Na nekem akkor ment el a kedvem a linuxtól, mikor unbutut akartam telepiteni, hogy rögtön azzal kezdte az ismertető, hogy mp3-at, wmv-t divx stb. csak mindenféle trükközés után lehet lejátszani. Vagy alakitsam ogg vorbissá, vagy más nyílt forráskódú audio/video formátummá. (van egy pár ezer mp3-am+divx avim

) vagy tőtsek le valami progit. A progi dokuja persze angol meg vagy 2 oldal. Na hát nekem ehhez a bohóckodáshoz nincs kedvem, hogy még egy kurva mp3 lejátszás is ilyen körülméányes. Meg nem tudom mit kezdenék az időjárás állomásomhoz adott progival, amely annyira speciális, hogy csak a LaCrosse készülékekhez jó azon belül is csak a 3-as sorozathoz. Ez nem photosop, hogy kiváltom gimp-el. És napi rendszerességgel használom. Ezzel lehet a hőmérséklet, szél stb adatokat menedzselni, tárolni, grafikonon ábrázolni stb.
Jól mondjátok, a linux azoknak való akik dolgoznak, hálózatot menedzselnek, kódokat hegesztenek stb.
Amire én használom a win-t, nekem megfelel. Filmnézés, videoszerkesztés, zenélés, játék néha, net, levelezés.
Szerkesztette: Brett Shaw 2009. 09. 25. 00:06 -kor