HWSW Informatikai Kerekasztal: HD media playerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD media playerek Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1261 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 24. 18:25

Idézet: T-lore - Dátum: 2011. 04. 22. 21:46

Sziasztok!

Nem vagyok annyira otthon a témában, mivel jelenleg a Samsung TV (LE40C530) beépített lejátszóját használom, mellyel 80%-ban elégedett is vagyok.
Viszont, érdekel, hogy van e olyan médialejátszó, amely támogat külső háttértárat USB-ről (HDD), illetve LAN csatlakozást (RJ45 vagy WiFi).
Mindezt úgy, hogy a rácsatlakozott meghajtót hálózaton megosztja (ezáltal egyfajta NAS-ként kezeli), n pedig hálózati meghajtóként használhatnám.
Ezzel szeretném ugyanis áthidalni a PC és a TV közti adatmásolgatást a HDD-re, illetve pótolni azt a kb 20%-os "nem támogatott formátum arányt".
Ha emellett esetleg torrentet is lehetne futtatni rajta, az már maga lenne a mennyország :D (a többi feature már csak hab lenne a tortán..)

Köszi előre is!

Én csak azt nem értem, hogy miért a lejátszóról szeretnéd megosztani a HDD-t? Sokkal kézenfekvőbb, hogy HDD a gépre legyen kötve, és onnan oszd meg a lejátszó részére. Én Asus HDP-R3-at néztem ki, az Wifi-n keresztül is látja akár a megosztott meghajtókat. A HDP-R1 annyival kevesebb, hogy nincs rajta kártyaolvasó, és Wifi.

#1262 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 18:08

Idézet: Tigger - Dátum: 2011. 05. 24. 19:25

Én Asus HDP-R3-at néztem ki, az Wifi-n keresztül is látja akár a megosztott meghajtókat. A HDP-R1 annyival kevesebb, hogy nincs rajta kártyaolvasó, és Wifi.

Látni látja, de lejátszani róla más dolog. A wifi karcsú ehhez, g wifi-n ideális esetben egyik irányba átviszel kb. 20 mbit-et, illetve bezavarhatja a szomszéd wifi-jétől kezdve egy rossz mikróig bármi. Én kikábelezném.
Illetve az R1 már kifutó termék, új funkció nem várható hozzá, nas/youtube/stb. dolgot pedig leginkább hakkolással lehet kihozni belőle. Szerintem jobban járnál a HD2-vel vagy az AC Ryan termékekkel.
Persze nem lebeszélni akarlak, ha csak filmet lejátszani kell, akkor kb. tökéletes.

#1263 Felhasználó inaktív   illusion 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 12. 10:45

Sziasztok!A egy kis segítséget szeretnék kérni.A napokban vettem egy Asus o play HDP-R1-es lejátszót. A gondom az, hogy amikor csatlakozni akarok az egyik hálózati gépre, amit lát is a m.player, akkor kér egy user ID-t és passw-öt. Ide nem tudom mit kell beírni, mert be sincs állítva adott szám.gépen megosztási védelem.

#1264 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 13. 20:24

Idézet: illusion - Dátum: 2011. 06. 12. 11:45

Sziasztok!A egy kis segítséget szeretnék kérni.A napokban vettem egy Asus o play HDP-R1-es lejátszót. A gondom az, hogy amikor csatlakozni akarok az egyik hálózati gépre, amit lát is a m.player, akkor kér egy user ID-t és passw-öt. Ide nem tudom mit kell beírni, mert be sincs állítva adott szám.gépen megosztási védelem.

w7-el van szopolás, előkeresni nincs kedvem, ha nagyon kell holnap. egyébként user guest, pass tetszőleges, ha nem megy akkor vegyél fel egy user-t, add neki ro-ba a könyvtárat a megosztásnál, használd azzal

#1265 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 06. 16:14

Nem kifejezett hd media player kérdés, de kérdezek. Egy olyan eszközre lenne szükségem, ami beépített hdd-ről játszik le zenét, és távirányítható. lehetőleg nem túl drágán. Munkahelyre kell, kizárólag zenére, eddig egy régi dvd lejátszó szolgált, de elhalálozott. Pc-t összerakni nem szeretnék a feladatra.

Mennyire felel meg erre a célra egy olcsó digitális media player? Sajnos monitort / tv-t nem tudok kötni rá. így vizuális visszajelzés nincs. ez gondolom elég problémás egy alapvetően tv mellé tervezett média lejátszónál.

#1266 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 06. 16:42

Idézet: gbr - Dátum: 2011. 07. 06. 17:14

Nem kifejezett hd media player kérdés, de kérdezek. Egy olyan eszközre lenne szükségem, ami beépített hdd-ről játszik le zenét, és távirányítható. lehetőleg nem túl drágán. Munkahelyre kell, kizárólag zenére, eddig egy régi dvd lejátszó szolgált, de elhalálozott. Pc-t összerakni nem szeretnék a feladatra.

Mennyire felel meg erre a célra egy olcsó digitális media player? Sajnos monitort / tv-t nem tudok kötni rá. így vizuális visszajelzés nincs. ez gondolom elég problémás egy alapvetően tv mellé tervezett média lejátszónál.

Erősítés megoldott? Ha nem az se baj. Jobban járnál egy mp3 lejátszóval. Van kijelző, kicsi, ha kell, mellé dobsz egy aktív hangfalat és kész.

#1267 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 06. 17:10

Idézet: Bucy - Dátum: 2011. 07. 06. 17:42

Erősítés megoldott? Ha nem az se baj. Jobban járnál egy mp3 lejátszóval. Van kijelző, kicsi, ha kell, mellé dobsz egy aktív hangfalat és kész.

Erősítő van.

A környezet: poros faipari műhely, az eszköz egy szigetelt üveges szekrénybe kerülne. kezelni távirányítóval (tapasztalat szerint erősebb zacskóban nem lesz baja)
És mindenképp igény van nagy kapacitásra, ezért kellene bele hdd.

Szóval egy beépített hdd-s média lejátszóra volna szükség, amit lehet kezelni kép nélkül. A fura hogy keresgéltem, léteznek megoldások csak zenére de 3x áron a tv mellé kihegyezett lejátszókhoz képest.

#1268 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 15:54

Idézet: gbr - Dátum: 2011. 07. 06. 18:10

Erősítő van.

A környezet: poros faipari műhely, az eszköz egy szigetelt üveges szekrénybe kerülne. kezelni távirányítóval (tapasztalat szerint erősebb zacskóban nem lesz baja)
És mindenképp igény van nagy kapacitásra, ezért kellene bele hdd.

Szóval egy beépített hdd-s média lejátszóra volna szükség, amit lehet kezelni kép nélkül. A fura hogy keresgéltem, léteznek megoldások csak zenére de 3x áron a tv mellé kihegyezett lejátszókhoz képest.

Van squeezebox baromi drágán, vannak az olcsó player-ek, csak azoknak valami tv kell.
Én vennék egy használt dvd játékost, vagy egy régi ütött-kopott ipod-ot.

#1269 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 18:12

Sziasztok,

Vettem egy 2 TB-os háttértárat és most derült ki, hogy nem jót rendeltem és nem USB-s, hanem LAN-os...
Viszont ha már így alakult, akkor lehet, hogy cserélném a Media player egységet is, ami jelenleg egy WD TV HD. Nem a Live, hanem a sima. Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy olyat, ami tud LAN-t is, akkor tudni fogok-e úgy lejátszani, hogy a media player a routerre van kötve és azon lóg a HDD, vagy csak akkor, ha a HDD direktbe van kábbellel összekötve a media playerrel? Utóbbi esetben inkább nem cserélném a media playert, hanem inkább 8 napon belül visszavinném a HDD-t és vennék helyette USB-set... Viszont ha a routeren keresztül is lehetne filmet nézni, akkor jó lenne, mert akkor közben network drive-ként is tudnám használni.

Kérlek, segítsetek! :)

#1270 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 08. 20:35

Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 07. 08. 19:12

Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy olyat, ami tud LAN-t is, akkor tudni fogok-e úgy lejátszani, hogy a media player a routerre van kötve és azon lóg a HDD, vagy csak akkor, ha a HDD direktbe van kábbellel összekötve a media playerrel?

Ugyanaz. Elvégre az ilyen lejátszóknak az a lényege, hogy hálózatról játszik, így ha közös vinyólóg a routeren, akkor a gépedről tudsz rá tölteni, meg rendezkedni, network drive, ezt mediaplayer is olvassa és játssza. Esetleg a nem lanos WD eladó lenne? Nekem már van egy, de sógornak is tömöm a fejét, hogy milyen jó és csak 5ezer :-D
Make love not Wor.

#1271 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 07:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 08. 21:35

Ugyanaz. Elvégre az ilyen lejátszóknak az a lényege, hogy hálózatról játszik, így ha közös vinyólóg a routeren, akkor a gépedről tudsz rá tölteni, meg rendezkedni, network drive, ezt mediaplayer is olvassa és játssza. Esetleg a nem lanos WD eladó lenne? Nekem már van egy, de sógornak is tömöm a fejét, hogy milyen jó és csak 5ezer :-D

Hűha, csak 5ezer? Annyiért veszek én is a sógornak (komolyan, mind a kettőt rá a akarom beszélni, hogy vegyen)! :D

Szóval akkor menni fog a Live-val a network HDD? :) Persze így is rosszul rendeltem, mert 10k-val drágábban 2 TB helyett 3 TB lenne a drive, szóval hétfőn csere...

#1272 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 08:53

Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 07. 09. 08:54

Persze így is rosszul rendeltem, mert 10k-val drágábban 2 TB helyett 3 TB lenne a drive, szóval hétfőn csere...

No meg ne felejts el róla menteni. 3 terás ráadásul lehet 2x1.5-ből van összerakva, ott nagyobb a veszély, hogy elhullik.
Make love not Wor.

#1273 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 12:08

Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 07. 09. 08:54

Szóval akkor menni fog a Live-val a network HDD? :)

Persze, hogy menni fog, file szinten is, meg DLNA-val is, ha tudja a NAS.

#1274 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 15:06

Idézet: Bucy - Dátum: 2011. 07. 09. 13:08

Tudja a NAS? Milyen NAS? :think:

Az én koncepciómban a routerre kötném rá a HDD-t és a media playert is. Van ebben a koncepcióban olyan komponens, ami NAS funkcióval bír? Vagy kellene vennem még plusz hardvert is hozzá?

#1275 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 15:52

Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 07. 09. 16:06

Tudja a NAS? Milyen NAS? :think:

Az én koncepciómban a routerre kötném rá a HDD-t és a media playert is. Van ebben a koncepcióban olyan komponens, ami NAS funkcióval bír? Vagy kellene vennem még plusz hardvert is hozzá?

Network Attached Storage, vagyis a WD-d. :)

#1276 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 16:28

Idézet: MisterY - Dátum: 2011. 07. 09. 16:52

Network Attached Storage, vagyis a WD-d. :)

Bucy írta:

Ha jól értem, a WD-m tud bizonyos NAS funkciókat. Vajon tudja a Bucy által írottakat is? :think:

#1277 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 17:07

Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 07. 09. 17:28

Bucy írta:

Ha jól értem, a WD-m tud bizonyos NAS funkciókat. Vajon tudja a Bucy által írottakat is? :think:

Tud, de én fordítva gondoltam. A WD-re kötött vinyókat is eléred a hálózatból, b-rad frimware-rel tud több típusú médiaszerverként is működni.
Én arra gondoltam, ha hálózatra köthető HDD-t vettél az is tud ilyet, ha nem, akkor is eléred samba vagy NFS megosztáson keresztül.

#1278 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 22:47

Idézet: Bucy - Dátum: 2011. 07. 09. 18:07

Tud, de én fordítva gondoltam. A WD-re kötött vinyókat is eléred a hálózatból, b-rad frimware-rel tud több típusú médiaszerverként is működni.
Én arra gondoltam, ha hálózatra köthető HDD-t vettél az is tud ilyet, ha nem, akkor is eléred samba vagy NFS megosztáson keresztül.

De minek kavartok, ha éppen NASt vesz? Faszt kell ijesztegetni herélős megoldásokkal?
Make love not Wor.

#1279 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 23:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 09. 23:47

De minek kavartok, ha éppen NASt vesz? Faszt kell ijesztegetni herélős megoldásokkal?

Ki kavar? Ő volt megkavarodva és rákérdezett. Elsőre pont azt írtam, hogy a NAS-t kétféleképp is elérheti!
Amúgy is miért ijesztgetés a többlettudás lehetőségére való utalás? Nem kötelező feltenni, hogy meg kellene ijedni tőle! :think:

#1280 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 16:49

Idézet: Bucy - Dátum: 2011. 07. 10. 00:49

Ki kavar? Ő volt megkavarodva és rákérdezett. Elsőre pont azt írtam, hogy a NAS-t kétféleképp is elérheti!
Amúgy is miért ijesztgetés a többlettudás lehetőségére való utalás? Nem kötelező feltenni, hogy meg kellene ijedni tőle! :think:

De a szövegedtől még jobban meg vagyok kavarodva, mert felét sem értem! ;) :D

Amúgy akkor az a lényeg, hogy kijelenthetjük, hogy a WD TV HD Live a routeren keresztül el fogja érni a routerre kötött WD Lan-os merevlemezt? ;)

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.