HWSW Informatikai Kerekasztal: Külső HDD probléma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Külső HDD probléma! Külső HDD probléma!!!! Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 13. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Lugi - Dátum: 2011. 07. 13. 20:06

Viszont az alaplom hiányosságait továbbra sem értem.

Lugi

Akkor lehet hogy nem pont ez a típusú alaplapod van.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#102 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 13. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 07. 13. 20:28

Akkor lehet hogy nem pont ez a típusú alaplapod van.

Valószínű, de ezek vannak rajta: MSI P6N Platinum, Rev 1.0, meg valami 7350-es felírat, ami a képek alapján ugyanaz, mint azokon, amin van eSata meg a többi. Furcsa...

#103 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 07. 12. 12:06

Figyu, az alaplapodon nekem úgy tűnik van eSATA port:
MSI P6N SLI Platinum
http://us.msi.com/in...=1&prod_no=1140

"1 eSATA port by Sil3531 (back panel)"

De ha mégsem lenne eSATA, de SATA van belül, még akkor is sokkal jobba jársz, ha veszel egy sima eSATA kivezetést. Akkor nem lenne szükség külön PCI eSATA átalakításra, és tuti megbízhatóbban működne.

Közben vettem egy eSata kivezetést, így már azért barátibb a dolog. Viszont felmerül egy kérdés: amikor USB-vel csatlakoztam, akkor ugye megjelent egy ikon, hogy bedugtam egy USB-s eszközt, amire rákattintva előjön a Hardver biztonságos eltávolítása opciót. Esata-n ilyen nincs, ezért kérdezném, hogy csak úgy simán lekapcsolhatom a dokkolót? Nem lesz baja a vinyónak benne?

Lugi

#104 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Lugi - Dátum: 2011. 07. 25. 19:06

Közben vettem egy eSata kivezetést, így már azért barátibb a dolog. Viszont felmerül egy kérdés: amikor USB-vel csatlakoztam, akkor ugye megjelent egy ikon, hogy bedugtam egy USB-s eszközt, amire rákattintva előjön a Hardver biztonságos eltávolítása opciót. Esata-n ilyen nincs, ezért kérdezném, hogy csak úgy simán lekapcsolhatom a dokkolót? Nem lesz baja a vinyónak benne?

Lugi

eSATA-n nincs leválasztó ikon, mert az eSATA az dettó megegyezik a SATA-val igazából, csak a csatlakozó más. Egyszóval, olyan mintha a vinyó belső lenne.

Akkor lehet leválasztani, ha mindkét eszköz támogatja a hotswap-ot a SATA-n. Magyarul az alaplapnak, és a Sharkoon dokkolónak is támogatni kell. Mivel nálad SATA van kivezetve, ezért nézzél utána az alaplap leírásánál.

Alábbi topikban volt szó ugyanilyen vinyó lekapcsolásról, a revoSleep progit ajénlották:
https://forum.hwsw.h...yo-rack-nelkul/

(Én mondjuk még akkor se nagyon merném lekapcsolni, ha a hotswap támogatott, de sose próbáltam....)

Szerkesztette: batagy 2011. 07. 25. 22:11 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#105 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 06:37

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 07. 25. 23:09

Akkor lehet leválasztani, ha mindkét eszköz támogatja a hotswap-ot a SATA-n. Magyarul az alaplapnak, és a Sharkoon dokkolónak is támogatni kell. Mivel nálad SATA van kivezetve, ezért nézzél utána az alaplap leírásánál.

Azért mintha az operációs rendszernek is lenne beleszólása… szóval AHCI

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#106 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 10:05

A Win7-ben engedélyeztem az AHCI-t, viszont a BIOS-ban nincs ilyen beállítási lehetőség. Akkor felejtő a hot swap?

Lugi

#107 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 10:33

„Érdekes" hibrid az az alaplap… ezek szerint nem véletlenül nincs rajta az eSATA vezérlő sem, ami tudná az AHCI-t. A W7 eleve annak ismeretében települ. Egy Aida64 teszt mit mond arról az alaplapról, mi van benne, mi az alaplap típusszáma, stb.

(Elvileg az AHCI teszi lehetővé a hot-swapot…)

#108 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 07. 26. 11:33

„Érdekes" hibrid az az alaplap… ezek szerint nem véletlenül nincs rajta az eSATA vezérlő sem, ami tudná az AHCI-t. A W7 eleve annak ismeretében települ. Egy Aida64 teszt mit mond arról az alaplapról, mi van benne, mi az alaplap típusszáma, stb.

(Elvileg az AHCI teszi lehetővé a hot-swapot…)

Aida64 véleményét csatolom. Nagyon érdekes amúgy.

#109 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 10:59

Na majd most. :)

Csatolt fájl:

#110 Felhasználó inaktív   rbgabor89 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2011. 07. 26. 21:57

sziasztok!
az lenne a problemam, hogy van egy 1TBs Maxtor kulso HDDm. Mult heten epp kikapcsoltam a gepet es mikor meg eppen be volt dugva a meghajto. Miutan a gep kikapcsolt a merevlemeznek is ki kellett volna kapcsolodnia, de ehelyett, ujra felporgott, majd mintha megakadt volna, leallt, de ujra felporgott majd ujra megallt, es ez igy van mar azota is! hiaba dugtam be gepbe az usb kabelt, nem csinal semmit. Mi lehet a gond valamint mivel lehetne orvosolni bajt, mar ha lehet egyaltalan orvosolni?

udv

#111 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: rbgabor89 - Dátum: 2011. 07. 26. 22:57

sziasztok!
az lenne a problemam, hogy van egy 1TBs Maxtor kulso HDDm. Mult heten epp kikapcsoltam a gepet es mikor meg eppen be volt dugva a meghajto. Miutan a gep kikapcsolt a merevlemeznek is ki kellett volna kapcsolodnia, de ehelyett, ujra felporgott, majd mintha megakadt volna, leallt, de ujra felporgott majd ujra megallt, es ez igy van mar azota is! hiaba dugtam be gepbe az usb kabelt, nem csinal semmit. Mi lehet a gond valamint mivel lehetne orvosolni bajt, mar ha lehet egyaltalan orvosolni?

udv

Ki kell szerelni a vinyót a "hordcuccból" és gépben kipróbálni. Egyból kiderül, hogy BIOS felismeri-e, aztán az oprendszer talál-e rajt partíciót meg valami adattartalmat.
Ha igen, akkor csak az USB-s "tok" ment gallyra, nem a vinyó + az adatok.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#112 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 27. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Lugi - Dátum: 2011. 07. 26. 11:57

Aida64 véleményét csatolom. Nagyon érdekes amúgy.

Az. És nemigen van távötletem, hogy hova tűnt a hátlapi csatlakozó, meg a BIOS-ból az AHCI, s a többi… :(

#113 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 27. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 07. 27. 12:36

Az. És nemigen van távötletem, hogy hova tűnt a hátlapi csatlakozó, meg a BIOS-ból az AHCI, s a többi… :(

Számomra is felfoghatatlan. Hamisítvány lenne? Mindegy, közben agyalok, és eszembe jutnak érdekes ötletek: Mi van ha, amikor ki akarom húzni a vinyót a dokkolóból (amit ugye az én Sata-eSata megoldásommal nem szabad), gyorsan bedugom az USB csatlakozót is. Ilyenkor ugye megjelenik a hardver biztonságos eltávolítása opció is. Hülyeség? :)

Lugi

#114 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 27. 14:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Lugi - Dátum: 2011. 07. 27. 15:46

Számomra is felfoghatatlan. Hamisítvány lenne? Mindegy, közben agyalok, és eszembe jutnak érdekes ötletek: Mi van ha, amikor ki akarom húzni a vinyót a dokkolóból (amit ugye az én Sata-eSata megoldásommal nem szabad), gyorsan bedugom az USB csatlakozót is. Ilyenkor ugye megjelenik a hardver biztonságos eltávolítása opció is. Hülyeség? :)

Akkor leválaszthatod az USB-t. Ha egyáltalán nem az aktív a dokkolón, amit először dugsz be.
Make love not Wor.

#115 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 28. 10:09

USB-s külső HDD. És hogy mekkorát lehet vele szopni a tápellátás miatt!

Pont tegnap vettem egy ilyet: "500GB WD 2.5" My Passport Elements WDBAAR5000ABK külső winchester fekete", mert már meguntam a család kb. 10 gépe között (notebookokról nem is beszélve) IDE-s mobil rack-en hurcolni a cuccokat.

Ugye az köztudomású, hogy a Belkin és egyéb gyártmányú USB HUB-ok/elosztók nem fogják az egy db USB portról származó 500 mA-t mindenkinek odaadni, ezért a márciusban összerakott gépemen a hátlapi USB-k közül az egyikre egy USB toldókábelt dugtam és erre cuppant az új szerzemény. Minden tökéletesen ment, USB device felismer, betüjelet kap, stb. Másolás (150 GB) szépen gurul 25-30 MB/sec sebességgel.

Gondoltam az egyik régi gépemmel csinálok egy kis "film szinkronizásást", másik USB hosszabbító kábel elő, monitor, bill., egér stb a régi gépre át, oszt másolunk. Lópikula! A Win XP SP2 drivert keres. Nem talál. Windows Update-n sem. Nosza WD oldala. SES drivert letöltöm, telepítem, lufasz.

Külső HDD USB hosszabbító kábellel vissza az új gépre. Lufasz. SES driver telepítés. Lufasz. Nézzük Win7-tel. Lufasz.

Kezdett nagyon elkapni az ideg, gondoltam megyek vissza a "bótba" oszt :reklamacio: . Cipőt húztam, rágyújtottam, gép leállít. És akkor megtaláltam a harmadik USB hosszabbító kábelemet. No, egy uccsó próba még belefér. És ment. Az új gépen Win7 és XP alatt is.
"No akkor csak dupla USB-s kábelet kell venni tápellátás miatt, mert az MSI 865PE Neo2-nek gyenge az USB táplálása. De azért kipróbáltam, hogy talán mégse. És most már itt is működött.

Egy USB hosszabbító kábel repült a kukába.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#116 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 03. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 28. 11:09

USB-s külső HDD. És hogy mekkorát lehet vele szopni a tápellátás miatt!

......

Egy USB hosszabbító kábel repült a kukába.

Még a hajókötél is számít :)

#117 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 03. 08:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Lugi - Dátum: 2011. 07. 27. 15:46

Lugi

Viszont a vásárolt vezérlőkártya és a meghajtószoftvere jó esetben tudhatja az AHCI üzemmódot… ebben az esetben viszont a „hardver biztonságos eltávolítása" meg is kell jelenjen az eSATA eszközre

#118 Felhasználó inaktív   WhiteShoes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 09. 16:40

Ahoi!

Kaptam nemrég egy WD 1,5 TB külső vinyót, 3,5-ös. Dobozból ki, gépbe be. Minden pöpec. Aztán gondoltam az egyik régi samsung 250GB-s winyómat berakom a wd-s házba. Hát nem! Nem igazán ismeri fel a gép. Illetve nem tud vele mit kezdeni. A lemezkezelőben megjelenik, de írásvédett és mindenáron a WD kezdetű néven ismeri fel, vagyis a gyárilag benne levő WD-t keresi, de mivel Samsung van benne, ez nem nagyon jön össze. Van valami ötlet, hogy mivel lehetne megoldani, hogy a WD-s ház fogadja a Samsung winyót?

Üdv:
WhiteShoes

#119 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 09. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: WhiteShoes - Dátum: 2011. 09. 09. 17:40

Van valami ötlet, hogy mivel lehetne megoldani, hogy a WD-s ház fogadja a Samsung winyót?

Ne szívj vele, csak elcseszed. Végy külön házat és tedd abba.
Make love not Wor.

#120 Felhasználó inaktív   WhiteShoes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 12. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 09. 17:41

Ne szívj vele, csak elcseszed. Végy külön házat és tedd abba.

Én is egyre inkább ezen töröm a fejem! Köszi a választ!

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.