HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#151 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:32

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:13

A H1N1 adaptálódott emberre ami annyit tesz hogy nőtt a ragályozó képessége de patogenitása és letalitása jelentősen lecsökkent, vagyis enyhe tüntetekkel átvészelhető. Szerves higany vegyületek súlyos idegrost elfajulást okozhatnak a központi idegrendszerben. Az oltóanyag nem az adaptálódott vírusból készült, akkor meg nem véd az adatálódottól.

Lássuk üzleti oldalát. Gyógyszertárak nem a nagykertől rendelhetik meg hanem közvetlenül a gyártótól és csak 20-s csomagokban. Előfinanszírozni kell, a vakcina meg jön amikor jön, vissza semmit nem vesznek. JQABSZ. :reklamacio:

Én biztos nem oltatom be magam.

Tudod hogy mindenki aki ismeri a szerves higanyvegyületeket tudja hogy gyorsan kiürülnek a szervezetből? Miért állítasz mást mint a köztudott? Tudod egyáltalán mi a szerves és a szervetlen Hg vegyületek között a különbség?
Tudod a gyártótól miért lehet rendelni közvetlen? Nem tudod ? Látod ez a baj!
Ilyen képtelenséget hogy nem az adott vírusból készült az oltóanyag miért állítasz?

Tudod ha egy ember saját magával szemben ha felelőtlen az mással szemben is az.

#152 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:33

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 15:22

- Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak! Talán még Afrikában…

Anno ilyen volt a veszettség elleni védőoltás, Abban idegsejt maradványok voltak és bizony okoztak autoimmun demielinizációt néhány esetben.

Influenzát csirkeembrión tenyésztik, az meg picit fajideg sejtekből áll. Az hogy nem tisztitották meg eléggé csak egyet jelent a profit mindenek felett.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#153 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:36

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:32

Tudod hogy mindenki aki ismeri a szerves higanyvegyületeket tudja hogy gyorsan kiürülnek a szervezetből? Miért állítasz mást mint a köztudott? Tudod egyáltalán mi a szerves és a szervetlen Hg vegyületek között a különbség?
Tudod a gyártótól miért lehet rendelni közvetlen? Nem tudod ? Látod ez a baj!
Ilyen képtelenséget hogy nem az adott vírusból készült az oltóanyag miért állítasz?

Tudod ha egy ember saját magával szemben ha felelőtlen az mással szemben is az.

A szent profit érdekében. Több orvos panaszolta hogy se lejárati idő se OGYI engedély szám nem volt az ampullákon, ha meg volt is rajta akkor a madárinfluenza OGYI engedély száma.

"Véletlenül" ugyanaz a cég kapta a megrendelést ami anno a madárinfluenza vakcina esetén, ráadásúl egy cipruson bejegyzett offshore cég hogy utána se lehessen nyúlni.

Toxikológiából tanulnom kellett a szerves higanyvegyületek hatását. Japánban a tengeri herkentyűkben felhalmozódott higany az szusi fogyasztókban okozott idegrendszeri elfajulást.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 03. 15:39 -kor

#154 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:37

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:07

Lementél a szokásos focira és megfertőztél mást? Gratula!

:D  :D  :D  :D  :D
Így van... de ugye nem baj ha lélegzetet mertem venni az amúgy szépen beborított műfüves pályán?  :D  :rolleyes:
Szerk... mit is mondtál? Gyógyszerész vagy?
A betegség vége felé, mennyire van valós fertőzésveszély?

Szerkesztette: RDaneel_hu 2009. 11. 03. 15:38 -kor

RDaneel_hu

#155 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:38

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:21

Fekete himlő vírusa elég stabil antigénszerkezettel bír az influenza meg hiperváltozékony képes a járvány közben többször mutálódni és a védoltás ekkor már nem ér semmit. A tőgyhimlő azaz vaccinia vírus olyan szintü keresztantigenitást mutat a fekete himlővel, hogy a tőgyhimlőt elkapó fejőlányokat megvédte a fekete himlőtől. Innen származik a vacinázás mint fogalom, mert először élő tőgyhimlőt használtak védotásként.

És akkor az a megoldás hogy nem csinálunk oltást? A himlővírus pont azért nem tudott mutálódni mert majdnem teljesen kiírtották! Ahhoz hogy mutáció legyen kell egyedszám! Másként kicsi a valószínűség! Jenner Jenner, gondoltad volna?

#156 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:41

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 14:48

Ez bizony bizonyíték! Csak egy hibája van! Elfelejted a sokszáz embert akinek semmi észlelhető irritációja nincs. Mert amit leírtál az irritáció, tünet ebből azt levonni hogy a vakcina rossz hát! Nekem semilyen tünet nem volt pedig én hetvenéves vagyok maholnap, a szomszédaszonyom több mint 80 és három hete kapta semmi! Mi is van akkor? Az orvos meg szokta kérdezni van e gyógyszerérzékenysége van e fehérjeérzékenysége mert akkor nem adja be. Ez is az oltóanyag hibája? Aki lisztet nem ehet az a liszt hibája?

39 fokos láza volt 2 napig. :) :) :)
Az aztán az irritáció. :) :) :)
RDaneel_hu

#157 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:41

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 14:28

Miért, mi lesz akkor? :)

"Kifutja" magát a H1N1, akkor lesz értelme beszélni róla, hogy érdemes volt-e beadatni a védőoltást. Amíg az egész országban nagyságrendileg 20 beteg van, várhatóan nem kapod meg, nem számít, hogy be vagy-e oltva.

#158 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:41

"Kifutja" magát a H1N1, akkor lesz értelme beszélni róla, hogy érdemes volt-e beadatni a védőoltást. Amíg az egész országban nagyságrendileg 20 beteg van, várhatóan nem kapod meg, nem számít, hogy be vagy-e oltva.

Szerintem ez már két hónap múlva elfeledett lesz. :)
Csak most hajtja a gyártókat a profit, és nehéz visszahozni a belefektetett zsetont mert a kutyának sem kell a sok károgás ellenére sem.  :D  :D  :D  :D

Szerkesztette: RDaneel_hu 2009. 11. 03. 15:44 -kor

RDaneel_hu

#159 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:45

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:38

És akkor az a megoldás hogy nem csinálunk oltást? A himlővírus pont azért nem tudott mutálódni mert majdnem teljesen kiírtották! Ahhoz hogy mutáció legyen kell egyedszám! Másként kicsi a valószínűség! Jenner Jenner, gondoltad volna?

Lóbránert. A POX duplaszállú DNS vírus, rendkivül stabil genommal, a hibás vírusok nem tudnak megtapadni a gazdasejten és így fertőzni és replikálódni se. A POX genuszon belül olyan szintü az antigén rokonság hogy más faj vírusa is képes védelmet nyújtani a emberi POX ellen.
Influenza Ortomyxo vírus genusz. Szimpla szálús RNS vírus, rendkívül változékony, antigenitást a burokfehérjék adnak de azok a marker HxNy tól függetlenül mutálódnak. Ezért egy adott HxNy képes annyira megváltozni a járvány közben hogy a vakcina abszolút hatástalanná válik. Raádásúl együtt fertőzéskor nagy a rekombináció így teljesen új vírusok jöhetnek létre. HxNy maraker teljesen független a ragályozó és a patogén képességtől.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 03. 15:47 -kor

#160 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:47

"Toxikológiából tanulnom kellett a szerves higanyvegyületek hatását. Japánban a tengeri herkentyűkben felhalmozódott higany az szusi fogyasztókban okozott idegrendszeri elfajulást. "

A gyors és komplex kiürülésről nem hallottál? Ne keverjük a fémhiganyt a vegyületeivel, pláne a szervesekkel! A gyomorba kerülő fémhigany kloriddá alakul és azt tudod hogy klorid és klorid között mekkora különbség van? Tudod hogy van HgI klorid és HgII klorid és a mérgező hatást ha zongorázni tudnám Liszt Ferencnek hívnának?

#161 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:50

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:47

"Toxikológiából tanulnom kellett a szerves higanyvegyületek hatását. Japánban a tengeri herkentyűkben felhalmozódott higany az szusi fogyasztókban okozott idegrendszeri elfajulást. "

A gyors és komplex kiürülésről nem hallottál? Ne keverjük a fémhiganyt a vegyületeivel, pláne a szervesekkel! A gyomorba kerülő fémhigany kloriddá alakul és azt tudod hogy klorid és klorid között mekkora különbség van? Tudod hogy van HgI klorid és HgII klorid és a mérgező hatást ha zongorázni tudnám Liszt Ferencnek hívnának?

A szerves higanyvegyületek nem ürülnek ki tökéltesen és épp ez a veszélyük, mert kumulálódik a szervezetben és nincs azonnali kártételük.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 03. 15:51 -kor

#162 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:52

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:44

Szerintem ez már két hónap múlva elfeledett lesz. :)
Csak most hajtja a gyártókat a profit, és nehéz visszahozni a belefektetett zsetont mert a kutyának sem kell a sok károgás ellenére sem.  :D  :D  :D  :D

4 millió adagot a költségvetés így is kifizetett nekik mindannyiunk adójából és járulékából.

#163 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:53

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:55

Amúgy észrevetted hogy a halálos áldozatok 30-40 év körüliek? ...

Azt honnan lehet tudni, hogy ezen áldozatok halálát pontosan mi okozta?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#164 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:54

http://index.hu/belfold/2009/11/03/bajnai_...eoltatta_magat/

:D  :D  :D
RDaneel_hu

#165 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:55

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:53

Azt honnan lehet tudni, hogy ezen áldozatok halálát pontosan mi okozta?

Általában vérzéses tüdőgyulladás.
Más: egyik radikális jobboldali portál ukrán forrásra hivatkozva azt állítja hogy tüdőpestis van Ukrajnában. Az egy "picit" veszélyesebb mint a H1N1 és téli időszakban csepfertőzéssel terjed.

#166 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:02

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:41

39 fokos láza volt 2 napig. :) :) :)
Az aztán az irritáció. :) :) :)

De arany szíve apjának anyjának nem érted hogy ezer embernek meg semmi tünete nem volt? És ha csak fehérjeérzékenység miatt voltak tünetei? Százezer ember életét mentette meg a penicillin egynél nem tudták a  túlérzékenységet és meghalt, akkor a penicillin a rossz? Én tudom hogy melyik vegyületre vagyok érzékeny ez kettő. Azt a gyógyszert elkerülöm és az orvoskollegának is jelzem. Nekem 20 éves koromban csináltak átfogó penicillin tesztet. És az összes antibiotikumra érzéketlen a szervezetem. A brómhexinre erős fejfájással reagálok pld. Jó ez nekem szakmai előny , de azt hogy valaki mire reagálhat túlzottan az saját érdekében kellene tudnia.

#167 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:02

Nagyon úgy tűnik, hogy izmos üzleti érdekek és bázisok vannak a h1n1 "mögött". Egyesek jól járhatnak.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#168 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:08

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:55

Általában vérzéses tüdőgyulladás.
Más: egyik radikális jobboldali portál ukrán forrásra hivatkozva azt állítja hogy tüdőpestis van Ukrajnában. Az egy "picit" veszélyesebb mint a H1N1 és téli időszakban csepfertőzéssel terjed.

Mi a legyengült szervezet miatt is letális. Akkor most hasonlítsuk az Ukrán egészségügyet a Magyarhoz?

#169 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:10

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:38

Nem! Kevered az okot és az okozatot.
A himlő vírusát azért sikerült kiírtani majdnem teljesen, mert nem mutálódik (legalábbis messze nem olyan mértékben, mint az influenza: én pl. estem át himlőn, majdnem bele is pusztultam, de ezzel védett lettem sok másik fajta himlő ellen is egész hátralévő életemben)
Influenzából sok évben volt, hogy egy adott törzsre számítanak, arra kihozzák a védőoltást, és nincs szerencséjük, és másik törzs jön. Amire a védőoltás nem hat. (Meg a szervezet is hiába él túl egy influenzát, a következő évben a másik már megint megfertőzi. Himlőnél nem így van.)
Mint pl. most: a tévében azt mondják, az Ukrajnában dúló járvány nem a H1N1 törzsbe tartozik. Pedig mindenki arra számított, az ellen van véfőoltás is. És már nincs idő előállítani (plusz terjeszteni és a fél országnak beadni még legalább 10-14 nappal az ideérése előtt) a vakcinát.

#170 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:15

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 17:10

Nem! Kevered az okot és az okozatot.
A himlő vírusát azért sikerült kiírtani majdnem teljesen, mert nem mutálódik (legalábbis messze nem olyan mértékben, mint az influenza: én pl. estem át himlőn, majdnem bele is pusztultam, de ezzel védett lettem sok másik fajta himlő ellen is egész hátralévő életemben)
Influenzából sok évben volt, hogy egy adott törzsre számítanak, arra kihozzák a védőoltást, és nincs szerencséjük, és másik törzs jön. Amire a védőoltás nem hat. (Meg a szervezet is hiába él túl egy influenzát, a következő évben a másik már megint megfertőzi. Himlőnél nem így van.)
Mint pl. most: a tévében azt mondják, az Ukrajnában dúló járvány nem a H1N1 törzsbe tartozik. Pedig mindenki arra számított, az ellen van véfőoltás is. És már nincs idő előállítani (plusz terjeszteni és a fél országnak beadni még legalább 10-14 nappal az ideérése előtt) a vakcinát.

Magamhoz nyúlok! Leírom hogy azért nem mutálódik mert nincs egyed! Minden mutálódik csak az egyedszámtól függ! Most már tényleg neki megyek a falnak! Arra várhatsz!

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.