HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#191 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 03. 19:49

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 20:38

Ez macskának is kicsi. :D

Az én kilenckilós kanmacskám ilyent uzsonnázik.

#192 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 03. 19:54

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 19:49

Az én kilenckilós kanmacskám ilyent uzsonnázik.

Mérget ne vegyél rá! (Ne oltasd be magad H1N1 ellen! :D )

Azért az én kutyám mégiscsak egy terrier, a te macskád meg csak egy elhízott, herélt kandúr! :nevet:

#193 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 20:01

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 19:39

Jóapám mikrobiológus-szakgyógyszerész és ő első adandó alkalommal beoltatta magát.

De ugye nem baj, ha mi nem követjük eme cselekedetét? :)
RDaneel_hu

#194 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 20:03

Idézet: Boba - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 19:29

En kemenycsavot jatszok... nem adatom be magamnak. Nem vagyok betegeskedo tipus... utoljara jogsi miatt voltam dokinal.

És ha megfertőződsz akkor mi van? :)
Kb. tüsszentesz kettőt, nem a világ.  :D  :D
RDaneel_hu

#195 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 20:04

Ilyen zsebcirkálót a muteré is elkapná, pedig az csak 5-6 kiló így télen. :) Láttam már baszom nagy kutyát hátrálni előle, szal van tekintélye a környéken. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#196 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 20:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 17:23

És mi a köze a pénz tökének egy vírushoz? ...

Ha van pénz, tudnak vírust "csinálni"...  :think: :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 11. 03. 20:07 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#197 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 20:10

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 21:04

Ilyen zsebcirkálót a muteré is elkapná, pedig az csak 5-6 kiló így télen. :) Láttam már baszom nagy kutyát hátrálni előle, szal van tekintélye a környéken. :)

:offtopic: Jól el tudja magát adni... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#198 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 20:12

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 20:04

Ha van pénz, tudnak vírust "csinálni"...  :think: :)

Ebben az esetben nyilván nem a vakcina lenne az "ellenanyag".  :D  :D  :D
RDaneel_hu

#199 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 20:12

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 17:25

... Influenza esetén erről nem beszélhetünk, antigénjei nagyon változékonyak, nincs keresztantigenitás a kialukult immunitás meg nem ad védelmet a mutánsokkal szemben.

Ha jól tévedek, kicsit sarkosan hasonlítva: olyasmi ez, mint anno amikor az első polimorf vírusokat akarták leirtani az akkori (kizárólagosan) szignatúra alapú víruskeresőkkel. Az összes "variációt" nem lehet beprogramozni. Aztán jött a heurisztika; akkortól lett eredménye a harcnak.  :think:

#200 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 20:15

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 21:12

Ha jól tévedek, kicsit sarkosan hasonlítva: olyasmi ez, mint anno amikor az első polimorf vírusokat akarták leirtani az akkori (kizárólagosan) szignatúra alapú víruskeresőkkel. Az összes "variációt" nem lehet beprogramozni. Aztán jött a heurisztika; akkortól lett eredménye a harcnak.  :think:

Hasonló, csak itt nincs heurisztika, hacsak a interferont és a natural killer T-sejteket nem vesszük annak.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#201 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 08:51

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 21:12

Ebben az esetben nyilván nem a vakcina lenne az "ellenanyag".  :D  :D  :D

Atyafi! A vakcina még véletlenül se lehet ellenanyag, nehogy még félreértse valaki. Ellenanyagot a szervezet termel a legyengített kórokozó hatására.

#202 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 09:02

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 21:03

És ha megfertőződsz akkor mi van? :)
Kb. tüsszentesz kettőt, nem a világ.  :D  :D

Mintha nem hallottál volna a felülfertőződésről, szövődményről? Nem tudod hogy a szervezetben léteznek olyan baktériumok és vírusok melyek nem okoznak megbetegedést addig míg  a szervezet le nem gyengül és akkor támadnak? Márpedig az influenza mindenkit legyengít, légyen akármilyen tökös legény.

#203 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 09:12

Idézet: Boba - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 20:29

En kemenycsavot jatszok... nem adatom be magamnak. Nem vagyok betegeskedo tipus... utoljara jogsi miatt voltam dokinal.

Amugy is rohadtul lehet elenszere egy 2007 es gyártású kamu vakcina.Nem hiszek ebbe abszolút.Hetényi kórházba mikor melóztam is volt ilyen influenza járvány adtak rá olyan szurit az embert kiütötte hirtelen 5 órára.A fenének se hiányzik ez:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#204 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 09:25

Hallottam pár értelmes virológust nyilatkozni a témában, kitálaltak szépen  :)  Az összeseküvés elméletek alapvetően helytállóak bár jócskán túloznak. A mostani h1n1 valóban enyhe lefolyású, lábon kihordható. Az oltóanyag mellékhatások tömkelegét okozza, ami az elnagyolt tesztelésekkel nem túl jó párosítás.

Deviszont(!): a h1n1 imád mutálódni, hiába állítják sokan hogy márpedig stabil a génállománya. A mutáció kimenetele kiszámíthatatlan, a bekövetkezés valószínűsége pedig a fertőzések számával növekszik. Tehát minél többen fertőződnek meg az egyébként enyhe h1n1-el annál hamarabb lesz kemény mutáció, ami viszont már csúnyán tizedelheti a népet. Ezért kéne oltani, hogy ne terjedjen és ne mutálódhasson.

#205 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 09:27

Idézet: djculture - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 10:12

Amugy is rohadtul lehet elenszere egy 2007 es gyártású kamu vakcina.Nem hiszek ebbe abszolút.Hetényi kórházba mikor melóztam is volt ilyen influenza járvány adtak rá olyan szurit az embert kiütötte hirtelen 5 órára.A fenének se hiányzik ez:)

Érdekes hogy én a két szurit kaptam egyszerre egy hete és észre se vettem, nemhogy kiütött volna. Pedig maholnap 70 éves leszek. Mi is van ilyenkor?

#206 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 09:34

"Az oltóanyag mellékhatások tömkelegét okozza, ami az elnagyolt tesztelésekkel nem túl jó párosítás."

Érdekes én nem tapasztaltam tömkeleget. És meddig kellett volna tesztelni, egy évig? Mintha nem tudnál arról hogy Mo az oltóanyaggyártás terén az élen áll és évek óta van influ oltás ami bevált, ez nem egy teljesen ismeretlen új oltóanyag, azonos összetételű mint a másik.

#207 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 09:40

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:15

Magamhoz nyúlok! Leírom hogy azért nem mutálódik mert nincs egyed! Minden mutálódik csak az egyedszámtól függ! Most már tényleg neki megyek a falnak! Arra várhatsz!

Már nincs egyed, mert eltűnt a betegség.
De azelőtt volt egyed, ugyanúgy, mint az influenzának.

És ha egyszer átestél egy fajta himlőn, akkor az több más himlőfajta ellen védettséget adott (talán mind ellen?).
Az influenza viszont akár minden évben újból lebetegíthet (akár többször is), mert minden évben más a vírus.

Persze minden mutálódik, ez a törzsfejlődés alapja.
De himlőből mégsincs messze annyi fajta, mint influenzából.
Másrészt az influenzánál az a szerencsétlen helyzet, hogy az emberi szervezet nem a vírus fix, nem változó részét ismeri fel (amiben a vírus működése van kódolva), hanem a folyton változó részét próbálja blokkolni. Amely része időről időre megváltozik, ezért nem alakulhat ki ellene védettség.

És védőoltás sincs ellene: egy-egy törzsre adhatnak, de az a többi rengeteg influenza fajta ellen nem használ.
Míg himlőnél egyetlen oltás megvéd a betegségtől.
Ezért nem véletlen, hogy a himlő eltűnt, az influenza meg nem. Teccik érteni?

#208 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 09:42

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 10:27

Érdekes hogy én a két szurit kaptam egyszerre egy hete és észre se vettem, nemhogy kiütött volna. Pedig maholnap 70 éves leszek. Mi is van ilyenkor?

Lehet ez a fajta nem hat így ,akkor 2003 ba nem a sertésinfluenza volt épp.De a lényegen nem változtat hogy ezeknek a lényege az hogy egy lenyegitett kontrolált virust kap az ember hogy enyhébb lefolyási tünetekkel túlessen a megbetegedésen és utána már védett a virus ellen feltéve ha az nem változik meg.Tehát minden attól függ ki mennyire érzékeny rá.

Szerkesztette: djculture 2009. 11. 04. 09:43 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#209 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 09:46

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:37

"Influenzából sok évben volt, hogy egy adott törzsre számítanak, arra kihozzák a védőoltást, és nincs szerencséjük, és másik törzs jön. Amire a védőoltás nem hat"

Csak egy baj van pld tavaly tökéletes volt az előrejelzés és a módosítás megtörtént és nem volt járvány, elfelejtetted? Akko neked nem az influval van bajod!  :D  :D  :D Heába a feladott labdát le kell ütni!

Persze, van, hogy kitalálják előre, hogy melyik vírus jön.

De nem ezen volt a hangsúly, ember!
Hanem a himlő ellen egy oltás elég, és egész életedre védett vagy, míg influenza ellen lehet hogy abban az évben sem lesz jó a védőoltás, ha nincs szerencséd. Nem hogy egész életed végéig.
Ezért nem tűnik el az influenza, mint sok más kevésbé változékony betegség.

#210 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 10:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 10:27

Én meg nem kaptam egyet sem, oszt mégis semmi bajom.  :think: Pedig fele annyi leszek. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.