép, amire csatlakozni akartam, reboot-olta magát. Nem tudom ez a lejátszó miatt történt, vagy valami földhurok van... Azóta nem tapasztaltam.
Egyebek:
- Egyébként az automata scanning-et ki lehet kapcsolni benne, én le is tiltottam: Setup -> System -> Scan Storage -> Auto Scan Off.
- Áramfelvételt mértem, bekapcsolva 9W-ot mértem (USB nélkül, hálózatról lejátszva). Kikapcsolva, a műszerem 0 ás 6 W között váltakozott... Nem biztos hogy jól mér egyébként, Düwi.
- Kicsit áttetsző a teteje, látni benne egy kék LED-et.
A lejátszást annyira nem teszteltem, pár AVI-t próbáltam, azokat mind lejátszotta, 23.976 és 25.0 fps AVI-kat is. 720p-s és nagyobb anyagaim sincsenek....
31eFt-ért talán megéri... (7800 Ft-ot céges ajándékutalvánnyal fizettem, szóval ha úgy veszem nekem csak 23eFt-be került). Popcorn A-210 vagy A-300 volt a vágyam régóta, de azokat nagyon drágán adják. A-210-est már nem is nagyon kapni. A legjobb Oppo BDP-95 lenne, de az meg 300eFt körül van. LOL
SZERK: Realtek 1185 chippes.
Szerkesztette: batagy 2012. 02. 20. 20:08 -kor
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P
Elküldve: 2012. 02. 21. 11:25
Idézet: batagy - Dátum: 2012. 02. 20. 20:05
- ISO fájlokat felismeri és lejátssza, vinyóról és Samba-ról.
Negatív tulajdonságok, de workaround-dal megoldhatóak:
- NFS-ről nem játszik le, nekem legalábbis nem sikerült megtaláltatni vele az NFS megosztást.
Nekem egy Asus O!Play HDP-R1 médialejátszóm van, de csak pár napja vettem, szóval még nem ismertem ki eléggé.
Az érdekelne, hogy tud-e ISO-t és rar-ba vagy zip-be csomagolj fájlokat játszani, ezek közül melyiket és honnan játssza (tehát usb-ről vagy vinyóról játsza a pl. iso fájlokat)?
Ha a gyári FW-rel nem tudja, rá lehet tenni másik gép szoftveré, amivel ezekre rá lehet bírni?
Elküldve: 2012. 02. 21. 12:19
Idézet: topeti - Dátum: 2012. 02. 21. 11:25
Az érdekelne, hogy tud-e ISO-t és rar-ba vagy zip-be csomagolj fájlokat játszani, ezek közül melyiket és honnan játssza (tehát usb-ről vagy vinyóról játsza a pl. iso fájlokat)?
Ha a gyári FW-rel nem tudja, rá lehet tenni másik gép szoftveré, amivel ezekre rá lehet bírni?
A HDP-R1 DVD ISO-t 100% hogy lejátszik! Ezt le kell tudja játszani USB-s, eSATA-s vinyóról és Samba megosztásról is!
Rar-ba csomagolt fájlokat én nem próbáltam a Mini Plus-szal, de este kipróbálom.
Alternatív firmware-ekkel nem vagyok igazán képben, léteznek, az tuti.
Elég terjedelmes topikja van a HPD-R1-nek itt .
Egy másik cikk itt.
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P
Elküldve: 2012. 02. 21. 12:27
Idézet: topeti - Dátum: 2012. 02. 21. 11:25
ISO-t úgy emlékszem igen, rar/zip szinte biztosan nem.
Idézet
Más FW mehet rá, sokat hakkolnak rá HD2 fw-t, ha jól tudom ac ryan fw is van.
Viszont a rar/zip valszeg ezekkel se megy, mert ez egy célszerszám kifejezetten médialejátszásra, azt jól tudja, minden mást gyalázatosan lassan. Szóval rar-ból filmet lejátszani szinte biztosan nem tudnál még akkor sem, ha maga a fw támogatná a funkciót.
Elküldve: 2012. 02. 21. 12:30
Idézet: xclusiv - Dátum: 2012. 02. 21. 12:27
Más FW mehet rá, sokat hakkolnak rá HD2 fw-t, ha jól tudom ac ryan fw is van.
Viszont a rar/zip valszeg ezekkel se megy, mert ez egy célszerszám kifejezetten médialejátszásra, azt jól tudja, minden mást gyalázatosan lassan. Szóval rar-ból filmet lejátszani szinte biztosan nem tudnál még akkor sem, ha maga a fw támogatná a funkciót.
Köszönöm a választ, és a lejátszót is!
Elküldve: 2012. 02. 22. 15:35

Súgó
A téma zárva.