HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 25. 01:19

Idézet: GoRien - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 1:39

Majdnem ugyanaz a procedúra mint egy friss Windows telepítésnél, ha multimédiára akarod használni. Pl.: DivX videók lejátszására.

VLC, katt, megy. Ellenben Linuxnál tényleg sok fórumon olvastam, hogy pld. a DVDlejátszással megküzdöttek.
Make love not Wor.

#182 Felhasználó inaktív   GoRien 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 25. 01:44

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 0:58

Na, hogy ez igy megy arról egy szót sem írtak az ubuntu oldalán.  :confused:  Ott egy ubuntu-restricted-extra progi telepítését ajánlották. Jó tudom, hogy azt is csak egy-két perc telepiteni, de mondom mi van ha mkv-t akarok nézni, vagy veszek egy blue-ray meghajtót? A PowerDVD 8 alapból kezeli a blue-ray lemezeket, gondoltam az ubuntunál meg jön a keresgélés, az angol  doksi bogarászás stb... Igaz nem beszélek sajnos angolul, de annyi azért ragadt rám, hogy egy számtech angol doksi lényegét megértsem. :) De Mo.-t ismerve rengetegen vannak akik még ennyit sem tudnak angolul, mint én.

Az ubuntu-restricted-extra egy codec csomag mint a k-lite Windows alatt. Ezenkívül még van pár, amiket mondjuk az alkalmazások hozzáadása/eltávolítás nevezetű programban megtalálsz, ha használod a keresőjét. Bár, hogy ott minden elérhető szoftvert, csomagot láss, engedélyezned kell, hogy mindent mutasson, még a harmadik fél által készített programokat is.

Ha PoweDVD érdekel, meg lehet azt is venni hozzá :):
http://shop.canonical.com/product_info.php...e148019d4862beb

De azért előtte én még kipróbálnám a VLC-t vagy MPlayert vagy ennek a szebb változatát az SMPlayer-t.
MKV, DivX és egyéb fájlok lejátszásával még nem volt gondom Ubuntu alatt. Blue_ray-ről még nincs tapasztalatom, mert még nem próbáltam és még pár évig nem is fogom próbálni, mivel nem érdekel.

Szerkesztette: GoRien 2009. 09. 25. 01:47 -kor

#183 Felhasználó inaktív   Riker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 01:48

@Warrior:

"Tehát az a legjobb operációs rendszer, amit a leghülyébbek is kezelni tudnak?"

Nyílván nem, de nem is ezt mondtam. Asztali használatnál, tehát amikor a számítógépet egy bolti eladó, egy bankár, egy tini lány, egy tűzoltó vagy éppen egy nyugdíjas használja, akkor bizony az egyik legfontosabb szempont az egyszerű kezelhetőség. Természetesen nem lehet az egyszerüsítésben sem egy bizonyos szint alá menni, de törekedni kell rá. Persze vannak fogalmak és folyamatok a számítógéppel kapcsolatban, amiket minden felhasználónak meg kell tanulnia, nincs mese, ez elkerülhetetlen. De ha jobban belegondolsz, már az olyan egyszerü dolgokat, mint pl a parancssort sem feltétlenül kell ismernie a felhasználónak, hogy mi az. Egyszerüen azért, mert tökéletesen használni tudja a gépét anélkül is. Tud böngészni, levelet írni, szöveget szerkeszteni, Skype-olni stb. Egyszerü felhasználóról van szó.

"Én megfordítom az állításod: lehet, hogy épp ezért van annyi hülye felhasználó, mert nem kényszeríti őket semmi arra, hogy tanuljanak, fejlődjenek.

Ez nem lehetséges?"

A számítógép, mint új technológia megjelenésével minden embernek meg kell tanulnia bizonyos dolgokat róla, emiatt valóban rákényszerül a tanulásra. De minden egyes alkalommal, amikor a számítógép kezeléséről tanul a felhasználó valami újat, akkor a tényleges munkájától veszi el az időt. Ezért fontos, hogy minnél kevesebbet kelljen tanulnia. Ha egy-két klikkel meg lehet valamit oldani akkor felesleges parancsot tanulnia rá. Ez gyakorlatilag még a profi felhasználókra is igaz, nem csak az Átlag Józsira.

Emlékszem még hogy régen milyen gáz módon lehetett csak felbontást váltani Debian alatt. Persze ez már gyökeresen megváltozott, pöcre is tud települni egy új szoftver, de azért nemrég a Wine repository-ból akarta kiszedetni velem a forráskódját....
Riker

#184 Felhasználó inaktív   Riker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 02:15

@Atko:

"Azért az is megérne egy misét, hogy miért lesz minden ilyen témából hitvita a Linux és Windows tábor között... "

Ha jól láttam az egész azzal kezdődőtt, hogy valaki beszólt, hogy a Windowsnak már túl nagy az előnye a Linux-szal szemben. Ami végül is lehet hogy igaz. Mintha a Win jobban javítaná a helyezetét azokon a területeken ahol gyenge volt, mint fordítva. Ezután pár Linux fanatikus elkezdte a Linux olyan előnyeit ecsetelni, ami ugyan szép és jó mondjuk egy rendszergazdánál. De amíg az asztali PC-ken nem fogják elterjeszteni jelentősebben a Linuxot, addig sok jó nem várható. Márpedig a Linux van vagy 1%-on.
Riker

#185 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 25. 06:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 23:44

Egyesek az ATMeket is szidják, mert winesek.

:offtopic: Anno berúgás felénél álltunk (ahonnan ugye nincs visszaút), de elfogyott a cash. Kimentünk automatához este, jól beálltunk a sor elejére (álltak vagy 3-an türelmesen), erre mit látunk a képernyőn: OS/2 Warp (3 vagy 4, nem emlékszem), akkor indult újra. Hát megvártuk, aztán asszem másnap mentünk haza reggel... Jó sör lett belőle. Végülis nem volt vele gond. Amúgy azt az ATM-et már vagy 10 éve használjuk... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#186 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 06:26

Idézet: GoRien - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 1:39

... Ott a különbség, hogy az mp3 támogatás alapból telepítve van. Igaz meg is ba**ták Fraunhofferék ezért az MS-t nem is olyan régen.

Asszem RedHat 7.3-"ból" kivették az xmms-t, ill. az ogg formátumot támogatta alapból, az mp3-at nem.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#187 Felhasználó inaktív   schsf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 06:31

@Riker: Azért lesz hitvita például, mert ez egy kimondottan Linuxos cikk volt, amibe a Windows hivők beleronditottak és tele-offolták. (persze nem kellet volna reagálni rá)

Erről jut eszembe, hogy most csináltam egy bootolható pendrive-ot és SD kártyát is grafikus multimédiás, hálózatós Linuxxal. Képnézegetés stb. mellett kipróbáltam a "C" forditás/futtatást "awk" stb. is. A cikk témájához kapcsolódva gyors mint a villám.

Most már van bootolható Linux a pénztárcámban is Kép Kép Kép

#188 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 06:31

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 1:03

... wmv-t divx stb. csak mindenféle trükközés után lehet lejátszani.  ...

:offtopic: Felraksz egy mplayer-t, akkor avi, mpg, wmv, flv, qt, 3gp, mkv(!), ilyenek alapból azonnal menni fognak.
Az egész vagy 15 mega talán, magyar fejlesztés. Ráadásul lényegesen gyorsabban (pillanatszerűen) seekel, billentyűzettel piszok gyorsan lehet ugrani, a media playert odakeni. Bár igaz, csak lejátszásra jó, de arra tökéletes.

Ja, mplayer (hála a szabad közösségnek, meg a sok véresszájúnak) van windows-ra is, ugyanolyan hatékony. Nincs külön kodekpakk, csak mplayer. Nálam évek óta ez megy, akinek odaadtam, sose panaszkodtak, pillanatok alatt kezelhető, gyors, nincs csicsa (nálam nincs frontend sem, a parancssori verzió (GUI nélküli) megy, az van letársítva az összes videoformátumhoz). Eddig nem volt olyan video, amit ne játszott volna le...
Egy konferenciateremben szórakáztak anno media playerrel, aztán mindig más filmeket hoztak, oszt ment a szopás, amikor a közönség beült, megjött az előadó, nekünk meg kodeket kellett keresgélni, mert valami hülye formátum volt. Meg egérrel egyszerűen nem tudták full screen-re kitenni a filmet se, hiába montuk, hogy double click). Fogtam, betársítottam egy mplayert, azóta pillanatok alatt indul s működik minden videó - bizonyított a gyakorlatban. Nem gyenge a Media Player, félreértés ne essék, de vannak feladatok, amiket én más lejátszóval simábban megoldok.

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 25. 06:39 -kor

#189 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 06:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 2:19

VLC, katt, megy. Ellenben Linuxnál tényleg sok fórumon olvastam, hogy pld. a DVDlejátszással megküzdöttek.

Nem mondtam, az mplayer DVD-t is játszik, hisz mpeg.

#190 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 06:59

Idézet: Riker - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 2:48

... Asztali használatnál, tehát amikor a számítógépet egy bolti eladó, egy bankár, egy tini lány, egy tűzoltó vagy éppen egy nyugdíjas használja, akkor bizony az egyik legfontosabb szempont az egyszerű kezelhetőség. Természetesen nem lehet az egyszerüsítésben sem egy bizonyos szint alá menni, de törekedni kell rá. Persze vannak fogalmak és folyamatok a számítógéppel kapcsolatban, amiket minden felhasználónak meg kell tanulnia, nincs mese, ez elkerülhetetlen. De ha jobban belegondolsz, már az olyan egyszerü dolgokat, mint pl a parancssort sem feltétlenül kell ismernie a felhasználónak, hogy mi az. Egyszerüen azért, mert tökéletesen használni tudja a gépét anélkül is. Tud böngészni, levelet írni, szöveget szerkeszteni, Skype-olni stb. Egyszerü felhasználóról van szó. ...

:up: Abszolúte igaz.

:offtopic: Nem neked szól:

Természetesen szükség van az egyszerű felhasználók igényeit kiszolgáló oprendszerekre, akiknek a büdös életbe soha nem lesz szükségük még csak egy vezérlőpultra sem, mert nem és kész. Mi csak azt hangoztattuk, hogy van olyan oprendszer is, ami nem ezt az irányvonalat követi (vagyis manapság ki tudja), hanem más, esetleg "különlegesebb" feladatra való, hozzáértő kezekben "jobban" muzsikál, szóval egyszerűen hogy létezik más rendszer is, aminek ugyanannyi a létjogosultsága, mint eme egyszerű usereknek szánt terméknek. No ez azonnal kiváltotta a felhangot, pedig szerintem abszolút elfogadható s tényszerű. Onnantól, hogy elmondtuk, hogy alapvetően mire is használható ez a "másik" rendszer (sőt konkrétan mire használják), már meg is kaptuk (nem tőled) a véresszájú meg prédikátor minősítést.

Szóval a véleményem: amíg 1.0 userek lesznek, addig kell a windows, ahol a lényeg a hozzá nem értés, bizonyos értelemben az egyszerűség. Más userek esetében viszont, mint azt az évek bizonyították, ez a fajta "egyszerűség" épp bonyolultságot jelent, sőt, esetenként használhatatlanságot. S mivel szép számmal vannak ilyen "más" userek is, ráadásul nagyon sokuk nem 1.0-s, el lehet hinni, hogy van abban valami, hogy a "másik" rendszer is életképes, s meglehetősen komoly helyeken és feladatokra használják ma már, most NEM összevetve semmivel, csak abszolúte vizsgálva. Holott az volt az állítás, hogy a kutyának sem kell... Szóval nehogy megbántsak valakit, visszafogom magam, s nem mondom ki, hogy a linux egy igazi oprendszer, annak minden jó (s sokszor rossz) tulajdonságát egyesítve, ami a megfelelő kezekben viszont kiválóan használható, hatékony, igen korszerű eszköz ahhoz, hogy az ember a gépet úgy használja, ahogy szeretné, s amire való. Vagy ilyesmi.

#191 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 07:10

Idézet: Riker - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 2:48

...
A számítógép, mint új technológia megjelenésével minden embernek meg kell tanulnia bizonyos dolgokat róla, emiatt valóban rákényszerül a tanulásra. De minden egyes alkalommal, amikor a számítógép kezeléséről tanul a felhasználó valami újat, akkor a tényleges munkájától veszi el az időt. Ezért fontos, hogy minnél kevesebbet kelljen tanulnia. Ha egy-két klikkel meg lehet valamit oldani akkor felesleges parancsot tanulnia rá. Ez gyakorlatilag még a profi felhasználókra is igaz, nem csak az Átlag Józsira. ...

Igen, ez is igaz, láttam már olyan szakembert, aki a gépet valóban nem akarta megtanulni kezelni, holott kiváló szakember. Nyilván nem kell mindenkinek megtanulni, azt írtam, hogy valahogy mégis törekedni kellene erre.
:offtopic: Csak aki lehúzott minket, mint linux-fant, nem tudom figyelembe vette-e azt a tényt, hogy a linuxos tábor nagyrészt olyanoból áll, akik érdeklődnek a gép, a rendszer iránt, akár munka mellett, akár amiatt, hogy épp ez a munkájuk, s erre IS kiváló eszköz a linux - a megismerésre, hogy meglássák, hogyan is működik egy oprendszer, hogy interaktívabb kommunikációt folytassanaka a géppel; nekik a hétköznapi "viszony" nem elegendő, többet akarnak, olyasmit, amit a windows - "természetéből" fakadóan - nem tud nyújtani. S ez így van rendben.

#192 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 07:39

@hkpk:
"A drágábbak azért valami saját exotikus oprendszert kapnak, pl. HP-UX">inkább ezelőttig, mert mintha az lenne a trend, hogy szerverként nem a window$ szorítja ki a Unixot, hanem a Linux.

#193 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 07:49

Ellenben linuxnal VLC, katt, megy? ;)

Nem akartam belefolyni a flamebe, de ezt nem birtam ki :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#194 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 07:49

@Brett Shaw:
bocs, de ezen mosolyogtam. igen nagy varázslat egy klikkel telepíteni egy feldobott lehetőséget. azt tudta, hogy az mp3 nem szabad szoftver és nem nyílt forráskódú? és hogy az Ubuntu mint OS meg az? és hogy a telepítőlemezen csak szabad és nyílt forráskódú szoftverek vannak, kifejezett szándék szerint? de ha ez nem tetszik, akkor mit szólsz, hogy a legújabb iMac-ekbe csak most került Blu-ray lejátszó, mert Steve Jobs szerint túlzottan komplikált volt Blu-ray meghajtók licensz feltétele. Pedig az a multimédiára kihegyezett Apple terméke.
És ha eg olyan cuccot használsz, ami "annyira speciális, hogy csak a LaCrosse készülékekhez jó azon belül is csak a 3-as sorozathoz", akkor miért a Linux-szal van bajod?

"Filmnézés, videoszerkesztés, zenélés, játék néha, net, levelezés">ugyan ez mínusz játék (már a korom miatt is) Ubuntuval. Egyéb?

#195 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 07:56

@Jahno:
ha jól emlékszem, a gyári másolásvédelemmel kapcsolatban volt ez a probléma.

#196 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 08:04

@Riker:
kb. 25 éven keresztül a legnagyobb probléma a biztonság volt: az "egyszerűbb" használat miatt az rg-mód volt az alapértelmezett (még mindig? nem tudom). ami erre épült, azt ismerjük... az egyszerű júzert meg sokáig magára hagyták. fogalma nem volt, hogy milyen védelmet telepítsen. már persze ha egyáltalán felmerült benne problémaként, hogy veszélyben van, és ez ellen neki is kéne tenni valamit. és ha eljutott az antimaleware+tűzfal+stb. telepítéséig, jól beállítani biztos nem tudta/tudja, és azzal sincs tisztában, hogy hiába van a legjobb anti+tűzfal, ha ő maga klikkel egy linkre, felugró ablakra, azzal maga telepítette a k@kit a gépére. stb, stb.

#197 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 08:08

@Warrior:
ffmpeg a háttér Kép

#198 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 09:08

@Warrior: Ettől eldobtam az agyam...:

Természetesen szükség van az egyszerű felhasználók igényeit kiszolgáló oprendszerekre, akiknek a büdös életbe soha nem lesz szükségük még csak egy vezérlőpultra sem, mert nem és kész.
--- Tipikus Business felhasználó, nem is nyúlhat semmihez igy nem okoz kárt.

Mi csak azt hangoztattuk, hogy van olyan oprendszer is, ami nem ezt az irányvonalat követi (vagyis manapság ki tudja), hanem más, esetleg "különlegesebb" feladatra való
--- Pontosan melyik oprendszerről beszélsz és mi(k) lehetnek ez a különlegesebb feladat(ok)?

, hozzáértő kezekben "jobban" muzsikál
--- Parancsolsz? Pontosan hogyan tud jobban muzsikálni? Mit is takar ez? És még nekem magyarázol hogy tényekről kellene objektíven beszélgetni...

, szóval egyszerűen hogy létezik más rendszer is, aminek ugyanannyi a létjogosultsága
--- A létjogosultságot hagy döntse el a piac, ne te (úgy tűnik a piac a létjogosultságot olyan 1-2% körülire lőtte be - és ebbe a home use is benne van )

mint eme egyszerű usereknek szánt terméknek
--- Melyik termék is pontosan ez? Miért is egyszerű valaki amiért windows-t használ?

No ez azonnal kiváltotta a felhangot, pedig szerintem abszolút elfogadható s tényszerű.
--- Huhh. Már dobom is el az agyam. Erre már nem is tudok mit írni...

Onnantól, hogy elmondtuk, hogy alapvetően mire is használható ez a "másik" rendszer (sőt konkrétan mire használják), már meg is kaptuk (nem tőled) a véresszájú meg prédikátor minősítést.
--- Mire használják pontosan? Nekem nincs meg, valami egyszerű hálózati felhasználásról volt szó az elején, de a memóriám frissítésre szorul, nézd ezt el nekem...

Szóval a véleményem: amíg 1.0 userek lesznek, addig kell a windows
--- Nincs 1.0 user. Simán felhasználó (user) van. A magukat a ténylegesnél sokkal értékesebbnek "gondoló/érző szakemberek" szoktak különböző jelzőket tenni a user elé/mögé. Azt hiszem innen (meg a többi kommentedből) már tudom te melyik "csoportba" tartozol...

, ahol a lényeg a hozzá nem értés, bizonyos értelemben az egyszerűség.
--- A lényeg nem a hozzá nem értés, hanem az egyszerűség. Egy irodistának a gépe ugyanolyan munkaeszköz, mint egy kőművesnek a spakli. Vajon miért nincs a spakli elbonyolítva? És ha a user Wordot kell hogy futtasson naphosszat akkor mi keresni valója lenne a registryben? Ember...

Más userek esetében viszont, mint azt az évek bizonyították, ez a fajta "egyszerűség" épp bonyolultságot jelent
--- Tipikus bullshit, konkrétumot kérek (legalább egy általam elfogadható) példát
, sőt, esetenként használhatatlanságot.
--- Lsd. eggyel feljebb.

S mivel szép számmal vannak ilyen "más" userek is, ráadásul nagyon sokuk nem 1.0-s, el lehet hinni, hogy van abban valami, hogy a "másik" rendszer is életképes, s meglehetősen komoly helyeken és feladatokra használják ma már
--- Tipikus bullshit, nálad az a komoly hely ahol használják, tehát a "komoly" szó definiciójával nem feltétlenül értünk egyet (hozzáteszem, hogy láttam már komoly helyen X végű oprendszert használni world-wide de az Unix like volt és nem Linux)

, most NEM összevetve semmivel, csak abszolúte vizsgálva. Holott az volt az állítás, hogy a kutyának sem kell...
--- Pontosan, fenntartom. Pár home developer / Linux fan-on kívül érdemben (!) senki nem használja ( professional )

Szóval nehogy megbántsak valakit, visszafogom magam
--- Ne tedd én sem teszem

, s nem mondom ki, hogy a linux egy igazi oprendszer
--- Definicót kérek szépen az "igazi" oprendszerre, addig nem értem ezt az állításod

, annak minden jó (s sokszor rossz) tulajdonságát egyesítve, ami a megfelelő kezekben viszont kiválóan használható, hatékony, igen korszerű eszköz ahhoz, hogy az ember a gépet úgy használja, ahogy szeretné, s amire való.
--- Bullshit advanced. Pontosan az ilyen sommás, semmirevaló állításoktól áll föl a szőr a hátamon. Mire való egy gép pontosan? Melyik oprendszer tiltja meg hogy úgy használd a géped ahogy szeretnéd? Igen korszerű? Valóban az? Vagy csak technikai oldalról megközelítve? Hát a használhatóságról meg inkább ne is beszéljünk, amíg a driver ellátottsága olyan amilyen...

Vagy ilyesmi.
--- Vagy mégsem...
"
Fenntartom tényleg rossz embert "szurkálsz" még mindig... Kérlek a továbbiakban mellőzd a bullshitet, mert ez egy többé-kevésbé linux (related) fórum, úgyhogy aki ide betér az úgysem eszi meg (tudod a gondolkozós fajta, aki annyira hiányzik neked a szakmából)

#199 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 09:40

Idézet: tomtyi - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 8:49

@Brett Shaw: <br />
bocs, de ezen mosolyogtam. igen nagy varázslat egy klikkel telepíteni egy feldobott lehetőséget. azt tudta, hogy az mp3 nem szabad szoftver és nem nyílt forráskódú? és hogy az Ubuntu mint OS meg az? és hogy a telepítőlemezen csak szabad és nyílt forráskódú szoftverek vannak, kifejezett szándék szerint? de ha ez nem tetszik, akkor mit szólsz, hogy a legújabb iMac-ekbe csak most került Blu-ray lejátszó, mert Steve Jobs szerint túlzottan komplikált volt Blu-ray meghajtók licensz feltétele. Pedig az a multimédiára kihegyezett Apple terméke.<br />
És ha eg olyan cuccot használsz, ami "annyira speciális, hogy csak a LaCrosse készülékekhez jó azon belül is csak a 3-as sorozathoz", akkor miért a Linux-szal van bajod?<br />
<br />
"Filmnézés, videoszerkesztés, zenélés, játék néha, net, levelezés">ugyan ez mínusz játék (már a korom miatt is) Ubuntuval. Egyéb?

Örülök, hogy kellemes perceket szereztem neked :), csak olvashattad volna a következő kommentemet is, amiben írtam, hogy nem nagy ügy: 1-2 perc a telepítés. Mp3-divx-wma stb. probléma megoldva. Csak azt nem tudtam, hogy a mkv probléma is meg van-e oldva?  Persze, hogy akár automatikusan is leszipkázza az ubuntu a szükséges pakkot, arról már nem írtak.

És én itt látom a linux probléma gyökerét. Sajnos a linux tábor nem folytatott semmi különleges kampányt a népszerűsítésben csak az utóbbi egy-két évben. Az emberek többségében még ma is az él, hogy parancssorokat kell pötyögni, kernelt kell forgatni, driverekkel küzdeni (ami még a winhez is szar, nehogy a linuxhoz ) szóval 8-10 évvel ezelőtti sztereotípiák rögzültek. Még ha sokan hallottak is arról, hogy mostanság már szép grafikus, kattingatós felületen fut a linux, akkor se mernek belevágni.
A linux nagyon jó elvolt évekig magában, meg azzal, hogy ez csak hozzáértőknek való és ezzel döngették a mellüket.
Nem most kellett volna elkezdeni a népszerűsítést! Hanem még a win98 idejében! Felhasználóbarát, egyszerű letisztult grafikus felülettel, jó driverekkel /akkoriban még egy CD-rip, egy tv-tuner kártya beüzemelés kínszenvedés volt linux alatt/ + a linux stabil működése. El lehetett volna sok win használót csábitani, akik a jóistenkét szedték le az égből az állandó win98 kék halálok miatt. :D 
Persze most már hiába nyomulnak vállalati szegmesben is (asztali rendszerekre gondolok természetesen Gőzekének a titkárnőnek stb. ) nem sok sikerrel.
Járt nálam már jó pár linux-al vásárolt laptop, hogy mi ez a szar rajta, töröljem le és rakjak fel egy normális XP-t. 

Ja speciális progik: hát sajna ez a jelenség létezik. Most egy példa volt az időjárás állomás, de azért van még pár dolog, amit sajna csak win alatt lehet megcsinálni. Okok: lásd eggyel fentebb. ;)

Szerkesztette: Brett Shaw 2009. 09. 25. 09:48 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#200 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 09:49

Kezdek csalódni  benned. Én pl beteszek egy dvd-t oszt megy, nem telepítettem én semmit sehová. Mplayerrel meg az összes film is megy, codecek nélkül. Szerintem hagyjuk ezt a flame-témát, nincs értelme.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.